Miške tai ruožai. Taip lyg su liniuote būtų subraižyta. Žiema, pavasaris, ziema
Liūdna, vakar mirė tėvuko sesuo, mano krikšto mama, atsisveikinti nuvažiuoti negaliu
o ir laidotuvių normalių negalima
ingriga
Ingriga, užjaučiu.
Laikykis. Atsisveikink mintyse, galvok kokią ją atmeni,,paverk ir paleisk.
Dabar daug kas kitaip.
Apkabinu tave
Ingriga
Vakar lietuvių mokytoja (auklėtoja) įkėlė užduotį. Iš 12 žodžių junginių reikėjo surasti 4 su dalyviais (teoriją atsiuntė surašytą į 3 skaidres). M. sunkiai sekėsi, pasijungiau ir aš, bet supratau, kad nifiga dalyvių nuo pusdalyvių nebeskiriu
Radom daugiau nei 4. Tai M taip ir parašė mokytojai: pažymėjau 4, bet manau, kad yra daugiau nei 4. Gavo atsakymą: lietuvių kalbą aš moku, prašom neabejoti
Tai spėkit, ar kitą kartą išdrįs ką nors pasakyt
Oj Liniuka
dar padayvis yra
Pas mus irgi iššūkiai : kodėl "einantis, šviečianti ir pan. " yra ne būdvardžiai
Nu šitos kalbos dalys man kaip keiksmažodžiai.
Beje, turėjau tokią knygą, vaikystėj, tipo grožinė literatūra, bet nepamenu pavadinimo, ten per kažkokio berniuko nuotykius pasakojo apie lietuvių kalbos gramatiką. Tuo metu tai tikrai buvo ir įdomu ir daug suprantamiau tapo.
Nu šitos kalbos dalys man kaip keiksmažodžiai.
Beje, turėjau tokią knygą, vaikystėj, tipo grožinė literatūra, bet nepamenu pavadinimo, ten per kažkokio berniuko nuotykius pasakojo apie lietuvių kalbos gramatiką. Tuo metu tai tikrai buvo ir įdomu ir daug suprantamiau tapo.
Einantis (-i) - dalyvis
Eidamas (-a) - pusdalyvis
Einant - padalyvis
Ir visi kiti būtieji ir būsimieji laikai, žinoma
Sveikos ![]()
Ingriga,
Pas mus pro langą panašus vaizdas, kaip pas Katuką
,
Mokymas namie turi ir savų pliusų, -įjungia šeimos narius atnaujinti žinias
Šilinge-profas tiesiog
Olaiva, įtariu, kad šita
bet su atmintim sunku, tai...