Įkraunama...
Įkraunama...

tuoktis ar gyventi kartu?

Nejaugi visai fantazijos neturite. Turbūt niekur nei į užsienį negalima išvažiuoti, nei pašto paslaugos veikia Lietuvoj....

Nu ja ja. Ir tai yra ne isimtys, visos mes galim!!!!! Valio 

Atsakyti

Bet koks geris tema. Jau matau kaip taupyt. Nuo rytojaus vaiko aikido ir robotika - tevo reikalas. Jau pigiau. Plaukiot jokiu ten vichy nereik, taigi prie Vilniaus yra ezeru vasara, pakaks. Dar pigiau. Kino teatru nereikia- galima palaukti ir kompu ziureti. Teatru irgi nereikia- Karbauskis nemokamai duos. Kavviniu irgi nereik, namie galima gamint.

Sporto klubo atsisakysiu - juk yra netoli begiot aukstele ir net lauko treniruokliai!!!

rubu nereiks pirkt nes namie zidini kurensiu. Kosmetikos irgi. 

Knygu nepirksiu! Yra bibliotekos!

kate paleisiu peliaut.

Zuvytes batonu sersiu!

ak kaip nuostabu gali buti4

Atsakyti
QUOTE(BurmeSS @ 2017 01 05, 00:26)
ak kaip nuostabu gali buti

Ir tobulėti galit nemokamai - atsiverčiat tetą Google ir domitės sau į sveikatą biggrin.gif

Ir gyvensit kaip Vokietijoj, kur mamos nedirba, vaikų į jokius būrelius negrūda ir už tėvo parnešamus 2000 gyvena sau kaip ponai biggrin.gif

Aš jau irgi pradėjau sąrašą sudarinėt - grįš va vaikas kitoj savaitėj iš atostogų ir sužinos, kad nuo šiol plaukios vonioje (išskyrus tas dvi savaites vasarą, kai yra geras oras maudymuisi ežeruose), kovos menų toliau mokysis iš tėvo (kuris jų turbūt išmoks toj pačioj tetoj Google'j), o atostogas tolimesniuose kraštuose teks pakeisti palapinėm prie greta tekančios upės (o kad vežt nereiktų, tai tuo pačiu ir turistinį pėsčiomis susiorganizuosim). Mažajam tuoj irgi sudarysiu naujo gyvenimo planą. Aš mesiu darbą (nes nu kam pinigai, jei niekam jų neleisim irnesakyk.gif) Ir gyvensim sau kaip vokiečiai. Cha.

O jei dar paieškotumėt pataupymui vietos, tai žiū ir tų 2t nereiktų, galima socialiniam būste ir su minimumu suktis. Kai nieko niekam nereikia. Tik miailės wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 05 sausio 2017 - 00:18
QUOTE(Hmmm... @ 2017 01 04, 23:10)
Aš jau irgi pradėjau sąrašą sudarinėt - grįš va vaikas kitoj savaitėj iš atostogų ir sužinos, kad nuo šiol plaukios vonioje (išskyrus tas dvi savaites vasarą, kai yra geras oras maudymuisi ežeruose),

Manau, kad daugelis esat reklamu vergai. Paskola i dantis kartono-gipso bustui rajone kur greitai gyvens pabegeliai(na o kas gyvens daugiabuciu rajonuose?), visokie ala bureliai, kisamos keliones, juk visi taip daro.... sekmes.
Vienetai zmoniu protingai subalansuoja savo gyvenima. To nedarant ir simtai tukst euru/svaru pajamu gali negelbet. Galima stebet kas jau darosi Londono 4-6 zonoje - psichoze.

Tas pats vyksta ir UK, prisiima paskolu, gyvena kazkokiame pergrustame rajone, kartais vazineja i darba vos ne 2 val pirmyn ir 2 val atgal. Pirkineja vis naujesnius auto, kad graziai atrodyt pries kaimynus, kisa pinigus vaikams, kad butu ne prasciau. O dabar pasiula yra visokioms abejotinos prasmes ir aiskiai pseudo paslaugoms.

Tada jau dreba darbe kad neismestu, nes sedi ant paskolu adatos ir gyvenimas pasidaro toks pilkas kad dar reikia pinigu psichologams.

Turejau drauge kuri irgi maste dideliais pinigais, atsibodo jos rozines svajones apie tolima ateiti. Suradau adekvacia zmona su kuria galima gyventi cia ir dabar. Yra pakankamai graziu ir maloniu poilsiui vietu ir Europoje, nematau prasmes plesytis darbe, kad nuskrist truputi toliau.

Kazkas su lietuviu mastymu ryskiai ne taip, nes kartai sapalioja apie neblogas net vakarieciui pajamas, po kurio laiko ziurek jau elementariems dalykams nera pinigu. Primena istorija to ubago kuris laimejo aukso puoda. Po poros metus vel buvo ubagas
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 05, 09:35)
Manau, kad daugelis esat reklamu vergai. Paskola i dantis kartono-gipso bustui rajone kur greitai gyvens pabegeliai(na o kas gyvens daugiabuciu rajonuose?), visokie ala bureliai, kisamos keliones, juk visi taip daro.... sekmes.

Kazkas su lietuviu mastymu ryskiai ne taip

Nu taip, taip, čia lietuviai išrado paskolas, būrelius vaikams ir keliones. Tikrai taip. Tūpi kaimiečiai, nesuprantantys, kas yra tikrasis gėris. Laukiniai kažkokie biggrin.gif Civilizuotas pasaulis tai jau tikrai tokiom nesąmonėm neužsiminėja schmoll.gif

Dar bent būtumėt Jūs savo "teisingais" gyvenimo metodais, su savo "pažengusiu" mąstymu užauginęs vaikus puikiais ir protingais žmonėmis, išsaugojęs gražią šeimą ar dar kažką, tai bent būtų galima į Jūsų "teisingo" gyvenimo filosofijas žiūrėti rimtai. O dabar... nei vaikų žmonėmis (anot Jūsų) išauklėjot, nei iš santuokos kas nors gero liko. Tai ko Jūs čia dabar bandote kitus mokyti? Darbais, o ne žodžiais prašom. O Jūsų rezultatai, deja, bet kalba patys už save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 05 sausio 2017 - 09:06
QUOTE(Gervuogine @ 2017 01 04, 21:48)
Ir dar. Tie vyrai, kurie gerai uzdirba, netureru durni but. Todel galvoju, kad daugiau sansu turi toki vyra islaikyti partnere, kuri visu pirma yra savim pasitikinti ir psichologiskai stipri (savo pinigu turejimas suteikia pasitikejimo), o antra - idomesne, turi ka vyrui papasakoti, jie abu gali pasitarti, padiskutuoti ivairiom temom ir pan. 

Dėl psichologiško stiprumo pilnai sutinku, bet dėl įdomumo? biggrin.gif Kuo jau ten taip įdomi kokia moteris, nuolat sulindusi į skaičiukus ar į tą patį bobišką kolektyvą ir vis pareinanti su pletkais: tu žinai, o Marytė šiandien vėl atėjo su baisiu sijonu, tu žinai, o Domicėlės vaikas vėl sumušė klasioką.
Moteris, kuri gali sau leisti žiūrėti įvairias šviečiamasias laidas, įvairias online pamokėles, domėtis pasaulio naujienosmis, bus užtikrintai įdomesnė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gervuogine @ 2017 01 04, 21:59)
Nu ka daryt moteriskei jei iki vaiko gimimo ji advokate dirbo rimtoj advokatu kontoroj? Pamirst visko ko ismoko ir eit tos vilnos velt, kad tik gera mama butu???</p>

Tiesiog neaiškint, kad ji geriausia mama. Ji gal geriausia advokatė.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 05, 10:12)
Kuo jau ten taip įdomi kokia moteris, nuolat sulindusi į skaičiukus ar į tą patį bobišką kolektyvą ir vis pareinanti su pletkais: tu žinai, o Marytė šiandien vėl atėjo su baisiu sijonu, tu žinai, o Domicėlės vaikas vėl sumušė klasioką.

Tiesiog neaiškint, kad ji geriausia mama. Ji gal geriausia advokatė.

Koks siauras supratimas apie dirbančią moterį... Net graudu, jei atvirai. O vyras Jūsų iš darbo grįžęs irgi tik pletkais užsiiminėja? unsure.gif

Ji gali būti geriausia mama savo vaikui. Ir kokia jos profesija tam neturi visiškai jokios reikšmės.

Šiaip tai juokinga darosi kiek biggrin.gif Mano abu tėvai dirbo, bet aš buvau labai laimingas, labai mylimas vaikas vaikystėje. Mūsų šeimoje vaikais visuomet buvo rūpinamasi, mes buvom be galo mylimi, tačiau niekas mūsų nedarė stabais, aplink kuriuos melstis reikia ir dėl kurių reikia pamiršti viską aplinkui. Ir ačiū tėvams už tai. Ir linkėčiau visiems vaikams tokią vaikystę kaip mano turėt. Ir tikrai niekada gyvenime nenorėjau, kad mano mama būtų namų šeimininke. O jei ji dar būtų pabandžiusi man muzikos mokyklos mokytojas visas atstot, tai iš viso ne kas būtų buvę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 05 sausio 2017 - 09:23
QUOTE(Hmmm... @ 2017 01 05, 09:19)
Koks siauras supratimas apie dirbančią moterį... Net graudu, jei atvirai. O vyras Jūsų iš darbo grįžęs irgi tik pletkais užsiiminėja?  unsure.gif

Ji gali būti geriausia mama savo vaikui. Ir kokia jos profesija tam neturi visiškai jokios reikšmės.

Šiaip tai juokinga darosi kiek biggrin.gif Mano abu tėvai dirbo, bet aš buvau labai laimingas, labai mylimas vaikas vaikystėje. Mūsų šeimoje vaikais visuomet buvo rūpinamasi, mes buvom be galo mylimi, tačiau niekas mūsų nedarė stabais, aplink kuriuos melstis reikia ir dėl kurių reikia pamiršti viską aplinkui. Ir ačiū tėvams už tai. Ir linkėčiau visiems vaikams tokią vaikystę kaip mano turėt. Ir tikrai niekada gyvenime nenorėjau, kad mano mama būtų namų šeimininke. O jei ji dar būtų pabandžiusi man muzikos mokyklos mokytojas visas atstot, tai iš viso ne kas būtų buvę biggrin.gif

Tai aišku, kad graudoka, nes žinios iš darbo kaskart panašios, kol kokios naujovės neįveda, kolektyvas retai kinta ar kai kur kinta per daug, vėl nieko nesuprasi. Nebent ten kokia politikė žmona, rimta ekonomistė ar panašiai. Ir dar jeigu miestas didesnis ir ne kaimynystėje visi vienas kito bendradarbiai ir nėra bendrų susitikimų darbovietės + šeima ir vienas kitų bendradarbių nežino, tai iš viso kitai pusei nėra taip ir įdomu klausytis žinių iš darbo.
Konkrečiai iš darbo, mano vyras nieko išties įdomaus ir neatveža, kad jau ten klausytis ausis ištempus, akis išpūtus ir vaidinti, kad nuo to tobulėjame kartu biggrin.gif Visas įdomumas, kartu aptariamose pasaulio naujienose, hobinėje veikloje ir pan.
Mano tėvai irgi dirbo, tiesa mama trumpiau: būdavo grįžta ir net kokią 14 val., vėliausiai 16 val. Ir puiku, šviežais maistas pagamintas būdavo, o ne sumuštiniai. Ir tai yra tam tikrų minusų, pvz. kad su vyresniais broliais/seserimis reikėdavo pabūti, kurie prisigalvodavo nesąmonių. Mažiesiems tai kenkia išties.
Maniškis vyras - vyriausias, tai irgi kai pripasakoja kaip "auklėdavo" jaunėlį/jaunėlę, tai atleisk, apšviesk, dabar pasigaili kartais prisiminęs, bet kelio atgal nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 05 sausio 2017 - 09:36
QUOTE(Hmmm... @ 2017 01 05, 08:03)
Nu taip, taip, čia lietuviai išrado paskolas, būrelius vaikams ir keliones. Tikrai taip. Tūpi kaimiečiai, nesuprantantys,

Sunku buti pirmiems, bet atsilike kaimieciai galetu tiesiog pasidometi valstybemis kurios tas nesamones praejo anksciau ir nedaryti tu paciu klaidu.

Tada nebutu buve ir sekundes banku, ir gipsokartonkiu bumo, ir renovacines aferos.
Bet tai kaimieciams neisvengiama.

Gerai, mano kartos zmones dar galima pateisinti kalbu nemokejimu, senu mastymu. Bet ju vaiku karta mazai kuo geresne, tiesiog pasimove ant kitokiu dalyku. Technologijos, kalbu mokejimas proto deja neduoda. Taigi jau tai buvo Italijoje, Graikijoje, Ispanijoje.

Dar tiesa nepaminejut, kad vaikui butinai reikia naujausio "aifono", gal ir jums... Juk brangiai pardavineja - reiskia vertybe. Pabegeliai net aifonus turi. Aifonas tai kaip blondine - turi ypatinga reiksme

Del tu vaiku. Mano nuomone, mokyklose mokytojai nesugeba vaiku efektyviai mokinti. Teko mokintis zinau.
Tai ka vaikams mokina kelis metus, galima per kelis menesius ismokinti. Patikrinta. Tai liecia kalbas technologijas tiksliuosius mokslus. Vis tie bureliai - tik vaikams kuriuu tevai uzimti ar labai siauro issilavinimo. Asmenys kurie dirba inzinieriais, tikrai turi pakankamai placias zinias ir gali padengti daug sriciu. Gal but humanitarai irgi sugeba buti platesnio issilavinimo, nezinau...
Del kovos menu - negaliu pasakyti, nesidomiu. Nesenai viena cempiona skaiciau nusove, nepadejo ir kovu menai, skaiciau kovu menai jam buvo gerai moteris ir siaip praeivius i galva spardyti.

Gal ir verta vaikus kovu menu mokinti, seimoje gales efektyviau susikalbet.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 05, 10:37)
Dar tiesa nepaminejut, kad vaikui butinai reikia naujausio "aifono", gal ir jums...

Del tu vaiku.

Daiktas ir gebėjimų ugdymas yra du skirtingi dalykai. Ir man keista, kad Jūs juos sutapatinat. Neturi mano vaikas (ir aš kartu) nei naujausio aifono, nei kitų naujausių daiktų, kurie nėra reikalingi. O vat būrelius turi. Ir aš tuo džiaugiuosi. Ir jei tai mane daro kaimiete - man giliai dėl to nusispjaut biggrin.gif

Kaip jau minėjau - nesugebėjot savo vaikų žmonėmis užauginti, todėl visi Jūsų pasakojimai apie tai, kaip tą daryti "teisingai" netenka prasmės.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 01 05, 08:58)
Kaip jau minėjau - nesugebėjot savo vaikų žmonėmis užauginti, todėl visi Jūsų pasakojimai apie tai, kaip tą daryti "teisingai" netenka prasmės.

Pastaba teisinga tik ja suvokit iki galo. Akla meile ex ir pasitikejimas jos zmogiskumu, buvo klaida. Technologijos mokslo ir pan. zinios, kaip ir atitinkamai bureliai, zmonemis nepadarys.

Reikia ir emocinio bendravimo, o tam reikia laisvo laiko ir pozityvios energijos, o ne tukstanciu euru

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 05, 11:02)
Pastaba teisinga tik ja suvokit iki galo. Akla meile ex ir pasitikejimas jos zmogiskumu, buvo klaida. Technologijos mokslo ir pan. zinios, kaip ir atitinkamai bureliai, zmonemis nepadarys.

Reikia ir emocinio bendravimo, o tam reikia laisvo laiko ir pozityvios energijos, o ne tukstanciu euru

Nu tai nei vieno, nei kito vaikams nesugėbėjot duot. Žmogus susideda iš visko po truputį. Vaikas kolektyvinėje veikloje įgyje kitų įgūdžių, nei šeimoje, kurie gyvenime taip pat reikalingi. O emocinis vaikų ir tėvų bendravimas gali būti kuo puikiausiai užtikrinamas ir nesėdint su vaiku sukibus 24 h per parą. Ir tai aš sakau iš patirties. Realios, o ne teorinės. Nes mano tėvai sugebėjo savo vaikus žmonėmis, o ne šiukšlėmis užauginti. Ir darbas tam niekaip netrukdė.

Ir jau nereikia apie tą savo ex, ok? Ne vakar gimėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 05 sausio 2017 - 10:08