Vasarema, tu visiškai teisi. Aš, būdama 20 metų, geriau už mamą žinojau ką man daryti. Tėvus tik informuodavau, jei kas nusimatė rimtesnio. Tai ir vaikams nuo seno aiškinau, kad nenoriu girdėti ir matyti, kokiomis velniavomis užsiima.
Kartais su tėtuku pasidalijame jaunystės prisiminimais. Tada vaikai puola mus auklėti, kokie nedori buvome. Bet ką jau ten...po laiko.
Ateina vaikai pas mane kaip pas visažinę, jeigu patys atsakymo neranda. Ingrida, kažkur tavojoje miško pusėje yra apleistas namas. Sūnus su draugeliu užklydo keturračiais. Rado tokių kaip šovinukų. Gudruoliai, nuotrauką įkėlė į paiešką ir rado kažkokį veiksmą su jais. Ateina pas mane, rodo ir klausia " kas tai". O ten youtubėje rodo, kaip tais angliarūgštės patronais užtaisyti gazirovkės balioną. Atsimenate, gal prieš 30 metų buvo populiarūs. Pirkdavome tuos šovinukus, įsuki į balioną ir vanduo užsigazuoja.
Dėl chemijos, tai taip. Jeigu ligos- parenki joms vaistą, jeigu žolės - irgi pagal botaninę žolių sudėtį renkiesi Jeigu kenkėjai - vėl reikia žiūrėti kurie konkrečiai, ir kaip be žalos gamtai su jais susitvarkyti.
Pas mane ateina koks diedukas ir aiškina : "va, nupučiau bulves su Actara, o maro pilna".Arba bulvės visos pajuodusios, parduok kokio purškalo, reikia gelbėti. Jiems niekaip nedašunta, kad kova su ligomis - tai prevencija, o ne gydymas.