Gražios spalvos Olaivos liemenės. O jei būtų megztukas, tai išvis 100 balų būtų
realiai kaip ir liko rankovėms siūlo, bet man labai reikalinga liemenė,kaip rūbas, nes man visad būna per karšta, tai čia bent vėsiau be rankovių
Niuma, tai pas mane buvo lygiai tas pats, kaip pas tave - konservus tekdavo išmest, kiek bandžiau, ir nesukau sau galvos - atrodė sveikas, laimingas, žvalus, kol per 24 dienas susisuko. Realiai, aišku, ne per 1 mėn viskas užaugo . Kadangi pradedu nuo naujo lapo, tai ieškau naujausios info, ir va ką sužinojau:
„Aukso standartas“ pagal naujausius tyrimus
Ideali mitybos schema:
70–80 % – drėgnas visavertis kačiukų maistas (grain-free, šviežia mėsa)
20–30 % – aukštos kokybės sausas maistas (baltymai >40 %)
vandens fontanėlis
kartais (1–2 kartus/sav.) virta mėsa be prieskonių (vištiena, triušiena) kaip papildas ar skanėstas.
Ir įsijungė manyje pirmūnė/perfekcionistė .
Tai jeigu auginčiau katiną jau pripratusį prie tam tikro maisto - kažin, ar ką keisčiau, net jei ir norėčiau - kažin, ar pavyktų. Norėjau pasakyt - kuo daugiau žinai - tuo sunkiau gyvent . Išvis vos ne depresija buvo apėmus, kai paskaičiau apie raw mitybą, kaip perka šaldytus mažus viščiukus su plunsksom ir mala - prideda dar kepenų, kitos žalios mėsos, dar kažko, žodžiu, yra konkreti formulė raw mitybai... Supratau, kad tokia pasišventusi aš tiesiog negaliu būti
... Na, nes ir pati tobulai neismaitinu...
O šiaip ne tą pastraipą nukopijavau. Nes iš pradžių kamantinėjau apie suaugusių maistą, paskui jau konkrečiai apie mažylių. Bet rekomendacijos suaugusiems tos pačios. Kačiukų mityba tik tuo ypatinga, kad jiems augimui reikia daugiau kalorijų.
Klausinėju, nes noriu rasti kokį nors aukso vidurį...
Ką rodo naujausi moksliniai tyrimaiPagal šiuolaikinę veterinarinę mitybos praktiką:
Katės yra griežti mėsėdžiai, todėl turi gauti aukštos kokybės gyvūninių baltymų (ne augalinių!).
Drėgnumas itin svarbus – katės natūraliai mažai geria, tad drėgnas maistas (konservai, virta mėsa, RAW dieta) padeda išvengti šlapimo takų ir inkstų problemų.
Geriausia — kombinuota mityba: 70–80 % drėgno maisto + 20–30 % sauso (arba tik drėgnas maistas, jei gali).
Ieškok tokių, kurių pirmas ingredientas – šviežia mėsa, o ne miltai ar grūdai.
O kaip tu patikrini, iš kur DI ima informaciją?
DI paprašiau koncentruotai info vienoje vietoje, kad pateiktų, remdamasis naujausiais moksliniais tyrimais. Tai nebuvo man nauja info - jau buvo susidūrusi su tom pačiom žiniom kitur, tik norėjau pasitikrinti. O socialiniuose tinkluose tiek visokių vėjų - vieni sako, kad sausas maistas visiškai š ir negalima juo maitinti, kiti, kad šlapi konservai - totalus blogis ir pan. Užtat ir ieškau kažko patikimiau ir, kaip ir sakiau - kažkokio aukso viduriuko.