Skaitau cia jusu mintis ir jos lyg kazkokia uzsienio kalba, kur zodzius issiverti, bet neimanoma suvokti minciu, lyg rasytu kazkokie kitos planetos gyventojai.
Santuoka tai sav gyvenimo paskyrimas kitam ir kito gyvenimo priemimas.
Jei to nera, tai velniam aplamai zaisti tokius zaidimus.
O pas jus tai kazkoks ukinis kontraktas, kuris visuomet baigiasi pinigais.
Ka vyras gauna is santuokos ukinio kontrakto? Nieko...
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 02, 14:20)
Visgi - tai stiprioji lytis, jei kalbame apie normalų vyrą, su tikram vyrui priklausančiomis savybėmis. Tai jam ir priklauso daug daryti, nes jis negali vieno ypatingai svarbaus - susilaukti sau palikuonių be moters. O palikuoniai svarbu ir jiems daug reikia, kad jie padorūs gautųsi. Tam palikuonių motina daug turi jiems suteikti, duoti ir dar šalia turi būti puikus pavyzdys tėvo, šeimos vyro.
Tai ir gaunasi, kad moteris privalo dirbti mažiau dėl palikuonių.
O kai moteris viena palikta su palikuonimis ir š gaunasi: tetutės, močiutės, auklytės pastoviai arba pastovus nepriteklius
O kai moteris viena palikta su palikuonimis ir š gaunasi: tetutės, močiutės, auklytės pastoviai arba pastovus nepriteklius
kitaip tariant, moteris, susilaukusi palikuonių, tampa perekšle, nes turi atsiduoti palikuoniams, kad anie padorūs gautųsi.
QUOTE(BurmeSS @ 2017 01 02, 13:48)
kitaip tariant, moteris, susilaukusi palikuonių, tampa perekšle, nes turi atsiduoti palikuoniams, kad anie padorūs gautųsi.
Praleidai pirma veiksma.
Iki atsirandant palikuoniu, mergina turi susirasti gera mylinti vyra. Atsiradus palikuonims - jau per velu kazka keisti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 02, 14:56)
Praleidai pirma veiksma.
Iki atsirandant palikuoniu, mergina turi susirasti gera mylinti vyra. Atsiradus palikuonims - jau per velu kazka keisti
nu tak ne naujiena, kad reikia nnormalaus gero vyro. Čia nediskutuotina.
QUOTE(BurmeSS @ 2017 01 02, 14:48)
Nėra prievartos, galima ir nesilaukti

QUOTE(Monteverte @ 2017 01 02, 14:20)
Visgi - tai stiprioji lytis, jei kalbame apie normalų vyrą, su tikram vyrui priklausančiomis savybėmis. Tai jam ir priklauso daug daryti, nes jis negali vieno ypatingai svarbaus - susilaukti sau palikuonių be moters. O palikuoniai svarbu ir jiems daug reikia, kad jie padorūs gautųsi. Tam palikuonių motina daug turi jiems suteikti, duoti ir dar šalia turi būti puikus pavyzdys tėvo, šeimos vyro.
ale gi moteris be vyro irgi palikuoniu nelabai susilauks

jums priimtinas toks modelis - vyras dirba, moteris tupineja namie ir vaikus augina, man priimtiniau dalintis visus darbus apylygiai.
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 02, 15:48)
jums priimtinas toks modelis - vyras dirba, moteris tupineja namie ir vaikus augina, man priimtiniau dalintis visus darbus apylygiai.

Faktas. Dėl to reikia gimdyti tik nuo gero, alfa vyro. Taip ir gamtoje yra

Ne. Man priimtinas modelis, jei jau yra vaikai, kad moteris ženkliai mažiau dirba, o vyras jai padeda su finans. garantijomis (juodai minutei). O darbai namuose, žinoma, kad apylygiai ir net moteriai mažiau, jei ji dar vaikus daugiau sužiūri. Tada vyras iš viso viską namie turi daryti, gal nebent maisto ne, jei nemoka skaniai, bet indus tada jis turi plauti ir t.t.
Ir man gaila vaikų, jei motina plėšosi daug, tiek pat kiek vyras. Su kuo jie auga tada? Kas juos prižiūri? Nuo 7 metų, parėję iš mokyklos iki vakaro vieni auklėjasi?
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 02, 15:48)

Vistiek niekaip nesigauna "apylygiai", nes lyčių funkcijos yra visiškai skirtingos, jei aš galiu konkuruoti su vyrais tame ką darau, darbinėje ten kokioje ar kūrybinėje veikloje, kūdikio žindymo ir gimdymo klausimais su manimi niekas nepakonkuruos. Nei pro kur. Naujo žmogaus pagimdymas yra kur kas atsakingesnis darbas negu darbinė veikla. Todėl ir yra ta taisyklė - susituokus ir skiriantis turtas dalijamas pusiau, net jei namų šeimininkė niekur ten labai per savo gyvenimą nedirbo.
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 02, 14:48)
jums priimtinas toks modelis - vyras dirba, moteris tupineja namie
Man priimtinas. Tupineja ir be vaiku auginimo. Yra kitokie pasiteisinimai.
Dalintis darbus yra neimanoma, nes zmones nevienodi, jei kas sekasii geriau, tai aisku verta tik tuo uzssiimti, o kitas zmogus uzsiima, kas jam maloniau, ar geriau sekasi.
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 02, 15:57)
Faktas. Dėl to reikia gimdyti tik nuo gero, alfa vyro. Taip ir gamtoje yra
Ne. Man priimtinas modelis, jei jau yra vaikai, kad moteris ženkliai mažiau dirba, o vyras jai padeda su finans. garantijomis (juodai minutei). O darbai namuose, žinoma, kad apylygiai ir net moteriai mažiau, jei ji dar vaikus daugiau sužiūri. Tada vyras iš viso viską namie turi daryti, gal nebent maisto ne, jei nemoka skaniai, bet indus tada jis turi plauti ir t.t.
Ir man gaila vaikų, jei motina plėšosi daug, tiek pat kiek vyras. Su kuo jie auga tada? Kas juos prižiūri? Nuo 7 metų, parėję iš mokyklos iki vakaro vieni auklėjasi?

o tai ka, vyrui rankos nukris, jeigu vaiku pasirupins? gaila vaiku, kurie uzauga tik po mamos sijonu, teva matydami tik bankomato pavidalu.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 02, 16:07)
Dalintis darbus yra neimanoma, nes zmones nevienodi, jei kas sekasii geriau, tai aisku verta tik tuo uzssiimti, o kitas zmogus uzsiima, kas jam maloniau, ar geriau sekasi.
o tai kokie jau tie darbai, kuriuos moteris moka tobulai padaryti, o vyras ismokti negali, arba atvirksciai? isplaut indus, issiurbliuot kambari, vaikui kose isvirt?
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 02, 18:35)
o tai kokie jau tie darbai, kuriuos moteris moka tobulai padaryti, o vyras ismokti negali, arba atvirksciai? isplaut indus, issiurbliuot kambari, vaikui kose isvirt?
Kodel "ismokti negali"? Aisku, praktiskai visi namu darbai yra ikandami kiekvienam sveiko proto zmogui. Namuose juk niekas lektuvu neprojektuoja.
Bet sakysim kai kurie darbai gali buti nelabai malonus ar varginantys, o kitam - maziau varginantys. Taip ir pasidalinama.
Daznai norai padeti elementariai sudirbami: "cia ne bobos protui, geriau eik i virtuve", "gal geriau neplauk indu, nes vandens menesio norma iseikvosi", " nieko valgyt nedaryk, nes po to man visa virtuve man puse dienos tvarkyti".
niekas nesako, kad jeigu as isploviau 3 lekstes, ir tu butinai turi tiek isplaut, o jei vyras isuko lempute,tai kitakart as privalesiu isukt. kiekvienas daro tai kas jam mieliau ir geriau sekasi, bet - apylygiai.