Įkraunama...
Įkraunama...

tuoktis ar gyventi kartu?

QUOTE(Monteverte @ 2017 01 01, 20:21)
O jei normalus vyras būtų ir darbais skirstytumėtės: kambarius tvarkytų, skalbtų rūbus

Skamba, kaip fantastinio filmo siuzetas
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 01, 21:21)
Ar tikrai? O jei normalus vyras būtų ir darbais skirstytumėtės: kambarius tvarkytų, skalbtų rūbus, mašiną prižiūrėtų, jei jūs kasdien gaminate ir indus plaunate?

nepavyktu, net jei noretume. Jis dirba daugiau,netgi kelione i darba trunka beveik valanda, tai grizta veliau uz mane. Gaminti nelabai moka. O i parduotuve pati neleidziu, nes nesugeba tinkama daikta nupirkt ar siaip kokiu nesamoniu priperka. Bet masinas tikrai priziuri. Ir viska sutaiso, kas tik sugenda. Sakyciau mainai gaunasi, nes uzdirba daug daugiau. Bet kaip ir sakau, viena gyvendama daug maziau darbo namuose tureciau, o is savo algos irgi isgyvenciau. Tai gal cia vis tik jam daugiau nauda hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 01, 21:31)
Skamba, kaip fantastinio filmo siuzetas

Nu ne, tai realybė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Terroriste @ 2017 01 01, 21:33)
nepavyktu, net jei noretume. Jis dirba daugiau,netgi kelione i darba trunka beveik valanda, tai grizta veliau uz mane. Gaminti nelabai moka. O i parduotuve pati neleidziu, nes nesugeba tinkama daikta nupirkt ar siaip kokiu nesamoniu priperka. Bet masinas tikrai priziuri. Ir viska sutaiso, kas tik sugenda. Sakyciau mainai gaunasi, nes uzdirba daug daugiau. Bet kaip ir sakau, viena gyvendama daug maziau darbo namuose tureciau, o is savo algos irgi isgyvenciau. Tai gal cia vis tik jam daugiau nauda  hmm.gif

Taigi aš ne apie valgį, o kambarius bei rūbus. Galgi neplaunate viso buto/namo kasdien? Kartą savaitėje tegu iš pagrindų viską patvarko, nuvalo, išplauna, rūbus užstato skalbti, išdžiausto ar iš džiovyklės išima, sudeda.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2017 01 01, 21:33)
nepavyktu, net jei noretume. Jis dirba daugiau,netgi kelione i darba trunka beveik valanda, tai grizta veliau uz mane. Gaminti nelabai moka. O i parduotuve pati neleidziu, nes nesugeba tinkama daikta nupirkt ar siaip kokiu nesamoniu priperka. Bet masinas tikrai priziuri. Ir viska sutaiso, kas tik sugenda. Sakyciau mainai gaunasi, nes uzdirba daug daugiau. Bet kaip ir sakau, viena gyvendama daug maziau darbo namuose tureciau, o is savo algos irgi isgyvenciau. Tai gal cia vis tik jam daugiau nauda  hmm.gif

tu tik pamanyk, kelione beveik valanda, ziauriai daug. biggrin.gif
maist gamyba ir parduotuve - ismokstami dalykai. lyg tu gimei viska mokedama? nueis kelis kartus ir ismoks.
na bet jeigu jo didele alga yra tau atsvara, tai gal ir taip - uz maisto gamyba ir visa kita gauni patogu gyvenima. patogesni negu turetum is savo algos.
Atsakyti
Dėl maisto apipirkimo, tai nereikia pirktis visokių nesveikų šūdų iš eilės ir nuodyti šeimą. Nu kaip jau vyras neišrinks vaisių cielų, ne supuvusių, daržovių gerų? Kaip jau ten neras tam tikros rūšies, pvz. kietagrūdžių makaronų ar pilno grūdo? Kaip neras pupelių, lęšių, ryžių ar grikių?
Moterys pačios susikrauna viską ant savo pečių, padaro tuos vyrus tarsi neįgalius, o po to skundžiasi. Mano vyras viską pagrinde perka, nes nelogiška būtų kitaip. Parduotuvė, kurioje yra geriausios kainos ir asortimentas yra toje vietoje, pro kurią važiuoja nuolatjis, o ne aš. Man specialiai reiktų ten važiuoti, o tai būtų neracionalu, nelogiška, neekonomiška. Kartu apsiperkame nebent laisvomis dienomis nuo darbo, tada einame kartu į kitus, reikiamus prekybos taškus. Perkam pagrinde tą patį maistą, kuris atrinktas, pasiteisinęs (tai jau beždžionė įsimintų, ką apie žmogų kalbėti), nes deja, nėra Lietuvoje tiek gerų produktų įvairovės, kad pvz. pirktum 10 skirtingų ryžių rūšis ar dešimt skirtingų duonų rūšis, kadangi didelė dalis yra netikri, išbalinti ryžiai, o duona su visokiais kenksmingai priedais ar kenksminga receptūra, tai kvailystė būtų tokią pirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 02 sausio 2017 - 09:39
Labai idomus ir reiksmingas momentas, kad tema tuoktis ar ne virto apsimoka/neapsimoka.

Jei moteris nepasirupina namu jaukumu, tai aiskiai neapsimoka. Tokia dar uzsimanys, kad ir lovoje butu abiem gerai. Tokios vesti neapimoka...

Jei jau jausmai neegzistuoja tik apsimokejimo momentas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 01 02, 11:07)
Labai idomus ir reiksmingas momentas, kad tema tuoktis ar ne virto apsimoka/neapsimoka.

Jei moteris nepasirupina namu jaukumu, tai aiskiai neapsimoka. Tokia dar uzsimanys, kad ir lovoje butu abiem gerai. Tokios vesti neapimoka...

Jei jau jausmai neegzistuoja tik apsimokejimo momentas.

unsure.gif bozecki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 01 02, 09:38)
Dėl maisto apipirkimo, tai nereikia pirktis visokių nesveikų šūdų iš eilės ir nuodyti šeimą. Nu kaip jau vyras neišrinks vaisių cielų, ne supuvusių, daržovių gerų? Kaip jau ten neras tam tikros rūšies, pvz. kietagrūdžių makaronų ar pilno grūdo? Kaip neras pupelių, lęšių, ryžių ar grikių?
Moterys pačios susikrauna viską ant savo pečių, padaro tuos vyrus tarsi neįgalius, o po to skundžiasi. Mano vyras viską pagrinde perka, nes nelogiška būtų kitaip. Parduotuvė, kurioje yra geriausios kainos ir asortimentas yra toje vietoje, pro kurią važiuoja nuolatjis, o ne aš. Man specialiai reiktų ten važiuoti, o tai būtų neracionalu, nelogiška, neekonomiška. Kartu apsiperkame nebent laisvomis dienomis nuo darbo, tada einame kartu į kitus, reikiamus prekybos taškus. Perkam pagrinde tą patį maistą, kuris atrinktas, pasiteisinęs (tai jau beždžionė įsimintų, ką apie žmogų kalbėti), nes deja, nėra Lietuvoje tiek gerų produktų įvairovės, kad pvz. pirktum 10 skirtingų ryžių rūšis ar dešimt skirtingų duonų rūšis, kadangi didelė dalis yra netikri, išbalinti ryžiai, o duona su visokiais kenksmingai priedais ar kenksminga receptūra, tai kvailystė būtų tokią pirkti.

Ne visi kiekviena gruda tyrinejs pries pirkdami biggrin.gif bet is esmes sutinku - tai nera sudetinga.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 02, 11:44)
Ne visi kiekviena gruda tyrinejs pries pirkdami biggrin.gif bet is esmes sutinku - tai nera sudetinga.

Bet tada ir problemos nėra, jei netyrinėja smile.gif Bele tik nuperka kažką vyras ir džiaugtis reik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2016 12 23, 15:40)
Sveiki/os,
Galbūt čia surašyta viskas į vienus vartus.
Norėjosi padiskutuoti sena tema.
Ar džiaugiasi susimetę gyvenantys kap susimetę, o tos, kurios esat susituokusios, ar džiaugiatės, kad tokios esate?
Bradas Pitas ir žmona šitiek laiko susimetę gyveno, o vos spėjo susituokti, išsiskyrė. (jei neklystu).
Jei, kaip populiaru sakyti, popierius nieko nekeičia, kodėl taip bijoma to popiergalio, jei viena pusė nori to nelemto popiergalio?  smile.gif

Kita vertus, jei susimetę skiriasi po 5-10metų, tai irgi skaitosi kaip rimtos skyrybos, ar ne?

Su artėjančiomis šventėmis ir tikiu, kad parašysite... 4u.gif
ax.gif

Klausiate kas geriau?
Turiu pora draugių pažįstamų. Jos gyvena su vyru nesusituokusios jau daug metų, apie 13 gal, ir sako, kad joms viskas labai o.k. kai apie tai kalbėjomės. Bet esmė manau, yra visai ne tai. Esmė, kad jis tuoktis nepasiūlo (ir labai aiškiai išdėstė savo neigiamą požiūrį). Ir jos kaip užsuktos kartoja paskui jį, kad popierius gi nieko nereiškia, svarbiausia jausmai ir bla bla bla. Tas vyrų kalbas galima mintinai išmokti ir jos visos yra tokios vienodos... Nėra tai blogos moterys. Viena jų išskirtina gražuolė. Nors pagal save galėtų susirasti kokį tik nori vyrą, gerą. Kreipia į ją dėmesį gatvėje, kitur. Tikrai labai graži moteris, išsilavinusi, kūrybinga, gyvenanti su širdyje gera savo vizualine ir intelektualine priešingybe, susidūrusiu ne kartą su policija už viešą tvarkos pažeidimą. Bet neįlįsi į santykius svetimus. Jai gerai, kitiems irgi turi būti gerai. Vaiku neturi, nes, o kam... Galimai vyras-draugas nenori. Vieną jau juk turi iš kitų santykių, kuriuo nesirūpina. Ji neturi. Bet laikas bėga. Man atrodo ji nepasitiki savimi. Ir grožis tas tokiu atveju nieko neduoda. Pamenate filmą "Malena". Ar ne jame sakė, "negimk graži, geriau gimk laiminga".
Manau, kad iš esmės jos pataikauja savo vyrams. Viena jų yra sakiusi, kad kai jos nėra, jos draugas mylisi su kitom, bet jai apie tai pasako. Ir kad pasako, tai yra gerai. Vienu žodžiu anot jos tai yra gerai. Kai aš išsprogdinau savo plačias akis ir perklausiau, ji apie tai daugiau niekados nebekalbėjo. Šie atvejai parodo, kad kiek prisileidi, tiek tave ir gerbia. Ir dar tas, kad jei vyras vis nesiūlo tuoktis, jis kažkaip nėra tikras. Jis nenori, nes nu...
Ir kam tokio reikia, kuriam tu nesi viskas. Teisiniu požiūriu, atsitikus nelaimei, gyvenimas kartu nieko nereiškia. Bet esmė yra tame, kad jokiu būdu negalima moteriai pirštis pačiai, vesk mane, tuokimės. Tik tada, kada vyras pats susivokia, viskas klostosi gerai. Moteriai santuokoje yra teisiškai ir morališkai saugiau. O vyrui patogiau "gyvenimo draugė" prie šono, jei į savo moterį jis nežiūri rimtai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 02 sausio 2017 - 12:19
Kodel moteriai saugiau? Nebent jis uzdirba keliskart daugiau. Kitu atveju kaip?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2017 01 02, 12:18)
Kodel moteriai saugiau? Nebent jis uzdirba keliskart daugiau. Kitu atveju kaip?

jei moteris su turtais: butas, mašina ir t.t., tai tada super, o jei ne? Tai kaip nesaugiau? Dviese gi lengviau viską sukaupti ir santuoka viską po to dalina pusiau, aišku, jei vyro turtas ne ant jo trečios eilės pusbrolio
Atsakyti