Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Myliu / nemyliu visada yra kriterijus, tik labiau ar mažiau racionalizuotas.

Gavau savo CaMaRose siūlus - ekologišką padūmavusio butelio stiklo žalumo vilną - smagiai pyniuojasi mėginukas.

Pietums kepiau steiką ir valgiau su marinuotais pievagrybiais, burokėlių salotomis ir kaparais (na, visiškai užaugusiais kaparėliais, mniammm).  Galiu galvoti tik kavą ir prezentacijas, tuomi ir užsiimu. Fone protingas žmogus kalba apie biržas. Saulė šviečia. Šeimoj visi sveiki.

Atsakyti

Man tas pats kūrybiškumas, iniciatyvumas ar myliu/nemyliu stovi ant to paties laiptelio. Ką aš vadinu 'už gražias akis'.

Nors pildant praeitų metų įsivertinimo anketą mano ir šefo nuomonės išsiskyrė. Aš save vertinau labiau, jis mažiau, bet kažkaip  skirtingais aspektais rėmėmės.

O kai pas mus skyriuj dauguma dirba virš 10 metų, ar 15, ar 20. Čia jau patirtis manau, laaabai panaši. 

Tai va, nėra taip blogai, bet visada norisi geriau. O kiekvienam darbe yra tų pliusų, kurie atsveria tai, kas netinka.

Atsakyti

Niuma, visas “minkštas” ir AI nepaimamas savybes surašai gražioms akims?

Atsakyti

Apie atlygio direktyvą kalbat :D. Didelė, didelė tema darbdaviams. Tie, pas kurios ir taip daugiau mažiau normaliai, stengiamasi dėl skaidrumo, equal pay, tai tie ir toliau dar šlifuoja ir stengiasi tobulinti. Pas kuriuos bile kas, giminystės, tai ir toliau galva neskauda. Įdomu, kaip realiai įgyvendinama, t.y. tikrinama ir baudžiama bus už neatitikimus konkrečiai LT. Turėjau ir turėsiu renginių nemažai ta tema, dar labiau apsišviesiu. Bet man tai gryna teorija, tai per vieną ausį įeina, per kitą išeina, nereikia aksdien su tuo dirbti.

O kodėl dirbam už tiek, kiek gaunam - matyt dėl to, kad daugiau nemoka, kad nėra kalno pasiūlymų ant stalo ir amžius darosi nekonkurencingas beigi negali sau leisti gyventi be atlyginimo. As simple as that. 

Atsakyti

Restar, ne tuo aspektu klausiau. Juk oficialios reorganizacijos metu visada yra žmonių, kurie galėjo gauti finansinę pagalvę ir panaudoti laiką pvz. gauti naują kvalifikaciją, bet pasirinko likti su mažesniu atlyginimu ir daugiau atsakomybių (kalbu apie artimoj aplinkoj įvykusią reorganizaciją).

PS amžius kartais ateina su patirtimi.

Atsakyti

Kalno pasiūlymų nereikia. Pakanka vieno puikaus.

Atsakyti

Dėl iniciayvumo tai nesutinku, kad jis kaip tos gražios akys. Vakar kaip tik premijas skirsčiau ir tikrai tie, kurie visur pirmi, vis ranka pakelta, imasi papildomų darbų gavo daugiau. Skiriasi algos ir pas mane. Bet labai priklauso nuo iniciatyvos, lyderystės. Ir startas ne visų vienodas. Pvz. šiemet atėjo pas mane į auditores kito padalinio vadovė. Tai jos startinė alga yra jos prieš tai gauta vadovės alga. Didesnė nei kitų auditorių. Nu nėr aišku teisybės :B​ 

Atsakyti

Gadget-visi atvejai yra individualūs. Ir tie puikūs pasiūlymai nesimėto, o dar ir tuo laiku, kuriuo reikia.

Atsakyti

Kalba yra kodas. Svarbu, kaip kalbi. Ką sakai. Kokius žodžius naudoji. Puikūs darbai laukia savo puikių darbuotojų.

Man - veikia.

Atsakyti

Tai ir sakau-visi mes skirtingi. Tai, kas veikia tau, nebūtinai veiks man. 

Ir kažin kokio puikumo tas darbas, jei 

taip ima ir laukia :D  o pokalbis tai jo, tam ir skirtas, kad abi pusės parodytų, ką moka. 

Atsakyti

Liniuka, tu kalbi iš savo organizacijos aukštumų, kuri viskas labai sustyguota ir yra ne tik norai, bet ir galimybės. Niuma - turbūt kalba iš savo realybės, iš to ką girdi ir mato. Aš negaliu atsistebėti, kokia amplitudė yra tos įvairovės tarp organizacijų LT. Kas vieniem - grynai elementarūs dalykai, apie kuriuos neverta kalbėti, pas kitus - negirdėti kosmosai.

Gadget kalba iš savo pasitikėjimo savim aukštumų. Aš - iš savo realybės.  Paskutiniam darbo pokalbyje buvau... gal 2010? Nei aš ieškau, nei manęs kas ieško  :). Nors didesnės komandos ir organizacijos benefitų, ir  potencialo užsidirbti daugiau - kartais pasiilgiu. Pvz, šiandien organizavau vizitą į Kiloverse. Savo diektorei sakiau - noriu naujo darbo, kur maitina darbe ir kur sportuoti gali darbo vietoje :). Dar visai norėčiau pastebėjimo visų extra mylių, kurias darau labai dažnai. Bet šito nesakiau ir niekam tas neįdomu. Tik aš tieisog negaliu kitaip, nes čia mano DNR.

Ok, baigiau dirbt, reikia padėt kompą.

Atsakyti

Katuk, nekartosiu tavo naudotų veiksmažodžių ties darbu. Aš - apie tai, kokius žodžius naudojame, įvertinančius, pakeliančius, ar ribojančius ir nuvertinančius. 

Kaip skambinate vėluojančiai siuntai? Aš - taip, kad atveža ir užneša.

Ir tie ekologiškos vilnos siūlai labai maloniais mezgasi. 

Atsakyti