Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Prašom apie Jonavos ten tuos plačiau🤔 nesu girdėjusi tokių.

Pas mane kaip pas Liniuką. Virti varškėtukai, kepti varškėčiai, o su įdarais virtiniai (su bulvem, su varske su vysniom) su mėsa koldūnai. O su mėlynėm šaltanosiai

Mums mokyklos valgykloj duodavo pietums tuos Jonavos virtinukus... Paprasti su varškės įdaru būdavo a la saldūs, patiekiami su grietine ir cukrum, o Jonavos nesaldūs. Principas tai tas pats, tik į varškės įdarą įmaišyta smulkiai (berods) tarkuotų morkų  :irnesakyk: Tiesą sakant, nuo vaikystės ir nevalgiau, receptūros tikrai nepasakysiu, kas ten žino, kaip prieš 30  :blink:  metų juos ten virdavo.

Atsakyti

Labai tonizuojantis oras  :wub:​ gaivu ir drėgna, jokių dulkių ir šviesos į akis  :wub:

Gaivu :D 

Vėjo greitis apie 20 m/s. Ir lietutis toks nesilpnas

Akių atmerkt vstiek neišeitų

Ai nu. Dar ir tamsuma. Ar užtrauki užuolaidas ar atitrauki-jokio skirtumo

Atsakyti

Kaži kodėl Jonavoj niekad neduodavo Jonavos koldūnų😂

Atsakyti

Ėjau pietų, tai čiut nenupūtė vėjas :blink: 

Atsakyti

Prastovėjau lauke valandą, nei sušalau, nei ką :rolleyes: aišku, nupūst mane ne taip lengva :lol:

Atsakyti

Čia toks iššūkis buvo-stovėti valandą lauke :D 

Pas jus turbūt nelyja.

Aš ne prieš lietų, bet su tokiu vėju, tai kaip sako rusai-врагу не пожелал бы..

Atsakyti

hm, fabijoniškėse nevėjuota, apėjau ratą aplink rajoną tai nepajutau, nors šiaip mane nupūst nesunku :)

Atsakyti

Čia toks iššūkis buvo-stovėti valandą lauke :D

O kur stovėt, kai padangas keičia :rolleyes: ir lopo :oh: eilinį kartą pasigavau kažkokį sraigtą - galėtų statybinkai jų ir nesėt ant kelių :lol:

Atsakyti

liutis uz lango ....  tk miegot :D

Tai ta proga ir pamiegojau iki 13 val. :D

Atsakyti

Ryte išėjau pakankamai gerai apsirengus, tai artėjant prie pusiaukelės pradėjo darytis silpna. Net ne tai, kad labai karšta pasidarė, bet tiesiog silpna. Matyt mano kaklas neperneša apsimūturiavimo šaliku. Vėjas buvo, bet ne toks jau baisus, kad nupūstų. :)

Atsakyti

Neatrodo nei labai vėjuota, nei šalta. Sėdžiu prie Santariškių, atvežiau sūnų pas reabilitologą.

Atsakyti

Sėdžiu poliklinikoje. Pati kalta - atėjau ligų ieškotis. 🙂 jau kuris laikas labai rūgštingumas sukilęs, dėl to ir ėjau, dar galvos skausmais pasiskundžiau. 🙂 Tai ta proga man gydytoja visą pluoštą siuntimų - ir tyrimai visi pagrindiniai, ir mamograma, ir EKG, ir tonometrija, ir źarnos rijimas. 😱😱😱 gal ir gerai, pasižiūrės viską, bus ramu...

į varškėtukų temą - šiandien pietums vaikus palepinau virtinukais su varške. 😁

Pridėta:

Atsakyti