Ingriduska, toks jausmas, kad tu ne Latvijos pajūryje.
Liepojoje vakar valandą palijo apie 6 vakaro ir viskas. O šiandien apsiniaukę. Va ir yra atostogos prie Baltijos. Oras belen koks, jūra šalta ir smirdinti. Tik paplūdimys geras, platus, švarus smėliukas.
Latvijoj Latvijoj
Ir karsta ir saule ir jura nesmirdi. Maudemes gaivumelis
O žvirbliu kiek.
Vatnenai irgi buriuojasi išskrenda pasirodo į ziemojomo vietas.
O uogas nules skrendantys is Rusijos, Olandijos😂😂😂
Mano pajūry (30km iki jūros)
vakar pavakary tik lijo, smarkiai, o po to ir nesmarkiai. Nu bet vistiek karšta. Šiuo metu saulės nėr, +22 bet ir nelyja
Kerpena, panašiausia į šeivamedį, net lieknėt padeda
: https://www.15min.lt...ali-1030-813262
Vakar visi po lietaus, išskyrus mudvi su maže, nuvarė prie ežero arbatėlėj išsimaudyti. Dvynys tel nepasiėmė ir labai gailėjosi, tai susitarė šiandien su vyru 5 val keltis ir važiuot fotkint
. Tuo pačiu ir išsimaudė ir dar stirną sutiko. Vakar lietus visai padorus pas mus buvo, nieko ypatingo. Voveruškų 2,5 litro parnešė vyro brolis, šiek tiek baravykų, tik labai jie kirmyja.
Kapseika, ten šeivamedis, dar bezu vadinamas. Pirmas vaistas nuo plaučių uždegimo
pas mus vakar žybčiojo, bildėjo, žybčiojo, o nukrito gal 15 lašų tik..bet gerokai vėsu šiandien.. Pas tėvus pietavom kiemuke, tai sesė ant bliuzono dar vieną gerokai storesnį užsivilko..
Mūsų tvarte aš nebuvus, vyras nufotkino yra 2 skrynio medines, kazin ka ten laike.
iš vaikystės kaimo prisimenu kaimynai grūdus laikydavo, kad pelės maišų nesugraužtų.
Vilmak, pas jus kaip ne visam sviete:). Debesuojasi, bet karšta. Mano mažasis jaunuolis vis bando degintis
.
Mūsų kaime irgi dideliuose kuparuose grūdus laikė.
O bezu vadino tik alyvas. Iš kaimynės sužinojau apie šeivamedį.
Vakar pas mus pagriaudejo, smarkokai paliko, bet jokios audros. O šiandien buvom Kairėnų botanikos sode, tai belia kiek medžių privartyta ir šakų prilaužyta
O jau kiek braškių pas mane šiemt
Ir didelės kokios, nors jokių trąšų. Pasirodo nemelavo pardavėja, kai sakė, kad antrais metais iš 10 krūmelių po kibirą skinsiu. Geri tie frigo daigai.
Restar gal nuo vietovės priklauso, nes mano tėvukas bezu vadindavo ir vis nuo kosulio stipraus gerdavo. Ir google beza įvedus seivamedį išmeta ![]()
Pas mus vakar nelijo, tik vėjas smarkus ir apteme buvo.
nu jei jau kalba paėjo ![]()
Pas mus , kaime, alyvas beZDais vadindavo.
Šeivamedžių kaip tai girdėt nebuvo. ![]()
Bet nuo kosulio tik juodasis, raudonas netinka..
Aš žiemą jų sirupą pirkau ..
Aš nusižiūrėjus į Pinavijos alyvų žiedų limonadą, nusipirkau ekologiško šeivamedžių žiedų sirupo. Užsipilu gazuotu vandeniu su ledukais. Skanu.
Beje, ta Pinavija ruošiasi prekiaut nuo kitos savaitės ir pinavijų limonadu.
Parsitempiau du
arbūzus. Tokie mažiukai,bet vistiek. Iš Irano vežti, labai skanūs.
Mano vaikystėj, Suvalkijoj, jokių mandrų sodo ir daržo augalų nebuvo. Keista šiaip, nes mama tai agronomiją buvo baigus. Bet dirbo tai inteligentiškai
personalo vadove (tuo.metu labai įdomiai vadinosi-kadrų inspektorė) ir sekretore-mašininke.
nu, šeivamedis tai ir miške auga..
Bet mano vaikystės kraštuose gal jo nebuvo, nes ir girdėti neteko.