QUOTE(Dusia37 @ 2020 06 11, 07:21)
Labas rytas,
Šiandien kaimiška kava
Vakar neištvėrėm , nulėkėm iki kaimo . Per 3 dienas viskas užaugę tiek , kaip kitą kartą per 2 savaites neužauga

Šiluma , lietus ir trumpos naktys . Vilkdagai žydi , tik nemoku gražiai nufotografuoti . Gėris kaime, kaip nenorėjau grįžti į darbą šiandien. Brrr... Krušos nebuvę, bet lietaus tai bele kiek - mano matuoklė pilna ... rodo 35 ml. ir dar viršaus - ir dar žinant , kad vakar karšta diena buvo , nelyjo - vadinasi nugaravo . Prūdelis pakilęs per kokį sprindį . Smagu
Luety daržovės pas mane tokios bus už kokio mėnesio

O vat kalijų tokių neturėsiu ... įsodinau savo kaliją į vazoną, gražiai žaliuoja, bet žiedo neleidžia . Pas mane fioletinė tamsi buvo . Šiemet labai gražių pelargonijų turiu , dvi pernykštės peržiemojo ir žinoma nesulaikiau pirkau Depe . Ir Atė42s labai graži , tik dar nežydi, kelmas didelis . Šiemet žydės mano iš ŽS pirktas bijūnas . Pasirodo bus baltas. Pirkau kažkada per nukainavimą porą padžiuvusiu šaknų , viena numirė, o kitas tik šiemet parodys grožį ...
Noriu vasarom gyventi kaime ... toks gėris
Labas rytas,
paruosiau uzsakyta zuiki ir pernertus rubus,pagal klientes spalvas,parodziau uzsakovei,uzsake dar du.Taip jau man lemta,mase tokiu klientu,svarbu,kad ispildai nora,kaip jie praso,kokios spalvos,kiti ju reikalavimai,tada buna nustebe,kaip cia be atsikalbinejimu ir uzsako dar.Smagu,nors uzimtumas yra,
Naktis be miego.MB liepiau kraustyis zemyn,galeciau smnaust,bet jis ima knarkent,o kai nera tylos,nera miego.Pas mus 3d.zada lietu visa dierna,o yra snipstas,pakrapina,vejas ir saule.
Vakar MB vaziavo vielos pirkt vistu aptvarui,nupirko melynu grudeliu sliuzams,dabar jau nors vienu atsikratysiu nasharninku,jei nelis,po pietu vaziuosiu i soda,dar reikia paset morkas ziemai ir issodinsiu burokeliu rasoda,dar turiu kazkiek ir vietos ir rasodos,ir atejo noras,nes pries kenkejus turiu priemone,o tai issodini,o jie nueda atsigavusius sviezius lapelius iki stiebo,net sirdeles.
Jei tavo kalija paprasciausia senovine,balta,tai sodink i grunta,o su bulviakasiu israuk ir sodink i vazona,ziedai dziugins visa ziema.Taip jau Lietuvoj su jom reikia elgtis,nes jos neisgyvena zemej per ziema.Apie tas hibridines,violetines ir kt.nieko neismanau,jos kitokios,jautrios,ne taip greit auga ir dauginasi,ju nepalieka zemej per ziema net pas mus.
Pelargonijos mano dar tik gaunasi kur pavasari issidauginau,bet jau viena kita krauna ziedelius,tuoj zydes.Namines pelargonijas,kur kiemelyje,buvo vorantinklis apraizges,matyt voratinkline erkute,tai i buteli pyliau laseli feirio,laseli kokakolos ir laseli aliejau ir nupurskiau atskiedus vandeniu,suzydejo naujom spalvom ir voratinkliu nebesimato,tik,kur kliuvo ant ziedeliu,ziedeliai pabalo.
Papriku turbut kita met nebesodinsiu,tiek to,nusipirksim,kazka kita reiks kist.Is pradziu puola amarai,erkutes kovoju kovoju,po to sliuzai atlekia,vargstu vargstu,o derliaus kazkaip ne prudais.Gal geriau padalinsiu pomidorams ir agurkams,o gal ka kita sugalvosiu.