Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Laba. 

Apie audrą nieko nežinau, nebuvo vakar jokio vėjo pas mane, lauke tvarkiausi iki pat vakaro. Šiandien irgi ramu kol kas, nei lietaus, nei audros. Bet gal bus, jei žadėjo.

A.Alta, o kiek kanistrų reiktų tų purškalų, kad išpurkst 3ha pievos? Man misija neįmanoma finansiškai. Tuo labiau, kad šuo nulekia ir dar toliau keliais hektarais. Visų šuns kelių neišpurkši. Pigiau šuniui ir katei nupirkt lašiukų.

Jokių agurkų sėklų nepirksiu, turiu kelių metų likučių, manau, kad sudygs daugiau negu man reik. 

Atsakyti
Labas rytas,

geriu mimozine kava ir vaziuosim i soda nuostoliu ziuret.Fb musu sodu grupeje,jau yra keletas pavesiniu nulekusiais stogais,siltnamiu isbumbinti langai,pleveles suplesytos,na to ir tikejausi,bet polikarbonatiniu per visa soda gal du trys,ir du is ju paciu gamybos,tai nezinau,kaip bus musu atlaikes.
Atsalo si ryta,vos 3 silumos.
Agurku kazkokiu seklu atsisiunciau is interneto,dar turiu ir likusiu,apie agurkus dar negalvoju.Pomidorai sudygo graziai,tik viena rusis nedygo,dar neziurejau,bet atrodo,kad bus gonziaus dryziai.Nu matyt sekla blogai rinkau,ka padarysi,reiskia man ju ne labai reikejo,nors man jie labai patinka.Paprikos nedygo kazko,isgirdo keiksmus,kad nebesodinsiu,ir turiu ka turiu.Kiek man reikia,bandysiu nusipirkt kelis daigus,ne beda.
Vakar ME beveik atlaikyta,dziaugiuos,siandien toliau vaziuoju.
Tevulis ir valgo mazai,ir labai silpnas.O kai skambino ir pasakojo apie jo stovi,tai paskutini karta sake,oi,kaip jis pagerejes,jis daug stipresnis,negu pries ligonine.Melas.Ju tie pranesimai buvo pozityvus,kad nuramint artimuosius,o tai dar prades cia verztis i ligonine,kam tos problemos.Nu mes kazin ar butume verzesi ax.gif bet angliokai nagli,jei jiems reiks,jie gali taip padaryt.Kai kur jie saunuoliai,ryztingi,uz save moka pastovet.O mus varzo ir mentalitetas ir statusas.Pirma ka darydamas visada pagalvoji,o kaip bus. ax.gif Nieko nepadarysi,ne namie gyveni.
Verdu Ghi sviesta,jau senokai neviriau,nes daug turejau prisivirus,tai dabar jau reik isnaudota papildyt.
Atsakyti

Saintlina, atėjau padžiūgaut kaip vaikas :D radau savo pomidorų betalux kilpeles jau išlindusias  :blink:​ Katilinėj buvau pastačiusi virs pečiaus šiltai, o dar sėklos matyt linksmos ir daigios, tai greit prasirovė. Tai nedaug atsiliksiu nuo tavęs ir kavossucitrina :) 

Atsakyti

Luety, kartais Gonziai vėliau sudygsta.

Dėl Tėčio - lėtu žingsniu, kuo daugiau patogumo suteikiant. Nėra jau ko  draskytis. Amžius solidus.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 02 19, 09:40)
Nu ką išpurkšt... Aptverta apie 50 arų, dar purkšt kažkiek už tvoros - tai gal daugoka ir kainuos, kaip suprantu, nemažai. Po purškimo šuns negalima išleist dar 24 val. Vežiot kažkur reikalų atlikt? Iki mašinos vis tiek nueit turės, nes jis nenunešamas ant rankų.

Neostomasano ampulės pigios ir labai stipriai skiedžiasi. Labai stipriai. Na, jei ateičiai kada ) purkšt tik užsiknisimas didelį plotą. Aš savo teritorijoj nesu erkės radus. Vienintelį kartą kai malkas iš miško atvežė, tai po malkų nešiojimo radau vieną. Tada purškėm kiemą.
A mano šuo jokių gamtinių reikalų savo kieme/sode/darže neatlieka. Nors teritorija didelė, ale lygiai kaip bute - laukia kol bus išvestas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 02 19, 11:08)
<p>Saintlina, atėjau padžiūgaut kaip vaikas biggrin.gif radau savo pomidorų betalux kilpeles jau išlindusias  blink.gif​ Katilinėj buvau pastačiusi virs pečiaus šiltai, o dar sėklos matyt linksmos ir daigios, tai greit prasirovė. Tai nedaug atsiliksiu nuo tavęs ir kavossucitrina smile.gif </p>

Pinčiukas vis dar su tavim ))))) ne tik neatsiliksi, bet ir pralenksi ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 vasario 2022 - 11:59
QUOTE(Pou @ 2022 02 19, 11:46)
<p>Luety, kartais Gonziai vėliau sudygsta.</p><p></p><p>Dėl Tėčio - lėtu žingsniu, kuo daugiau patogumo suteikiant. Nėra jau ko  draskytis. Amžius solidus.</p>

Labos,
Vėjas nebuvo vėtra patapęs, bet jau prilyta, žiauru.
Vakar plovą išviriau su kalakutiena. Liko vienam žmogui. Keliaus šaldiklin likutis. Šiandien balandėliai bus.
Paprikos užmerktos. Ankstyvieji pomikai- sėklos su uodegėlėm, jau žemėj. Baklažanų mūsų dideliam mieste neradau komių noriu. Bus kitą savaitę.
Pou, kalbėjai apie lietuviškus geltonus pomidorus. Sugundei. Jei aukšti- gal pasidalinsi sėklyčių pora? ax.gif
Ai, apie erkes....sklymas plikas. MB perfekcionistas pedantas tvarkai. Golinčiai hamake po medžiu, erkė blauzdoj. Žvirblelis nabagėlis atnešė. Neapsisaugosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 19 vasario 2022 - 12:03
Erkės dingo iš kiemo , kai MB pakabino inkilų . Sako varnėnams erkės kaip mums razinkos ...
Atsakyti

Pou, tu kaip visada randi teisingus ir taiklius žodžius. Tai, ką esi man pasakiusi, aš išsisaugojau ir kartas nuo karto paskaitau kada jau prarandu jėgas ir pozityvą. Padeda laikytis ant kojų, nors ir ašaros rieda  :4u:

Vakar taip ruošiausi žadėtam šios nakties ir dienos uraganui, paslėpiau ir nediduką lauko staliuką, apėjau visur, kad neliktų kas nors, kas gali nuskrist be sparnų. Kol kas vis dar ramu. Nei vakar, nei užvakar jokio vėjo, jokio uragano. Kaip pas jus? 

Atsakyti
O as labiau vertinu drasesnius zmones ,tuos kurie isdrista pasakyti ir tai ,ko tu nenori girdet.
Bet cia as.Visos mes skirtingos.
Du sumustiniai su sviestu ir suriu pietums su arbata.Kai oras tinkamas lauko darbams ,nera laiko daug virt.Duonos irgi seniai nebekepiau.
Atsakyti

Labos,
Vėjas nebuvo vėtra patapęs, bet jau prilyta, žiauru.
Vakar plovą išviriau su kalakutiena. Liko vienam žmogui. Keliaus šaldiklin likutis. Šiandien balandėliai bus.
Paprikos užmerktos. Ankstyvieji pomikai- sėklos su uodegėlėm, jau žemėj. Baklažanų mūsų dideliam mieste neradau komių noriu. Bus kitą savaitę.
Pou, kalbėjai apie lietuviškus geltonus pomidorus. Sugundei. Jei aukšti- gal pasidalinsi sėklyčių pora? ax.gif
Ai, apie erkes....sklymas plikas. MB perfekcionistas pedantas tvarkai. Golinčiai hamake po medžiu, erkė blauzdoj. Žvirblelis nabagėlis atnešė. Neapsisaugosi.

Aišku, kad galiu pasidalint. Dotnuvos geltonieji. Pas mane jie maždaug 160-180, priskiriami prie aukštaūgių.

Parašyk adresą, išsiųsiu.

Erkės dingo iš kiemo , kai MB pakabino inkilų . Sako varnėnams erkės kaip mums razinkos ...

Dusiuk, pas mus pilna paukščių kieme, varnėnai ir savi, ir būriais praskrenda medžiotojai. Ir kregždučių čiauška. Kieliukės dirvonus prainspektuoja, mazgius maitindamos. Dūminės raudonuodegės inkilėly tupi, o kiek dar iš miško pralekia. Bet gi ir laukiniai gyvūnai, ir koks katinas pralekia - pribarsto. Mane erkės labai mėgsta, kasmet įsisega. Pernai dvi buvo ar trys.

Bet aš ir duoduos po miškus grybaudama aplink.

Ex, ačiū už gražius žodžius.

Atsakyti

O as labiau vertinu drasesnius zmones ,tuos kurie isdrista pasakyti ir tai ,ko tu nenori girdet.
Bet cia as.Visos mes skirtingos.
Du sumustiniai su sviestu ir suriu pietums su arbata.Kai oras tinkamas lauko darbams ,nera laiko daug virt.Duonos irgi seniai nebekepiau.

Ką čia minty turi? Žmogui drėbt į akis bele kokią tiesą, tai ne drąsos požymis. Kultūros stoka. Jei jauti, kad žmogus nenori girdėt tai kas jam ir taip skaudu, ir dar jam draskai jausmus su savo "tiesa", nu tai eik tu peklon.. Yra ribos ką sakyt, ko nesakyt ir kada sakyt. 

Duoną irgi seniai kepiau. Buvau ir raugą pasidariusi naują, bet taip ir liko nepanaudotas, teko išmest. Tiesiog ne tas laikas buvo užsiimt duonos kepimu. 

Atsakyti
Siaip tai reikia prie to tiesos girdejimo priprast.Man irgi buvo labai keista ,del tokiu savotisku manieru.Bet supratau ,kad jei jau drasiai pasako ,kaip tu cia baisiai sustorejai ,tai drasiai pasako - va kaip graziai suplonejai.Tai nera vienpusis eismas.
O del peklos ,tai tik su tavim ,ex biggrin.gif
Atsakyti