Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos iš ryto 4u.gif

Ate42 na tiek nuostolių ir ačiū die, viskas manau vandalizmo pobūdžio ir neužsikraukite smegenų su grąsinimais...būtų tik jusm o va dabar dar ir kitiems 4u.gif Tiesa nu labai grąžiai susisodinote tujas užaugs net nepastebėsite 4u.gif
Luety šiltnamio vaizdeliai užkeriantys 4u.gif
Dusia37 ačiū už patarimus dar vis galvojame kaip gauti mirties liūdijimą ambasadai... bet tikiu virus žmonės dirba, gal pavuks ką sutarti. Daug per vakar dokumentų gavau velionės paso kopiją, leidimą gyventi, gimimo liūdijimą... mažu kaip nors pavyks..
Luety na.. suprantama visa Lietuva bet nors principus į AŽ smile.gif
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas,

jaučiuosi pavargus... avys, pomodoriai, paprikos, čiliai, grybai, špinokai ... Ir dar darbai - su savo problemom ir tt.
Ir savaitgaliui atgaivos nesimato .
Sakot kapuos pailsėsiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ?

Muka tokie tie mano patarimai , mamuką laidojom , uošvienyte laidojom - tiek ir pamenu . Mamuką tai be streso , lengvai - buvom pasiplanavę , apsitarę. Ir mūsų daug - 4 dukros su šeimom su anūkais suaugėliais , pasimėtėm darbus.

Luety , kai išiminėsi čiliam sėklas - būtinos pirštinės. Nes paskui nežinosi kur rankas kišt.

KSC ar jau pasimaitinai bites ? Aš tai bandžiau savaitgalį nuo erkių pagyti papildomai (palaistyti vaistais ) , tai piktos kaip vilkai . Gavau stėlių nemenkai . Reikia man rudeniui tų pirštinių ir kostiumo smile.gif Važiuosiu į lenkus...
Gražios ir darbingos dienos ... Lyja lyja lyja
Atsakyti
labas rytas,
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 12, 09:29)
* jaučiuosi pavargus... avys, pomodoriai, paprikos, čiliai, grybai, špinokai ...  Ir dar darbai - su savo problemom ir tt.
* * KSC ar jau pasimaitinai bites ? Aš tai bandžiau savaitgalį nuo erkių pagyti papildomai (palaistyti vaistais )  ,  tai piktos kaip vilkai . Gavau stėlių nemenkai . Reikia man rudeniui tų pirštinių ir kostiumo smile.gif Važiuosiu į lenkus...
Gražios ir darbingos dienos ... Lyja lyja lyja

* AVYS??? blink.gif
* * blogai su mano bitėm. Tik tingėjau anksčiau rašyt. Kai po to svetimų užpuolimo atvažiavo draugė ir ėjom žiūrėt, tai avily buvo kelios bitės. Perų ir tų nedaug. Kur jos dingo? Jau pradėjau motinos ieškot pirkt, bet artimiausias šaltinis neturi, bet pasiūlė šeimelę (?) - lyg taip užvadino. Pasakiau, kad po kokios savaitės dar žiūrėsim, bet mano bitininkė susirgo ir liko nežiūrėta. Aš tik nueinu maisto pažiūrėt, tai man lyg ir daugiau jų, maistą ima, bet lyg ir nesmarkiai, tai gal ir nėra dar jų normaliai... O aš dar per tingėjimą paskutinį kartą be dūmų ėjau, tai irgi gavau 2 įsegimus. Žodžiu, šią savaitę žadėjo atvažiuot, bet kai tokie orai, tai nežinau, kaip bus. Jau man noro visai nėra su tom bitėm, nes jaučiuosi absoliučiai neįgali ir durna su jom dirbt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 12, 09:39)
labas rytas,

* AVYS??? blink.gif
* * blogai su mano bitėm. Tik tingėjau anksčiau rašyt. Kai po to svetimų užpuolimo atvažiavo draugė ir ėjom žiūrėt, tai avily buvo kelios bitės. Perų ir tų nedaug. Kur jos dingo? Jau pradėjau motinos ieškot pirkt, bet artimiausias šaltinis neturi, bet pasiūlė šeimelę (?) - lyg taip užvadino. Pasakiau, kad po kokios savaitės dar žiūrėsim, bet mano bitininkė susirgo ir liko nežiūrėta. Aš tik nueinu maisto pažiūrėt, tai man lyg ir daugiau jų, maistą ima, bet lyg ir nesmarkiai, tai gal ir nėra dar jų normaliai... O aš dar per tingėjimą paskutinį kartą be dūmų ėjau, tai irgi gavau 2 įsegimus. Žodžiu, šią savaitę žadėjo atvažiuot, bet kai tokie orai, tai nežinau, kaip bus. Jau man noro visai nėra su tom bitėm, nes jaučiuosi absoliučiai neįgali ir durna su jom dirbt verysad.gif

* Taigi sakiau - pirkom aviuką smile.gif Sekmadienio vakare truputuką apviriau , o vakar maliau tuos kepnis- plaučius, užkepiau paštetą ...
** KSC išmoksi . Paskaityk Kriščiūną. Ten viskas gražiai aprašyta. Žinai , kaip sako - gyveni , mokais ir durnas numiršti . O bitės visada mėgsta nustebinti . Nekomentuosiu Tavo bičių - nemačius. Bet gal jos jau ppasiruošė žiemai , nes žiemoja tai nedaug bičių ... Visos vasarinės miršta .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 12, 09:52)
* Taigi sakiau - pirkom aviuką smile.gif  Sekmadienio vakare truputuką apviriau , o vakar maliau tuos kepnis- plaučius,  užkepiau paštetą ...
**  KSC išmoksi . Paskaityk Kriščiūną.  Ten viskas  gražiai aprašyta. Žinai , kaip sako - gyveni , mokais ir durnas numiršti . O bitės  visada mėgsta nustebinti .   Nekomentuosiu Tavo bičių - nemačius. Bet gal jos jau ppasiruošė žiemai , nes žiemoja tai nedaug bičių ... Visos vasarinės miršta .

* kai parašiau, tai supratau, ką turėjai galvoj. Mane suklaidino daugiskaita - pagalvojau, kad gyvų avių įsigijai smile.gif
* * nu kad jų tiek mažai, kad neperžiemotų. Beje, pamiršau - ant dugno buvo panašių į akmenukus, juodų ir baltų darinių, tai draugė įtarė, o paskui pasiskaitinėjus pasakė, kad bus kalkiniai perai. Paskui ir aš skaičiau, bet man ir liko neaišku. Ir jei tikrai virusinė liga, tai reikėtų avilį dezinfekuot, išdegint, korius keist... Nu nežinau, aš sakiau, nebent aplamai tą avilį sudeginsiu, bo senas ir nepatogus arba viską paliksiu taip ir kaip bus, taip bus. Baisūs reikalai su tom bitėm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 12 rugsėjo 2017 - 09:02
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 12, 10:00)
* kai parašiau, tai supratau, ką turėjai galvoj. Mane suklaidino daugiskaita - pagalvojau, kad gyvų avių įsigijai smile.gif
* * nu kad jų tiek mažai, kad neperžiemotų. Beje, pamiršau - ant dugno buvo panašių į akmenukus, juodų ir baltų darinių, tai draugė įtarė, o paskui pasiskaitinėjus pasakė, kad bus kalkiniai perai. Paskui ir aš skaičiau, bet man ir liko neaišku. Ir jei tikrai virusinė liga, tai reikėtų avilį dezinfekuot, išdegint, korius keist... Nu nežinau, aš sakiau, nebent aplamai tą avilį sudeginsiu, bo senas ir nepatogus arba viską paliksiu taip ir kaip bus, taip bus. Baisūs reikalai su tom bitėm...

Jei liga - tai jau tiek ... Gaila.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 09 12, 10:04)
Jei liga - tai jau tiek ... Gaila.

tai aš dar neįsitikinus, gal ten tik pasenus duonelė buvo - ir apie tokį variantą skaičiau. O kai kurie šaltiniai rekomenduoja tik česnaku ir sirupu su jodu gydyt. Tai nežinau, reikėtų kuo greičiau įsitikint, jei tikrai reikia kažką daryt, tai tik tokiu būdu, nes iškelt bites, plaut ir išdegint avilį - nu man tai čia misija neįmanoma, ypač tokiu oru.

Dabar dar išsiliesiu dėl medaus kainų. Negaliu skaityt, kai forumuose verkia, kad medaus 0,5 l kainuoja 5 eurus. Vajė vajė, koks brangumas. Tai po tokių visokių atvejų, kiek susiduriu, skaitau ir iš kitų girdžiu, tai piktumu netrivoju. Atrodo, suleidai į avilį bites, atsukai kraną ir medus bėga. O ir ne pirmo būtinumo prekė - per brangu, nu nepirk, ot tai bėda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 12 rugsėjo 2017 - 09:16
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 12, 08:13)
tai aš dar neįsitikinus, gal ten tik pasenus duonelė buvo - ir apie tokį variantą skaičiau. O kai kurie šaltiniai rekomenduoja tik česnaku ir sirupu su jodu gydyt. Tai nežinau, reikėtų kuo greičiau įsitikint, jei tikrai reikia kažką daryt, tai tik tokiu būdu, nes iškelt bites, plaut ir išdegint avilį - nu man tai čia misija neįmanoma, ypač tokiu oru.

Dabar dar išsiliesiu dėl medaus kainų. Negaliu skaityt, kai forumuose verkia, kad medaus 0,5 l kainuoja 5 eurus. Vajė vajė, koks brangumas. Tai po tokių visokių atvejų, kiek susiduriu, skaitau ir iš kitų girdžiu, tai piktumu netrivoju. Atrodo, suleidai į avilį bites, atsukai kraną ir medus bėga. O ir ne pirmo būtinumo prekė - per brangu, nu nepirk, ot tai bėda.

Laba ryta,

sauleta diena pries audra naktine,o mano siltnamis su barikadom sunta.
Paskaiciau,kad zmonem brangu medus,tai kilo klausimas,o kas pigu?Zmones dejuoja todel,kad atlyginimu ir kainu santykis nenormalus ir juema viskas brangu.
Teta ir pusesere-dvi pensininkes.Menesio pensijos abieju 380.Tetai vaistai kainuoja nemazai,masinos islaikymas,nes sode gyvena,jos reikia,tai joms viskas brangu,ir ne jom vienom. Susirgo suva-vaistai,vizitas-70€,apie dantista pamirsti turi,plius kura ziemai reikia susipurkt,baisu,kai isigilini.
Pas mus medus beangus.Tas,vadinamas geras,tik sveikoaisto pardese ir 200g £6-7 ir ten medus pasterizuotas,jau nera labai sveikas.Kitokio nerasi.
Taip,kad vaziuok su medum cia,targavosim.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 09 12, 10:34)
Laba ryta,

* sauleta diena pries audra naktine,o mano siltnamis su barikadom sunta.
* * Paskaiciau,kad  zmonem brangu medus,tai kilo klausimas,o kas pigu?Zmones dejuoja todel,kad atlyginimu ir kainu santykis  nenormalus ir juema viskas brangu.
Teta ir pusesere-dvi pensininkes.Menesio pensijos abieju 380.Tetai vaistai kainuoja nemazai,masinos islaikymas,nes sode gyvena,jos reikia,tai joms viskas brangu,ir ne jom vienom. Susirgo suva-vaistai,vizitas-70€,apie dantista pamirsti turi,plius kura ziemai reikia susipurkt,baisu,kai isigilini.
Pas mus medus  beangus.Tas,vadinamas geras,tik sveikoaisto pardese ir 200g  £6-7 ir ten medus pasterizuotas,jau nera labai sveikas.Kitokio nerasi.
Taip,kad vaziuok su medum cia,targavosim.

* tai pas jus naktį iš amerikės persikraustęs uraganas pareis? unsure.gif
* * tai užtai, kad viskas brangu, ir prie bičių viskas brangu: aviliai, koriai, plokštelės, medsukės ir kita įranga, naujos motinos, vaistai, cukrus... Dusia papildytų. O dar va jos ima ir suserga... Išmiršta... Neperžiemoja... O ir darbo prie jų pakankamai. Neįsivaizduoju, kaip žmonės laiko 50-10 šeimų. Tai jau prie tokio ūkio ir darbuotojų reikia, nes 1-2 žmonėms neįmanoma apsidirbt. Ir paprastai jas vežioja po ganyklas. Ir vėl kažkokios platformos reikalingos, kuras, aišku. Nu, žodžiu, negali medus būt pigus, o jis, mano nuomone, nėra brangus. Puslitrį tikrai per dieną nesuvalgysi, o va mėsos kg už tiek pat nusipirkus - iš karto. Ir tai nėra būtinas ir reikalingas produktas. Man asmeniškai, jo iš vis gali nebūt.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 09 12, 10:13)

Pritariu , darbo labai daug, darbas sunknus fiziškai . Įranga- aviliai , medsukiai ir tt- kainuoja kosmosą ....
Kur bevažiuočiau - perku medaus. Tai galiu pasakyti - Lietuvoj jis pigiausias ... Na UA pigesnis - pirkau akacijų - parsivežu ne tas , apgavo ... Tauta tokia , šnekėt kaip akėt , ir per akis apgaus smile.gif Italijoj puslitrukas 7 eur . Alabanijos kalnuose pirkau už litą mokėjau 10 EUR - bet tai buvo senai . O maisto kainos ten buvo juokingos -5 žmonės vakarienę su vynu kavinėj gaudavom už 20 EUR . O jau skonis albaniško medaus ...dar pamenu
Suknisti vakariečiai nebeturi gero medaus- jį kaitina, kad būtų skystas... Kaitinant žuva visi fermentai , tai lieka tas pats cukrus. PS aš medaus šaip nevalgau smile.gif Tik kai imu iš vailių ir atakiuoju - tada šilto prisikapoju smile.gif . O paskui jau nenoriu . PS mano mama irgi medaus beveik niekad nevalgydavo , o bičių turėdavo 10-12 avilių smile.gif
Atsakyti
Ate,ar gavai emaila?Muka,ar skaiti az?
Buvau sode,vistik atbarikadavau siltnamio duris,saule firfia,siltnamis prigaraves,gaila.Pries audra uzdarysim ir vel teks barikadas daryt.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 09 12, 15:39)
Ate,ar gavai emaila?Muka,ar skaiti az?
Buvau sode,vistik atbarikadavau siltnamio duris,saule firfia,siltnamis prigaraves,gaila.Pries audra uzdarysim ir vel teks barikadas daryt.

kokios paslaptingos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Einiu čilių marinatu užpilt ir pomidorų padažo virt, aštraus su abrikosais smile.gif ... Ar noriu - Ne . Ar reikia , ko gero irgi Ne.

KSC dėl bičių - na šiemet jau susipažinai , kitais metais atskris spiečius, nusipirksi - padovanos ir tt - jei šitos neišgyvens... Neliūdėk . Imk 4u.gif Svarbu nepasiduot - ui man 1 kartą nepavyko , daugiau niekada... Toks jau tas gyvenimas smile.gif
PS paštetas - tobulas smile.gif . Talant niprpjoš , taip sakant smile.gif
Trumpai virti produktai ( geriau būtu pasakyti joniškeitiškai - nutreukinti ) , sumalta, dėta maltos nedaug pavirtos šoninės , keptų ant sviesto svogūnų , žolių mano džiovintų - maltų , pilta brendžio ...
Atsakyti