Sveiki visi kačių mylėtojai,
rašau čia su viltimi, jog kas nors turės ir geros patirties, ar protingų patarimų, jūsų čia tiek daug mylinčių širdžių.
Vakar gavome katino kraujo rezultatus iš Vokietijos, coronos viremija. Aš tik iki galo nesuprantu, ar tai pats koronos virusas taip atrdo visą katino sistemą ar jau pats FiP. Nes simptomai sutapa su sausuoju FIP, bet viskas prasidėjo jau gan seniai, prieš 3 metus.. Inkstai, išmatos su krauju, prasidėjo drebuliai, nevalgymai, bet viskas lyg ir susitvarkė keliems net metams. Pasibaigė ir drebulys ir inkstai grįžo į normos ribas, bet prieš 5mėn.vėl nevalgymai, anoreksija, nebežaidė, kuriam laikui pagerėjo, bet paskui užėjo sloga ir kosulys, ilgai nuo virusų gydėm, imunitetą stiprinom, nieks neveikė, dar ir anemija išlindo. Po dviejų mėn.suleidus prednizolono praėjo visos slogos, katinas atsigavo, o tada prasidėjo su akimis bėdos.. uveitas, šiuo metu vakarais katinas nebemato iš vis, nors uveitas nuo steroidinių lašiukų praėjo, bet viduje akies yra negražių pakitimų. Anemija buvo dingusi, dabar vėl suintensyvėjo, katinas numetęs daug svorio, bet šiuo metu jau pora sav. kaip labai pasitaisęs apetitas, ir svoris grįžta, bet žvalumo nėra. Ta eiga tokia banguota ir tokia nenuspėjama, nesuprantama. Ar tai jau FIP? Ar sauso FIP eiga tokia ilga? Ar tai piktasis korona dar nemutavęs keliauja po organizmą ir pamažu viską griauna?
Ką aš galiu padaryti, ir ar dar galiu turėti vilties?
Katinui 4,5 metų, abisinas.
Sveiki
Dėl viremijos reikėtų pasiteirauti savo veterinaro. Pats koronos virusas kol nemutuoja į FIP, nieko ir nedaro. Jam mutavus prasided įvairiausi simptomai. Kiek teko skaityti internete (o tai nėra 100% patkimi šaltiniai) su FIP gyvenimo trukmė yra apie 2 metus.
Ar jūsų katinui prieš 3 metus, kai prasidėjo simptomai, buvo darytas koronos testas?
Mutavęs korona virusas deja nėra išgydomas. Gydomi tik patys simptomai.
Mano akimis žiūrint Jūs jau darote visą kas tik įmanoma, kad padėtumėte savo katinui.