Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

as kazkada   miltu pritrukus manu dejau, tai  gerai gal net geriau gavosi

Atsakyti

Tai manai gi irgi kviečių giminės. Glitimas reikalingas.

Mano meniu šiandien.

barščiai ( kažkaip seniai viriau)

Čili troškinuks

grietiniečiai.

Atsakyti

Nevalgom mes manų, tai nesiveisia stalčiuj anie. 

Ai tiek tos bėdos :)​ Verdu lęšių pomidorinę sriubą.

Atsakyti

Hm, bet krakmolas lyg turėjo sulipdyti, bet gal mažai jo dėjai. Nitė lyg yra sakius, kad deda avižinių dribsių, tair aš dabar visada jų dedu, tada maiau miltų reikia ir minkštesni išeina. Manų tai prilaikau šaldytuve (nes kitaip kandys užsieveisia) - varškės apkepui praverčia.

Atsakyti

Hm, bet krakmolas lyg turėjo sulipdyti, bet gal mažai jo dėjai. Nitė lyg yra sakius, kad deda avižinių dribsių, tair aš dabar visada jų dedu, tada maiau miltų reikia ir minkštesni išeina. Manų tai prilaikau šaldytuve (nes kitaip kandys užsieveisia) - varškės apkepui praverčia.

:blink: tikrai ne aš  :D į verdamus varškėčius nededu dribsnių, tik į blynus  :rolleyes: tiesa sakant virtinukų darymas čia mano mamos reikalas :D

Atsakyti

Nu apie dribsnius nepagalvojau :B​ 

Atsakyti

Ha, nu gal tu rašei varškėtukus, o man varškėtukai - tai virtinukai :). Tai aš išgirdau savaip ir labai sėkmingau naudoju :).

Atsakyti

Niekada nesupratau, kodėl varškėtukai yra virtinukai. Mūsų kraštuose virtinukai tai koldūnai.

Atsakyti

O kaip tada keptus varškėčius vadinat :hmm: 

Mes tai visus vienodai :D  tik pridedam žodį "kepti" arba "virti"

Atsakyti

Kepti varškėčiai

Virti varškėtukai

Virtiniai su varške

Atsakyti

:hihihi:  net grįžau pažiūrėt kaip prie puodo parašei

Atsakyti

Liniuka, 13 Spa 2020 - 19:09, parašė: Kepti varškėčiai

Virti varškėtukai

Virtiniai su varške

Varškėčiai Tinginėliai Virtinukai.   Virtinukai gali būti: su varške, Jonavos (su varške ir morkom), su uogomis (vyšniomis / mėlynėmis, žo, tai, ką kiti vadina šaltanosiais).  Dar, sako, verda žmonės virtinukus ir su bulvių,  ir su daržovių įdarais. Dar būna koldūnai - su mėsa.  :rolleyes:    
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilingė: 13 spalio 2020 - 18:32