Ai nepapasakojau, kad bandėm Miurą įmote padaryti. Nepasidavė mūsų norams.
Sveikos visos,
trumpam įlendu ir aš Į gimtąją SM. Pas mus viskas gerai- katės vis dar dvi, lapės vis dar dvi. Mudu su vyru irgi du.
Apie skiepus. gal kuri iš medikių žino, girdėjo- ar galima nuo erkinio encifalito ( ar kaip jis ten) skiepinti epilepsiukę? ( na buvusią- epi.. bet vis tiek) ..
Šiandien baisiai dirbu. Mano pietų pertrauka buvo 15 val kavos pagerimas ir keliais saldainiukais

Kas ten su Miura buvo, pasakok

Vilkra, pirmus du punktus galima didinti iki trijų

aš irgi nebespėju

tai vat linkėjimai, šį kartą nuo sofkutės prie gėlyčių

Weronica - smagu tave matyti
vis pagalvodavau, kaip tu laikaisi
Dėl epilepsijos Lisitėja manau parašys kai perskaitys tavo žinutę Mane jinai jau ramino kai Maurui priepuoliai prasidėjo. Jei gerai prisimenu, jokiu vaistų jinai Setukui neduduoda, tiesiog karts nuo karto ištinka priepuolis, praeina ir toliau Setukas gyvena normalų gyvenimą, nu bet Lisitėja pati daugiau papasakos.
O aš šeštadienį sode koją susižalojau nu žinokit, pagal visus Merfio dėsnius - ėmiau sodo žirkles iš spintos kad gyvatvorę apkarpyti, nuėmiau saugiklį, kuris laiko žirkles suspaustas ir turbūt spyruoklė, kuri tas žirkles išskečia buvo kreivai įdėta, žodžiu, ta spyruoklė šovė lauk, žirklės šoko man iš rankų į viršų ir taip, taip, tiesiai į koją, laimė kad buvau su kietos gumos sandalais tai nors kiek sulaikė smūgį. Daugiau nepasakosiu nes vaizdai kaip iš siaubo filmo buvo. Nu žodžiu dabar koją popinu, sekmadienį visą dieną ta pateisinama priežastimi šezlonge varčiausi, gerai kad žaizdai gražiai gyja tik kad vieta tokia judri tai savaitę manau teks sulėtintais tempais vaikščioti
Gilė - sodininkė kur matyta katytę šitaip sodo darbais apkrauti kad net pavalgyti jėgų nebeturėjo
Ai dar norėjau prisidėti prie pagyrų undinėlei ant valties
bobos su gelda neįžiūrėjau
Sveikos mergytės pargrįžusios Nebedinkit gal taip ilgam.
Oi, Magnučiuk, užjaučiu dėl kojos.Bet ir radai laiką kad nusimušti, per patį basučių ir lengvų suknelių sezoną.
Werinica,atsakymas į tavo klausimą.Taip, mano didysis šuo Setas yra epileptikas.Jokių vaistų negauna, jokie tyrimai nedaryti, nes priepuoliai labai reti.Per 5 metus buvo tik keturi.Pirmasis įvyko, kai šuniui buvo 6 metukai.Iš niekur nieko prasidėjo.Galvos traumos neturėjo, saugom nuo perkaitimo ir peršalimo, tiesiog nežinia iš kur čia viskas.Priepuolio metu vaizdas baisus, tik gerai,kad jis trunka vos kelias minutes.Man tai atrodo, lyg vyktų kelias valandas. Kai prasideda traukuliai klaupiuosi prie šuns, apkabinu ir laikau,kad nesidaužytų, nes gali trenkti galvą į kokį kampą. glostau ir kalbinu.Ar jis tai girdi, nežinau, bet man pačiai ramiau. Gali nevalingai pasituštinti.Po priepuolio atsikelia, kurį laiką vaikšto kaip nesavas, sakytum namų nebepažysta.O paskui palaka vandens, pavalgo.Sakytum net apetitas pagerėjęs būna.Jei pradės kartotis dažnai, kreipsimės pas rimtus gydytojus.O kol kas gyvenam taip.
Magnuna apie Maurą gali papasakoti irgi panašus atvejis.
O tai tavo šuniukas?
Čia jis, geltonas auksinis.
Magnuna ,ačiū dievui ,kad tik tiek ,sugis ,ta proga čiulpk Traumeel tablečikes 4-5xd ,kai žaizda bus su šašu gali ir tokiu pačiu tepalu tepti kelis kartus dienoje
Aš irgi manau, Šponkiuk ,kad tave turėjo skiepyti Tymai kaiulytė raudonukė antrą kartą ,arba hepatitas b,jei tau 12 buvo 1998m ,nes nuo tų metų įvedė skiepą hepatito b ir pradėjm skiepyti dvylikamečius ir naujagimius...
Beje penkiolikmečius skiepijame nuo difterijos stabligės ir kokliušo,trivalentė vakcina ,kurią kartoti reikia kas 10 metų,skiepijama šiuo metu valstybės lėšomis ,reikia kreipti į šeimos daktarą..Beje,Magnuna ,tu turi kreiptis pas šeimos daktarą ,kad tave paskiepytų šia vakcina(jei buvai skiepyta anksčiau nei prieš 10 metų ,nes kaip tik tokių traumų metu gali kokią zarazą pasigauti,per zaizdas traumas įvykusias soduose ir tt ,nes stabo bakterija gyvuoja žemėje ,o žirklės galimai buvo suterštos žeme,rekomenduoju kuo greičiau pasiskiepyti
Dėl skiepų epileptikams ,tai aišku priklauso nuo situacijos ,ūmiu periodu ,pvz po priepuolio neskiepijame ,vėliau vartojant vaistus,ar esant remisijai skiepijame,sprendžia daktaras,kuris skiria skiepą ,o čia pirmas skiepas ar tęstinis?Jei neramu ,galima su neurologu pasikonsultuoti...
Zundyte - ačiū, apie Traumelį pamiršau, kaip tik turiu užsilikusio, bėgu gerti. Dėl žirklių tai man šitoje vietoje pasisekė - žirklės naujutėlaitės, nė karto nenaudotos, nupirktos, nuplautos ir padėtos naudojimui, tskant pirmas panaudojimas gavosi
Magnusėli ,bet kokiu atveju pasiskiepyčiau ,kai ne paprastu peiliu įsipjauta ,nes paprastas plovimas stabo bakterijos nenuplaus, deja, pavojus visai realus....juk nežinai ant kokios žemės ,kokių grindų tos žirklės gulėjo ,kol jas pagamino,jos gi tikrai nėra sterilizuotos aukštoj temperatūroj....
Į skiepų temą, tai aš prieš 3 ar 4 metus skiepijausi nuo stabligės, ir dar ta proga nuo difterito gavau.Savo noru,va .O jei rimtai šnekant buvau apsigandusi, kai moteriškė LT mirė nuo stabligės.Gal būtų ir nemirus, bet daktarai ilgai nepažino kuo ji serga.O kai atpažino, buvo jau per vėlu.Pagalvojau,kad aš mėgstu kapstytis žemėje, o joje nežinia kas gyvena, ir nuėjau skiepytis.Skiepai buvo nemokami, 10 metų garantiją gavau.