Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Niuma - tu teisi. Aš, kaip visada naivuolė gi, nieko neslepiu :). Nors mūsų namuose dabar ištisai vienas jau suaugęs vaikas yra, tai ir ramu. Net plaukti su mumis nenori.... O ir šiaip kaimynų bobutės ir diedukai budi, viską mato, kai net nebūdavom namie, tai kaimynė raktą turi, gėlės laistydavo, katiną šerdavo, užuolaidas traukydavo 2 kartus per dieną :).

Žuviuk  :4u: - tokiuose dalykuose tai smagiausia įveikti save ir mėgautis. Aš čiuoždama pažiūžom net nesvajoju apie jokius triukus, svarbu smagiai čiuožti nenugriuvus :D.

Atsakyti

Aš vos neužsisakiau karališkai mėlyno šilko wolly, bet pamačiau metražą. 1000m/100g. Nu ir kažkaip supratau, kad tingėsiu sukti tiek :D 

A tu rankom suki? Suktuko neturi? Galiu paskolint. :)

Mano šilkas - 750 m, tai iš dviejų woolio šilkų galima ir su kokiais 2,5 mm. Aš pasirinkau ploniausius namie turėtus virbalus tik tam, kad tankumas būtų kuo didesnis, nes prisiklausiau ir prisiskaičiau, kad šilkas turi savybę smarkiai tysti, jei tik laisvesnis mezgimas.

Viena siūlų pardavėja ir patyrusi mezgėja pasakojo, kad išėmus konusą galima imti siūlą iš išorės ir vidaus. Aišku, aš to nelabai įsivaizduoju, nes jei iš vidaus išsitrauks koks didesnis kuokštelis, tai po to atpainiot jau gali būti reikalų.

Atsakyti

o dar galima iš kart iš 3 megzt, tik nežinau ar šilkas irgi tinkamas tokiam reikalui :)

mano nusipirktieji 100gr-600 m. bet virvutė, tai galima 2,75-3 iš viengubo megzt :)

labas rytas

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 16 liepos 2020 - 08:14

Suktuką turiu :D  bet vistiek ilgai trunka, nusibosta, kol susuku. O be to slidų siūlą sukti yr išvis sudėtinga.

Gal kokią vilną ir galėtum tuo būdu iš dviejų megzti, bet tikrai ne šilką.

Nu jo-šilkas ne man . Aš laisvai mezgu, nepadės nei virbalau.

Atsakyti

katuk galima laukinį šilką pirkt, tas netįsta :)

Atsakyti

Tai aš ir aną tik dėl spalvos tyrinėjau :D 

ir dar svarsčiau, kad su kuo nors poruot galima. 

Kol kas siūlų dairausi tik abaratsos dubliui :rolleyes: 

LIniuka woolly lankymu nesigiria.... nejaugi nieko nepirko??

Atsakyti

Pirko pirko :B Gerai, kad viena buvau ir niekas nematė, kiek išleidau :B

Priedas  IMG_20200715_110140_resized_20200715_052956228.jpg   206,87KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Visa ta lentyna tavo? :D​ 

Atsakyti

Restar, toks neplaninis tas slapukavimas, apie tai, kad namai vieni lieka irgi nebūčiau pagalvojusi, vargiai ar koks vokietis mane čia seka, tiesiog jau pats išvažiavimas buvo gan komplikuotas su dideliu klaustuku, važiuot ar ne, o ir buvimas ten toks uželektrintas, pirmas grįžimas, kai tėčio nebėra... Tad mano įprastiniai rutininiai malonumai buvo nustumti į šoną...

Atsakyti

Katuk, geriau paimčiau kitą lentyną, nes šitoje visokie merinai ir alpakos. Imčiau kašmyrus :D O šiaip wooly labai gerą įspūdį paliko - didelė, erdvi, šviesi parduotuvė. Maloni pardavėja, geras asortimentas.

Papirkau dvejus kašmyrus su šilku ir babiną angoros mikso. Sugundė mėginukas :wub:​ 

Atsakyti

Pliam, jau gailiuos kad nieko nepaprašiau :D 

na, bet siuntimo dar nieks neatšaukė :D 

Kažkoks ten angoros miksas ir mane buvo sudominęs. Vėliau parodysi kokį pirkai, ane?

Atsakyti

Šitą pirkau. Toks gana storas, megsiu su 4 ar 4,5 virbalais. Bet išskalbtas mėginukas nerealiai minkštas❤️

https://www.woolyyar...10-polyamide-2/

Atsakyti