Nežinau iš tikrųjų kokie tie spec nusiskundimai. Brolis mano buvo susidūręs, kad davė jam siuntimą endo, bet neparašė, kad ir bakteriją ištirtų, tai ir neištyrė, nes jei nėra siuntime, tai ir nedaro. Anksčiau tai ir negydydavo visiems kam nustatydavo, bet nebūdavo simptomų. Dabar jau visiems naikina tą bjaurybę, nes didina skrandžio vėžio riziką. Man jei būtų iškart gydę kai nustatė prieš keliolika metų, tai gal nebūčiau iki atrofinio gastrito nusigyvenus.
Restar-nu tai pasiimi čiurlioniškojo aprašymą ir mezgi dryžuotą ripsą. Kur čia galvos sukimas.
Pylori galima nustatyt ir iš kraujo ir iš kakio. Bet patikimiausia tiesiai iš vietos. Eik Restar pas šeimos g. Sveikata yr tik tavo reikalas-kas kitas ja pasirūpins?
Apie tuos ankstukus, turiu momeny, kad pati pamiršau, ir tik netyčia užmačiau kad kažkas numezgė. Visai norėčiau pleduką numegzt, nes visos tas liemenes mezga, bet aišku, kad tam reik daugiau laiko, kurio ir neturiu. O merinų turiu, bet visi tamsūs
Nu tai yra daug geresnių aprašymų nei čiurlioniškas
. Aš nemezgiau pagal jį savojo. Galvos sukimas - kur ką paimt, kaip ką persiskaičiuot. Bet bėda man tik ta, kaip ir tau su ankstukais
. Kai yra noras, tai yra ir priemonių.
Mano kaimynė sakė - ne, ne, nemegsiu liemenės, megsiu pleduką, paprasčiau. Sakau - man tai liemenė paprasčiau, nes reikia 1 kamuoliuko, o tau pledukui - 8. Nepatikėjo. Nuvarė į Saulės siūlą su nuolaida pirkti, rašo man - nu 18 eur vien už siūlus tikrai tiek nenoriu aukoti ankstukams, čia ne kariai. „Nu tai ar aš tau nesakiau“
. O tos lėlių liemenės taigi tik žaidimukas. Kol ne pensijoje, tai galiu daryt gerą tik tokiu būdu, kuris manęs pačios neapsunkina.
Aš tai apskritai manau, kad yra ir labiau tikslinių auditorijų negu ankstukai, kurie turi mamas. Va kokiems kūdikių namų klientams daug labiau matyčiau prasmę megzt. Bet čia tik mano raganos nuomonė
Liniuka - čia jau beveik whataboutizmas
. Remi Ukrainą - tai kodėl LT senelių neremi? Mezgi ankstukams - kodėl kūdikių namams mezgimo neorganizuoji? Šaržuoju, tu taip nesakai. Bet jeigu matai poreikį kitur - kodėl to ir nedarius. Aš, kaip tinginė, tai neisiu ir nesiūlysiu niekam savo mezginių, man patogu, kai kažkas paorganizuoja, gerumo gyslelę pažadina
.
Tiesiog kažkas išreiškė poreikį, kažkam buvo lengva suorganizuoti - kas nori, tas ir jungiasi, dėl pačių įvairiausių priežasčių. Greičiausiai normalaus dydžio kūdikiams tikrai netrūksta jokio apsirengimo. Kažkada dar seniai draugė, dirbusi SOS vaikų kaimuose pasakojo, koks finansavimas juo pasiekia ir kaip jie turi materialinių dalykų kartais daugiau už šeimose augančius. Vat ko jiems trūksta - tai tikros šeimos. Nors būtent SOS modelis yra, kad jie auga kaip šeimoje, turi "mamas", "tetas". O ankstukams turbūt sunkiau tinkamų rūbelių gauti. Ir organizuoja tos mamos, kurios pačios turėjo ankstukų, žino problematiką, bendrauja ir dabar su ankstukų šeimomis. Manau, kad jeigu iki gimdymo nemezgė tos mamos, tai susilaukus tokio vaikučio joms tikrai ne iki mezgimo pačioms. Žinoma, galima išgyvent ir be mezginių
.
Va, jeigu kam aktualu - nemokamas, man labai fainas, kelis kartus mezgiau, bepirščių modelis šiandien: https://www.facebook...sqhPeZ9KqPJmQ1l. Aš, man atrodo, pirkau.
Ankstukai yra tie, kurie ateina nepranešę. Ir neturi nieko primezgus.
Ir kiekvieno prisijungusio prie vienos ar kitos iniciatyvos motyvai yra skirtingi.
Aš pvz atvykau gimdyt neturėdama visiškai nieko. Ir po visko neturėjau galimybės pamatyt vaikų. 3 savaites. Net nežinau, kuo tuos vaikus rengė ar maitino. Nu beveik kaip kūdikių namų klientai. Aišku, kažkuo rūpinos vaikų tėvas. Bet tikrai nemezgė.Taip kad, situacijų būna įvairių.
Nusipirkau
Liniuka, tavo dryžiai (tie kur mezgi) labai gražūs!
Parodyk ką pirkai, gal ir man reikia. Nusižiūrėjau Qqtės pyniuotį, žiauriai gražus
AIšku mano dryžiai irgi nieko
Screenshot_20251110_184840_Outlook.jpg 130,83KB
0 Parsiųsta kartų
Šviesaus nebėr, paėmiau likusį-čia dukrai, nors nežinau, ar tiks.
Žalias-noriu kažko, nu nes žalio neturiu, o labai mėgstu ![]()
Sektos buhalteres - su jūsų diena! ![]()
Pažiūrėjau virtualiam kalendoriuje, kokia čia mėnulio fazė, kad taip pirkti siūlus norisi
. Nu pilnatis, tai poroj pardžių krepšiai pilni
. Vienoje tai galėčiau neskausmingai ir nusipirkt už tą čekį, tik kelis eurus pridėdama. Bet kažkaip svajojau kokio labai mielo siūlo SAU papirkti, o ne tiesiog Drops snow, Eucalan ir virbalus - nieko gero sau. Bet kad nuo pat birželio ten nieko gero ar geidžiamo ir nerandu. Nei Cardif kašmyro jokios norėtinos spalvos, nei ničnieko. Jau taip nusigyveno ta Siūlųdama, kad baisu. Jeigu kokių siūlų dar ir turi, tai spalvų - visai ne... Ai, neskubėsiu. Kitoj, tai iškį kašmyro įsidėjus
. Bet vis primenu sau, kad nežinau, kas man tinka ir patinka. O ne sau pirkti ne taip patinka... Žodžiu, jokių sprendimų nepriimsiu. Reikia eit pradėt megzt verčiau
.
Žalia spalva graži, bet tokią plonybę iš 4-5 siūlų sukti ir megzti tingėčiau.
Tas Cardif kašmyras vilioja, spalvų pasirinkimas didelis. Bet kaina megztukui labai jau didelė gaunasi. Wooly baby cashmere jau brangus atrodė, bet Cardif kontekste papigutis
Man megztuką iš Cardifo megzti atrodo beprotybė
. Bet noriu anytai nupirkt pora kamuoliukų ar 3 skarukei. Tik dėl spalvos neapsisprendžiu.
Perkant Pasaulio siūluose su kodu Ievamezga gaunasi nebloga kaina, palyginus su kitom parduotuvėm - 12.11 eur, jeigu kas gundosi.
, ech, mintimis aš buvau su jumis...
O baliukas... nu, toks ne mano skonio ale bet reik ir tokios patirties. Pvz, kai atvaro 1 val policija
bet čia toks nacionalinis žaidimas "įskūsk kaimyną" vadinas-reik nereik - neesmė.
Bet iš tikro tai nebuvo blogai, tik kompanija neįdomi.
Oho
nauja patirtis ;)
Aš šiandien grįžus irgi migtelėjau
Smagu buvo atsipūst nuo kasdieninio bėgimo.
Va, priverstiniu būdu siūlų galiukus sukaišiojau. Ir net išsaugojau mezginį, kurį Vincis beveik prichvatizuot žadėjo... Reiktų metų kojinę pabaigt ir sugalvot, ko noriu sekančio, nes senai pirktų schemų prisispausdinau. Siūlai - dėžėse. Beveik visus rasčiau. Reikia tik sugalvot, ką toliau
Ne su ū paskaičiau
Labos
Pagaliau jus čia pavijau.
Mūsų ta pirtis labai gerai buvo, atsigavimas.
Miegot aš nelieku, nes žinau, kad nemiegosiu svetimoj neaiškioj vietoj tarp daug fainų žmonių. Jau geriau naktį per rūką. Šiandien ryte radau nuleistą padangą visai. Nemačiau, tik dukrą vežant į mokyklą buvo įtartinas šlept-šlept-šlept.
Tai vat įdomu, ar aš taip ir per rūką šlepsėjau, ar jau tik sekmadienį kažkas nutiko.
Ankstukams megzti prisijungiau ir aš, turiu kažkiek likučių. Aš pati ankstukė, Klinikų namely pagyvenus, tai man artima tema. Spėju, mane tai pagal senovinį įsivaizdavimą rengė kokia kandančios vilnos liemene, o tai dabar man viskas kanda ir kutena nenormaliai.
Moherio jokio net prabangybinio nešiot negaliu.
Apie Cardifo megztinį net nesvajoju, kai kaina tokia.
Keli tokie megztiniai ir išeitų padori sumai investicijai į nekilnojamą turtą.
Kiek siūlų šiais metais pirkau nesakysiu.
Tikrai daugiau nei du kartus. Nesuskaičiuojamai. Neskaičiuoju, kad pačiai ramiau būtų.