Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 21, 12:22)
Skurdus :

1. marinuota silkė
2 Kepta zuvis
3 virta žuvis
4. pupelės virtos
5. grybai  ( pakepu su salieru )
6. Kisielius
7. Morkų aguonų kyvių miršraine
8. Aguonpienis
9. Kūčiukai
10 Kisielius
11.Kopūstų ( raugintų ) -burokėlių mišrainė su aliejum
12. vynas

O dar galima
Vaisių mišrainės.
Ar ciela karpi pasikept ...
Ruginių miltų blynai su patrintom  kanapėm - kažkur namie turi būti receptas .
Grikių miltų  blynai ( kepu kaip sausblynius ) , galima įdaro kokio daržovinio .
Grūdų kotletai .
Bet negaminu labai daug , kiek mums 4 reikia ?

o kaip verdi ?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 12 21, 12:07)
o kaip verdi ?

Šaldytą žuvį be galvų ir vidurių vandeny . Druska, pipirai, lauro lapai .
Išvirtą nurimu nuo kaulų . Prikepinu labai daug svogūnų ir morkų ir sluoksniuoju . Rašiusi esu ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 21, 14:23)
Šaldytą žuvį be galvų ir vidurių vandeny . Druska, pipirai,  lauro lapai .
Išvirtą nurimu nuo kaulų . Prikepinu labai daug svogūnų ir morkų  ir sluoksniuoju . Rašiusi esu ....

gal ir rašei bet atrodo pirmą kart skaitau nu žodžiu skanu ax.gif turėtų būti
Atsakyti
Sveikos,
pirmiausia Ate42 4u.gif nesinervuok del Mb zodziu,tai tik ipykusio zmogaus sapaliones,jauciu jis gailisi dabar,nieko cia rimto,mes visi supyke bjaurus,o cia dar saldytuvas naujas,ar ne?
Man patiko tavo imestas straipsnis,pasidejau i aplanka,skaitysiu ,nagrinesiu po Kaledu,dabar ner kada.
Pagaliau viskas jau supirkta dovanoms.Met smagiau.Del meniu nesinervinu,bus kaip visada ,o calgytoju mazai,anukai silkiu nevalgo,tuk didysis,tas kur Lietuvoj gimes,taip kad mes 4 dideli valgytojai tik,uzteks.Kaledom irgi turiu,pasidarysiu.Man virta zuvis rai fek(sorry Dusia37),viesbutyje budavo tokiu sveciu,kurie pusryciams valgydavo kepta zuvi,tai virdavo jiems piene,visa virtuve persigerdavo tuo kvapu.Man skanu kepta,ir ypac tesloj fish and chips kavinukese,bet as nemoku pasidaryt tokio kliaro zuviai.
Ora pas mus baisus,lyja,silta 9-12,bet penktadieni ateina uraganas Barbara,gerai,kad siltnamio naujo dar nera,nervas neims,ramiai miegosiu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2016 12 21, 15:18)
Sveikos,
pirmiausia Ate42 4u.gif nesinervuok del Mb zodziu,tai tik ipykusio zmogaus sapaliones,jauciu jis gailisi dabar,nieko cia rimto,mes visi supyke bjaurus,o cia dar saldytuvas naujas,ar ne?
Man patiko tavo imestas straipsnis,pasidejau i aplanka,skaitysiu ,nagrinesiu po Kaledu,dabar ner kada.
Pagaliau viskas jau supirkta dovanoms.Met smagiau.Del meniu nesinervinu,bus kaip visada ,o calgytoju mazai,anukai silkiu nevalgo,tuk didysis,tas kur Lietuvoj gimes,taip kad mes 4 dideli valgytojai tik,uzteks.Kaledom irgi turiu,pasidarysiu.Man virta zuvis rai fek(sorry Dusia37),viesbutyje budavo tokiu sveciu,kurie pusryciams valgydavo kepta zuvi,tai virdavo jiems piene,visa virtuve persigerdavo tuo kvapu.Man skanu kepta,ir ypac tesloj fish and chips kavinukese,bet as nemoku pasidaryt tokio kliaro zuviai.
Ora pas mus baisus,lyja,silta 9-12,bet penktadieni ateina uraganas Barbara,gerai,kad siltnamio naujo dar nera,nervas neims,ramiai miegosiu.

Luety, ačiū, paguodei.
Norint labai traškaus kliaro, reikia pilti ledinį skystį arba dėti smulkintus ledukus ir maišant ištirpinti. Pabandyk. 4u.gif
Atsakyti
Žinau , kad labai daug kam virta žuvis FEK . Mano MB vis įtariai žiūrėjo - ne kokie atsiminimai iš vaikystės. Bet šitą užskaitė , labai buna ok, perigėrusi morkų aliejumi ... ir žuvies buna mažiau , daržovių daugiau .
PS nei žuvies nei mėsos nepaniruoju - nuo Ch laikų , taip įpratau .
O kam ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 21, 15:27)
Žinau , kad labai daug kam virta žuvis FEK . Mano MB vis įtariai žiūrėjo - ne kokie atsiminimai iš vaikystės. Bet šitą užskaitė , labai buna ok, perigėrusi morkų aliejumi ...  ir žuvies buna mažiau , daržovių daugiau . 
PS nei žuvies nei mėsos nepaniruoju - nuo Ch laikų , taip įpratau .
O kam ?

Žuvies be miltų nebandžiau. Nesubyra?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2016 12 21, 15:59)
Žuvies be miltų nebandžiau. Nesubyra?

Na man nesubyra ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 gruodžio 2016 - 15:34
Ate42 4u.gif 4u.gif neverta gadint priessventine nuotaika,juk jei nebutu bangu,nebutu ir juros grozio. wub.gif
Pabandysiu su ledukais,bet esu girdejus,pas juos yra spec.receptai,perduodami is kartos i karta,kaip paslaptis,nes nuo to kliaro,priklausdo biznio sekme.
As tai visada kepu tesloje,kitaip man neskanu,o del tiek miltu ir svenciu proga,tai man dzin.
Turejau kassavaitini vbideo pasimatyma su dukriuku ir anukyte,nes treciadieniais jos neina i darzeli,tai tvarkosi namie.Mazoji daug kalba lietuviskai,pamacius mane,siuncia bucinukus.Nusiunciau mazajai dovaneliu,dar megztuku numegztu,liemeniu,tai uzsidejus viena ir rodo man,kai dukra klausia,ka mociute numezge tau.Darzelis daro dideli prancuzu kalbos poveiki,bet viska ka ismoksta ten,dukra jai bando idiegt lietuviu kalba.Tai pasako pirma prancuziskai,ko nori,o po to lietuviskai.Smagu.Dieve,gi dar tik 1m.8men,o jau dvikalbystej tiek daug ismano ir kalba .Dar sakiniu nejungia,tik zodzius taria,bet supranta lietuviskai puikiai.Nesasi naktipuodi ir sako: puoda,sisi. biggrin.gif ir tuoj pat prancuziskai pakartoja bigsmile.gif
O mano vyriausia anukeleuzsiprase Kaledu senelio nerimo knygos,vaseliu ir siulu,norinti tobulet.Moka tik pynele ir zemus stulpelius,o dabar nupirkai angliska pradziamoksli mezgimo vaseliu,vaseliu komplekta ir siulu labai grazios spalvos.Iki kol baigsis atostogos po Kaledu,gales praktiskai su manim mokintis.
Atsakyti
labas 4u.gif

pagirioju šiandien.... vakar pasivakarojom, tsakant... iki trečios ryto ax.gif išgėriau gal tris butelius vyno... o šiandien pusgyvė... o renginių maratonas... ir visiems dzin, kad aš nelabai gyva... ir dar vienas koncertas šiandien vakare laukia.. va, pasėdžiu su kava prie kompo dar 15min. ir varau..

skaitau apie kūčių vakarienės rūpesčius ir dar kartą sau galvoju - laiminga aš, kad mamą dar turiu ir nieko daryt nereikia... nusiperku kokios skanesnės rūkytos žuvies ar farširuotą kokią ir nusivežu pas mamą.. daugiau - ne mano rūpestis... gerai man tongue.gif o skaniausias patiekalas man - karšta silkė su burokėliais ir džiovintais baravykais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2016 12 21, 17:15)

*skaitau apie kūčių vakarienės rūpesčius ir dar kartą sau galvoju - laiminga aš, kad mamą dar turiu
**ir nieko daryt nereikia...

*Dėl pirmo sutinku 100 pr .
**Daryme pats smagumas . Tiek pas mamą būdavo , tiek pas mane Kūčiomis ruošiamės visi ... Tokios tradicijos.

Galima prigamint 101 patiekalą Kūčiom , kažkada gamindavau - niolika rūšių silkės, žuvų keptų - marinuotų, šaltų, karštų ir tt. Paskui nutariau , kad neverta, maistas kainuoja, aš pavargus norinčių valgyt nėra. Keletas patiekalų kuriuosi visi mėgsta , ir jokios galvos skausmo kur dėt likučius ...
Man Kūčios iš vaikystės - diena kai neišaušta beveik, visi dirba tvarkosi. Ir ta laukimo nuotaiką - tuoj tuoj atsitiks kažkas gero ... Įvyks Stebuklas smile.gif

Atsakyti
skaitau apie jūsų kūčių valgius ir seilės tįsta...
kas sugalvojo, kad pasninkas be mėsos?
man tai mėsa tikras pasninkas - nebaisiai skanu, ale greita ir sotu. Toks valgis kasdieninis. O žuvis visaip kaip skaniai paruošta... kad ir paprasčiausiai lašiša orkaitėj kepta su špinatų padažu... o silkių kokių visokių skanių... mmm... wub.gif
neveltui sakau, kad skaniausias kalėdų valgis tai nuo kūčių stalo likus silkė ir žuvis biggrin.gif

kaip danguj, taip ir ant žemės - amerikėj neatvykusius lagaminus dukrai veža trečia diena biggrin.gif. Kiekvieną dieną žada, kad rytoj tai tikrai bus. O ta nežino, ar jau bėgt prisipirkt daug rūbų ar dar tikėtis, kad anie atvyks smile.gif
Atsakyti