Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,

Kavos ?

vartotojo įkelta nuotrauka

O lyja Kaune kaip per šventą Joną .

Muka - dar vienas sveikatinimosi būdas - įsitaisyt aktyvų šunį , ir kas vakarą po 4-5 km smile.gif Vasara kai pajudi sode nepuola tiek ligų ...
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Ačiū Dusia37 už kavą 4u.gif

Ačiū visoms už patarimus ir pastebėjimus L'aurore būtinai paieškosiu knygos ir įtrauksiu į sąrašus... žinau puikiai ... bet nedarau...
Peržiūrėjau savo racioną daug daržovių daug mėsos riebaliukų ir t.t. už-tektinai, tačiau va ką pastebėjau vandens negeriu nors prie to 3-4 maži puodeliai kavos... va čia ir baladojimas širdies...
L'aurore Dusia37 žinok tobula motera jos minčių giluma, dėstymas ir proto skvarba umn.gif ir džiaugiuosi kad pažystu ją didis.gif ai ir apskritai čia mes visos fainos flirt.gif
Man šuni neee... ačiū kaip nors be jo yra katinas užtenka... ką vasarą darysiu su tuo aktyviu darže pririštą laikysiu blink.gif
Peržiūrėjau darbų sąrašą iki Kalėdų tai jis jolki palki ne mažėja o tik didėja blink.gif šis vakaras irgi iškrenta vieno kolektyvo pasisedėjiams ai nei plaukusoenos nuei mikikiūrų... su senom drapanom parsiversiu mažu.. va kito kolektyvo tai bus išvyka su nakvyne prie jūros... va čia reiks kažkaip gal daugiau ale va vakar pirmadienį plaukusoena, reikai dažyti nes paausiai pabalo, kirptis oi ne ir taip dar trumpi, ale gal paformuos, mikikiūrai antradienį ryte taigi gal būsiu ir pasiruošusi ax.gif dar reiks savaitgalį spintas perversti apsiknisti savo resursuose... mažu ką rasiu vertingesnio ir išsiversiu be sukenkos ax.gif
Bučkas
Atsakyti
Man patinka kai mane giria biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif

Muka ,katė toks labai geras padaras prisitaikantis prie šeimininkų smile.gif ir tingus tingus , miega 20 val. per dieną , o atsikėlus dar žiovauja ... O šuo priverčia šeimininkus pajudėt . Gal kai vaikus išleisiu gal ir man prireiks ... Kad nesustabarėt smile.gif kadangi esu tinginių tinginė , tai vat šuniukas priverst lauke kelis km. nužingsniuot bet kokiu oru .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 08, 11:47)
Man patinka kai mane giria  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif  ax.gif

Muka ,katė toks labai geras padaras prisitaikantis  prie šeimininkų smile.gif ir tingus tingus , miega 20 val. per dieną , o atsikėlus dar žiovauja ... O šuo priverčia šeimininkus pajudėt . Gal kai vaikus išleisiu gal  ir man prireiks ...  Kad nesustabarėt smile.gif kadangi esu tinginių tinginė , tai vat šuniukas priverst lauke kelis km. nužingsniuot bet kokiu oru .

Viskas gerai tie šunys, bet prisirišti nenoriu o ir turim šunį ant dviejų šeimų t.y. mano tėvai vakarų sibiro laiką auginą ax.gif tai tenka pavaduoti kartais tongue.gif tai ačiū smagu kaip pas kitus gyvena rolleyes.gif

Oi kažkaip įdomus nusiteikimas ... kalėdos atrodo dar toli, nes laukia trys baliai šiandiena, šeštadienį, antradienį-trečiadienį, taigi galvosiu jau nuo kito ketvirtadienio tongue.gif
Žinau vieną būtinai kepsiu be miltų aguonų pyragą o visa kita ai žiūrėsiu mamulis įsibėgės ir man nebus kur įsikišti... tik va galvoju ausytes kepti ar ne... gal ne... visgi gyvenu be miltų unsure.gif nors va šiandeina einam į "makaroninę" ir kas svarbiausiai tikrai nenoriu jų ... pakeičiau maisto religija anskčiau bulkos, miltai, makaronai o dabar .... briuselio kopūstai, brokoliai mėsa subproduktai blink.gif
Atsakyti
Valgių simbolika

Pagrindiniai Kūčių valgiai turi ir simbolinę prasmę. Dauguma jų kilę iš biblinių siužetų ir senosios liaudies pasaulėjautos. Tačiau valgių, ir tai tik vieno kito, simbolika težinoma labai mažai daliai gyventojų.

1. Obuoliai simbolizuoja Rojaus medį, Adomo ir Ievos išvarymą iš Rojaus, nuodėmės atėjimą į pasaulį (Marijampolės, Pasvalio, Prienų, Rokiškio, Vilkaviškio raj.). Todėl kai kur po paplotėlio valgomas obuolys (Pasvalio, Vilkaviškio raj.).

2. Žirneliai, kaip ir obuoliai, simbolizuoja pirmųjų žmonių išvarymą iš Rojaus, Adomo ašaras (Prienų, Rokiškio raj.). Todėl kai kas po paplotėlio valgo žirnius (Prienų raj., Skriaudžiai). Žirniai taip pat vadinti Marijos ar žmonių ašaromis (Rokiškio raj., Panemunėlio apylinkė). Ignaliečiai juos valgydavo, kad kitais metais nebūtų ašarų.

3. Kviečiai. Žinomi du aiškinimai:

a) kviečiai – skalsos simbolis. Valgomi, kad visus metus būtų duonos (Kėdainių raj., Josvainiai) ir kad javai laukuose derėtų. Kviečiai nuo Kristaus laikų buvusi kasdienė žmonių duona. Kristus sakęs: „Dalinkitės kviečio grūdu, valgykit“, (Kupiškis);

cool.gif kviečiai siejami su legenda, kaip Erodas norėjo nužudyti kūdikėlį Jėzų. Marija kūdikėlį paslėpusi sterblėje. Kai Erodo kareivis paprašęs parodyti, ką ten turi, ji atskleidusi: užuot pamatę kūdikėlį, kareiviai pamatė kviečius (Jurbarko raj., Žindaičių apylinkė; Plungė).

4. Grūdų mišinys. Žinomi keturi aiškinimai:

a) žirniai, pupos, kviečiai, avižos simbolizuoja derlingus metus, gerą praėjusių ir ateinančių metų derlių. Būtinai reikia jų valgyti, kad kitais metais javai derėtų (Klaipėdos raj., Veiviržėnų apylinkė; Biržų raj., Saločių apylinkė);

cool.gif kai Adomą ir Ievą išvarė iš Rojaus, jie, nusitrynę akuotus, valgė miežius. Todėl per Kūčias valgomi miežiai ir kviečiai (Utenos raj., Tauragnų apylinkė);

c) Juozapas ir Marija, eidami užsirašyti, nešėsi greit negendančio maisto – žirnių, pupų ir kviečių (Plungė);

d) kviečiai, žirniai, pupos simbolizuoja Marijos ašaras (Klaipėdos raj., Gargždai).

5. Medus – šviesos ir sveikatos simbolis.

6. Prėskučiai. Žinomi trys paaiškinimai: a) tai paskutinės vakarienės duona, simbolizuoja agapę – meilės vakarienę; cool.gif į juos pirmaisiais krikščionybės amžiais buvo panašūs komunikatai; c) prėskutis vaizduoja duonos kepaliuką protėvių vėlėms vaišinti (Ignalinos raj.).

7. Žuvis ir silkė yra pasninko valgis: a) primena apaštalus, kurie buvo žvejai; cool.gif primena Dievo stebuklą prie Samareto – Simono tinklų pripildymą, minios žmonių pamaitinimą dviem žuvimis ir penkiais kepaliukais duonos; c) žuvies galva simbolizuojanti Kristaus kankinimo įrankius (Zarasų raj.m Antazavės apylinkė).

8. Spanguolės apsaugančios nuo priešų, kad nesugautų ir nesutrintų (Ignalinos raj.).

9. Duona ir pyragas yra stiprybės, proto, susivaldymo, ištikimybės, gerumo, nuolankumo simbolis (Klaipėdos raj., Veiviržė

Teisingai atkartoti senąsias Kūčių vakarienės tradicijas yra tikrai sudėtinga, tačiau, prisimindami savo senelių ar tėvų pagarbą šiai svarbiai metų šventei, stengiamės nors kiek prie jų priartėti.

Visa, kas vyksta Kūčių vakarą turi savo prasmę ir paslaptį – susirinkusiųjų prie stalo dvasinis susitelkimas, pagarba vienas kitam, taip pat Kūčių valgiai ir jų valgymas.

Lietuvoje priskaičiuojama daugiau kaip 100 Kūčių stalo valgių.
Šaltinis : http://www.supermama...?...6144&st=372
Atsakyti
Labos,

Muka, ne knygos ieškok, yra jos psl. internete, ten nemažai straipsnių...
Perskaičiau apie Kūčių valgius ir toks juokas suėmė...
meniu:
1. obuoliai (kiekvienam po vieną biggrin.gif )
2. žirniai
3.kviečių sauja (te jau gal ir po 5 grūdus kožnam galima biggrin.gif )
4. grūdų mišinys (jėzau, kiek daug tų grūdų )
5. medus
6. kūčiukai
7. žuvis
8. silkė
9. duona
10. balta duona
11. nu, da riešutų sauja
12 plotkelės

ir nedrįskit daugiau nieko dėt ant stalo biggrin.gif ale jaučiat, kiek laiko sutaupysit sau???? biggrin.gif
Atsakyti
Muka, va čia nemažai straipsnių...man jie tokie...kartais linksmi, kartais ne, bet po kurio laiko ima ir išlenda tos mintys gyvenimo klystkeliuose biggrin.gif
http://www.ilzes-dir...ybes-mokytojus/
Atsakyti
QUOTE(L'aurore @ 2016 12 08, 17:50)
Muka, va čia nemažai straipsnių...man jie tokie...kartais linksmi, kartais ne, bet po kurio laiko ima ir išlenda tos mintys gyvenimo klystkeliuose  biggrin.gif
http://www.ilzes-dir...ybes-mokytojus/

Patiko.

Labas vakaeras,
pavargus,nusikalus,bet smagu.Apkeliavom nemazai,pasisedejom ir prie kavos,ir pardes spejom aplankyt.Ryt i Londona isleisiu juos jaunesnius,man perdaug,o ir masinoj bus laisviau,kur 4,o kur 5 vaziuoja.
Nieko daugiau nepasakysiu,mintys nesirisa...labanakt.
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Kava
vartotojo įkelta nuotrauka

L'aurore čia tik aiškinimai ką reikškia o meniu tūlo lietuvio ogogo ... nors jeigu eitumėmme giliau tai pagonys gabija garbindavo tai irigi medumi, grūdais džiovintias vaisiais ir daržovėmis... netoli čia mes nueiname...
Tiesa L'aurore ačiū jau radusi buvau, kad knygu ji nelabai leidžia ... pasiskaitinėsiu žinau, kad gyvenimas pilnas mokytoju, tik kaip juos įsileisti priimti... bet manau tas mano "skauda" didele dalimi nuo dvasinio išsidarkymo... jklmn net knygos nesugebu paskaityti paskutinius du mėn. ... unsure.gif ... žodžiu renkuosi ir Ačiū smile.gif

Vakar vakarėlis įmonės buvo... nežinau kaip išėjo, bet išsiverčiau be makaronų ax.gif radau sicilietišką patiekalą gruzdintas midijas skanu ax.gif visos pūškavo nuo ravioli, fetučini o aš nuo 6 midijos ir kalniuko grąžgarsčių laiminga tongue.gif gaila tik svarstyklės plius parodė būč dar laimingesnė jeigu minus būtų parodžiusios...
Žinot einu vakar pro soborą mintyse meldžiuosi ir šast už rankos mane ogi Dusia37 na sakykit kaip norit vistiek mūsų gyvenime ateina žmonės kurie mus vieni mokina kiti tempia už ausų treti spardo subines ir džiaugiuosi kad jie yra mano gyenime... nes jei ir moka šiltą žodį pasakyti wub.gif mudvi išsiskyrėm... aš vėl mintyse kalbėjau maldą ir šį kart dėkojau wub.gif
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas,

Imu kavos , nes ko tai jaučiuosi pavargus smile.gif Ir nuo ko gi kažin ???

L'aurore dėkui už nuorodas. Man labai apie vištas patiko smile.gif skaičiau ir juokiausi - taip taikliai .
Dėl kūčių patiekalų: pas mane yra tokie paprasti patiekalai , be įmantrybių. Tik grūdų nebūna. Nors esu kažkurioms kūčiom iš grūdų kotletus kepus . Ko neparašyta , o pas mane būna tai aguonpienis ir kisielius. Ne ant stalo turi būti šventės. Aš iš vaikystės pamenu nuotaikas kūčių ... O ne maistą smile.gif Tikiuosi ir mes savo vaikams sukūrėm nors kiek tos nuotaikos .

Muka būsi turtinga , man reikėjo kokia 20 sekundžių pagalvoti ar kur aš tą mergaitę mačiau ... Vos pažinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 09, 11:35)
Labas rytas,

Imu kavos , nes ko tai jaučiuosi pavargus smile.gif Ir nuo ko  gi kažin  ???

L'aurore dėkui už nuorodas. Man labai apie vištas patiko smile.gif skaičiau ir juokiausi - taip taikliai .
Dėl kūčių patiekalų:  pas mane  yra tokie paprasti patiekalai , be įmantrybių. Tik grūdų nebūna. Nors esu kažkurioms kūčiom  iš grūdų kotletus kepus .  Ko neparašyta , o pas mane būna tai  aguonpienis ir kisielius.  Ne ant stalo turi būti šventės. Aš iš vaikystės pamenu  nuotaikas kūčių ... O ne maistą smile.gif Tikiuosi ir mes savo vaikams sukūrėm nors kiek tos nuotaikos .

Muka būsi turtinga , man reikėjo kokia 20 sekundžių  pagalvoti ar kur aš tą mergaitę mačiau ... Vos pažinau smile.gif

nu kodėl... plaukuosena ane gerai nušmorino mane lotuliukas.gif primadienį eisiu įdomu ką paliks man lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 12 09, 10:47)
nu kodėl... plaukuosena ane gerai nušmorino mane  lotuliukas.gif primadienį eisiu įdomu ką paliks man  lotuliukas.gif

kažkaip prietema jau buvo , nemačiau aš tų tavo plaukų smile.gif Senai mačius buvau matyt ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 gruodžio 2016 - 10:19