QUOTE(Carlin @ 2018 09 26, 19:00)
Žinok turiu kameroje Selection by Rimi sviestinių kruasanų šaldytų, tai net nuėjau sudėtį pažiūrėt. Jie su sviestu ir be palmių riebalų. Tai gal ir Selection sviestinė sluoksniuota tešla be jų?
Nes man Selection tešla skaniausia, retai naudoju, bet naudoju.

Nes man Selection tešla skaniausia, retai naudoju, bet naudoju.
Yra rimi sviestinė bemielė. Ta irgi be palmių. Kartais perku. Bet šiaip esu prisisukus ir viską darau pati.
Papildyta:
QUOTE(kriisti @ 2018 09 26, 19:14)
Kildint tešlos nerajk

200 ml pieno (arba 100 ml pieno ir 100 ml vandens);
2 v.š cukraus; - aš dedu arbatinį šaukštelį, užtenka
1 pakelio sausų mielių (7-11 gr.);
180-200 g minkšto sviesto (kambario temperatūros);
0,5 a.š. druskos;
apie 450-500 g miltų.
Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.
Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2-3 min. ir pastatyti 30 min. į šaldytuvą.
Iškočioju, juostom supjaustau, dešreles apsuku, tada skersai supjaustau maždaug dešrelę į 3 dalis, aptepu kiaušu ir į duxofkę 180°