Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 22, 08:17)
Žinau, ale problemos tos pačios su daržu  mirksiukas.gif
Šiuo klausimu jau aš iškritus iš medžio verysad.gif Tarkim, ar tu kišaisi į auklėtojų darbą ir nurodynėjai, kaip reikia dirbt? Ar pas jus buvo tarp 3-4mečių smurtas ir dar tokio lygio, kad antrą susirinkimą iš eilės sušaukia? Aš tai kiekvieną rytą ir vakarą stresą apturiu, ryte vaikas nenori eit, vakare grįžta su pamušta akim, apibraižyta, apdraskyta ir dar kažkas skundžiasi, kad maniškė kažką dantukais pažymėjo. Baisiai mylima auklėtoja tampo už pažastų ir net prie tėvų balso nevaldo.

Maniškė pradėjo lankyt nuo 4metų daržą tik. Gal mums pasisekė, bet pati grupė, tiek vaikai, tiek auklėtojos buvo labai geri. Va auklytė- kitas reikalas, rėksnė, gruboka, bet užteko pačioj pradžioj, kai pasiskundė, kad tampo, nueit ir pasiklaust pas auklėtojas, kame reikalas. Užteko, suprato, kad vaikas šneka ir papasakoja kas vyksta. Bet čia auklytės darbas buvo. Išvis, auklėtojom nusiskundimų neturiu, viena tikrai pasitikėjau kaip pačia savim, kita buvo tokia saldoka, labai domėjosi vaikų psichologija ir visad pasakojo, kaip nuo pat vaikystės svajojo dirbt darželio auklėtoja. Bet ji ir buvo vaikų favoritė. O dėl pačių vaikų elgesio, pasikartosiu, kad tikrai geri vaikai buvo surinkti. Auklėtojos tai pabrėždavo. Gal, kad nebuvo asocialių tėvų vaikų, niekas neatsinešdavo chaoso. Ir dabar, mokykloj, klasėj didžioji dauguma iš darželio grupiokai, tai mokytoja kiekvieną kartą per susirinkimą padėkoja mums už gerus ir darbščius vaikus, nes prieš tai buvusi jos laida buvo košmariška, su spjaudymais, spardymais, matuškom ir pan.
O tavo atveju, jei pastabos auklėtojoms neveikia, eičiau pas direktorę, jei ir jai nulis emocijų, tada tikrai verta atsisveikinti su tokiu daržu, juk vaikas ir jo saugumas, gera sveikata visad pirmoj vietoj. Šita, o ką kiti tėvai šneka? Jiems viskas gerai, ar irgi turi nusiskundimų? O gal yra jau pabėgusių?
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2017 05 22, 08:17)
Žinok kiek pamokymų ir priekaištų gavom biggrin.gif  net meningitu grasino, kol vyras atrėžė....  man ir pačiai baisu buvo, bet lyg nekosti unsure.gif  nors jie su vyru ir žiemą į eketę šoka unsure.gif

Reikėjo siųst pamiegot ir nekreipt dėmesio mirksiukas.gif biggrin.gif Užknisa mokytojai auginimo ir auklėjimo klausimais. Tavo vaikas, kaip nori taip ir tvarkaisi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 22 gegužės 2017 - 07:39
QUOTE(Kulkė @ 2017 05 22, 08:43)
tavo atveju, jei pastabos auklėtojoms neveikia, eičiau pas direktorę, jei ir jai nulis emocijų, tada tikrai verta atsisveikinti su tokiu daržu, juk vaikas ir jo saugumas, gera sveikata visad pirmoj vietoj. Šita, o ką kiti tėvai šneka? Jiems viskas gerai, ar irgi turi nusiskundimų?  O gal yra jau pabėgusių?

Apie direktorę atskira kalba. Pirmas įspūdis koks buvo, toks ir išliko. Jei babcė stipriai metuose, o atrodo, kaip Olialia pupytė ( tas baisusis vaizdas, kur soliariumas, mokejažas ir šukuosena net bendrauti su žmogum trukdo). Žodžiu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 22, 08:49)
Apie direktorę atskira kalba. Pirmas įspūdis koks buvo, toks ir išliko. Jei babcė stipriai metuose, o atrodo, kaip Olialia pupytė ( tas baisusis vaizdas, kur soliariumas, mokejažas ir šukuosena net bendrauti su žmogum trukdo). Žodžiu.

Aaaa... Sena barbė. Čia kaip su pliku - nepasipešiosi.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 22, 07:17)
Žinau, ale problemos tos pačios su daržu  mirksiukas.gif

pervedinėk vaiką kažkur. Ir kuo skubiau. Nesąmonė kažkokia.Tokios psichologinės traumos paskui lieka labai ilgam.

Labas rytas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2017 05 22, 06:57)
Šeimyna nugalėjo biggrin.gif  jūros vanduo ledinis, net kojas gelis, spėkit kas visą laiką maudėsi, net bartis reikėjo, kad iš vandens išlystų ax.gif

mano vaikis su klase buvo Palangoj. Reikėjo parašyt raštelį auklėtojai, kad leidžiu savo vaikui braidžiot jūroje biggrin.gif Tai grįžęs irgi sakė, kad vanduo ledinis, kitiems užteko vos koją kyštelt ir gana buvo. O maniškis tai gatavas maudytis buvo.. kol kiti su kamuoliu žaidė, šitas vandeny malėsi.
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2017 05 22, 06:43)
Na, pasipasakokit savaitgalio nuodėmes  biggrin.gif

sugalvojau, kad diedus uždraust reik smile.gif
Vakar tik vieną dieną kaime buvau, susodinau paprikas, pasėjau agurkus, o kai pradėjau išsodinėt gėliukus iš daigyklų į lauką, tai tokių pretenzijų sulaukiau, kad niekais užsiimu blink.gif doh.gif

Užtat vakare gavau iš tetulės bulvinį pusmaišį jacintų ir narcizų svogūnėlių smile.gif Tiesa, kai jie išdžius ir nusivalys, gausis jų n kartų mažiau, ale vis tiek smaguma smile.gif
Ir dar braškių dubenėlį iš šiltnamio jau prisiskyniau wub.gif
Tiesa, apie braškes. Lauke- baisinis liūdesys. Didžioji žiedų dalis nušalus.. nebet vėliau besiskleidžiantys žiedukai bus geri. Ir vėlyviausios veislės, laimei, dar nežydi. Tik kad jų ne tiek daug yra. Reiks gerokai padaugint tų vėlyvųjų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 gegužės 2017 - 08:23

Labs ryts.

Kur sumautas luetus dingo? Reikaalingas vienai nakčiai.

Žiauru, kai vaikų kolektyve negetumai. Pas mus vienas kandžiotis buvo mėgėjas, ten grynai su kalba buvo problemos. Bet auklėtojos ir šeimininkės labai geros buvo. Tai dabojo labai. Dabar tas vaikas vienoj klasėj su maniškiu. Apsitvarkė reikalai, bet jaučiu hiperaktyvumo yra kažkiek.

Nu aš į jūrą tai nelysčiau, nors senais laikais gavom kelialapį birželio pradžiai, vanduo buvo apie 10, nu ir maudėmės, o kas daryt :)

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 05 22, 09:22)
sugalvojau, kad diedus uždraust reik smile.gif

Ir dar braškių dubenėlį iš šiltnamio jau prisiskyniau  wub.gif
Tiesa, apie braškes. Lauke- baisinis liūdesys. Didžioji žiedų dalis nušalus.. nebet vėliau besiskleidžiantys žiedukai bus geri. Ir vėlyviausios veislės, laimei, dar nežydi. Tik kad jų ne tiek daug yra. Reiks gerokai padaugint tų vėlyvųjų.

A, nu tai šitą sugalvojus jau ,matyt, ir Ieva buvo, tik gavus Adomą po šonu biggrin.gif Visi jie vienodi biggrin.gif

Kad tave kur biggrin.gif Aš vakar jau svajojau apie braškes su pienu biggrin.gif Pas mane keli pirmi žiedukai prasiskleidė su gedulu, kiti žydi gražiai. Bet tai mano mizerio su tavo plantacijom nesulyginsi. Iš vėlyvų tik Pandora dar nežydi. Salsa jau baltuoja.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 05 22, 08:41)
Iš vėlyvų tik Pandora dar nežydi. Salsa jau baltuoja.

Pandora ir Malwina nežydi, o Salsa ir Florecija išties jau šviečia.
Bet kaip graudu žiūrėt, kai tiek daug žiedų ir vos ne visi juodais viduriukais.. O per anas šalnas gi tikrai dar nieks nežydėjo, tik nedidukai pumpuriukai buvo. Suėdė ir tokius, vadinasi.
Tikiuosi, kad iš didelio ploto vis kažkiek uogų bus. Ir bent jau šiltnamy tai tikrai jų bus nemažai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(kukuska007 @ 2017 05 22, 08:29)
Nu aš į jūrą tai nelysčiau, nors senais laikais gavom kelialapį birželio pradžiai, vanduo buvo apie 10, nu ir maudėmės, o kas daryt smile.gif

aš labai seniai irgi buvau gavus kelialapius dviems pamainoms birželį į Šventąją. Ne tik jūra ledinė buvo, bet kažkodėl ir karšto vandens nebuvo. Bet nors oras buvo neblogas, tai labai neblogai pasiilsėjom su vaiku smile.gif
Atsakyti

Pandora ir Malwina nežydi, o Salsa ir Florecija išties jau šviečia.
Bet kaip graudu žiūrėt, kai tiek daug žiedų ir vos ne visi juodais viduriukais.. O per anas šalnas gi tikrai dar nieks nežydėjo, tik nedidukai pumpuriukai buvo. Suėdė ir tokius, vadinasi.
Tikiuosi, kad iš didelio ploto vis kažkiek uogų bus. Ir bent jau šiltnamy tai tikrai jų bus nemažai wub.gif

pas mane pirmas žiedas pajuodęs lengvai buvo, galvojau nu va, bet turbūt tas vienintelis, dabar jau baltuoja. Bet šiemet galima sakyt praėjo tos pavasarinės šalnos pro šalį, visos jums kliuvo. Bet vynuogės, kad ir dengtos gavo per pumpurus. gaila labai. kitąmet turbūt nedengsim, kad vėliau vegetacija prasidėtų.

Aš prisipažįstu, kad esu apkiautėlė. darže dar nieko nepasėjau, gėda man. Bet zakon podlasti veikia pilnumoj, visi darbai turi būti pavasarį, ir dar sugebėjo siurblys sudurnavot, tai sėdžiu be vandens. Vietoj to, kad darbus dirbt, teks siurblį taisyt, šūds.

Atsakyti
Labas rytas
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 22, 06:54)
Nunu, tai jau pati ką prinuodėmėjai? laugh.gif

Laba iš ryto  bigsmile.gif

Pou! Į kurį darželį pervedei savo brangenybę?

As saviski pervedziau, kur tu nepervesi. Mane jos sugebejo itikinti, kad su vaiku yra labai blogai. Verkdavau pastoviai. Tik va ko kitur jis prazydo ir atsiskleide puikiausiai. As jau tau minejau, kad tik veliau suzinojau, kad ir kiti "blogi" vaikai buvo, iki naktiniu slapinimusi davedusios buvo. O tikslo nesuprasi, gal pakisu norejo. Jau kiek as priemoniu pripirkus buvau ir saviskiui, ir kitiems vaikams priruosdavau, dainavimo knygu, visokiu geru uzimtumo. O direktore, tai pati matai kokia.
Kitos mamos pervede i visai netoli esanti darziuka, bet jau nepamenu koks. Kazkur netoli Rasos gimnazijos. Mano sesuo vede Partizanu g., bet nebuvo patenkinta, pervede prie uosviu i Sancius, kur super buvo. Maniskis dar pusmeti lanke Spinduleli (jis uz Sukileliu pr. IKI),tik kad cia atejo vieta, tai persivedem. Labai saunus kolektyvas buvo, buvom patenkinti labai. O drauges kelios ten veziojo ir toliau.
As ziurejau, kad mano mamai cia patogiau, arciau nuvesti. Visi isgyre buvo, o kad taip bus, nieks nezinojo...

As tikriausiai per daug persikaitinau, pervargau. Nakti ir ryte su tualetu bendravau. Dar gerai, kad nakti, nes vakare teatre buvom.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 05 22, 10:29)
Dar gerai, kad nakti, nes vakare teatre buvom.

kaip spektaklis? smile.gif

sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kukuska007 @ 2017 05 22, 10:23)
darže dar nieko nepasėjau, gėda man.

Eik jau, pas mane dar net braškės po žiemos nesutvarkytos, šiltnamis neužsodintas, apie sėjimą darže dar net nesvajoju. Ir tai dar alermo nekeliu biggrin.gif

A vyriškis amžinai iš koto išverčia. Pilnos namie palangės čilių daigų - nemato. Iš darbo parveš, rūpinasi, vadinasi cool.gif
Ai, na ką čia sėt, dėl temperatūros ir šviesos nervintis, jei nėra namie daigų. Nėra! laugh.gif

Tik prie jokių siurblių taisymo nagų nekišiu. Turbūt jau kokius 5 metus prašau vandenį sutvarkyti, svarbesniu reikalų atsiranda.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 05 22, 11:29)
Labas rytas

As saviski pervedziau, kur tu nepervesi. Mane jos sugebejo itikinti, kad su vaiku yra labai blogai. Verkdavau pastoviai. Tik va ko kitur jis prazydo ir atsiskleide puikiausiai. As jau tau minejau, kad tik veliau suzinojau, kad ir kiti "blogi" vaikai buvo, iki naktiniu slapinimusi davedusios buvo. O tikslo nesuprasi, gal pakisu norejo. Jau kiek as priemoniu pripirkus buvau ir saviskiui, ir kitiems vaikams priruosdavau, dainavimo knygu, visokiu geru uzimtumo. O direktore, tai pati matai kokia.
Kitos mamos pervede i visai netoli esanti darziuka, bet jau nepamenu koks. Kazkur netoli Rasos gimnazijos. Mano sesuo vede Partizanu g., bet nebuvo patenkinta, pervede prie uosviu i Sancius, kur super buvo. Maniskis dar pusmeti lanke Spinduleli (jis uz Sukileliu pr. IKI),tik kad cia atejo vieta, tai persivedem. Labai saunus kolektyvas buvo, buvom patenkinti labai. O drauges kelios ten veziojo ir toliau.
As ziurejau, kad mano mamai cia patogiau, arciau nuvesti. Visi isgyre buvo, o kad taip bus, nieks nezinojo...

As tikriausiai per daug persikaitinau, pervargau. Nakti ir ryte su tualetu bendravau. Dar gerai, kad nakti, nes vakare teatre buvom.

ačiū ;)

Nesirk tongue.gif
Atsakyti