Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Auginti prašau,kaip tingisi sudoroti derlių. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Oho, IK jau pradėjai prekybą burokėliais. Mano dar visai maži, lyg ir pasėjau laiku, kai tik buvo galima pasėti ir apravėjusi esu. Barščiams jau tinka, bet kad būtų tinkami pardavimui unsure.gif Ką reiškia profesionalas mirksiukas.gif Aš dar einu pirmą kartą ravėti vėliau pasėtų morkų. Daržai labai želia, palijo, šilta, apraviu, po dienos nesimato, kad ravėta. Ir koloradai, koloradai, koloradai... bulvienojai nemaži, vaikščioti nepatogu, bet didvyriškai su Mb renkam, tik neaišku, kas nugalės, bijau, kad koloradai. Dvi dienas praleidau namuose Vilniuje, tikrinau sveikatą pagal programą. Atvažiavus į sodybą, nežinojau, nuo ko pradėti, tai apravėjau levandas, nes jos žydi ir neišeina apsimesti, kad ten kokiems narcizams ar kitoms svogūninėms gėlėms leidžiu pailsėti ax.gif
Atsakyti
Labas

man irgi keistai nuskambejo IK BUROKELIU PARDAVIMAS. aS TIK LAPELIU GALECIAU PASISKINTI IR TAI NE NUO VISU.

Grizau is sodo

mano siemet darzas pavyzdinis, na cia taip kaimyne issireiske biggrin.gif Bulbos aukstos, zydi, vabalai nupurksti ir dar vyras atvaziaves purks, nes vis islenda nevydonai. Pernai as saziningai rinkau vabalus ryte ir vakare, isvaziavau Nidon trim parom, tik stimburiai bulvienoku liko. Susinervinau, neberavejau ir liepiau vyrui su trimeriu nupjaut. Uz tai siemet jos nuravetos, bet su vabalais nebezaisiu.
Atsakyti
O kas čia keisto ? Visada +- 5 dienos pradedame prekybą bulvėmis ir burokėliais.Ir visada paskutinėmis birželio dienomis ar pirmomis liepos.
Pas jus burokėliai pasėti iš rankos, dažnai per tankiai. Pas mane tvarkingai sėjamoji sudėsto kas 10 cm, tai jie turi vietos augti. Ir jokių žolių. Aišku, ne visi vienodi. kokias dvi savaites vargstame atrankiniu būdu paieškodami, kuris didesnis. Tik paskui jau iš eilės. nes jeigu paliksi kokį nedaaugėlį, tai darbininkai vis vien sutryps.
Pagaliau palijo ir atvėso. Palijo ramiai, be uragano, 5 mm. kadangi dar žemėje drėgmės yra, tai toks lengvas palaistymas.
Pavakaryje įlindau į šiltnamį, kažkiek džiungles aptvarkiau. Nu blianba, daugiau nedėsiu šviežio mėšlo po pomidorais. Stiebai vos ne riešo storio, labai iš didelio kaifo susisukę. Viskas mėlynai žalios spalvos, lapija galinga. Bet koks baisus kalio trūkumas, tai gyvenime nemačiusi. Net viršūnėse lapų šonai pradeda ruduoti. Šiandien nusipirkau kalio magnezijos, teks ištirpinus palieti

Šiltnamyje atradau jau kumščio dydžio melioną, keli mažiukai. O lauke - varge varge...Nežinau ar beatsigaus po ilgų maudynių. Ir agurkai baisūs. Reikės rytoj azoto paduoti.

Blogos žinios - atsirado uodų. Šiltnamyje keli persekiojo, ryte miegamajame vieną priplojau. blink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Neturiu daržų ir a,d,
Žiūriu į gėlyną ir mąstau, būtų gerai įmaišyti aukštų, dideliais žiedais baltų lelijų.
Vakar peržydėjusius rožių žiedus nukarpiau.
Kažkas iš kaimynų vėjarodę bitę pavogė, taip ji man patiko. Sukiojosi pakabiname vazone... Vaikai nepasiektų, aukštokai, tik suaugelių darbas, gal toji, pas kurią mano juodosios tulpės išdygo. Na, šiemet neiškasinėsiu, tyngiu,geriau rudenį naujų per akcijas dapirksiu, man patinka primenančios bijūnų žiedus.
Reikia eit nusiurbliuoti akvariumą ir plaukus padažyti, bet taip nėra ūpo, dar tas vyras neršia, nervina. Geriau eitų baigt vartelių, ale vis kaskart gieda, padarysiu, bet kaip nejuda iš vietos taip ir nejuda, ramstom su lenta, nes spynos tik pusė sudėta.
Bože, kaip viskas atsibodo, pykina nuo vaistų, dar tas karštis. Vakar pakrapino ir psio.
Katė rankas nulaižė, bandė plikę laižyt..., ak, tas miesto žmogaus gyvenimas, nei tau gyvuliai, nei daržai..., gali tyngėti kiek sau tinkamas, ale vistiek, žuvys juk nekaltos. Šiaip jau noriu baigt su tais plaukuosenos dažymais. man gražu pelenu spalva ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Vasarema,čia mes keistuolės su kauptukais lakstome.Kaime žmonės nebe ravi,viską purškia. bigsmile.gif Į mišką važiavau pro šalį,purkštuvas garbingoje vietoje.Kaimynė atėjo,klausiu kaip daržai,sako bijau užeiti,nupurkšta. bigsmile.gif IK,bet ar žino tie žmonės gerai,kokiu santykiu purkšti? bigsmile.gif bigsmile.gif
MB kažkam alergija.Nosis bėga,čiaudo.Ir žinok,kam alergija?
Atsakyti
Labas

jau geriau as su kauptuku pavaiksciosiu...

Pazistamas ukininkas sake, kad nuo zoliu spec. chemija, rugiams, kvieciams, rapsui. Ta prasme skirtinga. Chemija pas mane tik bulvem.

Mano sitnamiy pomidoru krumai uz mane didesni, agurkai kad suvesejo. Atsiveziau is kaimo karves bandu, uzraugiau ir lepinu darzoves. Pomidoru lapu tokio grazumo nesu macius nuo siltnamio pastatymo.

Jei dar negausim lietaus, reiks laistytuvus tempt i kalna pas svogunus. Jau dabar jauciu kaip tingesiu rolleyes.gif Siemet jie labai grazus, pasodinus tik pauksciu meslu apibarsciau.
Atsakyti
Ryte gerai nuo dūšios parėkavau, viskas, jau su spynute baigta, varteliai tapo rakinami wub.gif
Dar užmačiau Ermitaže yra panašių segmentų, blyn, dvigubai išbrangę, teks spaust subinę, taupyt biggrin.gif
Man reiktų rondapo bendrą keliuką nupurkšt, teks kurį šeštadienį aukot, kad nusipirkt, jau tikrai neravėsiu ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Meri- 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

IK,įdomu pro žalią namą pravažiuočiau,audžiu mintį jei ką privažiuoti iki miško ir eiti pėščia jei ką. ax.gif

Atsakyti
Labas

kalbejau su vaikiu, tai jis tam pastate, kur ivyko saudynes, treniruodavosi sporto salej. Sake, kad ten buvo diena pries ivykius.
Atsakyti
Sapniuk. 4u.gif 4u.gif Oi tie vaikai,mano Ignė po Ukrainos kalnus laipo dabar.Kiba kitų kalnų nėra.Ar klauso?
Mažoji grįždama iš lenkų savaitgalį stirną nutrenkė ,parvežė mašiną ant traliuko.Gerai,kad laimingai baigėi.Irgi kalnuose buvo.
https://www.part.lt/...9da5af07846.jpg
IK prie tavęs,žalio namo nusiaubiau mišką.Bet kerta ten.Bet voveraičių kaip pripilta ir nieko grybautojų nėra.Aprinktos per išeigines,bet radau ir aš.Jei jau kibiran netilpo,rubaškę rengiausi žemėn. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Jau labai nenorėčiau mokintis, kada, kokia chemija, ką purkšti. Bitės mūsų čia pat darbuojasi, lauko galus garstyčiom, facelija esu apsėjusi. Tik niekada nežinai, kaip gyvenimas gali pasisukti ir ką dar teks gyvenime daryti. Kad be chemijos nieko negalėsim užauginti, tai labai panašu. Šiandien išroviau ir išmečiau ankstyvą kopūstą, kuris pirmas buvo tinkamas sriubai prieš savaitę, Šliužai suėdė, iš vidaus nuo šaknies. Reikės mažiukus valgyti, kol kenkėjai nesuėdė. Pernai buvau iš grybų, kopūstų ir kitų turimų daržovių padariusi žiemai paruoštukus sriubai, visai patogu buvo. Bet grybai dar tik svajonėse, daržovių irgi dar nelabai yra. Morkos visai mažos, paprikų dar nėra, čiliukų irgi, pomidorų tik pavalgymui. Tik baklažanai pirmūnai, jau kelias savaites valgom.
Aš savo vaikams net nebandau vadovauti, jų amžiuje man atrodė, kad viską žinau geriau negu mano mama ir mamos patarimų nepasigesdavau.
Atsakyti