Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(ate42 @ 2017 04 08, 16:56)
O kas sukrovė tas 2,7t

tikrai ne aš
MB su mašiniuko vairuotoju unsure.gif
Atsakyti
Pas mus oras nuostabus,vejas irgi galetu but siltesnis,bet,kai dirbi,gaivina.
MB icementavo sultnamio kojas,tada uzsandarino apacia ir siltnamyje karsta iki nagalejimo.Teks laikyt viena langa per nakti atdara,o rytais eit atidaryt ir duris,kitaip viskas issus,jei bus sauleta.
Kol MB tvarke siltnami,as iskraciau mesla vienoj pusej ir uzpyliau svieziai atveztom medzio drozlem,kvepianciom spygliuociais,matyt pjauta pusis ir smulkinta su visais spygliais,dar radom 3 grazius rastelius, graziai nupjautus,tiks suola padaryt ir stala.
Sudyge burokeliai,spinatai,zirniam jau reikia lazduciu.Dziaugemes abu atliktu darbu,grazejanciu musu sklypu,gryzom abu laimingi su sypsenom.
Atsakyti
Sveikutės,
Mukute, ar gyva? Skambučio nesulaukiau.

Šiandien griešijom. kaimuke surentėm vištelėms vasaros rezidenciją. Galės lauke ganytis, man kieme aukso nepalikdamos.

vartotojo įkelta nuotrauka
Va kokie grožiai. biggrin.gif
Atsakyti
labas iš vakaro
QUOTE(ate42 @ 2017 04 09, 21:55)
Va kokie grožiai. biggrin.gif

labai gražu. Matau, vištoms didesni patogumai, nei jums biggrin.gif

Dusia, korius siūti Amšiejus sakė, kad anksčiau reikia dėt, nelaukt, kol agrastas žydės, bo sako, rasės dabar pas mus pietinės ar susimaišę, tai reikėtų anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 04 09, 22:22)
labas iš vakaro

labai gražu. Matau, vištoms didesni patogumai, nei jums biggrin.gif

Dusia, korius siūti Amšiejus sakė, kad anksčiau reikia dėt, nelaukt, kol agrastas žydės, bo sako, rasės dabar pas mus pietinės ar susimaišę, tai reikėtų anksčiau.

Labos ,

Dėkui Kava už info , man matyt jau sunku persiverst smile.gif O Amšiejus taigi ne tokiuose aviliuose bitininkauja ?Aš nemačiau reikalo dar lizdus plėst, puikiai tilpo ant esamų rėmų . Pavasaris , tegul gyvena talpiau , šilčiau bus Joms ir Perams . Vat jei geri orai tai pusines meduves tikrai dėsiu balandžio pabaigoj ...

Ate42 kokios gražuolės Jūsų vištos 4u.gif Ir gaidį turi smile.gifsmile.gif smile.gif O ką darysi kai ims perėt ? Pamenu močiutė koželkoj maudydavo , ir po kibiru voždavo 2 parom smile.gif bet ne visom praeina noras ... Šauniai pasidarbavot 4u.gif Kad tik darbu žmonės griešytu... tai pasaulis būtų 1000 kartų gražesnis ir geresnis smile.gif
Aš irgi darbavausi šiandien kažkiek ... Nieko rimto labai nenuveikiau , tik pavargau smile.gif Jei orai neiko bus gal jau kitą savaitgalį ridikėlius ragausim ? Tik ko gero per Velykas ten nevažiuosim . Tai jau po 2 savaičių tikrais rasiu ... paragavimui smile.gif Jei nenušals smile.gif Porai, salierai ir svogūnai kaifuoja šiltnamyje - vis tik augalams geriau nei balkone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 09, 22:49)
* O Amšiejus taigi ne tokiuose aviliuose bitininkauja ?Aš nemačiau reikalo dar lizdus plėst, puikiai tilpo ant esamų rėmų . Pavasaris , tegul gyvena talpiau , šilčiau bus Joms ir Perams . Vat jei geri orai tai pusines meduves tikrai dėsiu balandžio pabaigoj ...

* * Jei orai neiko bus gal jau kitą savaitgalį ridikėlius ragausim ?  

* aha, jis daugiaaukščiuose, bet kalbėjo aplamai... Nu aš tai neišmanau, tik sakau, ką girdėjau unsure.gif

* * aš dar nežinau, kada. Ridikėlių galvų, berods, loveliuose sėtuose, nebus. Kažin kodėl? Gal kad per tankiai? Laistyt laisčiau, drėgmės netrūko... Skurstančių salotų lovys šiandien nusivertė nuo spintelės verandoj, nu ir aleliuja. Bandysiu ridikėlių ir salotų dabar laukt šiltnamyje. O pernai ir loveliuose derlių turėjau unsure.gif

Luety, a girdž - ne tau vienai nesekasi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 09 balandžio 2017 - 22:00
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 04 09, 22:59)
* aha, jis daugiaaukščiuose, bet kalbėjo aplamai... Nu aš tai neišmanau, tik sakau, ką girdėjau unsure.gif

* * aš dar nežinau, kada. Ridikėlių galvų, berods, loveliuose sėtuose, nebus. Kažin kodėl? Gal kad per tankiai? Laistyt laisčiau, drėgmės netrūko... Skurstančių salotų lovys šiandien nusivertė nuo spintelės verandoj, nu ir aleliuja. Bandysiu ridikėlių ir salotų dabar laukt šiltnamyje. O pernai ir loveliuose derlių turėjau unsure.gif

Luety, a girdž - ne tau vienai nesekasi biggrin.gif

Aš loveliais neužsiėmiau , pernais nesekės smile.gif Čia kalba eina apie šiltnaminius ...
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Ate42 atsiprašau... nei kojyčių nei rankyčių nei subinytės... žodžiu varėm sode iki pamėlynavimo penkatdienį nakvojom sušalau, ryte ultimatumą iškėliau noriu namo šaltą, MB įkalbėjo dar pabūti, na į žemę negalėjau įkišti nagų net užgėlė, kokia dar šalta, tai pardėjau aeruoti žemę tris kart pravariau po kiekvieno pravarymo sugrėbti reikia, žodžiu nusikaliau bet vieną laaabai didelį darba pasidariau, dabar liko nupurkšti ir patręšti, 9 maišus tuos didelius 250 litrų prikoroviau šieno, labai prasta žolės sėkla Golfmaster nėra ką lyginti su Sportmaster, akivaizdus skirtumas ir visi pliusai sportmaster...
Mergos turiu čilių čia tik dėl veislės kitiems metams...
Pomikai pikiuoti jau 4 atdavė galus... ties susilietimu su žeme suplonėjo ir nuvirto ant šono... jooo visai kažkokia nesamonė man čia su jais gaunasi...
Porai ir 4 vazoniukų tik vienas gyvesnis, svogūnai tik tie salotiniai kitie neusdygo, jaučiu jau sena sėkla, salierai kiti jau nosytes iškišo jau šiltnamyje... O pomikus išboginau su paprikom į balkoną įstiklintą... jeigu taip toliau bus su orais vešiu ir palergonijas persodinti į sodą... tik ant velykų tai pas mamulį nebent pirmadienį iki sodo nulėksiu mažu irigi jau bus ridikų...
Ate42 o kada tu iki manęs su deklaracijom atalėksi iki ar po velykų 4u.gif
Būtinai parašyk kaip TB.
Bučkas

Atsakyti
labas rytas darbininkės...

Gerai , kad pas mane vejos nėra smile.gifsmile.gif Nors vienas darbas atpuola .
Svogūnų ir porų sėklos puikiai daigios 1 metus , su laiku vis daigumas mažėja . Pas mane česnakų invazija , pasirodo aš jų visų rudenį nenuraunu - brašėse pilna ir tt. Kapsčiau , skirčiau , persodinėjau, kompostinėn mečiau ... Kitais metais mažinsiu smile.gif aš jų ir taip nemėgstu ir ne sveikata tiek česnakai , jei jau rimtai tai kelis kartus metuose reiktų tik naudoti ... Kaip vaistus ne kaip maistą smile.gif
Žirnai lauke nedygsta, ridikėliai lauke nedygsta ... šalta . Šiandien viena graži diena , o paskui vėl jokių šiltų dienų nežada...

Muka aš persodinus laistau :
Mirtis galėjo būti dėl žemės kokybės ar perlaistymo ...
Dėl ligų nemirė nei vienas daigas , vieną baklažaną ir vieną papriką numarinau - manau persodinau į sausą žemę ir nepalaisčiau smile.gif radau po paros suvytusius, tai keliavo rojun smile.gif
Paprikos , čiliai , pomidrai gyvena balkone jau. Tik bakalžanai šilčiausią palangę okupavę namie sėdi smile.gif
Velykos ant nosies, o man jokių idėjų kuo šeimyną palepint ... Sutikčiau visai nieko negamint ... Man bent Velykos būtų smile.gif Pavalgom kiaušinių ir gana .

Atsakyti
laisčiau va šituo

ir dar Delfan turėjau ir to paliejau... o ko nuvyto nežinau... ai duok die ne visi taip būtų...
Česnakus valgome bet daug pridygusių šiltnamyje yra reisk išrauti ir persodinti... valgom daug jų, daug sueina ir į makalošes...gaila tik nesilaiko pas mane jie ilgai, va uošvienės laikosi dar iki dabar turime, o mano jau senai išdrėbti....
O dėl svogūnų drėbsiu tada sėklas kam vietą laikyti 4u.gif
Velykas mamulis ruoš o aš virsiu tik rūkytą kumpį su šoninukę bus su krienais ir pas mamą nešimės varškės pyragą, dar nežinau kokį, bet kreminės varškės turiu ax.gif o balta mišrainė vištos bulkos ir t.t. mamukas 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 04 10, 08:35)
Labos iš ryto  4u.gif

Ate42 atsiprašau... nei kojyčių nei rankyčių nei subinytės... žodžiu varėm sode iki pamėlynavimo penkatdienį nakvojom sušalau, ryte ultimatumą iškėliau noriu namo šaltą, MB įkalbėjo dar pabūti, na į žemę negalėjau įkišti nagų net užgėlė, kokia dar šalta, tai pardėjau aeruoti žemę tris kart pravariau po kiekvieno pravarymo sugrėbti reikia, žodžiu nusikaliau bet vieną laaabai didelį darba pasidariau, dabar liko nupurkšti ir patręšti, 9 maišus tuos didelius 250 litrų prikoroviau šieno, labai prasta žolės sėkla Golfmaster nėra ką lyginti su Sportmaster, akivaizdus skirtumas ir visi pliusai sportmaster...
Mergos turiu čilių čia tik dėl veislės kitiems metams...
Pomikai pikiuoti jau 4 atdavė galus... ties susilietimu su žeme suplonėjo ir nuvirto ant šono... jooo visai kažkokia nesamonė man čia su jais gaunasi...
Porai ir 4 vazoniukų tik vienas gyvesnis, svogūnai tik tie salotiniai kitie neusdygo, jaučiu jau sena sėkla, salierai kiti jau nosytes iškišo jau šiltnamyje... O pomikus išboginau su paprikom į balkoną įstiklintą... jeigu taip toliau bus su orais vešiu ir palergonijas persodinti į sodą... tik ant velykų tai pas mamulį nebent pirmadienį iki sodo nulėksiu mažu irigi jau bus ridikų...
Ate42 o kada tu iki manęs su deklaracijom atalėksi iki ar po velykų  4u.gif
Būtinai parašyk kaip TB.
Bučkas

Laba,
vargšelė, nemyli tu savęs. Daigiukus išpikiavau. gali stovėt balkone kiek reikia. Dėl deklaravimo-kada pasakysi. Paskambinsiu-sutarsim.
MB jau po stuburo punkcijos. Jau apie ligą daug žino.....palatoj visi nevaikštantys, vienas tik per šiaudelį maitinamas.... unsure.gif
Atsakyti
Labos,mielosios,
mudu irgi darbavomes vakar iki pietu sode,o po pietu ejom sveikint marciukes su gimke,pasedejom ,atidarem barbekiu sezona,po ilgo laiko geriau raudono vyno,bet nakti kilo baisios rugstys,net Mezym nepadejo,fui toki slykstu jausma turejau tik nescia,miegot negalejau,tai skaiciau vartydamasi iki 4 ryto.Labai virskinimas pablogejes senatvej.
Isveziau visus stipresnius daigus i siltnami papriku,chiliu ,geliu ir pomidoru.Liko tik dygstantys agurkai ir silpni pomidoriukai ir graziai sudygusi dezute pomidoru,tokios grazios rasodos ,kaip pernai.Zinoma,sejau i palieta zeme,uzdengiau maistine plevele,pora val.palaikiau ant radijatoriaus siltai,po 3d.nuemiau plevele ir palikau pietu pusej ant palanges.Sudygo 100%,tamsus,grazus,vakar paliejau,nes jau buvo isdziuve.Nu ir kur dabar reiks juos det? doh.gif
Iskelem senaji plota,kur buvo zemiausiai,uzkratydami meslu ir atveztom medzio drozlem.Drozles tokios fainos,spygliuocio,tujos ir berzo,kiek pastoves,desim sukaltus remus,sukasim,ruosim zeme lauko pomidorams.Liko kita sodo puse,kur riba su kaimynais,sutvarkyt ir visa siukslyna gale sodo(statybines medziagos,lentos,tvorai remai metaliniai visokie,pritempti is skifu) :oh:Penktadieni pas mus nedarbo diena jau velyku pradzia ,but gerai sukast lysves siltnami,suformuot is naujo,manau,jei orai laikysis tokie,kist paprikas,cilius i zeme.
Ridikai su belendanciais tikrais lapeliais,turbut anukytei dar nebus ka ragaut,nespes uzaugt,ne siltnamyje,salotos taip pat.Zirniai-sprindzio aukscio,lyg ir pastarnokai sudygo.Burokeliai,spinatai graziai sudygo,tik morkos dar ne.Tokia apzvalga. unsure.gif
Atsakyti