Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Oho Vasarema,jau baklažanai? bigsmile.gif Nemoku auginti jų.
Tai niekas ir nenurodinėja vaikams,bet gi visą laiką baisu jų kelionės.Čia panašiai mano mama dar liepia paskambinti,kai grįžtame iš kur nors. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

mano baklažanus kazkada korolaradas taip suvalge kad ne tik lapus bet ir stieba surijo...tai daugiau ir nesodinu o ir nelabai jie man skanus...
Atsakyti
Vasarema, tu visiškai teisi. Aš, būdama 20 metų, geriau už mamą žinojau ką man daryti. Tėvus tik informuodavau, jei kas nusimatė rimtesnio. Tai ir vaikams nuo seno aiškinau, kad nenoriu girdėti ir matyti, kokiomis velniavomis užsiima.
Kartais su tėtuku pasidalijame jaunystės prisiminimais. Tada vaikai puola mus auklėti, kokie nedori buvome. Bet ką jau ten...po laiko. rolleyes.gif
Ateina vaikai pas mane kaip pas visažinę, jeigu patys atsakymo neranda. Ingrida, kažkur tavojoje miško pusėje yra apleistas namas. Sūnus su draugeliu užklydo keturračiais. Rado tokių kaip šovinukų. Gudruoliai, nuotrauką įkėlė į paiešką ir rado kažkokį veiksmą su jais. Ateina pas mane, rodo ir klausia " kas tai". O ten youtubėje rodo, kaip tais angliarūgštės patronais užtaisyti gazirovkės balioną. Atsimenate, gal prieš 30 metų buvo populiarūs. Pirkdavome tuos šovinukus, įsuki į balioną ir vanduo užsigazuoja.

Dėl chemijos, tai taip. Jeigu ligos- parenki joms vaistą, jeigu žolės - irgi pagal botaninę žolių sudėtį renkiesi Jeigu kenkėjai - vėl reikia žiūrėti kurie konkrečiai, ir kaip be žalos gamtai su jais susitvarkyti.
Pas mane ateina koks diedukas ir aiškina : "va, nupučiau bulves su Actara, o maro pilna".Arba bulvės visos pajuodusios, parduok kokio purškalo, reikia gelbėti. Jiems niekaip nedašunta, kad kova su ligomis - tai prevencija, o ne gydymas.
Atsakyti
Labas rytas.
Tai aš turiu dar sodyboje ir sifoną tokį.Dar mb neseniai sakė,kaip geri būtų užsigazuoti savo vandenį.Dabar perkame kažkokį marmalą,paskui tabalai su tais buteliais dar. ax.gif Kur ten miške dar namą rado?Jau pravažiavo su keturačiu toli? ax.gif
Atsakyti
Su švente 4u.gif
Išeiginė viduryje savaitės yra tikras gėris ir dar oras atvėso. Gulim sau su katyte, tėvas į lovą kavą neša biggrin.gif
Kam trūksta plano, dirba dykai. Man kiek yra tiek užtenka. Daugiau minimumo ne moka. Amžiais jiems mažai. Jei galėtų, tai ir tą minimumą atimtų.
Atsakyti
Labukas.
Lyja kaip iš kibiro. Gerai, kad vakar pasidariau sau pusfabrikatį - priskyniau gauromečio ir atrinkau sveikus lapelius, dabar sėdžiu ir suku fermentavimui.
Balioną gazirovkei turėjome ir mes, kaip skanu buvo, dar kokio uogienės sirupo įpylus, tikra gazirovkė kaip už 3 kapeikas, jei kas prisimena, kas tai. Vaikystės svajonė - kad mama ar vyresnė sesė paimtų mane į miestą, kad galėčiau gerti gazirovkę už 3 kapeikas ir valgyti ledus - eskimo už 20 kapeikų arba už 15 kapeikų su daug smulkintų riešutų vafliniuose indeliuose. Būdavo ir pigesnių, bet man šitie buvo skaniausi.
Augalų apsaugos žinių turiu nulį, na, įtariu, kad Actara insekticidas, o ne nuo maro. Studijų laikais turėjome mediciną, turėjau net karinį laipsnį - eilinė, atsargos med. seselė. Tai iš tų laikų prisimenu dezinfekcijos, dezinsekcijos ir deratizacijos sąvokas. Darbe samdėm įmonę, kuri rūsiuose dėliodavo žiurkių nuodus, tai gavus sąskaitą apmokėjimui, esu jiems padarius pastabą, kad žiurkių nuodijimas tai ne dezinfekcija. Neįtikinau ir nesiginčijau per daug, mano reikalas buvo apmokėti.
Atsakyti
Labas

su valstybes diena lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif

Lyja nuo 5 ryto.

Buvom kapeliuose, pamerkiau geliu, uzdegiau zvakes. O buvo mintis grybavimui,
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

jau kokias šiemet mažas bulves užaugino ūkininkai cia aš apie tas kur norfa prekiauja lietuviškom, tik virt su lupena tokias mažytes nes skust tai nera ką smile.gif
Atsakyti
Sveikos
Mano bulvės irgi neužaugo, buvo Solist daigintų pasodinta su kastuvu, jau nužydėjo, bet net nesinori kasti, mažos, daug, kažkokių papildomų mažų pilna, kurios dar ant šaknų laikosi. Gal laukuose bus geresnės, bet abejoju, ten dar tik žydi, vakar apsemtos buvo, koloradų nespėjam rinkti.
Atsakyti
Ingrida, kažkur prie Papojaus koks tai namas apgriuvęs.

Jeigu bulvėse yra aukštai mažų bulviukų, reiškia , prasidėjo antrasis mezgimas. Rudenį jos bus sėklinės. O ir šiaip drėgmės netruko per mezgimą, tai privarė po 15-18 bulvių. Kol jas užaugins. O azotą begaliniai lietūs plauna. Važiuoju su pavydu pro kainyno bulves. Nes juodos iš smagumo. Jis pernai nuėmęs kviečius pasėjo žirnių- pupų posėlį ir lapkritį aparė. O masės buvo nemažai. Tai šiemet gal dar trūnija ir bulves maitina. Gėris tas ankštinių posėlis.
Norfoje mažos bulvės reiškia, kad didelis trūkumas ir vadybininkai neišsikalinėja priimdami. Ne taip , kai yra perteklius. Tai ir sudeda nuo 4 cm skersmens.
O nusilupti tokias man vienas juokas. Sumetu į kriauklę, pamaigau, paskui aptrinu su tokia plastikine pinta apvalia šveistuke. Jei kur ir lieka dar prilipusios odelės, tai ne nuodas gi.

Pas mus vakar lijo, bet nedaug. Gal 7 mm , ne taip kaip Vilniuje.
Atsakyti
Pakalnėje Šančiuose didelis gaisras, degė baldų fabrikas. Čia ta, kur anksčiau norėjau siuvėja įsidarbint, tik patalpa nepatiko, be langų. Man taip gaila jų, susirado pirkėjus, tik pradėjo atsitiesti ir še tau boba devintinės, kokia nelaimė.., oje...vaje...
Vakar taip ir pragulėjau visą diena, šiandien šiaip ne taip atidirbau, ai...
Atsakyti