Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Man tai +20 kg buvo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 14:09)
Jėzau Jėzau, tai kai visai nusens, vien tik bumbėjimas ir bus. laugh.gif

Tai jau tikrai. Bet iki to laiko jau ir mes būsim prieglušės, nusitylinsim aparatus iki minimumo ir tegu bumba į valias jie sau smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2017 04 26, 14:33)
Jis, mat, sugalvojo, kad aš nėščia labai gerai kūstu doh.gif doh.gif

Oooo, vėl jis norėtų "vienas" vaikus auginti biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 14:56)
Nu bet tai... O ką? Mintis laugh.gif

Jokia čia ne mintis, nekalbėk netiesos biggrin.gif Man šiandien parėjo prisiminimai, kodėl aš taip ilgai delsiau su antru vaiku, kai mažas užtaisė rėkimo fiestą, nuo vakar vakaro galva kvadratinė wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 04 26, 15:36)
Jokia čia ne mintis, nekalbėk netiesos  biggrin.gif  Man šiandien parėjo prisiminimai, kodėl aš taip ilgai delsiau su antru vaiku, kai mažas užtaisė rėkimo fiestą, nuo vakar vakaro  galva kvadratinė wacko.gif

Pfffff, atbėga daug daug kartų per dieną, stipriai stipriai apsikabina ir sako "myliu mamą labai labai" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 04 26, 14:36)
Jokia čia ne mintis, nekalbėk netiesos  biggrin.gif  Man šiandien parėjo prisiminimai, kodėl aš taip ilgai delsiau su antru vaiku, kai mažas užtaisė rėkimo fiestą, nuo vakar vakaro  galva kvadratinė wacko.gif

Bet pas tave nei varpučių, nei garšvų anei dirvinių pienių nėr darže bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 16:01)
Bet pas tave nei varpučių, nei garšvų anei dirvinių pienių nėr darže  bigsmile.gif

Garšvos neturiu, nors iš trijų pusių sklypuose yra, už tai turiu daug daug pienių, varpučio, žliugės, balandų, asiūklių.

Ir ne-ja-mu gal-von bigsmile.gif Man tai labai patinka kapstytis. Nėr nuotaikos ar sveikatos ir neraviu, atsiranda - einu pravalyt čakrų laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 15:11)
Garšvos neturiu, nors iš trijų pusių sklypuose yra, už tai turiu daug daug pienių, varpučio, žliugės, balandų, asiūklių.

Ir ne-ja-mu gal-von  bigsmile.gif Man tai labai patinka kapstytis. Nėr nuotaikos ar sveikatos ir neraviu, atsiranda - einu pravalyt čakrų laugh.gif

Gaudvile, aš Kulkei parašiau, kad jos mergelė, nors ir nepanešioja mažojo, kai jis laaabai verkia, bet daržai blizga smile.gif

Man ir labai patinka kapstytis darže. Va tik šiemet žiūrėsiu, kai mano sąnariai reaguos. Bet va ta dirvinė pienė, tai labai nepatinka... Ana aukšta, gaji, su labai galinga šaknų sistema - plinta kaip varputis. Jei lieka nors koks trupinukas, tai kai šilta ir drėgna, oho kiek per porą dienų škados pridaro. Gali praktiškai kas savaitę ravėt. Pas mus dar labai gerai amerikonka ir žliūgė veši, bet čia niekis smile.gif
Su šakėm kedensim žemę bent 5 kartus ir vėliau ravėsiu ir ravėsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 13:56)
Nu bet tai... O ką? Mintis laugh.gif

jau gal kaip nors apsieisiu..
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 14:35)
Man tai +20 kg buvo  blink.gif

man minus tiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2017 04 26, 14:36)
Oooo, vėl jis norėtų "vienas"  vaikus auginti  biggrin.gif

taigis.
O dar neseniai sakė, kad jau ilgai negyvens, abo sveikata jau visai nekokia. Liepiau iki to laiko, kai jau nebegyvens, man surasti gerą turtingą rūpestingą vyrą, kad gerose rankose likčiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 14:47)
Pfffff, atbėga daug daug kartų per dieną, stipriai stipriai apsikabina ir sako "myliu mamą labai labai"  wub.gif

ugu, čia tai gėris wub.gif wub.gif Bet man dabar jau labai gėris kai tas didesnis už mane apsikabina wub.gif O tokių mažuliukų jau gal anūkų palauksiu, tiek to.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 16:18)
Gaudvile, aš Kulkei parašiau ....

Bet va ta dirvinė pienė, tai labai nepatinka...

Supratau supratau biggrin.gif

Filosofiškai parašysiu - kai į blogį ( pienes) pakeiti žiūrėjimo kampą, nei jos plinta slibinišku greičiu, nei negerumą sukelia. Be to, žinau tik vieną, kad chemikalų prisiuostyt, prisivalgyt ir taip galiu, a savuose aruose jokių herbicidų nenoriu. Tarplysvius kauptuku nukertu, lysvės mulčiuotos, lengvai išsitraukia.

Nius ir mergiotė įpratus skainiot žiedukus.

Ir čia ne koks laikinas durnumas. Yra daug, ko paveikti negaliu, o herbicidų galiu nepurkšti ;)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 15:47)
Yra daug, ko paveikti negaliu, o herbicidų galiu nepurkšti ;)

aš irgi niekad nepurškiau, ale kad nepurkšti tų aviečių, reik jas visas iškasti ir persodinti į visiškai išdirbtą ir nuravėtą plotą. O ravėt pabandžiau - be šansų. Ten ne šiaip varputynas, ten velėna pasidariusi. Tos šaknys tiesiog neišsitraukia, nutrūksta, ir tiek. Kast bandžiau - keliasi ir aviečių šaknys.

Dalį šilauogių nuravėjau savaitgalį. Šiaubaš kažkokš. Jau tas raviu nežinau kiek kartų per vasarą, viskas mulčiuota storiausiu žievės sluoksniu. O kai pajudini... po ta žieve tiek varpučio šaknyno.. doh.gif Pernai dalį šilauogių atkasiau, storos plėvelės po kokį 70 cm gylio šonuose patiesiau ir vėl užkasiau. Tai ten dar visai neblogai. Ir tai kai kur jau per viršų bando lįst.
Su medeliais krūmeliais tas pats. Ravėk neravėjęs aplink. Šiemet nusipirkau lengvą elektrinį kultivatorių, kad pati patempčiau, tai kas antrą savaitgalų aplink vaismedžius su juo prasieinu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 04 26, 17:05)
aš irgi niekad nepurškiau, ale kad nepurkšti tų aviečių, reik jas visas iškasti ir persodinti į visiškai išdirbtą ir nuravėtą plotą. O ravėt pabandžiau - be šansų. Ten ne šiaip varputynas, ten velėna pasidariusi. Tos šaknys tiesiog neišsitraukia, nutrūksta, ir tiek. Kast bandžiau - keliasi ir aviečių šaknys.

Dalį šilauogių nuravėjau savaitgalį. Šiaubaš kažkokš. Jau tas raviu nežinau kiek kartų per vasarą, viskas mulčiuota storiausiu žievės sluoksniu. O kai pajudini... po ta žieve tiek varpučio šaknyno.. doh.gif Pernai dalį šilauogių atkasiau, storos plėvelės po kokį 70 cm gylio šonuose patiesiau ir vėl užkasiau. Tai ten dar visai neblogai. Ir tai kai kur jau per viršų bando lįst.
Su medeliais krūmeliais tas pats. Ravėk neravėjęs aplink. Šiemet nusipirkau lengvą elektrinį kultivatorių, kad pati patempčiau, tai kas antrą savaitgalų aplink vaismedžius su juo prasieinu.

Matai, pas mane lengviau viską suvaldyt, nes viskas pasodinta vejoj (varputis neturi sąlygų subujot). Vyras praėjusį savaitgalį spec peiliu apipjovė kraštus, kompostine žeme apdėjo, o vasarą mulčiuoja pomedžius, po vaiskrūmiais ir po avietėmis. Jei viena, kita piktžolė išlenda, pro šalį eidamas išrauna. Ar kai veją pjauna, apeina su žirklėmis kraštus ir tuo pačiu išravi. Kartais pabumba, ale kai pasiūliau parduot sodą, sakė nekreipti dėmesio į tuos bumbėjimus, nes gi patinka kuistis.

Tiesa, šilauogių šaknys tai paviršiuje, atsargiai su tuo kultivavimu ;)

Gėlyne piktžolės taip pat neerzina, nes gi su smagiu įrankiu 'prakedenu' dirvos paviršių, tai ir piktžoles kartu nutraukiu. Įrankiai prie ilgo koto dedasi, tai ant kelių nereikia klupot. Beliko daržo vietą iš pagrindų susitvarkyti ir jau judinsiu vyriškį, kad padėtų laistymo sistemą pajungti. Laistymas kolkas didžiausia bėda.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 04 26, 15:32)
jau gal kaip nors apsieisiu..
Papildyta:
man minus tiek smile.gif
Papildyta:
taigis.
O dar neseniai sakė, kad jau ilgai negyvens, abo sveikata jau visai nekokia. Liepiau iki to laiko, kai jau nebegyvens, man surasti gerą turtingą rūpestingą vyrą, kad gerose rankose likčiau biggrin.gif
Papildyta:
ugu, čia tai gėris  wub.gif  wub.gif  Bet man dabar jau labai gėris kai tas didesnis už mane apsikabina  wub.gif  O tokių mažuliukų jau gal anūkų palauksiu, tiek to.

Bet tai isvargai tuomet, jei toks minusas.
Man pasiseks, jei sese gris, pas ja dar maziuku yra 😍

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 15:47)
Filosofiškai parašysiu - kai į blogį ( pienes) pakeiti žiūrėjimo kampą, nei jos plinta slibinišku greičiu, nei negerumą sukelia. Be to, žinau tik vieną, kad chemikalų prisiuostyt, prisivalgyt ir taip galiu, a savuose aruose jokių herbicidų nenoriu. Tarplysvius kauptuku nukertu, lysvės mulčiuotos, lengvai išsitraukia.

Nius ir mergiotė įpratus skainiot žiedukus.

Ir čia ne koks laikinas durnumas. Yra daug, ko paveikti negaliu, o herbicidų galiu nepurkšti ;)

Ten nezinau ar dirvine piene. Ji kaip usnis, auksta, daugiamete, zydi tokiais skurdziais pienes ziedukais, perlauzus pienas bega. Bet blogumas, kad labai visli, tu saknu neimanoma isrinti...
Bet herbicidu nenaudojam. Ir taip nuo ukininku lauku gaunam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 17:37)
Ten nezinau ar dirvine piene. Ji kaip usnis, auksta, daugiamete, zydi tokiais skurdziais pienes ziedukais, perlauzus pienas bega. Bet blogumas, kad labai visli, tu saknu neimanoma isrinti...
Bet herbicidu nenaudojam. Ir taip nuo ukininku lauku gaunam  verysad.gif

Žinau kurią pienę mini, tikrai panaši į usnį. Supranti, augalui gyvuot vienaip ar kitaip lapai reikalingi. Sėklos - pasidaugina, užsisėja, o šaknys be antžeminės dalies na niekaip nesutvertos gyvent. Tai tereikia neleist žydėt ir nuolat nukapot. Šaknų nereikia stengtis traukt. Kiek supratau, kultivuojat daržą. Tai iš rudens giliai suart, o pavasarį būtinai išakėt. Sekantį rudenį-pavasarį pakartot.

Beje, aš vien kapojimu usnis ir krienus išnaikinau. Nors pradžioj purškiau ir ne kartą roundup'u. Atželdavo.
Atsakyti