Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Luety,čia gi Lietuva,čia lietūs lyja. ax.gif Kitaip neįmanoma,ten pas jus ramiau gal gyventi?
mirksiukas.gif
IK nu tik nesakyk,kad ruduokių neradai?Mano vakar vakarienė buvo keptos ruduokės.Baravykų apstojo digymas,už tai raudonikiai................ blink.gif
Vakar po miško,eina sau rinkau kaip spanguoles šiltnamiuose pomidoriukus.Sunoko visi mažiukai ir lauke dar,tai sėdėjau ant žemės utilinėjau. mirksiukas.gif Ypa maži geltoni,bet kasos. blink.gif Vieną šiltnamį sudraskė dvejuose vietose plėvelę.nET NEŽINAU KODĖL iš oro. blink.gif
Oras baisus kaip spanguolių nuvažiuoti?O avietės,kad sunokę,buvo planuose po pietų po miško suskinti,jaučiu lietus viską sujauks? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 09 15, 04:54)
Labas rytas.
***Luety,čia gi Lietuva,čia lietūs lyja. ax.gif Kitaip neįmanoma,ten pas jus ramiau gal gyventi?
mirksiukas.gif
IK nu tik nesakyk,kad ruduokių neradai?Mano vakar vakarienė buvo keptos ruduokės.Baravykų apstojo digymas,už tai raudonikiai................ blink.gif
Vakar po miško,eina sau rinkau kaip spanguoles šiltnamiuose pomidoriukus.Sunoko visi mažiukai ir lauke dar,tai sėdėjau ant žemės utilinėjau. mirksiukas.gif Ypa maži geltoni,bet kasos. blink.gif Vieną šiltnamį sudraskė dvejuose vietose plėvelę.nET NEŽINAU KODĖL iš oro. blink.gif
Oras baisus kaip spanguolių nuvažiuoti?O avietės,kad sunokę,buvo planuose po pietų po miško suskinti,jaučiu lietus viską sujauks? rolleyes.gif

Labas rytas,

Ingridele,nesvarbu,kad cia Lietuva,ir cia ne lengva.Bet gal nuo zmogaus priklauso,kokie jo energetiniai resursai ideti.Skaitau,kaip tu pries grybavima dar pyraga kepi,po to miskas,turgus,virimas likuciu,dar vakariene ar dar kazkas,o ir kitos ukininkaites ne maziau aria,tai vis kyla klausimas,kas varo jusu varikliukus biggrin.gif is kur jus tiek energijos turit?Sventos jus moterys,tik kartais pagalvokit ir apie save,bent ziema,kai darbu maziau.Linkiu jums nepervargt,nesusirgt,nuostabios,darbscios biteles.Tik nesupykit,nuo sirdies cia,lyginu su savo gyvenimo budu pries pensija- nei is tolo tiek,nors buvo gyvenimo tarpsniu panasiu,torpediniu,bet kazkiek lengvesniu gal.
Nepavydziu uogavimo grybavimo,tik pavydziu grybu,uogu miskiniu.Bet baltai tik. bigsmile.gif
As pensijoj,dabar teveli 91 m turiu pas save.Jis daugiau guli,bet pats nueina i WC,pats nusiskuta,nusiprausia,tik jau reikia numaudyt,pats pavalgo,reik padaryt,pats pasako ko nori,ar ant fotelio pasedet,per langa paziuret,ar miegot,tik tiek jo noru bera.Bet smagu,kad dar su mumis.Siaip jis gyvena pas broli,netoli,brolis turi nama ir yra atskiras kambarys,dabar brolis atostogauja Italijoj,tai tevulis pas mane,salione guli.
O siaip sodas,namu ruosa ir visi mano darbai. bigsmile.gif
Sveikaciukes jums ir kad energija jusu neapleistu.
Atsakyti
Na Ingridos motoriuko paslapties čia niekam neperkast bigsmile.gif , o šiaip prie ūkio kad ir koks jis mažas butu ner kada sedet smile.gif, va ir aš vakar po oficialaus darbo nuskyniau agurkus paskutinius, stiebus išroviau išmečiau žasims pagraužt smile.gif, paskui avietes nuskyniau, tada iškasiau foztijia, i jos vieta pasodinau geltona rojaus obelaitę, surinkau kriaušes, dali atidaviau, dali užsaldžiau įdejau i fb skelbima kad dovanoju forzitija , susitariau del paėmimo ir kritau kiek ilga i lovą biggrin.gif

dabar laukia morku šaldymas , gėliu tvarkymas , ruošimas įnešimui įkambarius n kitų darbeliu biggrin.gif
Atsakyti
Aš šiandien išvežiojus sūrius popiet variau į grybus. Draugelei sakau, per tavo liežuvį. Užerzino,kad važiuos, tai ir man užsireike. Nū parsinešiau didelį kibirą, bet kelmutes irgi rinkau,bet porą valandų tebuvau. Tai baravykai ir raudongalviai džiovyklej, o kiti verda.
Atsakyti
Luety, jeigu žiemą aptingstu, tankiau subinę ant sofos įtaisau, tai tada viskas. Atrodo, kad jau nebepakilsiu. O vasarą kai judu lekiu, tai ir energijos atsiranda. Kai pasižiūriu, kokie dar mano planai ateičiai, tai turėčiau gyventi iki 150. biggrin.gif
O šiaip daug kas nepadaryta. Skalbiniai trijų savaičių nelyginti, reikia prieš žiemą gėles persodinti, reikia braškes ir gėlynus nuravėti, pomidorus šiltnamyje lapus ligotus nugenėti. Ir dar ir dar ir dar...
Lyžuka, o ko pas tave agurkai taip anksti užsilenkė ? Ko gero dar pardavimui kelis kibirus suskinsiu, nesuryjame patys tiek, dar yra agurkienojų žalių kaip rūtos. Kai kurie prigėrė, tai tiek jau to. Pomidorai nebenori augti, šiandien dar du kibirus prakaliau, sau kibirą suskyniau ir dar keli rausvų - raudonų bus,. Gal kokios marmaliošės išvirsiu, arba darysiu šaldytą adžiką. Mačiau po kalakutų invazijos keli likę čiliai paraudo.

Kaip lietus užkniso, negaliu. Kasdien maunuosi naujus džinsus ir iki vakaro apačios murzinos blink.gif Kedai abeji kas savaitę kišami į skalbiankę, nes jau gėda būna tokiais į žmones išeiti.
Atsakyti
Labas rytas.
Niu va IK labai gražiai parašė,svarbu planų turėti į priekį.Čia mes visos su varikliukais. mirksiukas.gif Pas mane nėra tokių gėlynų(o kažkada buvo),kambariuse velnias galvą pamestų(apie spinteles tyliu),gerai kai niekas neatidaro. ax.gif Už tai silpnybę turiu siūlams,planai penkmečiui,na žiemą duosimės.Patenkinta bent per vasarą vakarais antrą staltiesę užbaiginėju. ax.gif
Viskas truputi pramigau,lekiu turgelin,nes vietos nebe gausiu. ax.gif
O jei rimtai visu tuo varikliuku ir vaikus užkrečiame.Jūs paklauskite kuo mano berniukai nebandė,dabar igi be darbo tiek veiklos turiu. bigsmile.gif Panelė tinginiukė šiek tiek. mirksiukas.gif
Atsakyti
na ir kur visos? kasat bulves ar gastroliuojat bigsmile.gif ? oras pasaka, tai dar vasarą reiktu tokios dienos paieškot...mes tai gastroliu dejom, ryt lysiu i gelynus ir darzus jei oras nepasikeis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 15, 22:28)

Lyžuka, o ko pas tave agurkai taip anksti užsilenkė ?

na kaip čia pasakius mirksiukas.gif , dalis gal ir užsilenkė, dalį pati užlenkiau, kai nueėjau nuraut dar buvo ir lapija žalia ir primegzta, bet uždariau sezoną ir tiek bigsmile.gif , kaip sakoma gero po truputi, užteks ir pomidoru dar per akis yra

IK o kokias agurkų veisles sodini?
Atsakyti
sveikos 4u.gif
jau gyva 4u.gif ar užėdus buvau ko, ar šiaip skrandis sustreikavo, ar akiek apkandžiojimas ir sutinimas turėjo įtakos, bet bais miriau......(čia man vėmimas tikriausiai pats baisiausias dalykas....), diedulis vos ne su migalkom iš kaimo parvežė.... o namuos pagulėjau ir sveika biggrin.gif čia gal dar baimė, kad buvau vienut vienutėlė, suveikė... dabar jau tikrai gyva gyva biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif
dvi dienas tvarkingai atidirbau sodyboje-grybų ten vos vos sriubai radau, matyt dar nedygimas buvo, nes ten viskas vėluoja kažkur dviem savaitėm. Pataisė trimerį, diedulis kad varė per visas pakampes, o aš iš paskos su grėbliu, dar visus krituolius surinkau ir papuvėliuis išsimėčiau. Ridikėliai gražaus didumo, bet kirminai užpuolė-pirma partija sveikutėliai, o vat šie beveik nevalgomi, jaučiu ir daikonams bus galas. reikėjo plėvele dengt, bet.....protas kažkur paklydęs buvo. Dar šilauogių radau, o du krūmai su žalutėlėmis uogomis, ar besunoks. Avietės tik užmegztos, irgi nežinia kada sunoks. Iki svogūnų tvarkymo net nedaėjau.
O kitą dieną sesuo paskambino, kad važiuoja grybaut į kaimą, aš tik šmutkes iš terbos terbon persidėjau biggrin.gif jau kad lupom rudmėses, kašikai, maišai ir už ausų jau išsitempiau save iš miško biggrin.gif pataikėm ant pačio dygimo, gražios, sveikos. Kitą dieną vėl prisipjoviau, tai visą kibirą 12 l apvirtų turiu. Susišaldžiau. Dar baravykų, raudonikių kašelius tempiau, pro kitus grybus atsargiai prarėpliodama. Tiek grybų blink.gif blink.gif ir bruknės tokios skanios wub.gif bet kada jas rinkt?
Bulvių tik truputuką pakasiau ir tada jau vežėsi namo.
Bet man tai sekas, nes kažkas kanda į tą pačią akį ir faktiškai ton pačion vieton, akis užtinus, kaip pjanica su lengvu fingalu. Gėda kur išeit rolleyes.gif rolleyes.gif dar ant rankos radau du rausvus taškelius, tarsi iltys paliktos būtų, sakau gal nejutau ir gyvatė įkando...bet kur tokią burną surast, kad tarp dantų 3 cm būtų, chmmmm biggrin.gif biggrin.gif
ot prirašiau tongue.gif
Atsakyti
Jurgineli, tai taip ir nesupratau čia tu sirgdama ir mirdama biggrin.gif tiek visko nuveikei? Ar prieš tai bigsmile.gif

Bulves pusta , abisu, galvoju ką cia protingo žiemai su morkomis pasidarius, nes kirmyja juodai po menesio beliks tik išmesti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 16 rugsėjo 2017 - 19:16
QUOTE(jurginėlis @ 2017 09 16, 20:05)

ir bruknės tokios skanios wub.gif  bet kada jas rinkt?

Tik noro reikia. 4u.gif Ašį po turgaus nulėkiau pelkėn ir spanguolių kibirą pribraukiau.Atvažiavau po trejų,pradėjo temti,net nejauku pasidarė vienai pelkei.Dar medžiotojai kažkur pradėjo šaudyti,lėkiau tada iš pelkės.Dar pareidama iki mašinos vakarienei ruduokių pasirinkau,tik kažko ūpo nebeėra taisyti. ax.gif
Važiavau jau namo,bet mieste kažkaip dar šviesu tai nuvažiavau ir surinkau avietes. mirksiukas.gif Dar stirną išbaidžiau iš daržo,miške nesutikau,o čia po miestą vaikšto.Ką ji ten ir randa darže? rolleyes.gif
Atsakyti
Jurginėli, gal nuo lietaus ten pas jus gyvatės anakondomis pavirto ? Sveik 4u.gif
Bet kai perskaičiau , kiek grybų, tai užpavydėjau ir atimu balioną. Čia tau nesveikumas nuo godumo biggrin.gif 12 litrų ruduokių wacko.gif Kažkada, kai buvau jauna ir graži , buvau pasirinkusi kibirais. Tada dar ne visi miesčionys mašinas turėjo ir nesiaubė tabūnais miškų. Dar tada Ingrida verslu užsiėmė , o ne grybų šienavimu... Kad priraugiau tada... wub.gif

Lyžuka, agurkai Balmoral ir Octopus. Dar kažkur norėjau sėti Gershwiną , bet nešiojausi tūkstantinį paką ir pati nuo savęs paslėpiau. blink.gif Abidna, kai surasiu, gali būti jau nebetinkami, o ir nuostolis nemažas.

Dienelė graži, tai kad priskalbiau per abi mašinas. Taip nieko gero ir nenuveikiau, nes pasipylė užsakymai, o atsargų per tuos lietus nebebuvo. Pati pririnkau pustonį bulvių, po kelis šimtus burokų ir svogūnų. Dar vakare su kombainu priekabą bulvių prilupome, ramu bus kelioms dienoms. Ainu, reikia pagaliau prisiruošti lyginimui. smile.gif
Atsakyti
Kada aš išsiskalbsiu?
Kai miškas pasibaigs gal? ax.gif
Nieko nebe gaminu,vien sūrį su slyvomis pavalgai ir maximos bendelių su lašinūkais vairuodama.Už tai kilogramai tirpsta.Kažkodėl pas mane pagirndiniai pirkėjai vyrai?Dar ir viršaus arbatinigių palieka? biggrin.gif biggrin.gif Va ką reiškia sublogti,greitai simpatiją susiraščiau. ax.gif
Na va pradėjau belvyzgoti,čia turguje įparatau. bigsmile.gif
Jurginėli,tikrai sveik. 4u.gif 4u.gif
Nusipirkau naujus guminius ir tai sugebėjau akivara įkišti ir prisemti brizdama per akivarus. ax.gif
Vakar žinokite tai sušąlau uogaudama per lietų,kojos vandeny,ant galvos irgi lyja,jau galvojau prisikabins kokia zaraza,bet nieko. ax.gif
Atsakyti