O chemikai visi vandenį randa
Kažkodėl ne iškart supratau
gAlvojau, kokius kasinėjimus gal vykdo.....
Bet vistiek liko šis bei tas bendro.
Čia apskritai labai įdomi tema, apie mokslą (mokslus), filosofiją ir mokslo filosofiją
Mano galva, esmė ta, kad mokslu užsiimančių žmonių yra santykinai daugiau, nei buvo tais laikais, kai visi mokslininkau buvo filosofai, Patikslinu, kad čia kalbam apie mokslą ne kaip apie mokymąsi (net ir aukštojoj) o apie mokslą kaip naujumo (naujų žinių) kūrimą. Tai va ... kai visi mokslininkai buvo filosofai, jie lengvai galėjo susikalbėti tarpusavyje, nes žinių apimtys nebuvo didelės. Ir galėjo diskutuot fundamentiniais filosofiniais klausimais, pvz apie Visatos pažinumą
Dabar gi mokslininkų yra daug, jų bendras žinių kiekis ir taip jau yra didelis, o jie ieško vis naujų (vis dar miršta iš smalsumo - va tikroji fizikų ir kitų mokslininkų mirties priežastis
), bet nebesusikalba tarpusavy. Nesusikalba, nes nežino vienas kito kalbos, sprendžiamų problemų pobūdžio, tikslų ir t.t. Ir rimtiems filosofiniams klausimams nebelieka laiko ir jėgų. Tik vienetai gali pasiekti tokį lygį (supratimo apie fizinį pasaulį ) kad galėtų rimtai argumentuotai filosofuoti ir diskutuoti. O štai filosofai (tie kurių specialybė filosofija) dažniausiai diskutuoja apie visuomenę, ne apie Visatą. Nes jų žinių lygis jiems neleidžia apie fizinį pasaulį pasakyt nieko, ko fizikai tuoj pat neišjuoktų.
Šiam momentui vienintelė, vėlgi mano galva, sritis, kurioj aktyviai reiškiasi mokslo filosofai, yra etiniai biomedicininių tyrimų aspektai.
Nu pavariau
savaitės žodžių limitą išrašiau
jaučiasi, kad jau dabo pasiilgau
Randa randa ir chemikai ir matematikai
bet čia matyt dėl to kad fizikų skaičius didžiausias tai va visokių ir pasitaiko
NU bet kai vadas aiškina, kad fizikas gali būt viskuo netgi balerina o va balerina tikrai fiziku būt negali tai nu...
Jo-jo, viskas tik nuo fizikų koncentracijos kvadratiniame metre priklauso
kuo ji didesnė, tuo keistesnių individų gali sutikt
balerinų, tiesa, nesutikau, bet visokių muzikantų, daržininkų, poetų, mezgėjų, dviratininkų ir šiaip žioplių kaip ir bet kurioj kitoj profesijoj
Man tai šiandien ar gal net vakar kilo poreikis mezgimo krėslui. Išvežė šiandien mezgimo kampą, o ant lovos nepatogu man, nugara vargsta.Aišku reiks dar gerai MB apdorot, anas į kalbas nesileidžia- vietos jam maža. Nu bet kaip nors. Gal turit kokių rekomendacijų, kad ir patogu ir vietos neužimtų daug ir kosmoso nekainuotų?
Nu būna ir fizikų- filosofų
Mūsų filosofijos dėstytojas toks buvo. Pradžioj bsigęs fiziką vėliau filosofiją. Bet nemėgo fizikų kažkodėl
Susišnekėt nemokėjo
Pas mane irgi toks buvo
bet kažkaip labai suprato kokios džiunglės mum ta filosofija ir akcentuodavo suprantamus ir aktualius dalykus.
Man tai šiandien ar gal net vakar kilo poreikis mezgimo krėslui. Išvežė šiandien mezgimo kampą, o ant lovos nepatogu man, nugara vargsta.Aišku reiks dar gerai MB apdorot, anas į kalbas nesileidžia- vietos jam maža. Nu bet kaip nors. Gal turit kokių rekomendacijų, kad ir patogu ir vietos neužimtų daug ir kosmoso nekainuotų?
Man Ikėjoj vienas toks gan aukštas su akių dangalu
besimatuojant pasirodė nieko. Akių dangalas, tai galvos lygy tokios šoninės užsklandos
Bet iš tikro turbūt reik matuotis pagal savo patogumą ir įpročius
Man pvz patogu kai galiu kojas ištiest ir užsikelt kur nors
Apie filosifiją. Man teko laimė/nelaimė du kart klausyti kursą pas tą pačią dėstytoją. Tai pirmą kart buvo nuobodu, nesuprantama ir nereikalinga. Bet antrą kart kažkoks supratimas atėjo, kas kodėl kaip ir iš kur, tai kaifavau, egzui beveik nesiruošiau, nes nugi ir tai viskas aišku buvo.