Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Tai čia su tom kruopom pagyventi senam žmogui, tai lb ir sveika, jei ką bigsmile.gif Vaikystėje daugiausia gyvi buvom tokia duonzupe vadindavom, juoda duona, vanduo ir cukrus, ėsdavom, net ausys linkdavo, o jei dar kokią raziną įmesdavo, tai aplamai liuks. Irgi variantas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2017 06 07, 19:22)
Tai čia su tom kruopom pagyventi senam žmogui, tai lb ir sveika, jei ką  bigsmile.gif Vaikystėje daugiausia gyvi buvom tokia duonzupe vadindavom, juoda duona, vanduo ir cukrus, ėsdavom, net ausys linkdavo, o jei dar kokią raziną įmesdavo, tai aplamai liuks. Irgi variantas  biggrin.gif

Suvalkijoj mutiniu vadina biggrin.gif .Karštą dieną visai tinka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(siena @ 2017 06 07, 19:48)
Suvalkijoj mutiniu vadina biggrin.gif .Karštą dieną visai tinka. smile.gif

va va tik norejau rašyt ta patį biggrin.gif, o jei dar pakliuna batono koks šmotas tai iš vis apsivalgymas, o cukraus ne visa laiką ir dedavo nes jo nebuvo , taip kad čia Merri niekuom nenustebinai mirksiukas.gif

Lady reikia set tokius Rover ridikelius tie ir per karščius ir sausras nei kartsa, nei kirmyja, čia toks epochos klyksmas išvestas biggrin.gif, gal kokie su gmo kad net kirmeles aplenkia bigsmile.gif
Atsakyti
Lyžuka, jei nedengti ir juos lauke ėda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2017 06 07, 19:22)
Tai čia su tom kruopom pagyventi senam žmogui, tai lb ir sveika, jei ką  bigsmile.gif Vaikystėje daugiausia gyvi buvom tokia duonzupe vadindavom, juoda duona, vanduo ir cukrus, ėsdavom, net ausys linkdavo, o jei dar kokią raziną įmesdavo, tai aplamai liuks. Irgi variantas  biggrin.gif

O Žemaitijoj tai ubagyne,visai skanu būdavo kai karšta,niam niam duona tokia patižusi ,skanuuuu

QUOTE(Lyžuka @ 2017 06 07, 19:53)
Lady reikia set tokius Rover ridikelius tie ir per karščius ir sausras nei kartsa, nei kirmyja, čia toks epochos klyksmas išvestas biggrin.gif, gal kokie su gmo kad net kirmeles aplenkia  bigsmile.gif

Aš jai ir patariau tokių ridikėlių ieškot,o ji sako ai sėju bet kokius,na tada bet kas ir gaunasi ir dengti patariau tik pasėjus ,kokią chemiją ant ridikėlių benaudosi,juk valgom juos gan greit
Atsakyti
Laba

Pas mus žemaitijoje duonyne vadina. Jeigu ka, tai prie pora savaiciu valgiau. Darbe tiek dirbau, kad pavalgyt nebuvo kada, o veliau ir ką. Kai norejau drambli praryti, radau spintelej dziovintos duonos. Gavosi skani duonyne. Kaip sakant nespjauk i vandeni ax.gif
Atsakyti
Oi,tokia sriuba ir as valgius esu bigsmile.gif Tik kai jau labai sutezta ta duona,man jau nebeskanu..MAn skaniau,kai ji kieta mirksiukas.gif Prabangesne budavo,kai vietoj duonos baronka papjaustydavo biggrin.gif
Atsakyti
tai va, pasakysiu naujieną biggrin.gif, nuėjau į darža ir išsiroviau tu rover'ių nuo sejos nelietų vandeniu tik kiek iš dangaus gaudavo, na ir ką ne stebuklas bigsmile.gif , šiaip nei išpurte nei sukieteję, nesukirmije tik truputi kurlkiu matosi ragauti, bet macnumas vistiek stiprus yra , nors gal su kokiais lašinukais pats tas butu mirksiukas.gif
žodžiu išvaizdai plius, skoniui minusas bigsmile.gif
ir česnaku žiedynstiebius užšaldziau supjausčius nutariau kad žiemai i troškinius vietoj česnako sueis, mano kaimyne kažkada tai juos marinuodavo bet jau as nežaisiu su jais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 birželio 2017 - 20:27
QUOTE(jurginėlis @ 2017 06 07, 04:26)
labas rytas,
saulė plieskia biggrin.gif  biggrin.gif

klausimas Kaimietukei - kas čia ir kaip kovot?
vartotojo įkelta nuotrauka
nupurškiau nuodais(pavad. nepamenu, kažkas ale decis), bet jaučiu, kad vėl reik purkšt

čia tiesiog ėmė ir nurudavo šakos, dabar tarsi džiūstančios. Yra vidury krūmų, kitur po vieną šaką, kitur gražiai žaliuojantys, chmmm
Papildyta:
Atės gėliukai gražuoliai wub.gif

Luety, kodėl mums daržų neparodai, a?

Vau kokie bijunai.Labai grazi spalva.
Nu kad tie mano darzai nera grazus,prase moteris parodyt pakeltas lysves,tai ir imeciau.

Atsakyti
Merii,esu ir aš taip gyvenus,ir ne taip jau trumpai...lauki lauki to skanesnio,o tik pyyyyst ir ,,nuplaukia,, išgyvenom,nors pakartot nenorėčiau,tikiuosi neteks

suvalkijoj mutinys buvo normalus vaikų valgis vasarą,nežinau nė vieno vaiko iš mūsų tarpo be to užaugusio,augau tarp normalių,ne pijokynės vaikų

dar valgėm duonos riekę vandeniu suvilgytą ir cukrum pabarstytą,pasidarai ir dui lakstyt į paupį biggrin.gif

kaip savaitgalio skanėstas buvo baltas varškės sūris,prisitrupini į bliūdą,pertrintos mėlynės,žemuogės ar vyšnios kokios,cukraus truputis ir užpili pienu,balius jau

rudenį ir žiemą -riekė šviežios juodos duonos,naminės iš Kalvarijos jei parsiveždavom,tai pasaka,užtepi gerais kvapniais taukais,užberi gausiai svogūnų laiškų,druskytės....

žiemą ir pavasarį -raugintos kopūstų galvos,mama į statines įdėdavo tarp pjaustytų po kažkiek nedidukių cielų,po to išima,lupam lapus ir kertam išsijuosę...,dar obuoliai rauginti skanu buvo....

krosny keptos bulvės,lupi,tepi sviesto ir valgai

duonos sriubą duonzupe vadinom,labai skanu,kaip ir lapienė iš balandų ar dilgėlių,tik jukos nemėgau,nors gaigalo kraujo labai skani buvo,bet čia pas giminaitę,o mama kiaulės virė,man feee

kraujinė dešra buvo britku,nevalgiau,o kitkas ėjo šapai lapai,svarbu yra,tiesa tas taukų sluoksnis kur ant šaltienos būdavo irgi britku buvo,verkdavom kaskart kai valgyt liepdavo,o dar baisu plėvė ant pieno vėstančio,iki dabar tąso prisiminus

nors ko gero baisiausias prisiminimas iš vaikystės- žuvų taukai šaukštais,košmarus sapnuodavau,mušt gaudavau,bet vos supila aš veu viską...,kol nusibodo ir nebebruko ,košmaras

pasivėžinom su seneliu,lauke lietus,pasivaikščiot nėra kaip,tai važinėjam,pridurkos du biggrin.gif

važiavom į statybines prekes už miesto,išsuko į greitkelį ir mynė... 175 ... mašiną pravaro atseit,pravalo biggrin.gif ,apsisukt tik už 30km galima,tai pusę miesto ratu apvažiuojam,gražu biggrin.gif

parsivežiau šilauogių puskilį,valgysiu,paskaičiau koks gėris,prisireikė biggrin.gif

tiesa,tas maisto bandymas net labai patiko,iš tikro labai skaniai favosi,jokio cukraus,porcijos neįveikiau,riebalų vos šaukštas didelei keptuvei,viskas ko reikia sudėta,jokio galvos sukimo,paėmei,pagaminai ir lepiniesi sveiku ir skaniu maistu,kadangi viskas dviems paskaičiuota,o valgau viena,rytoj nereikės gamint,vyrui priviriau rūgštynių sriubos su šonkauliais,dvi dienas ramu,vaikui tik kažką pakišu panosėn ir liuks,pripratinau salotas valgyt,žuvies iškepiau,irgi minimum pastangų,rojus ne gyvenimas biggrin.gif

jau žinau,kad turiu gražių gėlių yahoo.gif AČIŪ merginos rev.gif
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 06 07, 22:38)
lysves,tai ir imeciau.

hmm.gif čia botanikos sodas? unsure.gif
nu nieko sau bigsmile.gif ,aš pasuoju su savo dviem lysvėm biggrin.gif
Atsakyti
Luety, labai gražus ir tvarkingas daržas biggrin.gif biggrin.gif

duonos sriubos aš nevalgius rolleyes.gif
Atsakyti
Aha luety daržas tik į sodo spalvas det smile.gif

Frau valgiai tie patys tik kažkodel kraujiniu vedaru mano kaimuky niekas nekepdavo, arba bent man neduodavo smile.gif, o juka skanu, į ja pas mus dedavo ryšeli čiobreliu, laukinių (butinai) kriaušiu džiovintu del rugsteles , obuoliuku džiovintu tai sudejus tokią puokšte aromatu ji ir kvepedavo skaniai tik aišku ta spalva ne kokia mirksiukas.gif
Atsakyti