Įkraunama...
Įkraunama...

Kovinukai 2017

Apklausa: Ar jau nauojat diržą/nėščiųjų kelnaites? (14 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ronjaa @ 2016 12 30, 11:25)
Labas rytas, merginos,

Daug daug sveikatos sergancioms ir su serganciais mazyliais 4u.gif

Vis dar keliauju, tad trumpai brukstelsiu:

(feja), kaip smagu, tavo mergyte mano bendragimtuvininke! As irgi 31d. ryta gimusi. Labai ypatinga ir reiksminga diena gaunasi. Metu permastymas smile.gif Kai kada zmones pamirsta ta mano gimtadieni per visus naujuju rupescius, aisku, bet jokiu dovanu man tikrai niekad nepritruko, niekada tai nebuvo svarbiausias dalykas ;)

Is anksto sveikinu visas ir linkiu nuostabiu 2017m! Juk jau kam kam bet mums visoms jie tikrai tokie ir bus!

Pasakyk man ar patiko tau, kad tokia tavo data gimimo? Jaudinausi as is pradziu, bet dabar kuo toliau, tuo labiau manau, kad viskas cia gerai smile.gif

Su artejanciu tave gimtadieniu 4u.gif happybday.gif
Ir su artejanciom sventem!
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2016 12 30, 05:59)
Labas rytas 4u.gif

Rasyti "sveikos" neiseina, kai aplink tiek serganciu unsure.gif Sveikateles visoms mamytems ir ju vaikuciams 4u.gif

Paskaitau, bet neparasau, nes sunus atostogoms atskrides, tai vis ka nors kartu veikiam, kur nors lekiam. Dar knyga idomia pradejau skaityti, tai vis uzkliunu.

Apie damu darzeli kalbejot. Man pries savaite ar dvi irgi iskilo klausimas, kaip ten reikes ji susitvarkyti. Kazkaip per pirma nestuma nepamenu, kad problemu butu, bet dabar tai jauciuosi, kaip vezlys, bandantis 'tilteli' padaryti blink.gif Niekada nebuvau grozio salone tokioms proceduroms, nes reikia laukti, kol paauga, o as kantrybes neturiu, su epiliatorium kad ir tuos kelis plaukelius nusiraunu. Bet dabar turbut kazkaip teks ryztis savo grozybes kailiu lupejai demonstruoti ax.gif

Rasiux, mano pussesere UK skambinejo i ligonine ir lauke, kada jai leis vaziuoti, kai jau leido, tai bevaziuojant degalineje pagimde doh.gif Bet jai antras gimdymas buvo, tai greiciau viskas vyko.

Ligonine, kurioje planuoju gimdyti, kitame mieste, uz mazdaug 120km nuo namu, tai su gydytoja sutarem, kai jau ji matys, kad gimdymas arteja, apsistosim viesbutyje netoliese, nes kazkaip nesinoretu greitkelio pakelej gimdyti biggrin.gif

Feja, bet tai koki gimtadieni jusu mazoji/didzioji pasirinko bigsmile.gif Gales gimtadienius su draugais kasmet svesti!

Ka Naujiesiems planuojat? Kur svenciat?

As kazkaip apskritai nebaliauninke, o siemet is viso tingiu. Noriu koki torta iskepti, bet tingiu, o be to, dusinsiu po to viena arba sargus vaisinsiu. Tai tikriausiai kokia zele ir panna cotta padarysiu ir viskas. Ir dar kokia pica uzsisakyti noreciau, tik nezinau, ar siemet sulauksim biggrin.gif Kiekvienais metais einam ziureti fejerverku i pliaza. Kol isjudinu savo vyriskius is namu, tai pasitaiko, kad dar beeinant fejerverkai prasideda arba ten neturi kantrybes laukti ir vos ne visa laika bamba. Siemet tikriausiai per TV fejerverkus paziuresim ir viskas, nes neturiu noro su jais kariauti ax.gif

Man pazistama pasakojo, kad jos 1drauge neturejo kaip nuvykti i ligonine prasidejus saremiams, issikviete greitaja, tai kol ji atvaziavo, ji spejo ir pagimdyti pati namie, ir virkstele nukirpti, kuri buvo aplink kakla apsivijusi... geras, ane?... blink.gif blink.gif blink.gif
Dar 1dalykas, ka kiek pasakojo visos, gimdziusios cia - nei 1nepagimde pati normaliai - absoliuciai visoms vaikelius 'padejo' pagimdyti daktarai znypliu arba vakumo pagalba!... blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux1984: 30 gruodžio 2016 - 11:32
QUOTE(rasiux1984 @ 2016 12 30, 12:31)
Man pazistama pasakojo, kad jos 1drauge neturejo kaip nuvykti i ligonine prasidejus saremiams, issikviete greitaja, tai kol ji atvaziavo, ji spejo ir pagimdyti pati namie, ir virkstele nukirpti, kuri buvo aplink kakla apsivijusi... geras, ane?...  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Dar 1dalykas, ka kiek pasakojo visos, gimdziusios cia - nei 1nepagimde pati normaliai - absoliuciai visoms vaikelius 'padejo' pagimdyti daktarai znypliu arba vakumo pagalba!...  blink.gif  unsure.gif

Idomiai.. tai jie is karto imasi prieminiu pagalbiniu.. baisoka tuomet verysad.gif
Atsakyti
QUOTE((feja) @ 2016 12 30, 11:11)
Pasakyk man ar patiko tau, kad tokia tavo data gimimo? Jaudinausi as is pradziu, bet dabar kuo toliau, tuo labiau manau, kad viskas cia gerai smile.gif

Su artejanciu tave gimtadieniu  4u.gif  happybday.gif
Ir su artejanciom sventem!

Feja, aciu!

Kai buvau maza, man mano gimtadienio data buvo kazkas labai normalaus, buvo sunku isivaizduoti, kad kitiems vaikams tas gimtadienis kazkoks kitoks. Fejerverkai, zinoma, visuomet budavo labai smagu smile.gif Dabar is tiesu man labai patinka gimtadienio data. Ne tik man, bet ir visam pasauliui nauja pradzia, pakili nuotaika, naujos viltys ir svajones. As nelabai megstu individualaus demesio, tad megaujuosi galimybe paskesti tame visuotiniame dziaugsme. Labai romantiska smile.gif
Atsakyti
Eriele as taip ir zinojau, kad dingus tu ne siaip sau! Sveikinu grizus namo!!!
Papildyta:
QUOTE(Ronjaa @ 2016 12 30, 13:27)
Feja, aciu!

Kai buvau maza, man mano gimtadienio data buvo kazkas labai normalaus, buvo sunku isivaizduoti, kad kitiems vaikams tas gimtadienis kazkoks kitoks. Fejerverkai, zinoma, visuomet budavo labai smagu smile.gif Dabar is tiesu man labai patinka gimtadienio data. Ne tik man, bet ir visam pasauliui nauja pradzia, pakili nuotaika, naujos viltys ir svajones. As nelabai megstu individualaus demesio, tad megaujuosi galimybe paskesti tame visuotiniame dziaugsme. Labai romantiska smile.gif

Kaip saunu!!!! As ta pati sakysiu dukrytei, del naujos pradzios, nauju siekiu, tikslu ir pan. Tikrai simboliska smile.gif aciu, nuraminai mane, dabar zinosiu kad data nera tiek bloga, o ypatinga labiau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Feja, aš taip pat manau, kad gruodžio 31 d. labai graži ir simboliška data gimtadieniui smile.gif Vaikams gal ir kitaip gali atrodyti, bet suaugę pradedam juk vertinti kitus dalykus.
O be to, gimimo dienos nepasirinksi.

Man apskritai gruodis labai gražus mėnuo.Maniškė gimusi prieš Kalėdas ir man tas laukimas buvo dvigubai džiugus ir jaudinantis.

Naujuosius mes ir ko gero ramiai sutiksim.Arba namuose, ką nors skanaus pasigaminę, o jei netingėsim - iki tėvų nuvažiuosim. Dukrytė vis tiek ko gero nesulauks fejerverkų.Pernai pamenu šaudė pokšėjo, o ji miegojo, net nekrustelėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2016 12 30, 15:14)
Sveikos,

Feja, aš taip pat manau, kad gruodžio 31 d. labai graži ir simboliška data gimtadieniui smile.gif Vaikams gal ir kitaip gali atrodyti, bet suaugę pradedam juk vertinti kitus dalykus.
O be to, gimimo dienos nepasirinksi.

Man apskritai gruodis labai gražus mėnuo.Maniškė gimusi prieš Kalėdas ir man tas laukimas buvo dvigubai džiugus ir jaudinantis.

Naujuosius mes ir ko gero ramiai sutiksim.Arba namuose, ką nors skanaus pasigaminę, o jei netingėsim - iki tėvų nuvažiuosim. Dukrytė vis tiek ko gero nesulauks fejerverkų.Pernai pamenu šaudė pokšėjo, o ji miegojo, net nekrustelėjo  smile.gif

Taip, del pasitinkimo tai aisq reiklas smile.gif
Mano irgi uzmiega iki fejerverku smile.gif gal siais metais sulauksim smile.gif
Atsakyti

Beje, feja - parasyk ar gavai zinute, trecia katik issiunciau, negi man taip blogai su SM :hmm:​ 

Atsakyti
QUOTE(Gar_bane_ @ 2016 12 30, 16:54)
<p>Beje, feja - parasyk ar gavai zinute, trecia katik issiunciau, negi man taip blogai su SM hmm.gif </p>

Gavau, aciu!
Atsakyti
QUOTE(rasiux1984 @ 2016 12 29, 20:52)
O cia tai idomi gimdymo tvarka, sese pasakojo, kad kai nubega vandenys/prasideda saremiai, turi paskambinti i ligonine, pasakyti, paklausia taves kas kiek laiko saremiai, pasako ka daryti - ar jau vaziuoti i ligonine, ar dar ne...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  nes cia dauguma, kurios taip nuvaziuoja, buna issiunciamos namo, tipo dar mazai atsiveres gimdos kaklelis, neturim mes cia vietos jusu tokiu laikyt ir stebet, ir liepia atvaziuot, kai saremiai buna daznesni. Ju duotoj informacijoj, irgi skaiciau, kad reikia stengtis kuo ilgiau islaukt, pabut namie, nelekt kaip akis isdegua iskart i ligonine... taip sakau ir namie gali pagimdyti...  doh.gifPapildyta:

Pas mus yra tokia galimybe, tai svarstau, renku info - uz ir pries  smile.gif  Kita sav.2dieni i nesciuju pamokele eisiu, 3dieni TA, o po to ir neuzilgo pas midwife i poliklinika, turim cia mes tokia papke, kuria visur su savim turi atsinesti, visa info ten yra apie tavo nestuma, tai yra ten toks 'Birth plan', kuri speju reikes pasidaryti, jei noresi gimdyti butent taip ar anaip... Cia jiems turi is anksto pasakyti irgi ar noresi su epidiuriniu gimdyti, ar be (aisku, po to galo atvaziavusi gimdyti, bet kada persigalvoti), nes aceit gali ir nebuti to zmogaus, kur epidiura daro ir pan...  unsure.gif

Nurimk biggrin.gif 4u.gif taip kai pajausi kazkokia veikla, paskambinsi i ligonine, jie tau patys pasakys atvaziuot ar ne ir kada atvaziuot. Jie mato tu gimdyviu n+k todel jie ramiai reaguoja, mum atrodo kad mes unikumai ir aplink mus reikia tupciot nes mes gi gimdom ! biggrin.gif bet is tikruju nera ten ko panikuot... As irgi du vaikus pagimdziau uk ir tikrai be jokiu repliu ar vakumu, nors su pirmuoju prieslaikiniu jau norejo panaudot reples bet uzteko prakirpt. Kai man 34sav nubego vandenys ir jiem paskambinau, jie net greitosios man nesiunte, liepe issikviest taxi, nes saremiu ner, kraujo ner reiskia ne emergency biggrin.gif o man tai atrode pasaulio pabaiga biggrin.gif
visa ta birth plana gali pasirasyt, bet pamatysi kaip tavo nuomone keisis gimdykloj 4u.gif mirksiukas.gif tikrai nebutina jom is anksto pasakyt kad noresi epiduro, svarbu jau vietoj kai tave patikrins ir iki 6cm atsidarymo suspetum apsisprest 4u.gif visi tie gas&air ir kiti nuskausminamieji mane pykino tai is kart emiau epidura mirksiukas.gif beje del isvarymo namo, taip - pasiulo vaziuoti namo, beeeet tu turi teise atsisakyti , tiesiog saremiauti gali tekti priimamajam, todel daugelis renkasi vaziavima namo 4u.gif o i gimdykla ileidzia jau tik kai mato jog kaklelis tikrai atsidarineja, saremiai pastovus kas kokia 5-4min tada nepergyvenk niekas taves namo nebesius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2016 12 30, 16:21)
Nurimk biggrin.gif  4u.gif taip kai pajausi kazkokia veikla, paskambinsi i ligonine, jie tau patys pasakys atvaziuot ar ne ir kada atvaziuot. Jie mato tu gimdyviu n+k todel jie ramiai reaguoja, mum atrodo kad mes unikumai ir aplink mus reikia tupciot nes mes gi gimdom ! biggrin.gif bet is tikruju nera ten ko panikuot... As irgi du vaikus pagimdziau uk ir tikrai be jokiu repliu ar vakumu, nors su pirmuoju prieslaikiniu jau norejo panaudot reples bet uzteko prakirpt. Kai man 34sav nubego vandenys ir jiem paskambinau, jie net greitosios man nesiunte, liepe issikviest taxi, nes saremiu ner, kraujo ner reiskia ne emergency  biggrin.gif  o man tai atrode pasaulio pabaiga  biggrin.gif
visa ta birth plana gali pasirasyt, bet pamatysi kaip tavo nuomone keisis gimdykloj  4u.gif  mirksiukas.gif  tikrai nebutina jom is anksto pasakyt kad noresi epiduro, svarbu jau vietoj kai tave patikrins ir iki 6cm atsidarymo suspetum apsisprest  4u.gif visi tie gas&air ir kiti nuskausminamieji mane pykino tai is kart emiau epidura  mirksiukas.gif beje del isvarymo namo, taip - pasiulo vaziuoti namo, beeeet tu turi teise atsisakyti , tiesiog saremiauti gali tekti priimamajam, todel daugelis renkasi vaziavima namo  4u.gif o i gimdykla ileidzia jau tik kai mato jog kaklelis tikrai atsidarineja, saremiai pastovus kas kokia 5-4min tada nepergyvenk niekas taves namo nebesius  biggrin.gif

Aciu uz pasidalinta informacija mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE((feja) @ 2016 12 30, 12:34)
Eriele as taip ir zinojau, kad dingus tu ne siaip sau! Sveikinu grizus namo!!!
(...)

aciuks! toks ir grizimas, vyras darbe, o man po skrydziu kojas maudzia, skauda, vietos nerandu... verysad.gif dar nemiegojus nuo vakar ryto, tai... o pries tylejau, nes Kaledos, o po to galutinis pasispardymas pries kelione... oi ir prisinervinau... Bet siaip dziaugiuosi, kad jau cia smile.gif
Mamules, kaip Jums su kojom? Ar neskauda, nes man daznai naktim maudzia blauzdas ir kelenus per sulenkima...
Atsakyti