Apie Erendiros "Voila!"
Atsimenat, kažkada užsišikau nusimegzti gražius tapukus pagal Erendiros receptą. Nusipirkau storus rudus siūlus 80 % vilnos, storą kaip rąstas vašelį, išsiaiškinau visus užmetimus ir numetimus, konsultavausi su Erendira. Tris vakarus iš eilės mezgiau tris "blynus". Visai smagu buvo. Vyras klausė, kas man užplaukė, kad vilnones servetėles nerti sumaniau. ( Paskutinį kartą vašeliu nėriau dešimtoje klasėje servetėlių komplektą, o mano virbalų aukštasis pilotažas buvo devintoje klasėje nunarpliotas šalikas. Daugiau visiškai nieko. Kadangi ir servetėlės, ir šalikas išėjo visai neblogos kokybės, jaučiausi, kad po 25 metų pertraukos drąsiai galiu tęsti mezgėjos karjerą ). Taigi, numegzttus blynelius susiuvus ir prinėrus prie paduko turi gautis puikieji tapukai. Avalynės parduotuvėje nusipirkau padukus. Gerus, trisluoksnius- vilna, folija ir gumuotas padas. Mol, kad nepaslysčiau ir joks šaltis man nebūtų baisus. Dar vieną vakarą visas detales sėkmingai sujungus gavau rezultatą. 47 dydžio tapą ( mažybinė "tapukai" foma nuo šios akimirkos tapo nebeatitinkanti tikrovės). Vyresnėlį priverčiau pasimatuoti.
Sūnus sakė, kad galiu daryt, ką noriu, jis jų nenešios.
Dar viltingai pasiteiravau vyro ir jaunėlio- abu pritarė Ignui. Na, ką, prisiminiau, kaip ponas Bynas išskalbė savo meškiuką ir rezultate gavo kišeninį mini meškutį. Metu tapą skalbt 60 laipsnių vandenyje. Ištraukiu, tikrinu- 44 dydis. Pakartotinai metu tapą į skalbimo mašiną 90 laipsnių kaitroje, t.y. virinu savo vilnonį rankdarbį, idant sumažėtų apimtys. Ištraukiu- vilna neblogai susivėlusi, dydis 41 ( man vis tiek krenta nuo kojos, nes ne tai, kad ilgas, bet drambliaplatis), einant pado folija melodingai žiugžda, galvoju gal raištelius prie čiurnos prisirišt, mažu tuomet laikytųsi. O gal ir nebeverta... Stovi vienas rudas didelis tapas ant spintelės, liūdnai žvelgia į mane. O aš net nežinau, ar pasiryšiu gaminti jam porininką.