Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

būsiu visiškai nemadinga- nėra nė mažiausio noro išbandyti tai, ką taip gražiai demonstruoja Tereza.. Pažiūrėt- labai gražu  :wub: 

Turėjau 3 klasiokus, užsiiminėjo parašiutizmu.  Bet tik tiek jų ir tebuvo, dabar kažkokia banga parašiutizmo...

Viena klasiokė, kad nepataikyt į gyvatvorę arba  ant kelio , bekreipdama parašiutą pataikė ant Žigulio stogo.. :D Žiguliukas Kasko, aišku , neturėjo.. :lol:

Va, oro balionu skrist norėčiau:)

Vakar  buvo sūnaus 18 , ir nutik taip, kad  mes su sūnum  sergam ... :oh: 

Sūnus tai karščiuoja, ir angina, o man temperatūros beveik nėra, tik sloga ir gerklė pradeda skaudėt...

Tai visi sveikinimai nusikėlė į kažkada  :unsure: , nes nei mes norim, kad kas ateitų, nei pas mus kas nori eiti...

Atsakyti

iš esmės gi visos fobijos yra dėl žinių stokos.

O tai kokios žinios padėtų žmogui įveikt aukščio arba kraujo baimę :hmm: nu gal vorų baimę galima suvaldyt žinant kad konkrečiai Lietuvoj žmonėms vorai nepavojingi ir nepuola iš pasalų  :rolleyes: kaip ir pelės ar varlės  :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 20 rugsėjo 2020 - 17:47

nesuvaldys nė žinios apie vorus- sūnaus draugė  vis tiek paniškai jų bijo , nors studijavus biologiją  :D​  

Atsakyti

Nu žinios žiniom bet aš pvz neįtariau kaip stipriai bijau aukščio kol nepamėginau lipt į Dzeuso olą su vaikuuž rankos

Ir tu gali galvot ko nežinai ar žinai o kai kojos sulinksta ir šaltas prakaitas išpila gali kokiom nori žiniom vadovautis nepadeda

Vyras mano alpsta kraują imant. Nu neabejoju žino kad nenumirs o alpsta ir viskas 

Atsakyti

O tai kokios žinios padėtų žmogui įveikt aukščio arba kraujo baimę :hmm: nu gal vorų baimę galima suvaldyt žinant kad konkrečiai Lietuvoj žmonėms vorai nepavojingi ir nepuola iš pasalų  :rolleyes: kaip ir pelės ar varlės  :D

Tai  viena iš teorijų, ir aš ja tikiu. Kaip.iš tikro veikia fobijų valdymo terapija.

Pirma reik išsiaiškinti, ko konkrečiai bijai. Kad tas voras įkas, užšoks, į burną įlys, kas bėga, kad nebėga, kad vabzdys tiesiog ir t.t. tada pastudijuoti, kaip tas vorasiš tikro elgiasi ir kodėl. Tada, kai žinai, ko gali sulaukti, tu esi psichologiškai tam pasiruošęs ir tau lengviau suvaldyti tas baimes.

Aš taip susigyvenau su vorais. Kol nesusitinku su kokiu nors neišstudijuotu :D Terezza vat žiūrėjo video, išstudijavo kas ten kaip vyksta ir baimės jau buvo mažiau. 

o kas yra kraujo baimė. Visi skirtingai įvardija konkrečiai kas juos gąsdina kraujyje. Kokia nors vaikystės trauma :D  o gal kokia išgyventa negerovė, kad ir labai smulki, bet nesuprantama. O dažnai net neatsimena, kodėl. Juk iš tikro negimė nei su viena baime. Parodyk kūdikiui kraują, kažin ar išsigąs...

Atsakyti

Kiek domėjausi, fobijas išgydo darymas to, ko bijai. Nuolat ir ištisai. Kol smegeninė tiek atbunka, kad tai, ko anksčiau bijojo, priima kaip natūralų dalyką.

Pradedama pvz. kartojant žodį voras garsiai ir būtinai su šypsena, vėliau jie piešiami, žiūrimi multikai su voriukais, plastikinių/guminių visi namai prikišami, vėliau pereinama prie tikrų vorų nuotraukų, prie dokumentikos apie juos, tada apsilankymai terariumuose ir pan. T.y. pamažu, bet nuolat vis artyn. 

O kuo labiau vengiama bijomo dalyko, tuo sunkesnė fobija vystosi.

Atsakyti

Terezza vat žiūrėjo video, išstudijavo kas ten kaip vyksta ir baimės jau buvo mažiau. 

o kas yra kraujo baimė. Visi skirtingai įvardija konkrečiai kas juos gąsdina kraujyje. Kokia nors vaikystės trauma :D  o gal kokia išgyventa negerovė, kad ir labai smulki, bet nesuprantama. O dažnai net neatsimena, kodėl. Juk iš tikro negimė nei su viena baime. Parodyk kūdikiui kraują, kažin ar išsigąs...

Nelabai ten yra ką studijuoti. Tiesiog smegeninę įpratinau prie to vaizdo. O kas įprasta, tas nebaisu.

----------

Būtent. 

Atsakyti

Nenoriu jokio ekstrymo, noriu saugiai ir tvirtai jaustis ant žemės :) 

Kaip nusikaliau šiandien :B  Bet trys litrai dviejų rūšių kriaušių džemo išvirta, Miglė apipirkta, sau naujas kostiumas nupirktas, lapai sode sugrėbti, čenachai pagaminti, šalikas su bruoliu nubrūžintas, pyragas kepa. Ot tai sekmadienis :B 

Atsakyti

Liniuka, kai žinau, kad kelies ten kažkada su gaidžiais :D  tai ne dyvai tiek padaryt.

Nes kai aš išsirioglinu arčiau jau pietų ir dar kavą valandą geriu, tai diena ir baigias neprasidėjus :D 

Terezza, na sąmonės įpratinimas vaizdiniais irgi  gali būt kaip žinių įgijimas.susipažįsti taip sakant su nepažįstamu :D 

Nusipirkau dar vieną piešinuką :rolleyes:​ 

Atsakyti

Tai sakot mano vaikui reik eit į operacinę ir ten tupėt, kol jį nustos pykint. Nu jooo... Gal tiek to...  :lol:​ 

Atsakyti

Tai sakot mano vaikui reik eit į operacinę ir ten tupėt, kol jį nustos pykint. Nu jooo... Gal tiek to...  :lol:​ 

Ne taip smarkiai iš karto :D  gal po lašiuką iš pradžių. 

Nuo piešinukų pradėt pvz :D​ 

Atsakyti

Katuk, o iš ko tą lašiuką išgręžt  :blink: aš nepasirašau  :lol: ir abejoju ar jis bijo raudonų kleckų ant popieriaus  :lol:​ 

Atsakyti