Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas vakare,
vaikai isejo,apsikuopiau,lauke lyja su gusinis vejas,nesmagu jau namie,reikia siltesniu megztiniu,fui ,nemegstu rudens,ziemos,
Ziuriu TV apie uragana ir kilo mintis,o kur Kavasucitrina dukriukas gyvena.Ziuriu uraganas net Atlanta sieke.Baisu,kokia ten suirute,kaip gamta gali pakeist zmoniu gyvenimus.Tikiuosi tavo dukriukas kur nors kitoj valstijoj,arba saugiai evakuavosi,jei Floridoj ar Atlantoj gyvena.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 09, 22:05)
labas,
aš tai po grybavimo. Grybai nebaigti tvarkyt, ale prie krepšinio verkt tenka... verysad.gif

Grybauti labai mėgstu , tvarkyti labai nemėgstu , o valgyt - kartais skanu smile.gif Bet pragyvenčiau ir be miško grybų .

Dėl krepšinio perskaičiau labai gražų pasisakymą :

Laimėjai - džiaukis!

Pralaimėjai - mokykis!

Nieko nedarai - sielvartauk!...

Savaitgalis kažkur ištirpo , ir vėl darbai nedaryti . Nes šiandien reikėjo išlėkt pagrybaut . Baravykai tik keli ,bet 2 krepšiai kazlėkų ...
Pomidorų jau tik 1,5 dėžutės, agurkai tik keli, troilikui kokiam 1 . Baigiau raut svogūnus , nors jie niekam nenori laiškų ant žemės suguldyt . Matysiu ar laikysis. O jau dydis svogūnų ... monstrai . Tik daugiagalviai normalaus dydžio, na tokie vienam kartui .

Luety smagu girdėti , kad gyvenimas grįžta į vėžias 4u.gif

Ate42, kaip šiandien sveikatos ? Na bet ir tempai pas tave , čia tik nori - čia jau susodintos tujos 4u.gif Šaunuoliai judu 4u.gif
Atsakyti
labas vakaras,
Luety, dukriukas saugioj vietoj, ale broliukas ne smile.gif. Jų neevakuavo, tipo, tolokai nuo pakrantės, tai nežinau - šiąnakt turėtų būti pikas, bus matyt.

Dusia, aš lygiai taip pat: grybaut, ypač geru oru ir gražiam miške - tobula, valgyt nieko, ypač šviežius, iš karto pagamintus, nu bet jau jų tvarkymas... doh.gif bash.gif. Oras vakar puikus, vieta graži - ežeriukas vidury miško, gulbės plaukioja... Nu ir ką - dar nesugalvojau, ką su tais grybais daryt. Privirtas puodas šaldytuve stovi ir kol kas nežinau unsure.gif.
Beje, važiavimas grybaut buvo komplikuotas - nuvažiavus apie 8 km sugedo mašina. Taigi, partempė mus geri žmonės, vėl važiavom, kita mašina, taip sakant, antras dublis. Paguoda viena kad ne miške tai įvyko.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 10, 21:29)
labas vakaras,
Luety, dukriukas saugioj vietoj, ale broliukas ne smile.gif. Jų neevakuavo, tipo, tolokai nuo pakrantės, tai nežinau - šiąnakt turėtų būti pikas, bus matyt.

Dusia, aš lygiai taip pat: grybaut, ypač geru oru ir gražiam miške - tobula, valgyt nieko, ypač šviežius, iš karto pagamintus, nu bet jau jų tvarkymas... doh.gif  bash.gif. Oras vakar puikus, vieta graži - ežeriukas vidury miško, gulbės plaukioja... Nu ir ką - dar nesugalvojau, ką su tais grybais daryt. Privirtas puodas šaldytuve stovi ir kol kas nežinau unsure.gif.
Beje, važiavimas grybaut buvo komplikuotas - nuvažiavus apie 8 km sugedo mašina. Taigi, partempė mus geri žmonės, vėl važiavom, kita mašina, taip sakant, antras dublis. Paguoda viena kad ne miške tai įvyko.

Jei turi kameroj vietos - šaldyk grybus . Marinuotų nemėgstam , o šaldyti sueina.

Mergos ką daryti iš avies plaučių ? Pirkom šiandien aviuką ir gavau plaučius , kepenis ir širdį ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 10, 21:39)
* Jei turi kameroj vietos - šaldyk grybus . Marinuotų nemėgstam , o šaldyti sueina.

* * Mergos ką daryti iš avies plaučių ?  Pirkom šiandien aviuką ir gavau plaučius , kepenis ir širdį ....

* taigi žinai, kad vištos ten karaliauja biggrin.gif
marinuotų truputį dariau, yra valgytojų, aš tai ne smile.gif

* * gal į kepeninę unsure.gif
Atsakyti
Kavute,uraganas siaubia pagrinde pakrante,jei jis giliau i zemyna,gal bus saugu.Tikekimes,kad taip.
Grybus megstu,bet tik valgyt sviezius,ir tik dziovintus baravykus per Kaledas,o grybaut ir darinet nemegstu.Nemyliu misko,man jame baisu.As diiidele baile.
Is plauciu nezinau ka daryt,o kepenis gali saldyt,labai skanu man jos pekeptos kiek ir patroskinta su padazu kokiu.O siaip,Kavute gerai sako,gal kokias kepenines desras,sumaisai plaucius ir kepenis ir kemsi,manau panasiai,kaip kiaules.
Ryt vaziuosim i soda,liko vienas langas atviras is rytu,vejas sianakt is vakaru ir siaures vakaru,tai ne pavojinga,bet dar tris dienas karaliaus vejiniai sukuriai,tai baisu,kad nenunestu vel.
Turbut ir moliuginius visur jau reiks nuimt,kaliaropes kurios dideles.Svarbu,kad nebelytu.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 10, 21:45)
* taigi žinai, kad vištos ten karaliauja biggrin.gif
marinuotų truputį dariau, yra valgytojų, aš tai ne smile.gif

* * gal į kepeninę unsure.gif

Dėkui.
Dešros nepadarysiu , nes nei žarnų nei kaip jas prikimšt. Teks kept kepenų paštetą . Tiek tikrai nesuvalgysim ... tai keptą šaldyt ? Vienas vargas .
Baravykus aš džiovinu džiovyklėj , nei virt nei puodo plaut ir vietos mažai užima.
man gaila tokį gerą grybą virt ir marinuot .
Kūčiom šaldytus pakepu su salieru ir svogūnu , kaip šaltą patiekalą . Valgom ... nelabai skiriasi šaldyti nuo šviežiai virtų - arba aš nejautri smile.gif
Atsakyti
Kazin kur dingo MelsvaiZalia?Gal jai kas Gruzijoj nutiko?Kakaip nebegryzo pas mus po tos Gruzijos...
Atsakyti
nu žinokit, kepeninį paštetą ir turėjau galvoj, ale parašiau ką parašiau... unsure.gif
QUOTE(Luety @ 2017 09 10, 22:42)
Kazin kur dingo MelsvaiZalia?Gal jai kas Gruzijoj nutiko?Kakaip nebegryzo pas mus po tos Gruzijos...

tai kad paskutinis prisijungimas prieš savaitgalį buvo, tai turbūt viskas ok, bet kad ji ir prieš Gruziją jau buvo sumažinus bendravimą čia.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 10, 22:14)
Dėkui.
Dešros nepadarysiu , nes nei žarnų nei kaip jas prikimšt. Teks kept kepenų paštetą . Tiek tikrai nesuvalgysim ... tai  keptą šaldyt ? Vienas vargas .
Baravykus aš džiovinu džiovyklėj , nei virt nei puodo plaut ir vietos mažai užima.
man gaila tokį gerą grybą virt ir marinuot .
Kūčiom šaldytus pakepu su salieru ir svogūnu , kaip šaltą patiekalą . Valgom ... nelabai skiriasi šaldyti nuo šviežiai virtų - arba aš nejautri smile.gif

Pasidaryk urkšto. biggrin.gif
Iš plaučių sako įdaras skanus būna, bet pati apart plautinių dešrelių nieko nebandžius. Taigi internetas visagalis. Dėk dalį subprodukų šaldiklin.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 09 10, 23:24)
Pasidaryk urkštobiggrin.gif
Iš plaučių sako įdaras skanus būna, bet pati apart plautinių dešrelių nieko nebandžius. Taigi internetas visagalis. Dėk dalį subprodukų šaldiklin.

Net paguglinau , ką tai reiškia smile.gif Pas mus būdavo kepeninė dešra, arba plautinė . Šaldiklin nedėsiu , verdu . Atvės, sumalsiu , ryt vakare iškepsiu ... reiktų dar kokios šoninės - riebalo manau ...
Kažin ar galvos negausiu kitais metais aviuką pirkdama ?
Ir kailio biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 10, 23:53)
Net paguglinau , ką tai reiškia smile.gif Pas mus būdavo kepeninė dešra, arba plautinė . Šaldiklin nedėsiu , verdu . Atvės, sumalsiu , ryt vakare iškepsiu ... reiktų dar kokios šoninės - riebalo manau ...
Kažin ar galvos negausiu kitais metais aviuką pirkdama ?
Ir kailio  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Šiaip kokios mėsytės virtos dedu, pilu sultinį, kepinu svieste svogūno, cinamono, morkyčių ie lašelį grietinėlės. Išpilstau ir palieku sustingti.
Atsakyti