Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Ex @ 2022 02 19, 13:13)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Acqua Alta" data-cid="72933277" data-time="1645268087"><div><p>O as labiau vertinu drasesnius zmones ,tuos kurie isdrista pasakyti ir tai ,ko tu nenori girdet.
Bet cia as.Visos mes skirtingos.
Du sumustiniai su sviestu ir suriu pietums su arbata.Kai oras tinkamas lauko darbams ,nera laiko daug virt.Duonos irgi seniai nebekepiau.</p></div></blockquote><p>Ką čia minty turi? Žmogui drėbt į akis bele kokią tiesą, tai ne drąsos požymis. Kultūros stoka. Jei jauti, kad žmogus nenori girdėt tai kas jam ir taip skaudu, ir dar jam draskai jausmus su savo "tiesa", nu tai eik tu peklon.. Yra ribos ką sakyt, ko nesakyt ir kada sakyt. </p><p>Duoną irgi seniai kepiau. Buvau ir raugą pasidariusi naują, bet taip ir liko nepanaudotas, teko išmest. Tiesiog ne tas laikas buvo užsiimt duonos kepimu. </p>

Dėl tiesos sakymo pritariu 100%, o ir tiesa tikrai ne viena yra.
Dusia, dėl inkilų- cieli du mūsų kieme ir pas visus kaimynus varnėnai gyvena. Tiesiog momentinis paukščio pasipurtymas ir turi. Sirgau laimute. Nepatiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 19 vasario 2022 - 13:42
Pas mane šienaujamo ploto virš 1 ha. Būtų sunku nupurkšti. O dar bitės ...
Erkių kieme nesu sutikusi jau kelis metus . O tie mano nuosavi varnėnai tai kievieną ryta po kiemo ir sodo pievą šokinėja ir inspektuoja . Invaziniai tai tik į trešnes taikosi . Grybaujant apsirengiam ir nusipurškiam . Jei einu žoliauti į savo pievas tas pats galioja. Jau nepamenu erkės įkandimo ax.gif Kai nupirkom buvo veislynas ax.gif Žolė 5 metus nešienauta.
Atsakyti
Pas jus nėra audros?Siaubas,pas mus dangus su žeme maišosi. bigsmile.gif
Ačiū dievui vaikas jau Lvove.Iki pirmadienio pabus tada į Vengriją savaitei,paskui į Kirą.Na jau gal toliau nuo karo? ax.gif
Vakar važiavau betaliuxo,nusipirkau CHIBLI,Carmello ir Brooklino(5 sėklos).Ankstyvus sukišau.
Žirnių negaliu sukišti viskas dar vandenyje. bigsmile.gif Kažin gėlės nesupus? ax.gif
Laukiu klientų............ mirksiukas.gif
Atsakyti

Dusia, ir apsirengiu, ir nusipurškiu. Ir et. aliejais apsiteplioju. Jei to nedaryčiau, tai gal visa karoliais apkibus grįžčiau. Dabar per sezoną viena dvi. O kiekvienas savaitgalis gamtoj.

Sode daug inkilų, visi paukštukai įdarbinti. Bet yra kaip yra. Šalia ūkininkai javus, rapsus sėja, tai tom šluotom ir atkeliauja iki mūsų sklypo.

Atsakyti
Cia turbut purskia kazkur kazka,nors nesu macius,bet erkiu irgi nesutikau.Brolis du sunes turejo ir kasdien eidavo isvedziot i laukus ir nera minejes,kad erke butu isisegus.O ir mes bunam ir sodee ir i pievas iskeliaujam,nieko.Matyt nepatinka joms angliskas kraujas. biggrin.gif biggrin.gif
Buvom sode,priekinis segmentas tvoros isverstas,bet ji ir buvo jau patresus,o dar istisinis plotas,tai vejui buvo labai smagu toki spardyt.Siltnamio durys apatines istumtos,neislaike kabe,bet nieko daugiau,tik alstrameriju vazonelis ant sono,uzrisau duris,kad nebeatkabintu,ir tvartuko durys atlapotos,bet gal kas tikrino,nes mes nerakinam,kad nesudegintu,te einie,ten nieko nera.Uzspaudziam su saligatvio plytele,bet plytele buvo nustumta.Abejoju ar vejas ja galejo pajudint.O gal?
Bet siaip daug kur stikliniai siltnamiukai susukti i ozio raga.Kaimyno siltnamio plevele numauta,nesimato aplink ir lankai suniokoti metaliniai.Dar vaziuojant prie vieno namo medis nulauztas,net nukrites ne ant namo,o i gatve.
Dar centras uztvertas,nes is priesingi namo toks balkonelis istiklintas,visi langai ismusti ir ne tik,bet ir remai sulauzyti,tai nesupratau kas ten buvo,negi vejas.Daugiau nieko.
O siuo metu apsiniauke,ateina antras turas,bet jis bus daug silpnesnis rodo,na ir dar sekmadieni.
Atsakyti
Susidubliavo žinutė. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 19 vasario 2022 - 14:35

Siaip tai reikia prie to tiesos girdejimo priprast.Man irgi buvo labai keista ,del tokiu savotisku manieru.Bet supratau ,kad jei jau drasiai pasako ,kaip tu cia baisiai sustorejai ,tai drasiai pasako - va kaip graziai suplonejai.Tai nera vienpusis eismas.
O del peklos ,tai tik su tavim ,ex biggrin.gif

Žinok, nesuprantu aš tokios "drąsos". Man iškart priminei baisią situaciją, kai viena tokia netikėtai sutikta, seniai matyta "teisinguolė" rėžė tiesą mano a.a. vyrui į akis, uoj koks tu sublogęs, atrodai kaip koks senis, tau ką, žmona valgyt neduoda ki-ki-ki...  Tikiuosi, nutrenks kada nors ją perkūnas už tokią tiesą. Jūs net nesuprasit ką reiškė mano vyrui tokie žodžiai. Nieko jis neatsakė, bet ta tiesa galbūt jam atėmė keletą gyvenimo dienų. Ne dėl tos "tiesos", bet po keleto mėnesių jis mirė.

Niekada niekada niekada nesakykit tiesos, nežinodami tikros to žmogaus tiesos.. 

Atsakyti
Pou iš tikro vienus labaiu mėgsta erkės ir uodai , kitus mažiau ... Kai patapau juoda mėsėdė erkės mane apeina , o uodai puola paskutinę . Nesaldus tas mano kraujas .
Plėšrūnas plėšrūno nevalgys ax.gif
Paguoda sodyboje labai mažai uodų . Ant kalno, vėjuko prapučiama , jokių pelkių arti . Neprisodinta tujų ar eglučių gyvatvorių - viskas atvira . Nėra kur slėptis ir kur daugintis .
Ingrida smagu dėl vaiko 4u.gif Ramiau Tau bus... Žinau , kas tas yra ax.gif
Luety , gydytojai nežino koks jis buvo prieš ligą ... Jie lygina su tuo kokį atsivežė ir kokį išleido. Jiem pagerėjimas akivaizdus .
Apie tiesą ... reiktų saviems sakyti TIESĄ. O kitų nuomonė apie mane ar man jų gyvenimai nelabai man rūpi .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 19 vasario 2022 - 14:51
QUOTE(Dusia37 @ 2022 02 19, 12:45)
Pou iš tikro vienus labaiu mėgsta erkės ir uodai , kitus  mažiau ... Kai patapau juoda mėsėdė erkės mane apeina , o uodai puola paskutinę . Nesaldus tas mano kraujas .
Plėšrūnas plėšrūno nevalgys  ax.gif
Paguoda sodyboje labai mažai uodų . Ant kalno, vėjuko prapučiama , jokių pelkių arti .  Neprisodinta tujų ar eglučių gyvatvorių - viskas atvira . Nėra kur slėptis ir kur daugintis .
Ingrida smagu dėl vaiko  4u.gif  Ramiau Tau bus... Žinau , kas tas yra  ax.gif
Luety , gydytojai nežino koks jis buvo prieš ligą ... Jie lygina su tuo kokį atsivežė ir kokį išleido. Jiem pagerėjimas akivaizdus .

Nezinau ka jie lygina ar lygino.Isvaziavo daug stipresnis,mazai kostintis,o gryzo sukudes ziauriai,visas sustinges,kosti labai,kosejo visa nakti.Ir dejavo visa nakti.
Nesiprase nakti i wc,patikrino brolis vidurnakty,o jis jau plaukia,keite patalyne visa,perrenge.sake reikia viska labai letai,labai atsargiai su juo daryt,nes toks jausmas,kad tuoj subyres.Gaiula,zinoma,bet viskas Dievo valioj.Nei vienas neliksim sioj zemej,visi iseisim ten.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 02 19, 14:45)
Paguoda sodyboje labai mažai uodų . Ant kalno, vėjuko prapučiama , jokių pelkių arti .  Neprisodinta tujų ar eglučių gyvatvorių - viskas atvira . Nėra kur slėptis ir kur daugintis .

Pas mus irgi pelkių nėr, jokio vandens šalia nėr, viskas perpučiama. Bet jau kiek praėjusią vasarą uodų buvo blink.gif košmaras. Sakiau, reik šikšnosparniam inkilus statyt. Skaičiau, kad išgaudo. Nors jų ir taip yr, tų šiknosparnių..
Atsakyti
Ex ,sakau gi ,kiekvienam savo.Visi esam girdeje savo adresu nemaloniu tiesu .Ir nesutinku su dusia ,kad butent artimiesiems butina drebti ir kartoti tas tas tiesas .Mane tai daug labiau skaudina ,kai mano nesekmes kartoja gimines ,o ne kazkokie seni pazistami ,kaimynai ar atsitiktiniai zmones.Artimieji skaudina daug labiau.Nes mano supratimu jie turi but lojalus ir palaikyti ir guosti.O kad esi nevykelis gi ir pats zinai.
Taigi ex ,cia tokia mano skaudi patirtis .Kiekviena ju turim.
Mes irgi turim siksnosparniu ,peleda.Ir visa zhabu kruva su zhvirbliais.
Eina sau ,dar vis vejas ,nesioja mano darzo apklotus ,siaubas.
Atsakyti
Et, susirgo ir vaikis.. aiškiai tuo pačiu, abo viskas analogiškai..
Atsakyti