Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Oranžinė revoliucija tai Ukrainoje ir vyko. Maidanas, vse dela. O oranžinė parengtis ar padėtis įdomiai skamba.

Nu tai taio, kai tinkimus laimėjo ne tas , opozicija ėmė protestuot. Kaip.ir Baltarusijoj dabar. Ir dabartinė oranžinė parengtis susijusi būtent su Baltarusijos reikalais. Gi ten kažkokius opozicinius veikėjus jėga išvežė į UA, vienos nepavyko. Dėl to gali įvykt ir visokie susirėmimai. Nes baltarusių UA gan daug gyvena. Visokių pažiūrų.

Atsakyti

oi, o kas ten ,Ukrainoje, darosi, kad ta ypatinga padėtis?  :blink: 

Atsakyti

Oranžinė padėtis, parengtis tai čia del covido kiek suprantu. Bet kas su tuo spalvos pasikeitimu dar keičiask nieks nepaaiškina.

O del Baltarusijos tai Ukraina uzsidarius visas sienas nuo 28 kai ten pradidejo neramumai, mat plūstelejo per sienas, UA padare pranedima kad laikosi nesikišimo politikos, stebi įvykius,iš atstumo.

Pavaikščiojom po miestą aplink, pasidžiaugėm oru.

Vyrui pica iškepiau ir pakišau putpeles maiše kepti.

Atsakyti

Prikėliau cukinijų blynų. Bekepant ir noras valgyt dingo.

Dabar jau žalių pomidorų džemo eilė. Niekada nebandžiau, bet jau ne pirmi metai noriu. 

Atsakyti

As taip noriu tokiu dzemu, pasidalink receptu

Atsakyti

Ingriduk, nu ten gi cukrus... 

Norėjau pagal Kųmutės virtuvę su apelsinais, bet ekologiškų radau tik citrinų LIdle, tai kitą išgooglinau. 2.5 kg žalių pomidorų, 1,5 kg cukraus ir 4 citrinos (mano mažos, tai 6 dėjau). Susmulkini ir verdi. Rasi receptą, ne vienas yra, visi panašūs. Man jau skanu :). Dar turiu žalių pomidorų, bet taip noriu jau pailsėt kurį vakarą.... Pati, aišku, visko prisigalvoju, nieks neliepia.... 

Atsakyti

Aš pirmąkart humusą pagaminau. Kartosiu :D 

Net nesuprantu, ko taip delsiau ilgai. 
Biškį patriukšmavau naktį. 

Vaikas šnd grybų pyragą iškepė. Liuks viskas gavosi. Ryt dar pakartojimui liko. 

Na ir obuolinis naktinis orkaitėj. Šitas manęs nevilioja kol kas. Humusu su duonele užsikimšau. 

Dar toks juokas šiandien per pietų pasivaikščiojimą buvo - pamačiau eidama ant tako saldainio popieriuką, net atsisukau pasižiūrėt, koks saldainis buvo :D ir prisiminiau Ingriduską, kuri saldainių popieriukus studijuodavo. Tai va, man panaši stadija. Net susujuokiau pati iš savęs :D

Atsakyti

Limit kokia gurmanė pasidarius :D  Aš irgi vis planuoju humusą pasibandyt. Bet bijau, kad nesigaus skanus. Mano kartelę labai aukštai užkėlė kelis kartus Izraely ragautas :wub: 

Konservuoti šiemet visai ūpo nėra. Vos prisiverčiau 5 stiklainius agurkų užsimarinuot. Negi išmesi iš savo daržo. Dar laukia keli kibirai svarainių :B Vis mama pridarydavo sirupo, bet šiemet jau nebepajėgia. Teks pačiai. Man tai to sirupo gali ir nebūti, bet maniškiai tiesiog miršta :)​ 

Atsakyti

labas rytas :)

kažkodėl kai darbas iš namų keltis 7.30 pasidaro dar sunkiau nei prieš 6

BET užtat galėsiu iki paštomato nulėkt siuntos pasiimt

ir galėsiu užbaigt savo šiltą storą pūkuotą :)

Atsakyti

Qqte, o jūs dabar tik elektroninius dokumentus rengiat? Kažkaip neįsivaizduoju tavo darbo iš namų ir popierinių dokumentų :)​ 

Atsakyti

jo tik elektroninius, retais atvejais tik popierinį kokį ar gaunam ar išsiunčiam

Atsakyti

Nu va, reiškia, aš daug anksčiau išbandžiau humusą :). Nors iki šiol nežinau, koks jo tikras skonis turi būti :). Reik užsimerkti avinžirnių, nes turiu mėgėjų :).

Kitąmet nieko nekonservuosiu  :B, visko užteks iš šiemet. Bruknių epopėja baigta  :yahoo:.

Svarainių savų kažkiek yra, bet pjaustyti vyro darbas. Gal kažkiek dar nusipirkt teks, nes labai sueina šeimynai ir sirupas, ir džiovinti cukatai. 

Sapnavau prieš pabundant Gadget... 

Atsakyti