Nu ir siaubia tave.
Cukinijos, kad ir jaunos, ilgai laikysis. Man vienais metais tokios dar minkšta žievele buvo iki Kalėdų.
Paprika, marinuota su medumi , bandei ?
Papriką išmėsinėji, supjaustai į 4-6 dalis. meti porcijomis į verdantį vandenį. Pakaitini. Kol burbuliukai ims kilti, bet jei mėgsti kietesnę, ragauk, kokio kietumo tinka. Tada graibai iš vandens, dedi paspausdama šaukštu į iškaitintus stiklainius. Užpili verdančiu marinatu, užsuki. Prieš dedant į kiekvieno puslitrinio dugną dėti skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį medaus.
Marinatui:
1 l vandens
200 ml cukraus
200 ml acto
200 ml aliejaus.
1 valgomas šaukštas druskos
Aš pati aliejaus dedu tik šaukštą, arba visai nededu. Man visai nepatinka apsinešę aliejumi stiklainiai.
Paprika pomidorų sultyse. l pomidorų sulčių 1 šaukštas druskos, 100 g cukraus, truputis acto. Sultis padarau paprastai : nužievinu karštame vandenyje pomidorus, pjaustau į puodą, užverdu, pablenderiuoju. Tada sumetu papriką juostelėmis ar keturkampiais lustais pjaustytą, paverdu iki suminkštėja. Gale virimo druska, cukrus, actas ( jeigu reikia), dar įmetu arba aštrios paprikos pasmulkintos , arba miltelių. Nubraukiu šakelę baziliko, kelias šakeles sukapoju saliero ar petražolių, ar gelsvės. Maltų kvapiųjų pipirų ir maltų lauro lapų. Prieskonius gali dėti kokius užsimanai. Pas mane nesibaigiantys eksperimentai. Su dašiu nelabai, su petražolėmis irgi nelabai, su raudonėliu man taip sau, gal kiek geriau su Provanso prieskoniais.
Labai skani yra kepta marinuota paprika. O išvis fantastika džiovinta ir užpilta aliejumi kaip pomidoerai. Pas draugę vakgiau asorti : džiovinti pomidorai, paprika, kriaušės ir slyvos. Gavau iš jos dovanų stiklainiuką. ĖĮsivaizduok, net namiškiams nedaviau paragauti. Ai, jie būtų neįvertinę... Taip teisinuosi. Net gėda.