Labas rytas,
Colomba, palauk, dar nebėk, kraujas dar nesilieja.
Bet kates mesiu iš miegamojo garantuotai. Abidvi. Tegu urzgia ir daiktus nuo lentynų mėto toliau nuo manęs. Šiąnakt MB komandiruotės proga viena dukra miegojo pas mane. Perspėjau, kad bus linksma. Ji sakė, kad jai patiks. Bet paryčiais išsikraustė... Matyt, per smarkiai patiko
Vakar jau išmečiau iš miegamojo bliūdelius. Žinau, kad Mika naktim vaikšto - vadinasi, iš bado nemirs. Išnešiau iškart į rūsį. Atsinešiau Miką, daviau guliašėlio. Abi tvarkingai suėdė savo, paskui patikrino viena kitos dubenėlį. Nė šnipšt nė pikšt. Kai aš matau, tai abi katės šilkinės.
Bet naktį, kai visi užmiega... Kai kam miegoti nebelieka kaip. Lakstymai, trenksmai, šnypštimai urzgimai, nuo lentynų krentantys daiktai... Ir vėlgi: neturiu kaip patikrinti, kuri urzgia. O gal abi. Kai žiūriu pasišviesdama, katės labai ramios. Bet spėju, kad Tytė tyliai persekioja Miką, kur nors mosteli letena, ta bėga, Tytė vejasi, Mika šiaušiasi ir urzgia. Kartais taip parbilda iš apačios, bet vis tiek pagrindinis veiksmas vyksta miegamajame. Pasigainioja ir ant lovos... Ir Tytė tai ant žmogaus nelipa, stengiasi apeit. O Mika visai nekompleksuoja prarisnoti kieno nors šonu ar peršokti per galvą
Saldžių sapnų, vadinasi.
Dar vienas smagus veiksmas: Mika užšoka ant komodos, Tytė atsistojusi iš apačios ją drasko.
Šitą tai tikrai mačiau. Nuvijau bent kelis kartus. O dar šiąnakt Mika intesyviai graužė mano palmę, o ryte intesyviai žiaukčiojo.
Dabar abi gražuolės knarkia. O kada man miegot?