Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Miške tai ruožai. Taip lyg su liniuote būtų subraižyta. Žiema, pavasaris, ziema

Atsakyti

:( Liūdna, vakar mirė tėvuko sesuo, mano krikšto mama, atsisveikinti nuvažiuoti negaliu :cray: o ir laidotuvių normalių negalima  :oh: 

Atsakyti

ingriga :console:

Atsakyti

Ingriga, užjaučiu.

Laikykis. Atsisveikink mintyse, galvok kokią ją atmeni,,paverk ir paleisk.

Dabar daug kas kitaip.

Apkabinu tave

Atsakyti

Ingriga :4u: 

Vakar lietuvių mokytoja (auklėtoja) įkėlė užduotį. Iš 12 žodžių junginių reikėjo surasti 4 su dalyviais (teoriją atsiuntė surašytą į 3 skaidres). M. sunkiai sekėsi, pasijungiau ir aš, bet supratau, kad nifiga dalyvių nuo pusdalyvių nebeskiriu :B Radom daugiau nei 4. Tai M taip ir parašė mokytojai: pažymėjau 4, bet manau, kad yra daugiau nei 4. Gavo atsakymą: lietuvių kalbą aš moku, prašom neabejoti :B Tai spėkit, ar kitą kartą išdrįs ką nors pasakyt :B​ 

Atsakyti

Oj Liniuka :D dar padayvis yra  :lol: 

Pas mus irgi iššūkiai : kodėl "einantis, šviečianti ir pan. " yra ne būdvardžiai :lol:

Atsakyti

Nu šitos kalbos dalys man kaip keiksmažodžiai. 

Beje, turėjau tokią knygą, vaikystėj,  tipo grožinė literatūra, bet nepamenu pavadinimo, ten per kažkokio berniuko nuotykius pasakojo apie lietuvių kalbos gramatiką. Tuo metu tai tikrai buvo ir įdomu ir daug suprantamiau tapo.

Atsakyti

Nu šitos kalbos dalys man kaip keiksmažodžiai. 

Beje, turėjau tokią knygą, vaikystėj,  tipo grožinė literatūra, bet nepamenu pavadinimo, ten per kažkokio berniuko nuotykius pasakojo apie lietuvių kalbos gramatiką. Tuo metu tai tikrai buvo ir įdomu ir daug suprantamiau tapo.

1462877025_gr.jpg 

201956-20200115-133738.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 31 kovo 2020 - 10:00

Einantis (-i) - dalyvis

Eidamas (-a)  - pusdalyvis

Einant  - padalyvis

Ir visi kiti būtieji ir būsimieji laikai, žinoma  :rolleyes: 

Atsakyti

Sveikos :)

Ingriga,  :4u:  :4u:  :4u: 

Pas mus pro langą panašus vaizdas, kaip pas Katuką  :) , 

Mokymas namie turi ir savų pliusų, -įjungia šeimos narius atnaujinti žinias  :lol:​ 

Atsakyti

Šilinge-profas tiesiog :clap_1: 

Olaiva, įtariu, kad šita :hmm: bet su atmintim sunku, tai...

Atsakyti

Baikit

Man ir taip jau  bloga/silpna

Ir dieta  :B​  nu nera kada i virtuve

Atsakyti