Įkraunama...
Įkraunama...

tuoktis ar gyventi kartu?

QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 07, 12:02)
MB sakau, davai vaziuojam siaip ant prikolo keliems menesiams (as dar ten kai ka pas medikus pasitvarkyciau tuo paciu), tai MB nenori visokiu nuotykiu. Susiplanuoti marsruta, viesbucius apartamentus tai jai gerai, o ant durniaus ir i Azija tai jokiu budu. Anksciau Europoje tai vaziuodavom nerezervave jokiu viesbuciu ir prasisukdavom, bet dabar islepo, o gal ir amzius.

Jei su suaugusiais žmonėmis, tai galėčiau. Esu keliavus kartą, tranzavus taip, kai po krūmu miegi, ir pleže svetimoj šaly, bet su vaikais tai ne. Mane žudo mintis, kad dabar esu visiškai už kažką atsakinga, už kažkokį silpną, neprognozuojamą žmogų. Net prie jūros viena su jais negaliu, į Klaipėdą. O gal neklauso jie manęs. Jaučiu kažkokį atsakomybės jausmą nuolatinį, įtampą. Kad tik jie ten ko netyčia... Tai jau geriau sėdėsiu namie ir dirbsiu, o jie ten šalimais, patikrintoj teritorijoj. O medikai ten girdėjau geri, daug praktikos turi, ir pigiau būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 07 sausio 2017 - 12:14
QUOTE(Rožės vardas @ 2017 01 07, 11:12)
Jei su suaugusiais žmonėmis, tai galėčiau. Esu keliavus kartą, tranzavus taip, kai po krūmu miegi, ir pleže svetimoj šaly, bet su vaikais tai ne.

Ne, ne, jokiu tranzavimu. Turint pakankamai pinigu, bet tiesiog gyvenant paprastesnese vietose, issinuomojant koki nameli ar pan.
Analogas, tai kaip LT issinuomot kokia sodyba, kad ir paprasta keliems menesiams versus gyventi viesbuciuose.
Europoje tai kartais galima pernakvot automobilyje ar kur kempinge, pasiemus palapine.
Yapc jei vaziuoji ilgesni atstuma. Anksciau taip ir darydavom, bet dabar MB jau norisi komforto, pasidare didele eksperte ant visokiu booking ar siaip.
Tai tik dali kokia nakti ar dvi taip nakvojam.

O Azijoje tai negalima rizikuot, nes busit isprievartauti ir uzmusti, net Europoje reikia mastyti kur sustoji. Geriausia tai mokamu autostradu serviso aiksteles.
Atsakyti
Visai nukrypot nuo temos:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 07 sausio 2017 - 15:40
QUOTE(Gervuogine @ 2017 01 07, 11:40)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="71342603" data-time="1483780915"> Tai jau ir grauži tą kulną, savo kulną, nes taip ir neradai tos vietos, kur rašiau, kad mamukė iki 18 metų turi prie vaiko sėdėti vartotojo įkelta nuotrauka Nuo šiol būsi šmeižikė. Bus įspėti nauji nariai, klausiantys patarimo, kad nekreiptų į tave dėmesio, nes kur buvus, kur nebuvus, gali imti šmeižti žmones vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>
<p> </p>
<p>O i teisma paduosi? smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Zodziu, gal tu isgerk valerjankes, siek tiek nervus ramina. </p>

Pati save ir nuteisei biggrin.gif Dabar ir pastatytas butelis nebepadės biggrin.gif
Atsakyti
Timpt uz vadziu ir vel is pradziu.

Paskaicius tema priejau isvados, kad neretai zmones savo gyvenimo buda, pasirinkima keldina virs kitu, manydami kad tik jie gyvena/pasirinko geriausiai. Pradedant tuoktuvemis, vaiku auginimu, karjeros darymu, seimos finansais, baigiant mityba.
Rimtai, nesuprantu to kategoriskumo. As asmeniskai manau, jei zmogui gerai, neziedzia, neitakoja kito zmogaus gyvenimo, koks kieno reikalas... Juk svarbu kad zmones laimingi.
Jei vadovautis mano asmenine patirtimi, penkis metus buvau susituokusi, daugiau kaip dvidesimt metu gyvenu be "spaudo", visa gyvenima gyvenu su tuo paciu vyru, savo sunaus tevu. Mano seimos gyvenimo tuoktuves-biurokratinis veiksmas visai neitakoja. Tiesa sakant as neturiu jokiu ten baimiu neva isipareigoti. Tiesa pasakius niekas man dorai taip ir negali paaiskinti is ko tos baimes isipareigoti kyla, ir kodel kaikurie manosi kad spaudas yra garantas kad neva isispareigojimai bus vykdomi. Jau ne viena karta rasiau, doram zmogui nesvarbu, ar pasizadejimas buvo rastiskas, ar zodinis.

Vnz. Jei zmones tuoktuvese mato prasme, puiku, ju pasirinkimas privalo buti gerbiamas. Analogiskai ir su sugyventiniais, jei nemato tuoktuvese prasmingumo, jiems nereikalingi jokie garantai, nereikia ju pasirinkime ieskoti fobiju, negatyvo ir t.t. Tiesiog gerbkime zmoniu pasirinkima 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(BurmeSS @ 2017 01 06, 19:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="71341236" data-time="1483721214"><div><p>Vaikai miega labai daug, daugiau nei suauge. Rupintis ju migdymu irgi nereikia, budavo uzdarai kitame kambaryje ir zaidzia. Kai jau tylu, budavo nueina ex surenka sukniubusius po kambari ir suguldo.</p></div></blockquote><p>Pzdc tevai  biggrin.gif vaikai matyt iprate buvo prie vienatves. Rek nerekes tevai nereaguos huh.gif​ </p>

nezinau kiek tame tiesos, bet teko girdet, kad norgej (ar kazkur ten siaurej) darzeliuose jokiu pietu miegu nera, kas nori , tas pakrenta vietoj pasnaudzia tarp zaislu ar ant kokio minkstasuolio, ir toliau eina galvom.

nu ir pas mus lauko darzeliuose net nezinau ar miega? gal, kokiuose miegmaisiuose, bet tikrai ne siltose lovelese.

gal ir gerai, nera to priverstinio migdymo,
Papildyta:
QUOTE(Rožės vardas @ 2017 01 06, 20:22)
Kur jau rašė šitaip biggrin.gif Man rodos rašė, kad moteris turėtų dirbti mažiau nei vyras. Ką nori tą ir girdi.

Jaučiu, kad nelabai supranti ką rašai. Yra visokių, visokio pobūdžio darbų, tokių kur jūsų fantazija net neišneša. Yra ir visokių tėvų, tokių, kuriems vaikas it kūno dalis ir jie nedaro daug problemų. Ir aš daug ko nesuprantu, bet taip yra. Tokių tėvų žinau. Nežinau kaip sugeba. Sugeba kažkaip. Kiti sugeba ir su trimis vaikais keliauti į Pietryčių Aziją be labai ten aiškaus plano pusmečiui, ir tie vaikai gyvi, sveiki : https://www.facebook...559723/?fref=ts šitaip ir aš neįsivaizduoju. Visokios ligos, dizinterijos, vaikai ima burnon visokį š..., tokio amžiaus kaip tas mažiausias, ir vidurinėlis, o mamelė patenkinta tokia. Aš nesugebėčiau šitaip. Nu ką daryt dabar. Atrodo jau dirbt su jais būtų lengviau prie sijono besisukančiais, nei į kažkokią Aziją trenktis. Apsiverkčiau oro uoste, jei man taip.

pazistu juos asmeniskai. nuostabus zmones ir "nutruke" abu. ir matyt su tuo nutrukimu lengviau auginti vaikus negu su milijonu taisykliu. aisku jie nedirba tokiu darbu "nuo 8 iki 17", taciau kiekvienam darbui reikia susikaupimo bent kartais.
ir beje, jie nera kazkokie super turtuoliai, kurie maudosi piniguose. ir kelione buvo labai ekonomiska ju. (jeigu sekete). tad i musu diskutuojama tema gal net nelabai isipaiso, kadangi cia kalbama apie sedejima namie , padirbima pora valandu ir kazkokiu isivaizduojamu milijonu vartyma sakemis, kaip kai kurios isivaizduoja.

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 06, 23:06)
Tikra vėpla. Juk visą diskusiją kalbėjau, kad auklė ar močiutė, ar bet kas kitas būtina, bet... kai mama netoliese, o ne už kelių, keliolikos km darbe, tai gali kontroliuoti ar ta auklė ar kas kitas normaliai elgiasi su viaku, ar nepripučia arabų, neprimaitina kokiais saldainiais ir t.t. O ir vistiek daugiau mato vaiką tokia mama, kaip ten bebūtų. Dašlo pagaliau tau? scenic.gif

tu dar didesnė vėpla. kaip mama gali pvz dirbti namie ramiai ,jeigu ji pastoviai turi ziureti, ar vaikas kuo nors neprisertas, ar aukle jam ko blogo nedaro? dvigubas darbas ir naudos jokios. aukle iseina nera reikalinga, jeigu mama vistiek pastoviai ta vaika turi ziureti.
Papildyta:
QUOTE(Rožės vardas @ 2017 01 07, 12:12)
Jei su suaugusiais žmonėmis, tai galėčiau. Esu keliavus kartą, tranzavus taip, kai po krūmu miegi, ir pleže svetimoj šaly, bet su vaikais tai ne. Mane žudo mintis, kad dabar esu visiškai už kažką atsakinga, už kažkokį silpną, neprognozuojamą žmogų. Net prie jūros viena su jais negaliu, į Klaipėdą. O gal neklauso jie manęs. Jaučiu kažkokį atsakomybės jausmą nuolatinį, įtampą. Kad tik jie ten ko netyčia... Tai jau geriau sėdėsiu namie ir dirbsiu, o jie ten šalimais, patikrintoj teritorijoj.  O medikai ten girdėjau geri, daug praktikos turi, ir pigiau būtų.

nu prie juros mes su dukra dviese esam ne karta buve, net labai mazyte, net be savo automobilio, su kuprinem ant peciu. smagu. galvoju apie koki netolima uzsieni, su daugiau "ekstrymo". nesu baili, nors i azija pusmeciui gal ir neisdrysciau, turetu buti dar vienas suauges zmogus - papildoma blaivi galva biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 08 sausio 2017 - 01:02
Viskas, ką "panašiausio" į vaikus turi Monteverte yra Jorkšyro terjero mišrūnas (nes be dokumentų). Man asmeniškai būtų gėda aiškinti kažką apie vaikų auginimą, kai jų neturi.
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2017 01 08, 10:20)
Viskas, ką "panašiausio" į vaikus turi Monteverte yra Jorkšyro terjero mišrūnas (nes be dokumentų). Man asmeniškai būtų gėda aiškinti kažką apie vaikų auginimą, kai jų neturi.

hmm.gif o man nebutu. Nes tiesa ta, kad kiekvienas zmogus kazkada buvo vaiku. Tai kazka vistiek turi zinoti ir apie vaikus, ir apie auklejima. Kad ir minimaliai. O sakyti, kad kaip gali ka aiskint, nes pats neaugini, tai tada galima praktiskai visiems tai pasakyti, nes: tu neaugini hiperaktyvaus vaiko, dvynuku, pametinuku, ivaikio, tokio jautraus ir t.t., tai kaip gali man aiskint.
Atsakyti

:D bet tobula mama! Kas kad vaiku ne kvapo :D​ 

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 08, 01:05)

pazistu juos asmeniskai. nuostabus zmones ir "nutruke" abu. ir matyt su tuo nutrukimu lengviau auginti vaikus negu su milijonu taisykliu. aisku jie nedirba tokiu darbu "nuo 8 iki 17", taciau kiekvienam darbui reikia susikaupimo bent kartais.
ir beje, jie nera kazkokie super turtuoliai, kurie maudosi piniguose. ir kelione buvo labai ekonomiska ju. (jeigu sekete). tad i musu diskutuojama tema gal net nelabai isipaiso, kadangi cia kalbama apie sedejima namie , padirbima pora valandu ir kazkokiu isivaizduojamu milijonu vartyma sakemis, kaip kai kurios isivaizduoja.

nu prie juros mes su dukra dviese esam ne karta buve, net labai mazyte, net be savo automobilio, su kuprinem ant peciu. smagu. galvoju apie koki netolima uzsieni, su daugiau "ekstrymo". nesu baili, nors i azija pusmeciui gal ir neisdrysciau, turetu buti dar vienas suauges zmogus - papildoma blaivi galva  biggrin.gif   ax.gif

Aišku jie nedirba tokių darbų "pagal skambutį" ? Tai va ir aišku. Be galo tinka šiam pokalbiui. Ir niekas nesakė apie melejonų vartymą. O apie pastangas susitvarkyti gyvenimą, kad vaikai būtų labiau šalia. Kaip suprantu tėtis tas tatuiruotes daro. Tai kūrybinis darbas. Eskizus galima kurti namie ;) ir nereikia jau tokio diiidelio dėmesio sukaupti.
____
Nu va, o man nesuprantama. Turiu daugiau vaikų nei 1 ir man neaišku kaip galima tada eit kur nors su kuprine. Kai jie šalia.
_____

Dėl santuokos temos - aplinkoje būtent tokios moterys, kai vyras nepasiūlo, arba nepasitenkinimą parodo, tada jau ir joms tas popierius "nesąmonė ir nieko nereiškia".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 08 sausio 2017 - 10:56
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 08, 01:05)
tu dar didesnė vėpla. kaip mama gali pvz dirbti namie ramiai ,jeigu ji pastoviai turi ziureti, ar vaikas kuo nors neprisertas, ar aukle jam ko blogo nedaro?  dvigubas darbas ir naudos jokios. aukle iseina nera reikalinga, jeigu mama vistiek pastoviai ta vaika turi ziureti.

Šį tavo postą perskaičius, galima imti abejoti tavo amžiumi dėl tokio riboto, nepatyrusio ir neišmanančio situacijos suvokimo. Kiek tau, 13-14 kokių? ax.gif Kartais nelandai nelegaliai "Už miegamojo durų"? hmm.gif
Papildyta:
QUOTE(Liebchen @ 2017 01 08, 10:20)

Aha biggrin.gif Tai prašau, tęsk toliau: Montevertės: vardas, pavardė, tėvo vardas, adresas, batų dydis, vyro vardas (oi, o gal ir jo neturi??? blink.gif ) darbovietė, ūgis, svoris, paskutinė matyta buvimo vieta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Na ir psichinių žmonių, permatančių per kompus pasitaiko. Belieka užjausti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 01 08, 11:40)
hmm.gif o man nebutu. Nes tiesa ta, kad kiekvienas zmogus kazkada buvo vaiku. Tai kazka vistiek turi zinoti ir apie vaikus, ir apie auklejima. Kad ir minimaliai. O sakyti, kad kaip gali ka aiskint, nes pats neaugini, tai tada galima praktiskai visiems tai pasakyti, nes: tu neaugini hiperaktyvaus vaiko, dvynuku, pametinuku, ivaikio, tokio jautraus ir t.t., tai kaip gali man aiskint.

Minimaliai gali kažką pasakyti, bet vaidinti eksperto, kai nesi tose rogėse sėdėjęs, taip pat nereikėtų
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 08, 12:02)
Aha biggrin.gif Tai prašau, tęsk toliau: Montevertės: vardas, pavardė, tėvo vardas, adresas, batų dydis, vyro vardas (oi, o gal ir jo neturi??? blink.gif ) darbovietė, ūgis, svoris, paskutinė matyta buvimo vieta biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Na ir psichinių žmonių, permatančių per kompus pasitaiko. Belieka užjausti ax.gif

Mieloji, nesinervuok, užkąsk kopūsto ;). Man tavo užuojautos nereikia, puikiai gyvenu, esu laiminga bigsmile.gif

Arba sugalvojau geriau: įrodyk, kad turi bent vieną vaiką, o ne šunį biggrin.gif. Kitaip sakydama, kad aš psichinė, esi šmeižikė biggrin.gif. Ir visiems, kurie prašys forume patarimų mes pranešime, kad Montevertės neklausykit, nes ji šmeižikė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liebchen: 08 sausio 2017 - 11:13