Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 67 tema

QUOTE(tute28 @ 2017 01 31, 15:44)
Jei budavo labai smarkiai nutrinta, dedavausi vaska ir diena, budavo jau tas pats, kad kazkas pamatys  biggrin.gif Taip greiciau sugyja.
O del noro nusiimti, manau visi per ta praeina, praeis sav, kita ir priprasit, prisiminsit, tik kai valyt dantis reiks.


Kad jusu zodiai issipildytu, tai buciau devintam danguj biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,gal kazkas atsakys,kaip jus valotes dantys su breketais,man nlbj suvokiama?😁Pati mastau detis tdl ir kilo toks kls..beja kiek jus mokejote uz apsilankyma pas ortodonta?Kai jis apziuri gal sudaro gydimo plana,kiek mokejot?ir kiek atsiejna kiekvieno menesio apsilankynas,aciu kas atsakys ..Beja man irgi kaip Viktoraviciuj 1 implantologas pasiule stumt dantys breketu pagalba,kad uzdaryt tarpus liusius nuo 2 netektu kruminiu dantu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mr nobody: 31 sausio 2017 - 20:52
Jei paskaitytumet tema atgal, buvo nemazai patarimu.
As naudojau paprasta sepetuka, ortodontini sepetuka, Waterpik vandes flosseri, tarpdanciu krapstukus, jais aplink breketus valydavau ir vieno danties sepetuka. Dar siula ortodontini.

https://www.google.i.....CJIIB_TsZvOM:

https://www.google.i.....F3A67onNePrM:

Geriausi buvo firmos Curaprox http://www.curaproxi...dental-brushes/

http://www.toothbrus...loss_p_352.html

Del kainu, tai ggydytojas per pirma apziura pasako, kiek, kaip moketi. Visada tiksliai issklauskit, uz ka reiks papildomai, kad nebutu netiketumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 31 sausio 2017 - 21:55
QUOTE(mr nobody @ 2017 01 31, 20:49)
Sveiki,gal kazkas atsakys,kaip jus valotes dantys su breketais,man nlbj suvokiama?😁Pati mastau detis tdl ir kilo toks kls..beja kiek jus mokejote uz apsilankyma pas ortodonta?Kai jis apziuri gal sudaro gydimo plana,kiek mokejot?

Įsivaizdavau, kad valyti bus daug sunkiau, nei iš tiesų yra. Užtenka paprasto šepetuko ir tarpdančių siūlų ant rėmelių (didesnėse Maximose yra pirkti). Tik reikia su daugiau fluoro dantų pastą naudoti dėl visa ko. Po valgio beveik visada užtenka kelissyk paskalauti burną vandeniu, kad visas maistas iš jų išsiplautų, po kiekvieno valgymo tikrai penkių priemonių valymui netraukiu.

Pirmasis vizitas ir plano sudarymas kainavo 15€ pas Damušienę Kauno ortodontijos centre.

O kas mėnesį sumos labai priklausys nuo to, kas bus daroma: keičiama viela ar ne, perklijuojami breketai ar ne, kiek vizitų tą mėnesį bus - 1 ar 2 ir t.t.
Viso abiems žandikaulians kartu atsieis apie 1500€ (pradžioje už uždėjimą reikėjo 870€ sumokėti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ežeruosna: 06 vasario 2017 - 13:31
Sveiki. Noriu paklausti ar dejote kas breketus vaikams KMUK ortodontijos klinikoj. Kokios kainos? Ar reikia moketi kiekviena karta kai lankotes?
Atsakyti
Sveikos

Noriu ir as susideti breketus, galu gale nusprendziau eiti pas Latkauskiene, bet ji nauju pacientu neberiima, tai vel nebeinau pas ka cia geriau detis tuos breketus. Gal kas patars Vilniuje, kuris ortodontas geras, nes klinika kurioje taisausi dantis, ortodonte jauna tai man atrodo, kad patirties mazai, kazkaip baisu pas ja detis.
Atsakyti

Sveikos Noriu ir as susideti breketus, galu gale nusprendziau eiti pas Latkauskiene, bet ji nauju pacientu neberiima, tai vel nebeinau pas ka cia geriau detis tuos breketus. Gal kas patars Vilniuje, kuris ortodontas geras, nes klinika kurioje taisausi dantis, ortodonte jauna tai man atrodo, kad patirties mazai, kazkaip baisu pas ja detis.

 Patariu perskaityti temą ir pasirinkus kelis eiti į konsultacijas, kitaip nebus, nieks už jus neišsirinks. O dėl amžiaus, tai pati rinkausi iš didelę patirtį ir klientų būrį turinčiu ortodontų, bet išsirinkau jauniausią. Pats mokslas dar labai jaunas, tai ir pastebėjau, kad jaunesni specialisfai turi platesnį ir gilesnį požiūrį į ortodontiją. Moka labiausiai tausojantį ir sveikatinantį variantą parinkt.  Čia mano tokia patirtis. Man prireikė lyg 5 konsultacijų, kad apsispresti. Sėkmės renkantis :4u:

Atsakyti
Sveiki. Jungiuosi prie nauju breketuotuju. Dar tik 2 diena. Norisi tik kad nuimtu breketus cia ir dabar.... Tempimas stiprus, guodziuosi, kad skausmas priartins akivaizdzius rezultatus. Skauda net keksiuka kramtyti, maista ryju gabaliukais....

Tvarkau skandi pas Damusiene Kaune. Viso paskaiciavo ~1500eur.
Atsakyti
QUOTE(aiva323 @ 2017 01 21, 21:46)
Sveiki. Gal kam nors buvo panaši situacija ir gali pasidalinti patirtimi. Sūnus nešioja breketus jau daugiau kaip du metai, tuoj nuims, bet nutiko taip, kad vienas viršutinis dantis nusivalgė ( nusitrynė į apatinį breketą). Sako taip būna, nieko tokio, pasidarysit estetinį plombavimą ir viskas gerai. Ar tikrai tai normalu, ar ortodontė nesužiūrėjo? Ar estetinis vienintelė išeitis? Ačiū  smile.gif

Asmeniskai nelabai manau, ka dantis galejo "nusivalgyt" taip greitai. Manyciau, kad jis buvo apdiles nuo netinkamos padeties, bet kai ji atstate i normalia padeti, tai sis nuvalgymas i pasirodi. Man panasiai buva su priekiniais( buvo kaip kiek istrizai nupjautom apciom). Dare priplombavima.

QUOTE(ežeruosna @ 2017 02 06, 14:30)
Tik reikia su daugiau fluoro dantų pastą naudoti dėl visa ko. P

Naudojau pasta be fluoro. Ir nieko. smile.gif

QUOTE(christy @ 2017 02 08, 22:07)
Sveiki. Noriu paklausti ar dejote kas breketus vaikams KMUK ortodontijos klinikoj. Kokios kainos? Ar reikia moketi kiekviena karta kai lankotes?

Gal geriau paskambyt te i paklaust. Gausi tikslius atsakymus. 4u.gif
Atsakyti

Sveikos ir sveiki  :D 

Kažkada rašiau, po to nutilau  :D Tai va, grįžtu į temą, esu su breketais jau daugiau nei 2 mėn., jau spėjau ir į pirmąjį paveržimą nueiti ir elastikus gavau  :D Šiaip viskas gerai, skausmas netrukdo, kai uždėjo breketus jau tą patį vakarą valgiau makaronus su mėsa, bet man kažkodėl paniką sukėlė ne skausmas, o tai kiek maisto tarp breketų buvo  :blink:  Jetau, koks vaizdas  :D O dabar tai jau su liežuviu iškrapštau maistą, kur jaučiu, kad yra  :D Dar labai daug sunkumų higiena kėlė iš pradžių  :unsure: 

Po daugybės vizitų visgi likau pas Bobiniene, susidėjau paprastus metalinius  :) 

Gydytoja įspėjo, kad porą mėnesių braižys gleivinę ir skaudės besišypsant, tai pirmą naktį visus breketus vašku apklijavau, o po kelių dienų nieko nebeklijavau, nes man tas braižymas netrukdo, tai dabar vaško dėžučių pilni namai  :D Nors liežuvį vis pasibraižau kai maistą iš breketų krapštau ir lūpą kliudau, kai trinu lūpas į juos (nauji įpročiai)  :) 

Atsakyti

bet aš niekaip nesuprantu, o kaip vėliau galės būti geriau, jei kandant mano viršutinis vienas dantis atsiremia į breketą ir per jį nesusikanda visi kiti dantys biggrin.gifar tikrai tereikia tik pakentėti truputį ir situacija pagerės? Ar metus laiko turėsiu valgyti tik skystą ar trintą maistą? blink.gif

Man paaukštino sąkandį tą pačią dieną, kai tik uždėjo breketus, kad nesiremtų dantys į jokius breketus  :) Ant galinių krūminių uždėjo tokius blynus, kaip plombas, tai sukandant dantys nesusikanda pilnai ir breketų nekliudau  :)​ 

Atsakyti

Ir, taip, labai nervina, kad neišeina nieko kramtyti, bet kuo mažiau kramtai - tuo greičiau dantys slenkasi ten, kur breketai traukia, ir tuo greičiau tuos breketus bus galima nusiimti smile.gif

Ar tikrai? Kiek aš domėjausi, tai kramtant suaktyvėja kraujotaka dantenose ir žandikaulyje, kas lemia lengvesnį dantų judėjimą  :hmm: :unsure:​  Beje, valgant skystą maistą, rizikuojama, kad ims tripti žandikaulio kaulas, reikia kramtyti, kad būtų naudojamas žandikaulis  :) 

Atsakyti