Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katuk, neišsitampo man labai užpakalis  :unsure:  Po apačia tik maikę ir pėdkelnes deduos. Po vasarinėm suknelėm apatinuką, nes tos kiauresnės būna, bet po storom vilnom nieko daugiau nesidedu. Lyg normaliai dar viskas. Po kelių panešiojimų skalbiu, tas gal irgi atstato į vietas.

Olaiva, skamba sudėtingai… Jaučiu vis tiek tada reikės keist ir tik maždaug aprašymo laikytis, kai toks siūlo skirtumas.

Atsakyti

Man neskalbtas krepšiukas irgi labai gražus, nes tam ariante  prie spalvų dar ir faktūra - akytės mezginio ryškiai matosi. Grožis 🥰

Atsakyti

Olaiva, rimtai mezgi pagal aprašymus be mėginukų?  :unsure:

Taip, nes dažniausiai mezgu iš rogutinio merino, tik pask metu pradėjau pirkti siūlus kitoniškus ir va, kiek problemų :) 

Atsakyti

Neskalbtas yra lepšis be formos :D​ 

Atsakyti

Olaiva, o tas rogučių taškas užsidaręs jau? ( Man tikrai nieko nereikia:) ) .

Sapnavau šiąnakt, kad prie Vilnelės angis man į padą įkando, greitoji neatvažiavo ir aš jaučiausi be galo vieniša ir nelaiminga ir kai Daumantė paklausė, kas man yra, visa gerkle pasikūkčiodama blioviau :). Trumpoji sapno versoja :). Vakarienei valgiau lašinių...

Atsakyti

Olaiva, o tas rogučių taškas užsidaręs jau? ( Man tikrai nieko nereikia:) ) . Sapnavau šiąnakt, kad prie Vilnelės angis man į padą įkando, greitoji neatvažiavo ir aš jaučiausi be galo vieniša ir nelaiminga ir kai Daumantė paklausė, kas man yra, visa gerkle pasikūkčiodama blioviau :). Trumpoji sapno versoja :). Vakarienei valgiau lašinių...

Dar ne, bet spalvų pasirinkimas toks labai kuklus: pieno balta,smėlio, pelės pilka,grafito,tamsios...

Atsakyti

Liniuka, bet gražus lepšis :D 

Mano dienos planas nuo vakar vakaro keitėsi jau kokius 4 kartus :D 

Nu ir ok.

Ramiai išsiėmiau žuvį, iškepsiu gabaliukais. Gal dar keksą.

Emilis išsiprašė į kaimą. Jau kažkur pakeliui su vyru. 

Aš vis ar su nosinėm draugauju, tai likau namie. 

Atsakyti

Pas mane pietums karka su raugintais kopūstais. Vakar buvo lašiša su brokoliais. Rytoj numatyti balandėliai. Iš bado nemirsim :D Vakar buvom spektalyje, juoko iki ašarų. Šiandien dailės geriją aplankėm. Gaila, kad vis didesnę dalį ekspozicijos užima šiuolaikinis menas. 

Atsakyti

Bandau rodytis savo juodulį Eva cardigan.  :ax:  Pasitaikė retoka proga būti namuose šviesiu paros metu, bet ir pati matau, kad vis tiek nelabai kas matosi.

image2.jpg

Būčiau gal visai ir patenkinta, taip su meile megzta, klaidų regis nepalikau, bet su dydžiu tai smarkiai nepataikiau  :( – po skalbimo kabo ant manęs labiau nei ant tos pakabos (S dydis vadinasi, siūlai Drops Merino extra fine). Net pavydu skaityti, kaip žmonės pasirodo ima sau pagal aprašymus ir mezga vargo nematydami, o aš po kelių pavyzdėlių (ir skalbtų, ir kartais natūralaus dydžio), n skaičiavimų perskaičiavimų vis tiek neišgaunu norimo rezultato. Dar iki skalbimo šiam rankoves permezginėjau, nes buvau įsitikinusi, kad bus per trumpos, o pasirodo kone per visą rankogalio ilgį galėtų būti trumpesnės  :oh: Tai va, žinau, kad nenešiosiu, bet ardyti kol kas gaila... Gal dukra, pripažįstanti tik oversize'inius džemperius, kokia proga apsirengs.

Dar prie viso "linksmumo" šiandien laukėme vyro tėvų atvažiuojant švęsti susikaupusių trijų gimtadienių, iš kurių du – jubiliejiniai. Ryte paaiškėjo, kad mama apsirgo, šventė atšaukiama. O maisto tai taip prabangokai pripirkta, į šaldytuvą netelpa. Einu toliau gaminti...

Atsakyti

Labai gražus megztukas, kiek matyt,  bet dropsų merinas - laaabai palaida bala po skalbimo, kiek žinau. Nebent prie jo dėt kitą plauko storio siūlą suvaldymui. 

Atsakyti

Smalsute-numegzta tai labai gražiai... ir jo, kai kurie merinai negražiai taip elgiasi, gaila darbo.

Bet turbūt pas kiekvieną mezgėją būna toks periodas-ar tai nesėkmių, ar tai išsiblaškymo... gal verta pailsėt apskritai.

Mano rozmarino liko pusė rankovės, bet esu kažkokia miegapelė, tik paimu, pusė eilės ir ate :D  tai jei serialą dar atsisuku, ką pramigau, tai mezginys pats nesimezga :D 

bet jau mąstau, ko noriu toliau-siūlų nepirksiu, bandysiu iš turimų kažką. Jų tikrai pakanka :D  vilioja tas ekokašmyras, pirty mėginukas pamegztas buvo, kol kandys jo neatrado, bo nes kažkaip galvoju, gal jau bus du metai, kaip jis pas mane :hmm:  ar metai? Atmintis kaip pas žuvytę :D 

Tai va, bet modelis kažkaip neišsikristalizuoja. Labiau vilioja kokie dryžiai, spalvinės kompozicijos ir pan.

Gal reiktų į branchą susiruošt, mažu susišaudyčiau kašmyrinių likučių toms rankovėms :hmm:  nu prie to eko pridėt. Arba merinus komponuot, kurių likučių daugiau nei reikia.. tai va tokios godos godojasi :lol: 

Atsakyti

Pas mane šiandien bulviniai blynai su varškės užpilu. Privalgėm, nusidažiau kasas, apdailinqu galutinai ir dailiai moherinuko kaklą,mezgu nuo pažastų žemyn. Ramybės neduoda vakar matytas siūlas ir mėginukas dailus. Bet jam tada reik kitokio modelio. Noriu su sagutėm. Jaučiu rizikuosiu su konstantom tą Magie :)

Šnd niekur nelįsiu, su chalatu dar, relaxas :)

Atsakyti