Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

Per skysti remai, 86mm ir daugiau jeigu plastikas. Siai dienai ziureciau tik siltus aliuminius kur drasiai telpa 4 stiklu paketai. 

Atsakyti

Aciu Mintai, tikrai daug ir geros informacijos.

Manonamukas radau Marijampoles skelbimu laikrastelyje 100 procentu, matau juos ten ne pirma karta. Atsiliepimu apie juos negirdejau, bet ir neklausinejau. Kainos skirtumas su Megrame  neturetu buti didelis, kadangi Megrame itraukusi transporto ir montavimo islaidas, o manonamukas tik langu ir duru. Jei ju transportas ir montavimas kainuos panasiai, kaip Megrame, tai kainu skirtumo kaip ir nelieka. 

Rinksiuosi Megrame dar ir todel, kad i uzklausima atsiliepe tik jie ir manonamukas. 

Siltesnius (tikriausiai ir zymiai brangesniu), kaip pataria Vaikis nesirinksiu, pats namas nevertas brangiu langu nei siluminemis savybemis, nei isvaizda.

Aciu uz patarimus, padejote apsispresti.

Sakykite prasau, o Megrame pasiule uz normalia kaina? 

Del komercines etikos nepagalvojau. Jie laikyti paslapti nepareikalavo, as slepti neturiu ka. Komerciniuose santykiuose nepatyres.

Dar karta aciu, didelis aciu, nes laikas jau arteja/

Atsakyti
Mano namukas - tarpininkai ir "perekupai" - nieko patys negamina, tik platina.
Bet atsiliepimai geri, jei tenkina charakteristikos pasirinktų langu.
Atsakyti

megstu perekupus, jei ju kainos zemesnes, nei gamintoju. Bet tai nelabai ymanomas reiskinys. Megrame langai turetu buti geresni, kaip rase Sauliusz, Mintas ir Vaikis, jie deda storesni stikla ir apie silta remeli kazkiek informacijos yra. Manau, kai manonamukas pagarsins transportavimo ir montavimo kaina, jos bus panasios i Megrame. Paskambinsiu vieniems ir kitiems, gyvame pokalbyje daugiau aiskumo. Deka jusu komentaru, atrodysiu labiau ismanantis, aciu. 

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 05 07, 22:34)
Kainos skirtumas su Megrame  neturetu buti didelis, kadangi Megrame itraukusi transporto ir montavimo islaidas, o manonamukas tik langu ir duru. Jei ju transportas ir montavimas kainuos panasiai, kaip Megrame, tai kainu skirtumo kaip ir nelieka. 


Siltesnius (tikriausiai ir zymiai brangesniu), kaip pataria Vaikis nesirinksiu, pats namas nevertas brangiu langu nei siluminemis savybemis, nei isvaizda.


Sveikas, dėl transportavimo išlaidų nebūčiau tikras, įtariu, kad ir su transportavimu pas juos bus gerokai pigiau, vis tik Mano namuko langai gaminami Lenkijoje, tad pagal kainą įtariu santykis visomis prasmėmis bus geresnis, nei pagamintų Lietuvoje.

Kas dėl šiltų langų, tai vaikis pasiūlė antras, aš lygiai tą patį buvau parašęs taipogi, gal ne visą žinutę perskaitei ;)

Visai neseniai dalinau patarimus kolegai, kuris pirtelę statėsi. Na ir ką, pataupė jis ant langų, dabar gailisi, kad manęs nepaklausė. Langai iš tikrųjų labai svarbus elementas. Ir kas svarbiausia, kainų skirtumas tarp labai šiltų ir ekonominės klasės (tuo labiau, kai tavo langų spalva balta) nebus toks didelis, kokio tikiesi. Pavyzdžiui siūlau pasidomėti atrodo "komerling 88" profilio langais. Jie bus tikrai šiltesni ir tada kainų skirtumą palyginęs galėsi sakyti, ar tikrai jau tie šiltesni langai tokie jau brangūs.

Aš sau pačius šilčiausius ir vienus pačių brangiausių to laikotarpio plastikinių langų profilius languose buvau pasirinkęs, o langų bendra kaina pas mane gavosi vos ne kaip ekonominės klasės, nes atsidarinėjančių langų skaičių buvau stipriai apmažinęs. Vat tau variantas, kaip galima pataupyti, o taupyti ant langų šiltumo - nerekomenduočiau.

Papildyta:
QUOTE(sevas @ 2020 05 09, 21:58)
<p><span style="background-color:rgb(255,255,255);font-style:normal;font-weight:400;text-align:left;">megstu perekupus, jei ju kainos zemesnes, nei gamintoju. Bet tai nelabai ymanomas reiskinys. Megrame langai turetu buti geresni, kaip rase Sauliusz, Mintas ir Vaikis, jie deda storesni stikla ir apie silta remeli kazkiek informacijos yra. Manau, kai manonamukas pagarsins transportavimo ir montavimo kaina, jos bus panasios i Megrame. Paskambinsiu vieniems ir kitiems, gyvame pokalbyje daugiau aiskumo. Deka jusu komentaru, atrodysiu labiau ismanantis, aciu. </span>
</p>


Dėl transportavimo kainos pagarsinimo, tai darai labai neteisingą dalyką "manai". Tu ne manai o spėlioji, o visos spėlionės niekada nebūna tikslios. Nori sužinoti kainą, tai ne "manyk", o užklausk. Dabar rašydamas nesitikrinsiu ar neklystu, bet kiek atmintis sako, tai Mano namuko stiklo paketai gali būti ir šiltesni, dėl didesnio oro tarpelio tarp langų. Aišku termorėmelio nebuvimas šiltumo pliusą gali greitai panaikinti į minusą. Bet galima ir antrą užklausą parašyti su prašymu pakeisti užsakymą į stiklo paketą įskaičiuojant termo rėmelį. Aš sau langus kai ėmiau, gal dešimt kartų prašiau sąskaitas perskaičiuoti pakeitus po vieną kitą elementą. Ir kaitaliojo man taip ne vienas o keli pardavėjai, tarp kurių rinkausi, kad rinkčiausi ne tarp kelių visiškai skirtingų pasiūlymų, bet tarp beveik identiškų pagal technines charakteristikas, ir tada pasimatė, kurio pasiūlymo kaina iš tikrųjų patraukliausia.

Beje, ir Mano namukas ne vienu profiliu prekiauja, gali pasiskambnti, pasikonsultuoti, koks profilis tavo atveju labiausiai tiktų ir paprašyti, kad pasiūlymą perskaičiuotų su tau priimtiniausiomis medžiagomis. Patikėk, tai labai nesunku, man visai nieko nereikėjo iš jų, tik tiek, kad tavo postą buvau skaitęs, o vat paskambinau ir visai maloniai pabendravom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 gegužės 2020 - 11:48

Labas Mintai,

va cia tai patarimai, aciu. Esi teisus, vietoje kalbejau, suzinojau- pradejau naudoti manau. Tikrai darau neteisingai. Pasidomesiu komerling 88 profiliu. Ir is vis, manau labai atsainiai pasiziurejau i langu tema, reikia pradeti is naujo. Gavau 2 pasiulymus ir nusprendziau, kad viskas, kazkuri renkuosi. Kazkada kazkas rase, nepamirskite, kad lyginant su atitvaromis, langas yra skyle sienoje, tai pasistenkite ja kuo geriau uzkisti. Aciu Mintai, pradedu is naujo. Taip pat dekoju Vaikiui ir Sauliusz. Netrukus parasysiu langu paieskos naujienas, nes tikiuosi nepleisite mane sitoje temoje.Iki

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 05 10, 21:55)
manau labai atsainiai pasiziurejau i langu tema, reikia pradeti is naujo.


Dažnai tenka girdėti frazę, kad mes savo atostogas planuojam kruopščiau, nei savo finansus. Apie finansus kalbėti nežadu, bet tas posakis turbūt tinka ir didesniam sričių kiekiui. Kas dėl atostogų, tai pav. kelionė į kokią Turkiją ar pan. egzotišką šalį trunka savaitę, nu maks dvi per metus, o vat kiek laiko sugaištama tai kelionei ruošiantis. Su gerais langais gali tekti gyventi kelis dešimtmečius (su prastesniais trumpiau), tai negi sunku paaukoti panašiai resursų, bent kaip kad ruošiantis atostogoms?

P.S. Nors jei rimtai, tai man tas posakis netiktų, retai kada atostogų ruošimuisi skiriu daugiau dėmesio, yra kas mano atostogas suplanuoja už mane smile.gif. Bet tai nereiškia, kad aukščiau išsakyta mintis tinka ne visiems, nebūtina ją suprasti pažodžiui smile.gif.

Iš kitos pusės, konkrečiai dėl langų, tai visą juodą darbą, ieškant įmonių prekiaujančių konkrečiais profiliais ir vėlesnę jų apklausą atliko mano antroji pusė, aš tik paprašydavau patikslinti man neaiškias detales ir priėmiau galutinį sprendimą, tai negalėčiau pasakyti, kad labai daug vargau su langais. Kai pilna kitų rūpesčių, o statybų metu kitaip ir nebūną, jei dar ir langais reikėtų rūpintis, tikrai tokio įmonių skaičiaus nebūčiau apklausęs. Kiek atmintis nepaveda, pasiūlymus derinom su maždaug dešimčia įmonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 gegužės 2020 - 22:19

labas mintai, labas forumieciai.

 

kas apie atostogas, tai mums su zmona netinka. Pas mus daznai gaunasi: sedam i auto, ziurime vienas i kita ir tariames , ar sukame i maxsima, ar i Paryziu. Zinoma, jei skrendame, tai bilietai nepavyksta taip is karto. Issinuomuojame auto, likus iki nakvynes porai valandu per booking viesbutukas…

 

Dekoju uz patarimus. Pradejau is naujo ir radau dzukiskos pirkios 2018 metu posta, bet ne supermamoj. Aciu dzukiska pirkia, pasinaudojau ir paskam

 

binau dz pirkios langistui. Gavau pasiulyma (pridedu, pakoregavau, kad negauciau pastabu del komercines etikos). Kaip matote, kaina panasi kaip Megrame, bet zymiai aukstesnio lygio langai/durys. Paskambinau ir sutariau.

 

Aciu mintai, aciu vaikis, Sauliusz ir arkava. Aciu dzukiska pirkia

Nepavyko ikelti, tai nukopinau

 

 

1. 3 Vnt. Profilių sistema: KOM88MD Rėmas 88/78mm - 7K (88171)

Varčia 88/78, 7kam (88271)

Spalva: Vidus /Laukas Balta  Varstymas: Atidaromas-atverčiamas d. 638 mm

Stiklinimas:2 * 4sel/18arg/4/18arg/4sel. (Ug-0,5)

TGI - RAL7035

Papildomi profiliai:

Apačioje - Pašiltintas palanginis profilis su sandarinimo juosta Nuvandenin. išorėje

2000x1430 / 2.860m2 U-value<=0.75 kaina 1 vnt. 232,37 €. 3 vnt 697,11 €

2. 1 Vnt. Profilių sistema: KOM88MD Rėmas 88/78mm - 7K (88171)

Spalva: Vidus /Laukas Balta

Varstymas: nevarstomas Stiklinimas:4sel/18arg/4/18arg/4sel. (Ug-0,5)

TGI - RAL7035. Papildomi profiliai: Apačioje - Pašiltintas palanginis profilis su

sandarinimo juosta

Nuvandenin. išorėje 1250x1430 / 1.788m2 U-value<=0.71 120,12 € 120,12 €

3. 1 Vnt. Profilių sistema: KOM88MD

Rėmas 88/78mm - 7K (88171) Varčia 88/78, 7kam (88271) Spalva: Vidus /Laukas Balta

Varstymas: Atidaromas-atverčiamas d. 638 mm Stiklinimas:4sel/18arg/4/18arg/4sel. (Ug-0,5)

TGI - RAL7035 Papildomi profiliai: Apačioje - Pašiltintas palanginis profilis su

sandarinimo juosta Nuvandenin. išorėje

1250x1430 / 1.788m2 U-value<=0.75  166,76 € 166,76 €

4. 1 Vnt. Profilių sistema: KOM88MD Rėmas 88/78mm - 7K (88171)

2 * Varčia 88/78, 7kam (88271), Armavimas V385 Spalva: Vidus /Laukas Balta

Varstymas: 1 * Atidaromas B.D. k. 1088 mm 2 * Atidaromas-atverčiamas B.D. d. 1088 mm

Stiklinimas:2 * 4sel/18arg/4/18arg/4sel. (Ug-0,5) TGI - RAL7035

Papildomi profiliai: Apačioje - Pašiltintas palanginis profilis su sandarinimo juosta

Nuvandenin. išorėje 1800x2330 / 4.194m2 U-value<=0.75 411,00 € 411,00 €

5. 1 Vnt. Profilių sistema: KOM88MD Rėmas 88/92mm - 7K (88172),

Alu slenkstis su termo tilteliu KOM88MD (A342) Varčia 88/126, - T (88277)

Spalva: Vidus /Laukas Balta

Varstymas: 1 * FUHR 4R Spyna, Vyriu spalva - Balta 1020 mm Stiklinimas:4sel/18arg/4/18arg/4sel. (Ug-0,5) TGI - RAL7035

Nuvandenin. išorėje 1000x2300 / 2.300m2 U-value<=0.79 480,64 € 480,64 €

1 Vnt. Durų rankena lenkiama Spalva-Balta

6. Viso langu ir duru 18,65 m²Plotas

7. 46,160 Metrai Garo, vėjo juostos 110,30 €

Langu montavimas 350,20 €

Transportavimas 100,00 €

Viso: 2436,13 €

Viso be PVM 2436,13 €

PVM: 21,00 % 511,58 €

Kaina su PVM 2947,71 €

Langų šilumos perdavimo koeficientas Uw <= 0.75 W/m²C

 

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 05 13, 19:28)
Nepavyko ikelti, tai nukopinau

Paprašyk, kad pasiūlymą papildytų tokiais parametrais:

1. TGI rėmėlio PSI (ar kaip ji ten vadinasi) reikšmė? Anksčiau Swisspacer buvo šiltesni nei TGI. Gal kas pasikeitė?
2. Klausk stiklo paketo pilnos formulės. Ug gali būti labai geras, bet saulės pralaidumas ir šviesos pralaidumas prastas.
3. Dar geresnis variantas - visų langų Uw lentelė su visais techniniais parametrais.
4. Nematau profilio UF?
5. Paprašyk, kad įdėtų 4-20-4-20-4 stiklo paketus. Bendras storis - 52 mm.
6. Langų kaina - 3000 eurų, montavimas - 300 eurų. Man atrodo neadekvatu. Per pigus ir prastas montavimas.
Atsakyti

Labas,

langu kaina kazkur 2400. Radau Dzukiska pirkia posta, jam sitie montavo langus, atsiliepia labai gerai, reiks paklausti, paprasyti smulkmenu. Dzukiska pirkia raso, kad jam sumontavo 16 langu/duru uz 450 €, tame tarpe didele vitrina. Pas mane 5 langai ir 2 durys, ismatavimai labai saikingi. Gal 300 € logiska?

Aciu uz patarimus, parasysiu langistui, paprasysiu isplesti duomenis ir pastorinti stiklo paketa, paziuresiu, ka atsakys.

Aciu cibuli 

Atsakyti
Cia cibulis matomai turi omeny kad reikia su isnesimu i isore montuoti naudojant stiklo pluosto laikiklius arba specialu profili.

Bet pas jus matomai montavimas angoje yra tai del to ta kaina ir kitokia nei cibulis tikisi.
Atsakyti

a, labai gali buti. Taip, montavimas angoje i medzio balkelius, kas gali būti paprasciau. I siltinimo sluoksni nereikia isnesti, nes to sluoksnio nebus. Ne karta snekejausi su SIP gamintojais/statytojais, kurie man sures dezute. As darau akcenta ne ant sienu storio, nors po grindim bus 30 cm EPS100, o stogas is SIP 174 mm bus is vidaus siltintas kokia 20- 30 cm vatos, bet pasistengsiu maksimaliai uzsandarinti. Tai didziausias reikalavimas langams po siltumo, ju sandarumas ir remo angoje uzsandarinimas. Durims tas pat. 

Atsakyti