Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Frau J* @ 2018 01 06, 02:45)
o iš kur aš žinau? kam pasakoji tas rašo,straipsnis per kelis puslapius su visom iliustracijom ir ūkininke centre pačiam  biggrin.gif ,jei tu iš Upytės,tai pati ir interviu davei  biggrin.gif

Labas naktį  4u.gif
ir Labanakt  biggrin.gif

TA proga pasiūlysiu gal kuri norit senu Rasų pasiskaityti, sugalvociau kaip perduoti į didmiesčius mirksiukas.gif turiu prikaupus nemažai bigsmile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Niekaip neįkertu rėžimo,nuo keturių prasivarčiau,užsnūdau jau prašvitus. ax.gif
Iš vakaro dar prisigasdinau,mb kažkas paskambino 23 valandą,koks klientas,nekėlė ragelio.O man mintys- kažkas atsitiko. blink.gif Apšaukiau,ko nekėlė,gal vaikams kas?Pažiūrėjau UK fb dega lemputės vaikams,mažajai parašiau,nes žinojau gimtadienyje,atrašė viskas gerai,sutarėme,kad parašys kada jau bus namie,atėjo žinutė pusė šešių ryto,mažasis išsinuomavo su pusmarčia Molėtuose namelį su pirtimi,jau man mintys,kad gal po pirties kur bėgo į lauką maudytis......o rašyti nepatogu žinutės,trukdyti,laukiu,kad gal man kas paskambins?Nu žinokite kaip višta su visščiukais. ax.gif ax.gif Tai kad ir mano mama vis jei kur važiuojame prašo paskambinti,kai namie būsime.Tai matyt kol būsiu gyva............... mirksiukas.gif Ar jūs kontroliuojate vaikus dar? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 06 sausio 2018 - 10:18
Ingrida, maniškiai dar nepilnamečiai, bet neseku kiekvieno žingsnio. Vakar mergina išvažiavo į gimtadienį už 200 km. Paskambinau gal po 4 valandų prisiminusi. Ko ten erzelį kelti, juk jau dideli. Iki šiol nebuvo jokių didelių problemų, susitarta iš abejų pusių. O be to : kai buvo 10-13 metų, mano buvo kalbėta, aiškinta, manau, kad ausis ir sąmonę pasiekė. Didesniuose metuose tėvų kontrolė tik susierzinimą kelia. Už tai neprašoma sužinau visas vakarėlių smulkmenas.
O iš kai kurių vaikų tėvų maniškiai atvirai šaiposi. Ar sveika, kai 17 sulaukusią mergą mamytė už rankos perduoda kitai mamytei , pas kurią švenčiama kokia tai šventė?
Kita vertus, jei suaugusiems vaikams iškils problemų, tu, Ingrida, būsi tikrai ne pirma, į kurią jie kreipsis pagalbos. Priešingu atveju neteisingai auklėti. Nėra reikalo viską žinoti tėvams, nervai bereikalingi.
Na, kad ir elementariausias pavyzdys, gal per daug drastiškas. Sakykim, vaikas per daug užgėrė, nepavažiuoja, nepaeina ir t.t... Skambins tau ? Tu savo mamai tokiu atveju skambintum ?

Tai va, paleisk tuos vaikus. Džiaukis savo gyvenimu.
Ainu žiūrėti, kepu kalakuto kumpį su raugintais kopūstais.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2018 01 06, 08:10)
Labas rytas.
Niekaip neįkertu rėžimo,nuo keturių prasivarčiau,užsnūdau jau prašvitus. ax.gif
Iš vakaro dar prisigasdinau,mb kažkas paskambino 23 valandą,koks klientas,nekėlė ragelio.O man mintys- kažkas atsitiko. blink.gif Apšaukiau,ko nekėlė,gal vaikams kas?Pažiūrėjau UK fb dega lemputės vaikams,mažajai parašiau,nes žinojau gimtadienyje,atrašė viskas gerai,sutarėme,kad parašys kada jau bus namie,atėjo žinutė pusė šešių ryto,mažasis išsinuomavo su pusmarčia Molėtuose namelį su pirtimi,jau man mintys,kad gal po pirties kur bėgo į lauką maudytis......o rašyti nepatogu žinutės,trukdyti,laukiu,kad gal man kas paskambins?Nu žinokite kaip višta su visščiukais. ax.gif  ax.gif Tai kad ir mano mama vis jei kur važiuojame prašo paskambinti,kai namie būsime.Tai matyt kol būsiu gyva............... mirksiukas.gif Ar jūs kontroliuojate vaikus dar? ax.gif

Laba,

Ingrida,as tokia pat durnele.
Ne tai,kad kontroliuoju,bet,jei anukai serga-man nemiga,jei ju gyvenime koks pirst,as nemiegu.Toks mano tevelis ,tokia ir as.
Pritariu IK,nereiktu taip reaguot,bet cia genai.
Baisiausias leikotarpis buvo,kai isvaziavo studijuot i didmiesti,tada mobiliaku nebuvo,jie kada nori,tada paskambina,o as neturiu kur skambint,i bendika neskambinsi daznai,o ir is pasto reikedavo eit skambint.Tai buvo istisa nemiga.Nieko ,isgyvenau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 06 sausio 2018 - 14:03
nu kaip graziai Kaimietuke surase wub.gif Svarbiausia teisingai.

Savo vaiko nekontroliuoju visai. Nuo kokiu 16 metu, maciau, kad negeria, neruko, nesitrainioja kur nereikia. Nors viena kart padejo klasiokui vogta metala vezt. Pats pasisake, buvo paaiskinta suprantamai., kad daugiau taip nedarytu, nes tai kriminalas. Suprato.

Ingrida, tu pati nervuojies ir vaikus dukeni, mane tokia kontrole uzknistu negyvai.

Iseidavau i sokius, mama nezinodavo net kurian kaiman. Kazkas parvezdavo, nesvarbu kad 10 masinoj. Ti su motociklu, karta kaiman pas teva su traktorium biggrin.gif Ilgai kaimieciai sprende, kas cia paryciais su tokia transporto priemone ka dare biggrin.gif Kai lapkricio 2 masina i marias paskandinom, mama tik is svetimu rubu suprato, kad kazkas netaip. Teko pasakotis, kad skendom as ir trys bernai biggrin.gif
Nors senatvej bus ka prisimint.
Labas visoms
Atsakyti
Sapniukai drinks_cheers.gif
Tiesą sakant, man suėjo 14 , na, gal keturiolika su puse. mama nusprendė, kad jau pakaks su lėlėmis žaisti ir knygeles skaityti. Merga jau buvau nuaugusi kaip reikiant. Pakvietė puskes dvynes, įdavė mane joms ir liepė vestis į šokius. wub.gif Vau, pasisekimas buvo. wub.gif Net bernas , kuris parlydėjo ir pirmą kartą pabučiavo, atsirado. ( Bože bože, taigi 12 metų vyresnis, mano galva, iki tiek žmonės negyvena. blink.gif Paskui jau vėliau išmokau pasiųsti velniop bet kurį nepatinkantį ir sutvarkyti patinkantį.) Kaip ir pridera, kaimuose šokiai baigdavosi auštant, tai ir parsiradau penktą ryto. Aišku, mamos budri akis užpelengavo, kas ten toks nuo sodo į kaimą patraukė. Paskui visos vaikiškos meilės-seilės būdavo rytais pieninėje aptariamos. biggrin.gif
Dar žalioje jaunystėje man buvo nupirkta mašina. Pirmą kartą važiuodama į šokius nulėkiau nuo kelio su visa chebra. Bet sėkmingai, įstrižai neaukštos sankasos. Susirinko daugiau chebrytės, patyliukais išstūmėme. Kitą dieną tėvas vaikšto apie mašiną ir nesupranta, iš kur už numerio kviečių stiebų prilindę. Tylėjau kaip Marytė Melnikaitė, o ir draugai nė vienas tėvams nė šap. Gal po kokių 10 metų papasakojau.

O dėl gėrimo rūkymo. Paragavo vaikai, audros nekėlėme. Patys suprato, kad negerai buvo. Tai dabar ramu,
Prieš porą metų, kai atsirado laisvai elektroninės cigaretės, visa mokykla susipirko. Radau vaikams straipsnių apie žalą, pasiskaitė, padiskutavome ir praėjo ta mada, o kartu ir noras. Tai ir nerūko. r girtų nerandame.
Atsakyti
Niu va tema pagyvėjo. mirksiukas.gif Neprauklėsite mane,nes aš tėvams tiek bėdų esu pridariųsi,kad knygos ar pakaktų? ax.gif Todėl visą laiką įsitempųsi buvau,kol vaikai augo........Gerai,kad mūsų laikais nebuvo nakrkotikų,jaučiu ir tuos būčiau bandžiųsi. bigsmile.gif blink.gif
BUVAU BUVAU MIŠKE,VOVERAITĖS DYGSTA,NET NEŽYNOMUOSE VIETOSE. bigsmile.gif Valgau kepsniukus su šviežiomis voveraitėmis.IK važiuok,jei turi laiko,ten apie tave tokių gerų vietų yra. mirksiukas.gif Ir auga jos ne atvirose vietose ,glaudžiasi prie eglučių,kur šilčiau. mirksiukas.gif Dvi saujytes prisrinkau,labai neieškodama. ax.gif
Atsakyti
Auklekis, Ingrida, auklekis 4u.gif Pagailek vaiku ir busimu anuku, anie irgi, kaip tu jiems, smegenis les, nemiegos, trydaliuos. Nu kam nuo to geriau???

Kaimietuke, mano puske 4 metais uz mane jaunesne, paneveziete. Oi, kaip prisimenu ja gal 13m. kaime i sokius vedemes, drauges aukstesnius batus apave, 7km. peskom biggrin.gif Va ji, kai pas mane atvaziuodavo, tai budavo vaizdu restorane. Mano bernas, 7m. uz mane vyresnis verchas buvo, desantininkas, tai ji, kol manes nebudavo Kupisky, is resto ant ranku isnesama budavo. rolleyes.gif O gastroliu mesdavo ir be manes su bernais ax.gif Cia jai tokia laisve budavo biggrin.gif Nesigasdinkit, negeria dabar beveik visai, turi du suaugusius vaikus, tuoj tures antra anuka. Vyrui nekaltybe atidave, reiskia toli i lankas nuklydus nebuvo.
Jei kas tetula man uzmusus butu biggrin.gif

Apie save nerasysiu romano, nes visos uzblokuosit ax.gif

Mano tranzavimai is Vilniaus mama neviltin varydavo, bet pinigai budavo prauzti Zirmunu rest, Saltinely, Rugely, Rudininkuose ir panasiose maitinimo istaigose

Pradejau vyra voverusku vaziuot kalbint. Su masina iki sodybos nedavaziuosim, bet ant kelio palikt galima ax.gif

Ko tais snd. bais kalbi patapau blink.gif Prisiminimai.....
Atsakyti
Yra toks posakis, kad anūkai atkeršys mūsų vaikams. Tai jeigu vaikai auksiniai, anūkai bus velnių priėdę.
Na, pirmyn, pasakojam kokios negeros buvome. Patas laikas atgailauti. O tai jeigu staiga ateis stiptinoji, uždegs žvakelę, o prisiminti nėra ko. blink.gif Jei kam gresia tokia lemtis, dar ne vakaras, tskant. biggrin.gif
Ingrida, nesugundysi. Dėl saujos voveruškų nelėksiu miškais nuo šiltos sofos.
Aš šiandien dar derliaus nuėmimą pratęsiau. Kelias saujas porų iškasiau iš balos, gal šešis salierus. Tingėjau iki namų eiti, dar kokios trys kopūsto galvos sėdi gražiausios darže. Tik petražolių šaknys nupuvo, o norėjau šviežienos. Šiaip saugykloje jau svogūnų laiškų po saują galima prisignaibyti.
Atsakyti
Pas mane kokiis gražios petruškos šitnamyje žaliuoja. bigsmile.gif Ir į UK vežiausi ir dar liko.Lauke stirnos nuvalgė,dar ir ridikėlių paroviau vištoms šiandien. ax.gif
IK negasdink dėl anūkų,jei vaikai geri buvo,anūkai už abu senelius atsiims? blink.gif blink.gif
Mėgaujuosi išeigine,filmai intetu ir mezginys,ko daugiau reikia? wub.gif
Atsakyti
na i floros tema. Dar parsinesiau is darzo tris ropes, porai dar darze. Sie ko tai labai ploni, nezinau ka daryt ax.gif Salierai zaliuoja. Tureciau ir petrazoliu, bet ziduolemis patapo.
Raktazoles zydi, kitos ziedynus krauna biggrin.gif

Kaimietuke, nu faina viskas buvo, ko cia atgailaut wub.gif

I faunos tema: vakar gavau pusnamines kiaules galvos gabala ir ausi, pamirkiau, galvoju nusveisiu ir virsiu. Ausi sau, galva kepeninei. Paskambina babuliuko aukle, klausia ar isviriau. Liepe atnest, o ryt ant plitkos isvirs, kaip susitaupo dujos biggrin.gif Nu bet mes cia trys triobos labai komunoj gyvenam. Kaimynas nevaziavo medzioklen, ryt nebus zverienos blink.gif
Atsakyti
Reiks nepamiršt "Sodo kraitę" perverst bigsmile.gif
Božečki, kaip nusikamavau, dar autikas nuvarė keliom minutėm anksčiau, papuoliau ilgai laukt, nes gal jiems pertrauka. Dar pirkėja ruošės pirkt brangų žurnalą, pavartė ir atsisakė, kai nuėjo, pamačiau, kad sugebėjo ištaukuoti nugarėlę, matyt, po kokios spurgos ponička. Ir taip visą savaitę straksėjau, pirkimai smulkūs, pinigai taip pat. Ryt gulėsiu ir dar kartą gulėsiu rolleyes.gif
Kaupiuos "Būrėjos" pirkimui, nes Taro kortos įdėtos su visais aprašymais. Tokiomis anksčiau pati burdavau, tik po persikraustymo taip ir neatsirado manosios.
Psio, negyva, kalta pilnatis, negi pati biggrin.gif
Papildyta:
Ai, dar dėl grybų, tai spaudoj rašo, kad jų žmones nerenka, tipo nuodingi bigsmile.gif
Jau kad dėjo kalbos ant valdžios laikraštyje "Laisvas", geriau būčiau neskaičius, visai dabaigė, jei ten tiek tiesos, jokio pozityvo, ale žmonės perka, moka pinigus, turi paklausą bigsmile.gif
Atsakyti