Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Pas mus namie šiandien liūdna diena: mirė mūsų augintinis vėžliukas, prabuvęs su mūsų šeima apie 12-13 metų. Iš vaizdo panašu, kad mirė jau vakar... Jaučiuosi iš dalies dėl to kalta. Vėžlys gyveno vyriausios kambary, tarsi ir jos atsakomybėj. Bet turėjau labiau sukontroliuot. Šiaip jis žiemą pramiegodavo apie mėnesį-pusantro. O šįkart dukra leido jam "miegoti" tris mėnesius. Būtų nieko, jei tai tai būtų buvę 10 laipsnių - normalioj vėžlio hibernacijos temperatūroj, o ne kambary. Kai perėmiau iniciatyvą į savo rankas (prieš porą savaičių), vėžlys jau buvo tiek išsekęs, kad nebenorėjo nei ėsti, nei priešintis. Kažką sumaitindavau per prievartą, bet jau mačiau, kad tai agonija.

Dabar visi trys vyresnėliai ašaroja savo kambariuose...

Atsakyti

Lapyn, :console:

Atsakyti

Vaje,Lapyna, tikrai kaip gaila.Nesvarbu, kad nepūkuotas, bet vis tiek mylimas šeimos narys.

Atsakyti

Lapyna - guodžiu

Atsakyti

Lapyna, užjaučiu. 

Atsakyti

Lapyna  :4u: 

Atsakyti
Lapyna console.gif Liūdna, ypač kai taip ilgai pragyvenęs su jumis.
Atsakyti
Lapyna, užjaučiu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2017 03 27, 14:24)
Šiaip jis žiemą pramiegodavo apie mėnesį-pusantro. O šįkart dukra leido jam "miegoti" tris mėnesius.

Užjaučiu Lapyna console.gif
Bet man paaiškink kaip jis neatsikėlė išmiegojęs ir neprašė valgyti ? Kur jis miega ar uždarytas kur nors? Iš ko suprasdavot kad jau išmiegojęs ir reikia šerti?
Jei sunku, nerašyk. Man tik įdomu kaip ten būna su tais vėžliukais, Galvojau kad namuose laikomi nemiega žiemos miegu, gi šilta,nereikia kaip gamtoje laukti pavasario.
Atsakyti

Ačiū už paguodą, vaikai atverkė gan greitai. Tada užkasėm vėžlį kiemo krašte ir sutarėm ten pasodinti kokį krūmelį. Netgi važiavom pirkt, bet nei ermitažas, nei senukai sodinukų dar neturi - taigi dar šalta! Ir nesvarbu, kad beveik balandis. :oh:

Aš kadangi jau porą savaičių mačiau situaciją, tai buvau susitaikiusi su galima netektim. Nors vėžlys tai ne šuo ir ne katė, emocijų nerodo, nežaidžia, prie durų nepasitinka, bet vis tiek gaila, žinoma... Vidam, vėžlį suprast sunku. Bet kai žinai, kad ilgesnis miegojimas šilumoje pavojingas jo gyvybei, tai imi ir žadini. Dažniausiai po mėnesio jis pats pradėdavo kažkiek judėti. Bet kuriuo atveju, pradedi jungti dienom lempą, šildyti jį, siūlyt maistą, po savaitėlės maudyti šiltam vandeny. Ir anksčiau ar vėliau jis pradeda valgyti. Jie šaltakraujai gyvūnai, jų metabolizmas visiškai priklauso nuo aplinkos temperatūros. Gyvendami šiltai, jie daugiau valgo ir daugiau juda. Pvz., paleistas vasarą pievoj ant saulutės, vėžlys ropoja visai nevėžlišku tempu. :)

Pakeičiant temą... Šįvakar buvo netikėtai spalvingas saulėlydis. Gaila, per vėlai pamačiau, tai vaizdelis tik pro langą.

Priedas  image.jpeg   240,79KB   0 Parsiųsta kartų

Beje, šiąnakt stipri geomagnetinė audra. Sako, jei bus giedra, daug šansų pamatyti pašvaistę.

Atsakyti

Grįžau po darbo namo, o ten gardžiausia australietiška vakarienė suruošta ant stalo garuoja. Draugė su mano vyru pasistengė. Taip malonu.  :D 

Raudonas vakaras  :super: 

Atsakyti

Labanaktis  :4u:

IMG_1458.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 27 kovo 2017 - 22:33