as kazkada miltu pritrukus manu dejau, tai gerai gal net geriau gavosi
Tai manai gi irgi kviečių giminės. Glitimas reikalingas.
Mano meniu šiandien.
barščiai ( kažkaip seniai viriau)
Čili troškinuks
grietiniečiai.
Nevalgom mes manų, tai nesiveisia stalčiuj anie.
Ai tiek tos bėdos
Verdu lęšių pomidorinę sriubą.
Hm, bet krakmolas lyg turėjo sulipdyti, bet gal mažai jo dėjai. Nitė lyg yra sakius, kad deda avižinių dribsių, tair aš dabar visada jų dedu, tada maiau miltų reikia ir minkštesni išeina. Manų tai prilaikau šaldytuve (nes kitaip kandys užsieveisia) - varškės apkepui praverčia.
Hm, bet krakmolas lyg turėjo sulipdyti, bet gal mažai jo dėjai. Nitė lyg yra sakius, kad deda avižinių dribsių, tair aš dabar visada jų dedu, tada maiau miltų reikia ir minkštesni išeina. Manų tai prilaikau šaldytuve (nes kitaip kandys užsieveisia) - varškės apkepui praverčia.
Aš
tikrai ne aš
į verdamus varškėčius nededu dribsnių, tik į blynus
tiesa sakant virtinukų darymas čia mano mamos reikalas
Nu apie dribsnius nepagalvojau
Ha, nu gal tu rašei varškėtukus, o man varškėtukai - tai virtinukai
. Tai aš išgirdau savaip ir labai sėkmingau naudoju
.
Niekada nesupratau, kodėl varškėtukai yra virtinukai. Mūsų kraštuose virtinukai tai koldūnai.
O kaip tada keptus varškėčius vadinat
Mes tai visus vienodai
tik pridedam žodį "kepti" arba "virti"
Kepti varškėčiai
Virti varškėtukai
Virtiniai su varške
net grįžau pažiūrėt kaip prie puodo parašei
Liniuka, 13 Spa 2020 - 19:09, parašė: Kepti varškėčiaiVarškėčiai Tinginėliai Virtinukai. Virtinukai gali būti: su varške, Jonavos (su varške ir morkom), su uogomis (vyšniomis / mėlynėmis, žo, tai, ką kiti vadina šaltanosiais). Dar, sako, verda žmonės virtinukus ir su bulvių, ir su daržovių įdarais. Dar būna koldūnai - su mėsa.Virti varškėtukai
Virtiniai su varške





