Išskridus sūnums iš po mano sparnelio, pradėjau galvoti, kad Nikutei reiktų draugės. Jūsų temelės reti pasiskaitymai, vis labiau pratino mane prie šios minties. Lig tol dviejų kačių nebuvau laikiusi.
Taigi, Čigonėlė supermamkinė.
Atsitiktinai peržiūrėdama supermamkių kačių temelę, radau Vilniaus Lesės įkeltas šias foto

Tik žvilgtelėjau ir supratau-MANO KATĖ.
Čigonėlė atsirado Lesėje su visais savo kačiukais. Ją atnešė čigonė, sakė radusi. Kai kačiukai buvo praauginti, išdalinti, o pati Čigonėlė tapo puošnaus kailio nešiotoja, apsireiškė ir jos šeimininkė. Pasirodo tai ta pati čigonė. Aišku, nieks jai katės nenorėjo duoti. Aišku, ji prašė, maldavo ir net grasino. Pagaliau taip įsipyko visiems, kad buvo sutarta kovo 11 d. susitikti ir atiduoti katę.
Bet...šeimininkė daugiau nepasirodė.
Prakiurksojo ši nuostabi katulė prieglaudoje iki rugsėjo mėn., kol aš jos foto pamačiau. Tuoj susiskambinau ir iškilo problema-nėr kaip atvežti į Šiaulius. Bet po dviejų savaičių, 2013 m. spalio 1d., Lesei prijaučiantis studentas vyko į Šiaulius pas mamą ir parvežė Čigonėlę. Vyrukas net 20 pinigų už benziną atsisakė paimti, tai paaukojau Lesės gyvūnų gerovei.
Tada katytei buvo apie 2 m. Dabar 6m. Labai išdykusi, mėgstanti siausti, nuolat priekabiaujanti prie Nikės, kad su ja žaistų. Bet ši matrona į tokias veiklas nesileidžia. Kartais supykusi atsisuka ir piktai pažiūrėjusi sudrausmina, kartais letena kepštelna. Tada Čigonytė krenta ant savo kailinių ir pilvuką išvertusi apsimeta dieviška nekaltybe. Bet pasitaiko, kad Nikei kažkoks praėjusios jaunystės bimbalas į uodegą smigtelna. Va, tada, tai būna raliai po mano 2 kambarių butelį. Į vieną pusę vejasi viena, atgal grįžtant, jau kita. Tik spėk iš paskos rinkti prikritusius kailio vatinius kuokštus. O kartais ir pagalvėles nuo kilimo rankioti.
Net apačioje gyvenanti kaimynė bamba ,,Ir kokius tu ten arklius įsiveisei?"
Šiaip Čigonėlė švelnybių švelnybė. Glėbyje nelabai nori būti, nebent pati ateina. Labai mėgsta daryti kurio nors mano šono sinchroninį masažą su nagais. Suprantu, kad čia katiniškos meilės aukščiausia išraiška, bet mano drabužėlių grožis dažnai nukenčia. Visus namų svečius pasitinka, leidžiasi niurkoma, pas šalia gyvenančią kaimynę ir jos katę, naglai veržiasi inventorizaciją atlikti.
Visas šios katės elgesys tip top atitinka jos gautą vardą Čigonėlė.