Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Na kokios žiaurios lomkės tam grybavimui. Šiandien jau nuo ryto spirgėjau. Nulėkiau į vieną mišką, gal 10 baravykų per pusvalandį. Prasidėjo lietus, parmoviau. Pavakary į kitą. Va ten tai buvo... Gal aš pirmoji juos aptikau. Vos spėjau lankstytis Jau paaugę gerokai, tai dauguma nuėjo džiovinimui. Dabar labai knieti pasirinkti mažų konservavimui. Bliam , kiek paliepių palikau. Būtų gal pora kibirų. Dabar svarstymuose : palikti dievams ar važiuoti ir susirinkti. Tolokai eiti... blink.gif Aš gi ne tokia eikliakojė gazelė kaip Ingrida, man kilometras mišku iki tikslo jau kaip iki žemės pakraščio. Kad dar tas miškas būtų kaip miškas. tai ne, gervuogės bando kojas supančioti, papartynai.
Atsakyti
IK,kaip aš tave suprantu.Vakar,kai buvau paklydųsi laipiojau per gervuogynus ir apynius. bigsmile.gif
Šiandien pirmą kartą radau Balsevičiukus fb taip vadina baravykus,rudais kotais,tamsiomis kepurėmis.
Tu geriau lėk ruduokės dygsta,nemažai jau radau sagutės dabar pats tas. ax.gif
Irgi kol partempiau 1.5 kibiro prasikeikiau. blink.gif
Spirgėjau nuo ryto,pas mus vis liūtys ėjo,apie 16 valandą neiškenčiau. ax.gif
Bet kaip sau norite kirmyja baravykai,tik raudonikiai visi sveiki. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Labas

vakar buvom su vyru grybauti. Buvom tolimiausiam taske, kai uzeo nesibaigiantis lietus. Buvo slapi ir triusikai biggrin.gif Vos nusirengiau slapius rubus.

Meri, maziau tu skaityk tu antivakseriu kliedesiu. Vienas Dievas zino kada ir nuo ko mirsim. Va Danijo au 75 proc. pasiskiepijusiu, mano vaikis i tuos procentus patenka.
Atsakyti
Sapniuk, gal nereiktų visų vadint antivaxeriais, nes žmonės ne prieš ištirtas vakcinas, o prieš neaiškius bandymus su žmonėmis... Ir valstybės prievartą prieš žmogų. Šiandien 5 minutės po skiepo išgriuvo mano 17-metė dukra: traukuliai ir sąmonės praradimas, nukritęs spaudimas... verysad.gif Nors aš buvau prieš, ji apsisprendė, nes kitaip uždaromas jauno žmogaus gyvenimas... Prievarta absoliuti... Lydėjau dukrą, nes motiniška nuojauta kažko nerimavo... gerai, kad buvau kartu, tai greit buvo suteikta pagalba. Taip, kad nevadinkit žmonių, nepritariančių neištirtų skysčių suleidimui, antivaxeriais...
Atsakyti
Žolia, panašu į anafilaksinį šoką. Galėjo bet kada ir ne nuo skiepo šitaip atsitikti . Pvz įgėlus vabzdžiui, kuris infekuotas panašiu virusu su panašia RNR seka. Ar koks gyvūnas kai įkanda. O jeigu alergiška kokiam skiedikliui, tai vėliau atsargiai su injekcijomis. Pvz prieš operaciją būtina pasakyti.Todėl ir rekomenduoja 15 min pasėdėti.
O didžiausias įtarimas - kad organizmas jau buvo šitą RNR sutikęs . Gal besimptome forma sirgo. Nes paprastai pirmą kartą organizmas šitaip aštriai nereaguoja.

Tikiuosi, merginai dabar viskas gerai ? Reikėtų alergenų testą pasidaryti

Pvz man žaibiška alergija būna eteris+ mentolis. Kartą neperspėjau stomatologės, sugalvojo padaryti purškiamą šaldymą. Po kelių minučių net liežuvis sutino, ką jau kalbėti apie nusilupusią burnos gleivinę.Tai dabar prieš bet kokią operaciją , jei bus reikalinga intubacija, prašau kad tik ko nors su mėtomis neprivarytų.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Žolia, kaip mergaitė dabar jaučias? sveikatytės jai 4u.gif

dėl grybų aš spirgu kol kas namuos, nes mūs miškuos nieko gero nėr unsure.gif po svetimus miškus man nejauku vaikščiot, gaunas ne grybavimas, o įsimintinų vietų fiksavimas mirksiukas.gif

nepritariu priverstiniam skiepijimui, čia pačiam turi dašust kad reikia ar ne. mes visi suskaičiuoti, o dičkis ne pro kur, ir jo negazdina, kad kažkur be to paso nepaklius, kad bus ribojimai, bet neisiu skiepytis ir vsio .

Aš galiu išgriūt ir nuo spirito kvapo, ir nuo skalbimo priemonių, ir nuo intensyvesnių kvepalų kvapo

Atsakyti
Labas rytas.
Žolyte- 4u.gif 4u.gif 4u.gif
MB labai jautrus kvapams.Kaip mane nervuoja jis net maximoje negali eiti pro skalbimo miltelių skyrių.Pradeda išsidirbinėti. bigsmile.gif
Važiuojame miestan permiegoti po ilgo laiko. ax.gif Šiandien liks pasivaikščiojimas miške.Vakar skaitosi išėjau pasivaikščioti. ax.gif Dabar jau įsidėmėjau vietą baravykų.Atrodo užėjau,užvakar jau viską nugrybavau.Kip pasipylė pūtis rudais kotais ir tamsiomis galvomis.Kieti ,standūs baravykai. wub.gif wub.gif Po truputi po truputi sužinosiu visas vietas aplinkui.Vakar jau mačiau kelmutes dygstant.Ruduokės jau pradeda daugiau dygti.Žinau vienais metais balta nuo paliepių ir oranžinė spalva buvo nuo ruduokių pilnas miškas. bigsmile.gif Vat uogų tai nėra jokių. blink.gif
Atsakyti
Jurginėli, neįtikėtina, kad tokia jautri esi.
Kažkada seniai rašei apie potyrius darbe. Na, kai reikėdavo į visokį Š lįsti ir aiškintis.

Šiandien nevažiavau grybų. Bus nutrypta iki juodos žemės. Miestas puola, vietiniai laikykitės... biggrin.gif Skambino brolis didžiai pasipiktinęs. Kažkas nugrybavo jo slaptas vietas. Girdint jo palinkėjimus, Vilnių turėtų nušluoti mažiausiai cunamis.
Konservuoju slyvas, džiovinu obuolius. Dar reikėtų užuolaidas prasiskalbti prieš žiemą...
Atsakyti
Cha,o aš pravažiavau pro tave apie 17 valandą.Visi iš miško,aš į mišką.Po šaldytuvą važiavau(žalią namą).
Ir tu galvoji neradau?Paliktus susirinkau. pusę krepšio pagrybavau. ax.gif
Pas tave slyvų yra?Yra tik šiek tiek pavalgyti,mėlynos išbyrėjo per karščius,raudonos pramečiuoja turbūt?Pernai lūžo šakos,šiemet viena kita. ax.gif
Mes šiandien po ilgo laiko miegosime miestą,pirtį palikome sūnui su marčia,kad paiilsėtų.Tai ta proga senas vietas apėjau. ax.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Šįryt buvo tirštas rūkas, dabar norėčiau saulės, bet ji neskuba pasirodyti. Penktadienį, pagaliau, iškūlėm javus, dabar reikia dar pažaisti pasijuojant per sietelį, kad piktžoles iškratyti ir padžiovinti saulėje. Bet kai grūdai po stogu, tai ant pečiaus tuos 30 maišų grūdų galima išdžiovinti. Jau nepykčiau ant savo pomidorų, jei jie pasakytų man atia iki kito sezono, pavargau jau nuo jų. Paskutinę savaitę kasdien po nemažą krepšį sultims paleidžiu. Dideli, sultingi, tik sultims ir tinka, jau ir prisidžiovinau, bet dar guli stiklainiuose, reiktų gal su aliejumi kažkiek padaryti. Norėčiau grybų, bet miškas pas mus sausas pušynas, nėra grybų, o savo beržinėlyje tik po kelis sveikus lepšius ir vieną kitą raudonikį randu.
Žollia, sveikatos dukrytei 4u.gif
Atsakyti