Įkraunama...
Įkraunama...

tuoktis ar gyventi kartu?

Reikia, bet ką tas toks tobulėjimas perduoda vyrui, vaikui? Gi apie tai buvo kalba. Atmetam gi didžias politikes ir ekonomistes. Ar jūs jos ir esate? Tai pasigirkite, prašom.
Nes aš vėl dabar paimsiu statistinę buhalterę, kuri išmoko valdyti naują buhalterinę programą ir ją pasamdė dar viena nauja sakykime X logistinė firma. Nu tai pasidžiaugė ji vyrui (ne buhalteriui): išmokau naują programą! - Ok, šaunuolė, didžiuojuosi tavim. Pasidžiaugė vaikui: mamytė mokia daugiau nei vakar, mamytė patobulėjo, daugiau uždirbs. Vaikas: ok mama, tai reiškia jau dabar nupirksi man naują iphoną? tongue.gif
Ar manai, kad vaikas ir vyras su nutįsusiomis seilėmis klausysis ant kiek ta programa tobula, įdomi, kokie ten nauji skirsniai, poskyriai, mygtukai, skaičiukai ar dar kas nors? biggrin.gif
Žymiai įdomiau bus, jei ta mama perskaitys kažkokią įdomią naujieną iš google, pvz. apie ledynus, gyvūnus, ar kažkokią aktualią info dėl užpuolusių babajų ir t.t.
Netiesa? rolleyes.gif

Ar visa esmė pasigirti giminėms ir draugams: mano žmona jau vyr. buhalterė bis.gif
Bet... protingas vyras visai nepasimes ir atkirs: o manoji - šeimos žididnio kurstytoja, sužiūri visą šeimos gyvenimą, puikiai rūpinasi vaikais, manimi ir t.t. wub.gif

Kuri dabar išdrįsit pateik verdiktą, kuris vyras turi teisę didžiuotis saviške labiau?

Pasigirciau, bet nepatikesite vistiek. Mano tobulejimas neduoda nieko tiesiogiai vaikui ir vyrui, nes nedirbu vaiku darzelyje ir su vyru nedirbu. Uztat duoda netiesiogiai - as laiminga, jauciuosi save realizavusi. 

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 01 05, 12:00)
Toks jausmas, kad patapus žmona ir mama staiga viskas, ką tu darai turi tiesiogiai kažką tai perduoti vyrui ar vaikui, o jei ne, tai tada to reik nedaryt wacko.gif

Kam tiems vaikams pasakoti apie savo darbo detales? Ir šiaip, darbas niekaip netrukdo domėtis aktualijomis, įvykiais pasaulyje, mokytis ir dar n dalykų daryt. Skaitau ir galvoju - negi Jūsų aplinkoje visi vyrai (nu tie, kur dirba ir šeimas išlaiko) yra besmegeniai niekuo nesidomintys robotukai, niekaip netobulėjantys arba tobulėjantys taip neįdomiai, kad nei vaikui, nei žmonai jie yra neįdomūs, neskiraintys laiko šeimai, neturintys jokio emocinio ryšio su vaikais ir kurių vienintelė funkcija - būti bankomatu žmonoms su vaikais.

Jus vel viska sumalat. Emociniam bendravimui reikia vienu savybiu, bendramoksliniam isprusimui - kitu, suvokti grozi mena - vel kitu.

Darbas aiskiai TRUKDO, nes atima laika.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 01 05, 13:07)
Pasigirciau, bet nepatikesite vistiek. Mano tobulejimas neduoda nieko tiesiogiai vaikui ir vyrui, nes nedirbu vaiku darzelyje ir su vyru nedirbu. Uztat duoda netiesiogiai - as laiminga, jauciuosi save realizavusi. 

O jūs pamėginkit, gal patikėsiu ir jūs nustebinsite pati save biggrin.gif
Tai galvojate, kad kitos jau nelaimingos, tik jūs ir tokios kaip jūs laimingos? Iš kur tokios negatyvios mintys pas laimingą žmogų apie kitus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 05, 14:05)
Taigi kalba buvo, kad namuose su vaikais būnanti mama neįdomi ir jos vaikams, ir vyrui.
Tai jau išsižadate oponentės šios minties?

Jei nereikia pasakoti vyrui ar vaikui savo buhalterinių programų naujovių, tai kame skirtumas? Sakote, kad tiek namų šeimininkė, tiek buhalterė gali naujienų pasiskaityt ir perteikti, tai kas ne taip tada?

Gal prisiskaitę esate nupušusių knygelių, kur moko kad: moteris turi išlikti nepriklausoma kaip katė, sukėlinėti pavydą, išeidama į kitų vyrų kompaniją, pvz. bendradarbių, tik tada ją jos vyras nenustos mylėt? biggrin.gif

Kadangi aš niekada taip nesakiau, tai nelabai turiu ko išsižadėt (jei kartais senatvinė sklerozė man, tai priminkit - būtinai atsiprašysiu už tokią mintį). Mano aplinkoje esančios namų šeimininkės nelabai asmenybės tobulėjimu užsiima. Mano akimis žiūrint. Bet lygiai taip pat ir tarp dirbančių yra tokių, kurios niekaip netobulėja, o tik robotiškai atlieka tam tikras funkcijas ir nieko daugiau. Tuo pačiu tiek dirbanti, tiek ir namuose būnanti mama savo vaikui gali būti gera arba bloga, įdomi arba visiškai nuobodi, artima arba tolima kaip Kinijos siena. Savaime tai, kad moteris dirba arba ne, niekaip neapibrėžia jos kaip mamos gerumo. Namų šeimininkė nepatampa gera mama vien todėl, kad ji darbo neturi. O dirbanti vien dėl darbo nepatampa bloga mama.

Asmeniniame pasitenkinime savimi ir savo gyvenimu. Savirealizacija. Ne visos gali būti verpėjomis ar audėjomis, ne visos gali ir nori dirbti iš namų ir tuo pačiu vaikais ir namais rūpintis, ne visos moterys jaučiasi gerai vyro išlaikomos. Tiesiog. Ir nei dirbančios, nei nedirbančios savaime vien dėl darbo buvimo ar nebuvimo fakto nepatampa viena už kitą pranašesnės.

Aš dirbu ne todėl, kad vyras manęs nenustotų mylėti.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 05, 14:07)
Emociniam bendravimui reikia vienu savybiu, bendramoksliniam isprusimui - kitu, suvokti grozi mena - vel kitu.

Darbas aiskiai TRUKDO, nes atima laika.

Ir visa tai negali tilpti viename žmoguje?

Tai visgi, vyrai (nu tie, kur dirba ir šeimas išlaiko) yra besmegeniai niekuo nesidomintys robotukai, niekaip netobulėjantys arba tobulėjantys taip neįdomiai, kad nei vaikui, nei žmonai jie yra neįdomūs, neskiraintys laiko šeimai, neturintys jokio emocinio ryšio su vaikais ir kurių vienintelė funkcija - būti bankomatu žmonoms su vaikais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 05 sausio 2017 - 13:26

O jūs pamėginkit, gal patikėsiu ir jūs nustebinsite pati save biggrin.gif
Tai galvojate, kad kitos jau nelaimingos, tik jūs ir tokios kaip jūs laimingos? Iš kur tokios negatyvios mintys pas laimingą žmogų apie kitus? biggrin.gif

Ne, as taip tikrai negalvoju. Man tik keistas jusu zinojimas kaip teisingai reikia gyventi, kad darbas butinai turi duoti kazka seimai. Mano poziuriu tai darbas pirmiausia man turi kazka duoti, antra turi buti apmokamas. Ir va butent, kad nevadinu namu seimininkiu nelaimingomis, nesijauciu turinti teise aiskinti, jog reikia daryti ta ir ana. Jus va jauciates galinti nustatyti kaip moteris turi gyventi po vaiku gimimo ir kiek dirbti. Ir pasakojate cia kazka is fantastikos srities nuolatos, lyg visos gali rinktis ar dirbti, ar ne.   Islipkite truputi is savo burbulo, paziurekite statistinius atlyginimus Lietuvoje ir nereiks diskutuoti ar moteris turi su vaikais buti ar dirbti. 

Atsakyti
Siulau atskirti saves realizacijos poreikius ir pinigu uzdirbima. Tai gali sutapti arba ne, bet tai skirtingi dalykai.
Jei seimos narys eina i darba tai jis vertinamas KIEK UZDIRBO, minusuojam KIEK GRIZO NUSIKALES ir kiek jo nebuvo seimoje.

(Kiti nuvargsta taip, kad pasilieka teise terorizuot namiskius, isdavinet sutuoktini ar issvaistyti didele dali pinigu. Kiti maziau)

Toliau reikia ivertinti savirealizacijos pliusa. Sakysim zmogus gali domeetis alpinizmu ar zvejyba ar visuomenine veikla. Tai vel islaidos ir emocine nauda. Bet tai gal turii tilpti i normas, toks zmogus turi prisiminti, kad turi sutuoktini ir vaikus.
Taip ir darbe savirealizacija pliusas tik ribotas, todel reikia dar ziuret kiek prarandama.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 01 05, 13:17)
Ne, as taip tikrai negalvoju. Man tik keistas jusu zinojimas kaip teisingai reikia gyventi, kad darbas butinai turi duoti kazka seimai. Mano poziuriu tai darbas pirmiausia man turi kazka duoti, antra turi buti apmokamas. Ir va butent, kad nevadinu namu seimininkiu nelaimingomis, nesijauciu turinti teise aiskinti, jog reikia daryti ta ir ana. Jus va jauciates galinti nustatyti kaip moteris turi gyventi po vaiku gimimo ir kiek dirbti. Ir pasakojate cia kazka is fantastikos srities nuolatos, lyg visos gali rinktis ar dirbti, ar ne.   Islipkite truputi is savo burbulo, paziurekite statistinius atlyginimus Lietuvoje ir nereiks diskutuoti ar moteris turi su vaikais buti ar dirbti. 

Žmogus visada gali rinktis, išskyrus atvejus, kai jam dievai/velniai parenka, pvz. nelaimingi atsitikimai ir t.t.
Ir jei jau abu šeimoje pasirenka karjeras, tai nereikia ir aiškinti kaip nuo to išlošia jų vaikai biggrin.gif Nebent... vaikai taip prisiriša prie savo auklių, močiučių, mokytojų, šuniukų, kačiukų ar pan., su kuriais praleidžia daugiausia laiko, kad tėvai patampa mažiau svarbūs, mažiau dėl jų galvas skauda.
Aš nesu jokiame burbule, aš puikaii žinau statistikas Lietuvos ir ne tik jos, todėl drąsiai galiu pasakyti, kad prieš prisigimdant, reikia pagalvoti kaip ir kiek išgalėsi auginti. Žmonių ir taip pasaulyje perdaug, planeta nualinta, lygtais čia kam dar reikia tų, kurie vos išgali, pertekliaus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 05, 14:26)
Siulau atskirti saves realizacijos poreikius ir pinigu uzdirbima. Tai gali sutapti arba ne, bet tai skirtingi dalykai.

tai gal turii tilpti i normas, toks zmogus turi prisiminti, kad turi sutuoktini ir vaikus.
Taip ir darbe savirealizacija pliusas tik ribotas, todel reikia dar ziuret kiek prarandama.

Nu bet kai sutampa, tai visai neblogai smile.gif

Manau, kad niekas šioje temoje ir nesakė, kad gyvenime neturi būti pusiausvyros arba kad jei jau darbas, tai belen kiek ir belen kaip, nesvarbu kas nuo to nukenčia.
Esu atsisakiusi bent dviejų materialiai geresnių darbo pasiūlymų vien todėl, kad geresni pinigai būtų reiškę gerokai apkarpytą laiką šeimai. Ir dėl to nė kiek nesigailiu. Bet namie prie puodų vis tiek nesėdėsiu ir vien namų židinio kūrenimu gyvenimo neapribosiu. Nes tada sveikos pusiausvyros mano gyvenime nebeliktų.
Atsakyti
Primityviau mąstyti negu Montevertė tikriausiai jau negalima. schmoll.gif
Ką šiandien (vakar, užvakar ir t.t. išskyrus sėdėjimą SM) nuveikei, kur patobulėjai, kokių žinių gavai, kokią knygą perskaitei, įstatymą perskaitei, kokiam seminare buvai pagilinti savo žinių ir t.t.?

Ir kokius jūs vyrus turit, jei pastoviai jais reikia rūpintis, kad net į darbą eiti negali moteris? Ar pats vyras nesugeba paskaityt apie ledynus? Skaityt nemoka? biggrin.gif

Ir dar. Tai jei moteris namuose dirba ir dar kūdikį/mažą vaiką augina, tai man jos gaila, nes ji tuo metu daro du darbus, pervargsta. Dirba, tai ne tai, kad vieną sūrį pagamina ar suvelia vieną veltinį per savaitę, o normaliai, kad neštų pastovias pajamas. Man priimtiniau dirbti su visom soc. garantijomis, o paskui išeiti 2 metus tik vaiko auginti, gaunant pinigus, o ne dar tuo metu ir dirbti intensyviai, kaip dirbo iki vaiko gimimo, taigi dvigubas krūvis gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 05 sausio 2017 - 14:07

Kas tas visko atsisakai? Viskas tai pvz. koks nors paimkime statistiką to, kas yra kiekviename mieste, netgi mažame miestelyje, tai būtų sakykime pašto darbuotojos darbas. Ot tai nuostolis gyvenime, jei neišsiunti kitų žmonių siuntų, nesumoki jų mokesčių, neišdalini siuntų, nepadarai perlaidų ir pan. Tiesiog degradė moteris be to? biggrin.gif
Kokie dar vyro trupiniai? Pvz. mano giminaitis teisininkas ir šiaip prasisukęs žmogus, tai jis pasižiūrėjęs ir įvertinęs, kad vedė išties padorią, protingą, atsakingą ir ištikimą moterį, ją tiek aprūpino finansiškai, kad dauguma čia pavydėtumėt. Toli gražu pas ją ne trupiniai bigsmile.gifIr niekuo ji netapo kvailesnė kažkokia ten už jį ar atsilikusi. Žinoma, ji neteisininkė, bet neteisininkė būtų ir jei dirbtų pašte.

Nu negi taip sunku suvokti, kad pastininke dirba pastininke del duonos kasnio, o ne del kazkokiu kitu tikslu??? Neissiuntus tos saskaitos ji ne degrade butu, o tiesiog badu pamirtu. Nesuprantu, ka tu tokiu pavyzdziu is vis norejai pasakyt.

Mes galim tik apie turtingu vyru zmonas diskutuot, nes jos gali rinktis dirbti ar ne. Bet tik labai abejoju, kad turtingo vyro zmona rinksis dirbti pastininke :)

Leisk pagalvoti... Bliamba, man dabar neateina į galvą nė viena pažįstama moteris, kuri sėdi namie, nes vyras... mažai uždirba unsure.gifČia šposas gal koks? biggrin.gif
Jei vyras mažai uždirba, dirba ir moterys, bet negirdėjau nei vienų giriantys kokie mes idealūs tėvai, kad abu daug dirbame, plėšomės, nes nėra kaip kitaip išgyventi oriai, o pagrinde vaikus auklėja kiti, nesvarbu auklė, močiutė ar popamokinė veikla, kuri yra prievartinė. Nes toli gražu ne kiekvienas vaikas su mielu noru liks mokykloje dar papildomai kažkokioje prailgintoje grupėje ir pan. Ir toli gražu ne kiekviena mokykla turi pasiūlyti tokius būrelius, kokių nori vaikas.
Tai tikrai nėra oriausias ir siektiniausias modelis turint vaikų.
Lavinti reikia jau nuo darželio, jei nori išlavinti išties puikią asmenybę ir ne visada darželyje pačiame yra kažkoks lavinimo būrelis. Reikia vaiką pasiimti, nuvežti, po to vėl parsivežti. Taip, gali tai atlikti pusseserė, auklė, močiutė, bet tai tik sueina į tai, kad tėvai savo vaiką mato minimum, formuoja jį minimum, jį auklėja kiti pagal save, savaip. Po to ir nesusikalbėjimai su nuosavo vaiku.
Po mokyklos tas pats. Kas pamaitina vaiką grįžusį? Kenksminga mikrobangė? unsure.gifKas pirmokėlį, antrokėlį palydi į būrelius? Pats save? Tai vat tokį patį save kokioje Norvegijoije ir atimtų iš tokių jo nuostabių tėvų smile.gif

Oi, kai kurie vaikai i pamokas eit nenori. Tai gal neleidziam i mokykla, kad nebutu prievartos, m???

O siaip man atrodo tu darai dramas ten kur ju nera. Mes abu su vyru dirbam, darbus baigiam 17 val, vaikus pasiimam is darzelio ir visa vakara bunam kartu. Gal tau atrodo, kad dirbantys zmones kiaura para sedi darbe???

O kai pirmokelis prades lankyt mokykla, po pamoku eis i burelius. Bent jau musu pasirinktoj mokykloj yra galimybe lankyt burelius pradedant rankdarbiais ir baigiant baseinu. Ir kazkodel manau, kad vaikui bus idomiau su draugais eiti i burelius, o nei su mamyte puse dienos namie kiurksot :)

Tokių yra. Ir daug. Ir tokių, kurios sėdi ir sėdėdamos dirba. Jos nesigarsina. Daug sunkiau susidaryti tokias sąlygas. Kai susidarai, jas vertini. Bo tikrai, patikėkite, yra lengviau galvoti, kad kažkas turi tau duoti darbo, ir į jį eiti, nei tą darbo vietą kurtis pačiam pagal savo sugebėjimus. Tai įrodo ir kitų pašaipos šioje temoje, ir klausimai kiek uždirba, kokioje srityje. Tai žmonėms dar neįprasta. Net neįsivaizduoja, kad gali kažkas taip gyventi. Būtinai būsi vargšė, be bapkių. biggrin.gifvaiką mokysi plaukti vonioj biggrin.gifTaip, ne visi gali taip gyventi. Todėl svarbu mokytis, tobulėt, ir kad būtų kalbama apie tai. Nes masės yra labai kvailos. Jos mano, kad viską turi duoti vien valdžia, ir algą padidinti, ir darbo duoti. Bet savo galimybių dauguma nesuvokia. Man tai yra siekiamybė, užtikrintas saugumas savo sugebėjimų dėka, kartu buvimas arčiau vaikų. Ir tokie žmonės, kurie daro taip ir daro gerai, susižavėjimo objektai.

Viskas mums iprasta. Bent jau man tikrai ne naujiena, kad kai kurie dirba namuose. Nors pastebejau, kad moteru darbas namuose dazniausiai apsiriboja kazkokiais rankdarbiais is kuriu realiai pragyventi neimanoma (cia jums asmeniskai netaikau). Bet viskas su tom mamom yra gerai. Tik galvoju kad viskas gerai yra ir su dirbanciom mamom, nu gi supraskit, kad ne visos nori sedet namie, ne visos turi versloninko gyslele ir t.t. Gal man elementariai faina graziai apsirengt, pasidazyt ir kavos su kolegem isgert ir restorane papietaut.

Visa esme yra tame, kad mes nebandom irodyt, kad esam geresnes pranasesnes mamos, labiau mylim savo vaikus ir t.t. nei nedirbancios ar dirbancios is namu. Tiesiog viena situacija turi vienokius pliusus, kita kitokius. O kodel jums taip svarbu irodyt, kad tik nedirbancios ar tik dirbancios namuose mamos gali kokybiskai rupintis savo vaiku tikrai nesuprantu.  

Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2017 01 05, 13:52)
Primityviau mąstyti negu Montevertė tikriausiai jau negalima.  schmoll.gif
Ką šiandien (vakar, užvakar ir t.t. išskyrus sėdėjimą SM) nuveikei, kur patobulėjai, kokių žinių gavai, kokią knygą perskaitei, įstatymą perskaitei, kokiam seminare buvai pagilinti savo žinių ir t.t.?

Dirbau, sportavau, sekiau naujienas, atsakinėjau paštą, žiūrėjau porą mėgstamų laidų, buvau pasivaikščioti, mokiausi savo naują mokslą (minėjau juk), apie įprastą visiems normaliems žmonėms rutiną, ką kasdien daro be išimties visi normalūs jau nekalbu. Savaitgalį, manau, nepaisant šalčio, kažkur dar nukeliausiu į gamtą tongue.gif
O dabar gali užsipavydėti negyvai bigsmile.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Gervuogine @ 2017 01 05, 13:56)
Ir kazkodel manau, kad vaikui bus idomiau su draugais eiti i burelius, o nei su mamyte puse dienos namie kiurksot :

Įdomiau, bet tai tu pati jį asmeniškai per mažai matysi, stebėsi, nepakoreguosi jo elgesio, nuovokumo ir pan. Jį auklės, lydės ir koreguos kiti žmonės, pagal save formuos. Jis didžiąją dienos dalį valgys nesubalansuotą, kitų gamintą maistą arba kažkokius įdėtinius produktus ir t.t.
Ne prie savo kojos prisirišti reikia vaiką, bet vistiek reikia pakankamai jo gyvenime dalyvauti bent protarpiais ir laiku, o ne tik vakarais + dar vakarais pridedant n savų nepadarytų darbų. Reikia atrasti laiko normalia vaiko mitybai, žmoniškam, su meile pagamintam maistui, tai tam jis turi grįžti namo arba lankyti išskirtinai sveiko maisto darželį tada.
Va tada gali kalbėti apie viako auginimo kokybę. Nes dabar jis auginasi tep lep ir neįrosydi kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 05, 15:15)
Dirbau, sportavau, sekiau naujienas, atsakinėjau paštą, žiūrėjau porą mėgstamų laidų, buvau pasivaikščioti, mokiausi savo naują mokslą (minėjau juk), apie įprastą visiems normaliems žmonėms rutiną, ką kasdien daro be išimties visi normalūs jau nekalbu. Savaitgalį, manau, nepaisant šalčio, kažkur dar nukeliausiu į gamtą tongue.gif
O dabar gali užsipavydėti negyvai bigsmile.gif  tongue.gif

Tai tame ir esmė, kad tu nenuveikei nieko tokio įspūdingo, išskirtinio, kitokio, ko negalėtų nuveikti moteris dirbdama samdomą darbą. Eilinė diena ir tiek. Tai kur čia tas super tobulėjimas dirbant namuose?

Kaip supratau vaikų neturi, nes užsiėmimo su jais į savo dienotvarkę neįtraukei?

Jau sakiau, kad pavydžiu tau labai labai, nesikartok. 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 05 sausio 2017 - 14:33