Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos, darbininkės :) Gerai tos laisvos dienos, bet iš ritmo išmuša labai. Šiandien jau po treniruotės, namų tvarkymas įpusėjo. Pietums tik nesugalvoju ką gamint.

Plaukus plaunu tuo pačiu kaip katuko vyras :) Manau labai perdėtas tas brangių šampūnų gerumas. Vis tiek pagrindas visų ta pati chemija. Skiriasi ko įlašina ir kiek reklamos paleidžia. Paskutinį kartą buvau pas kirpėją, kuris dar ir priemonių linija prekiauja. Nu tai dieve tu mano kokį spaudimą patyriau :B Viskas yra šūdas, tik jo gera :D Išsisukau su vienu serumu už 39 eur, kurį jis kažkodėl kaip plaukų formavimo priemonę pristatė :hmm: 

Atsakyti

Liniuka vyturiukas. Pas mus dar tik pusryčių gamyba vyksta, dar ne visi atsikėlę :). Aš ankstyviausia - prieš 9, padariau lietinių tešlą ir pora įdarų, vyras atsikėlęs kepa. Su mūsų kiekiais ilgokai tenka pastovėt prie keptuvių, dviem kepam paprastai, bet vis tiek. Pavalgius prisėdau pamegzt, tvarkytis plano nebuvo :). Važiuosim į sodą, reikia gal ką pasodinti. Šiemet tuo klausimu absoliučiai atsilupus. Nieko be pomidorų ir nepasisėjau daugiau, nežinau, kokias sėklas turiu, ko neturiu. Bet kažkodėl rami ir abejinga. 

Pirkau vakar siūlų prieš pat vidurnaktį, nes išsigandau, kad baigsis akcija Siūlų miške, o aš visą mėnesį nesugebėjau ten nuvažiuoti. Vienų tikrai reikėjo, kitus pritempiau, kad reikia norint panaudoti turimus siūlus. Guilty pleasure... Vis tiek reiks važiuoti pasiimti.

Keista, kad ryt teks vėl dirbt.

Atsakyti

Tu dėl sodo dar pagalvok, nes šalta ir vėjuota šiandien.

Su sodinimu man šiemet irgi visiškas abejingumas. Vyras lysves sukasė, komposto užvežė.  Reikia tik pasėt ką nors ilgai netempiant. Kai baigsis šalnos važiuosiu į šiltnamius gėlių. Jau trečius metus ten važiuoju, pasirinkimas geras ir kainos.

Atsakyti

Aš, tiesą sakant, gal ir nebenoriu važiuoti, bet vyro brolis jau iš miško paskambino :). Reiks jį parsivežt. Na, ir bent duobes pomidorų sodinimui paruošti iš anksto, priliet gausiai. Aišku, ne aš kasiu, bet reikia tinkamai suvadovaut :).

Gal kokią dėžę ir išvežt jau į sodą, per 2 savaites išėjo iš proto.

Atsakyti

Darbo diena paminėta darbu :D 

Susirinkom lentynas garažui ir šiek tiek jas papildėm. Dar šiltnamis padrėkintas, vandens pripilta. Tik tam šiltnamy nieko nėr :D  

Aš ir "prie chebros", labai vangiai šiemet su augalais. Nieko nepasėjus, bet nu svogūnus reiks sukišt jau kitą savaitę, gal kokių salotų/ridikėlių, peržvelgiau savo sėklas, bet kažkaip jokio užsidegimo neatsirado. Nieko nenoriu, nieko nereikia... 

Ai beje, garaže buvo rasta ir lavonų :D  varlės ir kelių pelių. Apie vabzdžius nekalbu :rolleyes:​ 

Atsakyti

Aš tai noriu turėt daug daržovių ir jas valgyt, bet ne baisiai kas auga pas mane, xar dalintis su kenkėjais reikia, vietos maža, tai ir entuziazmo neberasta. Pvz., burokėliai niekada pas mus nėra užaugę. Pernai buvau pilna vilties, taip gražiai sudygo ir...liko tokie stovėt suskiai neaugantys. 2 eilutės:). Išroviau, išmėčiau supykus. Tikrai auga šparaginės pupelės ir žirniai, jeigu sugeba išdygt ir nebūt suėsti - kurklių arba .... stirnų.

Dalį šiltnamio okupavo braškės. Bandžiau be gailesčio dalį išraut, išnaikint, tai vyras susirinko ir dalį atgal pasodino, dalį į daržą :). Vyro brolis vėl su trimeriu prasisuko per lilas, flioksus, viendienes darželyje - sugalvojo garšvas prapjaut :oh: . Tai paburnoju už nesąmones, pasidžiaugiu, kai padaro, ką pasakau. Taip ir gyvenam:). Na, svarbu grynam ore yra galimybė pabūt. Šiemet jau antrąsyk lauke mezgiau, pernai tik rugpjūčio gale susiruošiau.

Atsakyti

Buvo planas susitvarkyti namus šiandien, bet ištiko mezgimas su pertraukom pavalgyt. Čia kaip po abstinencijos po beveik 3 savaičių. 🤦‍♀️

Atsakyti

Ką tokio kabinančio mezgi?

Aš vis dar ne pačius mylimiausius mezgu. Bet turiu mintį bent jau etapą pabaigt, kad virbalai nebūt užimti. O ten ir pasimatuot bus galima, gal ir užkabins.

Dar ieškau kažko paprasto, bet gana šventiško vestuvėms birželio vidury. Neviltis jau ima, nes nieko padoraus ant eilinių moterų nėr niekur. Kažkokie maišai ir chalatai....arba kainos kosminės. Ir dar dydžiai kažkokie ant pagaliukų....

Atsakyti

Aš tai nerealiai įsižeminau. Iš pradžių nepavilkau kojų, sėdėjau, žiūrėjau, mezgiau bet kai jau išsijudinau, tai nemažai nuveikta ir mano, ir kitų rankom. Kitą kartą jau galima bus sodinti pomidorus, duobės suruošyos, gausiai prilietos, šio bei to vidun įdėta, pabandžiau dar į vazonėlius prisisėti visko, ko namie nesugebėjau. Bus faina, jei išdygs ir augs, nežinau, kur reiks dėt :D. Jeigu neišdygs...  Parsivežėm savo rididėlių ir svogūnlaiškių.

Atsakyti

Aš tą mėlyną moherį mezgu, kur pirtyje pradžia buvo. 2,5 virbalais, tai man visai vasarai bus.

Atsakyti

Aš pastebėjau, kad lėti mezginiai - kai žinai, kad niekur nenuskubėsi bet kuriuo atveju - dėl didelio dydžio ar mažų virbalų, kažkaip labiau raminančiai veikia. Plėšykis nesiplėšęs, vis tiek niekur nenuskubėsi. Tai atsipalaiduoji ir mėgaujiesi procesu.  Aš dažniausiai visgi esu rezultato mezgėja, ne proceso, tai visai malonus atradimas buvo lėto proceso. Čia kalbu apie  dabar mezgamą vyro megztuką.  Bet... tiesą sakant, nežinau, ar man tas suveiktų tik lygiai mezgant. Visgi žakardas, koks paprastutis bebūtų, duoda savo :). Baigsiu vieną vyro rankovę šiandien, beliks antra ir galėsiu nešiot :D. Erzinu vyrą :). Iš tikro gal megsiu ir sau, jeigu  rasiu tinkamo siūlo savo podėliuose.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 02 gegužės 2025 - 09:33

Laba diena,

Liniuka, į kokius šiltnamius važiuojat gėlių?

Aš šiandien darbe sėdžiu ir dar vienas kolega yra. Kiti paiėmė išeigines arba darbą iš namų. kadangi Rusnę šiaip ar taip reikėjo pavėžėt, tai ir į darbą atvažiavau :)

Šiltnamio neturiu, tai galvos nesuku dar. O į daržą gal vėliau ką nors kaišiosiu, kai jau šilčiau bus. 

Nekažkas auga. Pernai pomidorai geri buvo, o kitkas tai šiaip sau. Reik gal žemę ten iš pagrindų pakeisti, o ne kompostu tik papildyt  :hmm: Salotų, ridikelių niekada neturiu. Agurkų būna tik pavalgymui ir tai nesočiai, dar šparaginės užauga. Ir porai užaugdavo, bet pernai kažkaip nususo ir mažiukai visai liekni teliko.

Svogūnai kažkodėl irgi labai silpnai. Tik laiškams ir teauginu, bet ir tai nekažką  :rolleyes:  Reiktų pasitart su kuo nors išmanančiu, ko čia trūksta  :hmm: Cheminių trąšų nenoriu naudot.

Ai, cukinijos pernai gerai derėjo  :wub: Labai mano mėgstama daržovė  :wub: 

O šiaip iš gyvenimo - pradėjau jau net naktim sapnuot, kad iš darbo išeinu  :oh:  :lol:  :lol:  Visai nekažką periodas šitoj srity..

Esu patyrus spaudimą iš kirpėjos irgi dėl pirkimo  :rolleyes:  Tai įsigijau kažokią plaukų formavimo priemonę, kurią namie panaudojau gal kokius du kartus  :rolleyes:  :oh: Paskui tą kirpėją po daugelio metų pakeičiau į kitą ir pas naują vėl kažkokiu būdu teko nusipirkt beveik analogišką priemonę  :oh:  :lol:  :lol:  Tai ta irgi dar stovi, bet panaudojau daugiau nei porakart  :D Šiuo metu ieškau kitos meistrės, kaip jos visos dabar vadinasi :D Vieną naują jau išbandžiau, bet galvoju, gal kitąsyk eisiu dar kur kitur  :rolleyes: 

Iš mano menko mezgimo fronto - beveik baigiau ir antrą kojinę. Per savaitgalį planas pabaigt iki galo  :) 

Ir noriu kokio nors didesnio ilgo meditacinio mezginio. Gerom akim ir paprasto, kur galvot nedaug reik  :rolleyes:  :D 

Atsakyti