Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Labai geras poziuris. Kad man kas toki i mikroschema suinstaliuotu :)

Parejau is darzo suplukusi, koks dar siltnamis. Avieciu kieeeek, kur man jas visas deti? 

Atsakyti
Leeeeedus daryk wub.gif Beata vis receptūrą įmeta. Arba kokteilį. Arba paprastuolišką tortą, kur biskvito kokie 4 aukštai, pertepta plakta grietinėle ir kaskart sluoksnis uogų:
braškių, aviečių, šilauogių.

Greit tas džiungles panaikinau, mažoji labai aktyviai padėjo.

Dabar poilsis su kava.
Atsakyti
Ahoi iš džiunglių biggrin.gif

Po lietaus dienų eilinis apželtukas kiemą ištiko biggrin.gif Būt gerai kažką naudingo ta linkme nuveikti. Blogumas apima tik pagalvojus biggrin.gif Dar reiktų vyšnias ir serbentus nuskinti. Čia jau gerumas apima. Patinka man pilnėjančio šaldiklio vaizdas biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 07 16, 12:03)

Dabar poilsis su kava.

Prisijungiu su ledais ir kava smile.gif
Atsakyti
Uuuuu, vakar nuo vieno pakraščio tris točkes žolių priroviau. Aišku, nemaža dalis tiesiog peržydėjusių pentinių, šalavijų stiebų sudarė. Už tai prie to pačio patręšiau ir išpurenau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 07 16, 10:45)
Avieciu kieeeek, kur man jas visas deti?

Vyną, aišku biggrin.gif

Atsakyti

Pas mane istisai apzeltukas, arba del lietaus, arba del karsciu, arba del salnu :D i mano tingini pirstais nerodysim. 

Nenoriu tu saldamaksu, nei su avietem, nei be. Uogu tiek, kad... daug. Gerai sakai, Saintlina, maz imsiu ir pabandysiu vyna. Tik nezinau is kur gauti vyno mieliu. Ir pecius pas mus istisai nesikurena, tai ar isrugs jis man normaliai? Kazkada trilitriniam esu padariusi vysniu ir obuoliu vynu, ant sauletos palanges isburvuliavo, nu geri buvo. Be mieliu. 

Ar auginat kas nors ropiu? Visai nieko salotos. 

Atsakyti
Lylia, pardavinėk. Bus at siuvinėjimo reikmenų bigsmile.gif
Mičiko lemūras žalias?
Pas mane irgi džiunglės, biški žirklėm pasidarbavau šiltnamyje. Nurovus žoles, terasos gėlės pasimatė biggrin.gif
Gaudvile, kur didžioji stos? Mažoji tikslingai padeda ar svarbu tavo judesius kartoti?
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2017 07 16, 18:34)
Nurovus žoles, terasos gėlės pasimatė biggrin.gif

Gaudvile, kur didžioji stos? Mažoji tikslingai padeda ar svarbu tavo judesius kartoti?

laugh.gif

Dar nežinau, reiks sėst ir pasinagrinėt. Pati nežino ko nori, teks už ją sugalvoti ax.gif

Oi, ten kas per kadras auga, baisuma laugh.gif einu pro vieną gėlyną, o ten visi vienmečiai astriukai išrauti ir po lazdynu paslėpti. Apkaukiau doh.gif mato, kad viendienių žiedus išskinu, tai ji dar besiruošiančius žydėt pumpurus, uf. Bet šiaip nekvailas vaikas, į bliūdelį uogų prisiskina, nors krūmai visai ne po nosim. A šiltnamy bandė patąsyt pomidorus, apkaukiau ir vėl. Savo gerumą sumąstė parodyti paglostydama ir kartodama: - matai, aš gera, caca pomidorams darau. Uf. Žodžiu, jei vaiko nematyt, reikia skubiai ieškot. Vakar ištraukėm per riksmus iš baseino, tai savo smėlėtus žaislus prausė, lėlytes maudė. A jau apie mašinas baisu net pagalvoti, visos išrakinėtos - ėjo vyriškis surinkt detales ir taisyti. Ne-liūd-na laugh.gif Ai, gi po mergiotės žaislai kaip nauji, mažoji greit suvartoja.

Kaip taviškis leidžia atostogas? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 07 16, 14:19)
....maz imsiu ir pabandysiu vyna. Tik nezinau is kur gauti vyno mieliu. Ir pecius pas mus istisai nesikurena, tai ar isrugs jis man normaliai?

imk ir padaryk thumbup.gif Aš iškart nededu vyno mielių, jų ir nereik, puikiai 'dirba' vynas ir be jų. Dedu tik uogas (visas uogas, ne vien sultis), cukrų ir vandens. Mieles dedu tik po kelių mėnesių, kai nustoja vynas 'vaikščioti'. Nupilu tirščius, ir ragauju - jei per mažai stiprumo, dedu cukraus ir vyno mielių. Jei per saldu - tik mielių. Na, dar tokio specialaus maisto mielėms.
Vasara gi, nešalta, išrugs smile.gif Jei ką, rudenį kur virtuvėj pastatysi, kur šilčiau būna smile.gif

Aš šiemet neturiu iš ko daryt. Nebent iš rudeninių aviečių. Juodųjų serbentų labai mažai, braškių irgi nebuvo tiek, kad būt buvę negaila eksperimentui su vynu smile.gif Vyšnių neturiu.
Pirkau penktadienį vyšnias ir trešnes šaldymui. Brangios.. Bet sakė, kad pas lenkus šiemet nušalo vyšnios/trešnės/slyvos, taip kad pigių neverta tikėtis.

Labas rytas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2017 07 16, 17:34)
Mičiko lemūras žalias?

pirmi metai jis pas mane, kol kas žalias. Bet kiek pamenu iš to, ką ji rašė, turėtų būt pakeist spalvą smile.gif

Nera, kaip gražiai tavo pupelės auga thumbup.gif tik jau matau, kad per mažai joms tų kelių metrų į aukštį, kuriuos išskyriau smile.gif bandau daba atgal žemyn nukreipt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 liepos 2017 - 08:20
Labas rytas biggrin.gif

Nera, raudonas lamūras. Bet jei jau surijai žalią, tai tebūnie jis žalias pas tave biggrin.gif

Atsakyti

Labas. 

Siuvinejimo reikalams padengti mezgu paltuka, bus keli eurai tam reikalui. Taip, kad darysiu vyna is avieciu :D Turiu savaites begy gauti 2 rinkinius, laukiu. Trise pirkom, jos pasieme tokius visokius nedidelius, as nenusiskriaudziau, emiau nesikulindama :D sakau, va kas didziausia siuvinetoja. 

Saintlina, nesupratau, tai sumeti uogas, cukru, vandeni? Kai nusiskinsiu, parasysi proporcijas, vakar saldymui raudoniausias nuskyniau, tai dar panoks ir turbut kad bandysiu. 

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 07 17, 09:03)
Saintlina, nesupratau, tai sumeti uogas, cukru, vandeni? Kai nusiskinsiu, parasysi proporcijas

ėėėė, su proporcijom bus nekas.. aš gi viską iš akies dedu unsure.gif O į kokio dydžio tarą darysi? Aš į dešimties litrų stiklainį dedu iki pusės maždaug uogų, gal kiek mažiau, kokius tris kilogramus cukraus ir vandens pilu tiek, kad liktų tuščios vietos visam tam turiniui rūgstant pakilti. Maždaug iki tos butelio vietos, kur siaurėt pradeda.
Aha, sudedu uogas, vandeny aptirpinu cukrų (abo šiaip supiltas jis nusėda ant dugno), supilu ant aviečių, ir psio - kamštis ir šlangelė į butelį su vandeniu.
Atsakyti