Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 17:05)
Žinau kurią pienę mini, tikrai panaši į usnį. Supranti, augalui gyvuot vienaip ar kitaip lapai reikalingi. Sėklos - pasidaugina, užsisėja, o šaknys be antžeminės dalies na niekaip nesutvertos gyvent. Tai tereikia neleist žydėt ir nuolat nukapot. Šaknų nereikia stengtis traukt. Kiek supratau,  kultivuojat daržą. Tai iš rudens giliai suart, o pavasarį būtinai išakėt. Sekantį rudenį-pavasarį pakartot.

Beje, aš vien kapojimu usnis ir krienus išnaikinau. Nors pradžioj purškiau ir ne kartą roundup'u. Atželdavo.

Pries pora metu uzsiveise. Pernai tikrai nekart nezydejo, nes ravejau ir ravejau...Rudeni suarus, pilna saknu. Tik va neturi aketuvo, tai zinai, viskas rankiniu budu su sakem, grebliu. Dabar taip pat suars.
Darzus tai ariam, nes pamiske ir labai daug kenkeju. Aplink ukininku laukai.
O del tu pieniu, baiminuosi, nes ten naujas siltnamis bus. Siom dienom statys. Kitu vietu nesinori, nes toliau nuo sklypo krastu, tad toliau ir nuo ukininku auginamu kulturu, kurias jie apdirba, plius aukstesne vieta.

Na zodziu, bandysiu labai gerai prakratyt su sakem, o siltnami mulciuoju, tad lengviau bus viska ispesiot. Pernai lysviu dali mulciavau, tai ten lengva ravet buvo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 16:23)
Tiesa, šilauogių šaknys tai paviršiuje, atsargiai su tuo kultivavimu ;)

žinau smile.gif aplink jas tik rankytėm smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 16:37)
Bet tai isvargai tuomet, jei toks minusas.

tai kad ne, labai gerai jaučiausi smile.gif prie pykinimo tiesiog pripratau, ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 17:05)
Beje, aš vien kapojimu usnis ir krienus išnaikinau. Nors pradžioj purškiau ir ne kartą roundup'u. Atželdavo.

mane dar rūgštynės užknisa. Labai gerai, kai gali prisiskint esant reikalui už dešimties žingsnių nuo namo. Ale dabar jos turi tendenciją išlįst prie pat braškės kerelio. O kai pas mane plėvelėj pasodintos, tai praktiškai vidury braškės kero išsikeroja rūgštynė. Ir kaip sunku jas išpašolvonint doh.gif Taip ir darau, kaip tu sakai - kapoju antžeminę dalį ir kažkiek šaknies, nes giliau negaliu prieit. Bet ir gajos jos..
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 18:47)
Pries pora metu uzsiveise. Pernai tikrai nekart nezydejo, nes ravejau ir ravejau...Rudeni suarus, pilna saknu. Tik va neturi aketuvo, tai zinai, viskas rankiniu budu su sakem, grebliu. Dabar taip pat suars.
Darzus tai ariam, nes pamiske ir labai daug kenkeju. Aplink ukininku laukai.
O del tu pieniu, baiminuosi, nes ten naujas siltnamis bus. Siom dienom statys. Kitu vietu nesinori, nes toliau nuo sklypo krastu, tad toliau ir nuo ukininku auginamu kulturu, kurias jie apdirba, plius aukstesne vieta.

Na zodziu, bandysiu labai gerai prakratyt su sakem, o siltnami mulciuoju, tad lengviau bus viska ispesiot. Pernai lysviu dali mulciavau, tai ten lengva ravet buvo.

Nelabai gerai vėl apart neišrinkus šaknų. Net labai negerai. Vėl užteršiama dirva.

A dėl šiltnamio - nuoširdžiai patariu. Nerauk absoliučiai nieko. Blogai bus, jei žydinčios piktžolės kris po pomidorais. Kol nežydi - kuo puikiausias mulčas. Kerpi su žirklėm ir miegi sau ramiai.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 18:39)
Nelabai gerai vėl apart neišrinkus šaknų. Net labai negerai. Vėl užteršiama dirva.

A dėl šiltnamio - nuoširdžiai patariu. Nerauk absoliučiai nieko. Blogai bus, jei žydinčios piktžolės kris po pomidorais. Kol nežydi - kuo puikiausias mulčas. Kerpi su žirklėm ir miegi sau ramiai.

Zinau, kiek pavyko, isrinkom rudeni. Dabar ars kur darzas bus pakartotinai, vel prakratysiu viska. Siltnamio vietoj jau nears. Pries sodinant i siltnami, viska rankom 5 kartus praeisiu, kiek pavyks isrinksiu, o tada jau mulciuosiu.
Kol kas nieko zydincio, jos veliau pradeda. Bet jau zaliuot apatine skrotele pradejo.

Ar taip negerai?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 04 26, 19:55)
Zinau, kiek pavyko, isrinkom rudeni. Dabar ars kur darzas bus pakartotinai, vel prakratysiu viska. Siltnamio vietoj jau nears.  Pries sodinant i siltnami, viska rankom 5 kartus praeisiu, kiek pavyks isrinksiu, o tada jau mulciuosiu.
Kol kas nieko zydincio, jos veliau pradeda. Bet jau zaliuot apatine skrotele pradejo.

Ar taip negerai?

Nelabai supratau. Taip ar taip nori viską purtyt? O ne priesmėlis ten pas jus?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 04 26, 20:30)
Nelabai supratau. Taip ar taip nori viską purtyt? O ne priesmėlis ten pas jus?

Noriu bandyt isrinkt, kiek pavyks. Ar negerai?
Net nezinau, kokia zeme skaitosi. Vidutine biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
Kaip suprantu saintliną reikia sveikinti su lieknėjimo planais smile.gif
Gaudvile, ramybės tau. Puikiai suprantu, aš jau net nerašau čia, nes "saugiklius" pastoviai išmuša.
Kulke, visai nebloga tavo mergelė sakyčiau smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Šiandien aš tingiu.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2017 04 26, 21:09)
Kaip suprantu saintliną reikia sveikinti su lieknėjimo planais smile.gif 

Kulke, visai nebloga tavo mergelė sakyčiau smile.gif

nu jau ne, su tokiais planais prašom nesveikinti biggrin.gif

aha, tikrai nebloga mergelė pas Kulkę drinks_cheers.gif Reiktų man savąją mergelę pas Kulkinę į tobulinimosi kursus nusiųst biggrin.gif
Ale šiandien aš irgi ant mergelės nebumbėsiu - šian ainu Žizel žiūrėti, va smile.gif

Labas rytas smile.gif
Atsakyti

labas rytas, oj, prajuokino Saintlinos vyras, geri planai, tiesiog superinis dietologas :)

Ojej, vajej, jaučiu reikia šliaužt daržan, gal braškes paravėsiu. O avietėse pas mane kad garšvos sužaliavo, reiks paleist dukrą su žirklėm pasismaginti.

Atsakyti
QUOTE(kukuska007 @ 2017 04 27, 08:29)
Ojej, vajej, jaučiu reikia šliaužt daržan, gal braškes paravėsiu. O avietėse pas mane kad garšvos sužaliavo, reiks paleist dukrą su žirklėm pasismaginti.</p>

o garšvos nemėgsta karpymo? Pas mane vieną gėlyną jos labai užkėtojusios, vis ravėt bandau. Pabandysiu tada pakarpyt bigsmile.gif
Atsakyti