Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(ponia Lylia @ 2017 06 22, 19:22)
O Larso Keplerio skaitei tą naują fantastinę?

Priimsiu į pavėsinę, kur jau čia tokią viešnią ant žemės guldysi. biggrin.gif

nežinau, kaip tu marinuoji, gal taip pat. Mėsos gabaliukus sutrinu prieskoniais, biški cukraus, aliejaus, svogūnų ir gerai išmaigiusi palieku keliom valandom. Tada pilu biški acto ir mineralinio, kad gerai apsemtų. po kokių 4 val. galima kepti. Man skaniausias toks.

skaičiau. Man nepatiko.

o, kaip fainiai bigsmile.gif bet nakvot tai kambarin eisiu, pavėsinėj per šalta biggrin.gif

aš išvis nemoku marinuot. Ir proporcijas acto ir mineralinio gali maždaug parašyti, plyyzz?.. mineralinis gazuotas?
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 06 22, 19:55)
nu rodžiau.
Einam su manim žolę pjauti. Sėdžiu ir garuoju.

Jazau jazau, stačiai mazochizmas laugh.gif

Laisvai, o ko garuoji? biggrin.gif Man kai užeina noras garuot, langus valyt norisi.

QUOTE(saintlina @ 2017 06 22, 20:42)
mineralinis gazuotas?

Nu taip, angliarūgštė gi minkština mėsą mirksiukas.gif

O tai netinka Daimuros receptas? Svogūnus kartais trinu, kartais pusžiedžiais pjaustau. Malti pipirai, raudonėlis. Jei džiovintas, tai aliejuje užmerkiu kartu su pipirais. Druską dedu pusvalandį prieš kepant arba tiesiai ant iešmų, sudėtų kept. Gausiai priberiu.
Atsakyti

skaičiau. Man nepatiko.

o, kaip fainiai bigsmile.gifbet nakvot tai kambarin eisiu, pavėsinėj per šalta biggrin.gif

aš išvis nemoku marinuot. Ir proporcijas acto ir mineralinio gali maždaug parašyti, plyyzz?.. mineralinis gazuotas?

Gerai tada, nes manęs ko tai netraukē skaityti. 

Atvaryk poryt, o irgi źadu šašlykus kepti. Sugundei. 

Aš irgi nemoku. Draugės receptas ĉia, kai išsiklausinėjau, pabandžiau, tai tik taip ir kepu. Gal ir nieko, nes ragavę recepto klausė. Vanduo būtinai gazuotas, gali būti ir stalo, nebütinai mineralinis. Prieskonius dedu iš akies, gerokai. Druska, pipirai, kalendra, ciberžolė, paprikos raudonos miltelių, dar kartais paukštienos prieskonių įvarau, nors ten praktiškai ta pati sudētis, kur išvardinau :D druskos daug nededu, paskui, użpylusi mineralini, ragauju marinatą, kai biški pastovi. O actą irgi ragauju, turi būti švelniai skaniai vos rūgštu. Geriau mažiau negu daugiau. Kita draugē marinuoja taip: prieskoniai, majonezas, svogunai, suminko, palieka ir użpila tik mineralini. Neragavau, negaliu pasakyti, ar skanu. Bet ji gerai gamina, tai gal irgi skanu :)

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 06 22, 20:50)

O tai netinka Daimuros receptas?

Svogūnuose? Gi žinai mano santykius su svogūnais biggrin.gif

Noriu su actu ar citrina marinuotų smile.gif
Papildyta:
Lylia, ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Saintlina, dar cesnako trinto dedu su prieskoniais. Uzmirsau parasyti. 

Papildyta:
Ką tik paglosčiau ežiui nosį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 06 22, 21:50)

O tai netinka Daimuros receptas? Svogūnus kartais trinu, kartais pusžiedžiais pjaustau. Malti pipirai, raudonėlis. Jei džiovintas, tai aliejuje užmerkiu kartu su pipirais. Druską dedu pusvalandį prieš kepant arba tiesiai ant iešmų, sudėtų kept. Gausiai priberiu.

Man šitas Daimuros receptas irgi prilipo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2017 06 22, 22:26)
Svogūnuose?  Gi žinai mano santykius su svogūnais biggrin.gif

Noriu su actu ar citrina marinuotų smile.gif

Nesijaučia ten tokio svogūno smile.gif

Vo vo, tu kaip mano mergelė. Ale sykį pats bandė daryt, išdidžiai pareikšdamas, kad va čia tai bus tikras senovinis šašlyko skonis. Nu ką aš žinau... Po to karto nebebando biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 06 22, 21:34)
Ką tik paglosčiau ežiui nosį smile.gif

ir jis jos nuo tavęs nepaslėpė? smile.gif

Labas rytas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2017 06 22, 21:48)

Nesijaučia ten tokio svogūno  smile.gif

Vo vo, tu kaip mano mergelė. Ale sykį pats bandė daryt, išdidžiai pareikšdamas, kad va čia tai bus tikras senovinis šašlyko skonis.  Nu ką aš žinau... Po to karto nebebando  biggrin.gif

valgant gal ir nesijaučia, ale darant kiek jų reik nulupt ir supjaustyt/sutarkuot blink.gif Keliskart pabandžiau, čiut be akių nelikau doh.gif Ir kombainas gi čėčkavojo, ne rankytėm.

Aha, akurat kaip aš biggrin.gif noriu to senovinio skonio, bet acto niekad nenutaikau lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

O koks Daimuros receptas?

Aš nesenai dariau, sakė, kad skanu:
iš interneto klasikinis receptas
1 kg mėsos reikės: 3-4 v.š. 9 proc. acto, 1 a. š. cukraus, 3-4 svogūnų, 1,5 stiklinės vandens, raudonųjų ir juodųjų pipirų, druskos. Supjaustykite mėsą vienodais gabalais, sumaišykite su druska ir pipirais, sudėkite žiedais pjaustytus svogūnus. Vandenyje išmaišykite actą, cukrų ir užpilkite marinatu mėsą. Prispauskite ir palaikykite per naktį.

Tik aš nulupau 3 kg mėsos nemažai svogūnų, mėsą supjausčiau, įpyliau šiek tiek aliejaus, pabarsčiau prieskonių, paminkiau, svogūnus patryniau, įmasažavau į mėsą.
Tada pasidariau marinatą (1 kg mėsos: 3 šaukštai acto, 1 a .š. cukraus, šiek tiek druskos, 1 stiklinė vandens - pamakalavau, paskui ragavau - buvo kiek per rūgštu, tai dar vandens dapyliau ir cukraus daugiau įdėjau smile.gif)
Užpyliau marinatą ir paslėgiau mėsą. Labai skaniai kvepėjo padarytas.
Atsakyti
Esu marinavus pomidorų padaže ( tomatuose), kefyre, aluje. Acto tik vyras anksčiau pageidavo. Po svogūninės košės recepto daugiau nepageidauja biggrin.gif Svarbu druskos nedėti bet kokiu atveju marinuojant - ištraukia visas mėsos sultis.

Labas iš ryto bigsmile.gif
Atsakyti
Aš esu pernai svogūnuose marinavus, buvo skanu. Druskos aš šiek tiek dedu prieš kepant.
Atsakyti
Marinuojant nededu, iš vakaro!!! lotuliukas.gif Prieš kepant jau dedu ir daug biggrin.gif

Jetau, kokie juokingi tie japonai. Jau kaip norėčiau šian į Japonišką sodą patekt, ten bus labai labai įdomu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 06 23, 07:25)
Marinuojant nededu, iš vakaro!!! lotuliukas.gif Prieš kepant jau dedu ir daug  biggrin.gif

Jetau, kokie juokingi tie japonai. Jau kaip norėčiau šian į Japonišką sodą patekt, ten bus labai labai įdomu  wub.gif

Aš į tą marinatą žiupsniuką dėjau - man taip skaniau. Ir prieš kepant dėjau. Bet nedaug visai, nes skonis sodrus buvo ir taip. O mėsa buvo labai sultinga - visi gyrė, kad skaniai gavosi. Marinavom dvi dienas. Mėsa labai gerai išsimarinavo, galima realiai tokią ir žalią valgyt.

Kai dariau su svogūnais, dėjau tik prieskonius, aliejaus šiek tiek ir svogūnus. Pasūdžiau prieš kepant.

Iš kitos pusės, kai sprandinę kepu medaus - volčesterio padaže, su prieskoniais visokiais, ten dedu druskos, o mėsa nė karto gyvenime nebuvo sausa, svarbu jos nesubadyt. Šašlus mes taip pat dedam ant grotelių, kepam lauko židiny, neveriam ant iešmų. Tad gal dar tas turi įtakos. Nors šiaip druska išties ištraukia sultis.
Atsakyti