Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Labas rytas smile.gif

Aplėkiau pusę rajono iš pat ankstaus ryto, laikas pusryčiams. smile.gif

Ex, jau voverėms kokią silpnybę jaučiu wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 01 17, 09:07)
Tada reiks kažkieno gražiai paprašyti.

Ir dar pasakyk, kokias morkas sėji

Ai, o dėl levandų... Tikrai, augink. Nelepios jos.

Geltonų tikrai duosiu smile.gif

Morkos iš Baltic seeds visos gerulės wub.gif jei šviežiam vartojimui, Nectar imk.

Gerai, bandysiu smile.gif o ko ieškot pirkt - sėklų ar daigelių? Turbūt daigai geriau smile.gif
Atsakyti
Ex, kiba gaidys užpuolė, kad žodžių nerandi.
Pas mano močiutę anksčiau buvo lauko tualetas. Šalia tualeto vištidė, iš kurios gaidys kartais sugebėdavo pasprukt. Vargas tau Jeruzale... Į tualetą nepapulsi. Mes, vaikiai, eidavom su matiku kokiu rankoj.

Kulke, Gonzikai, kaip jūsų mergicos, neašaroja jau?

Saintlina, jau užsirašiau morkas į knygutę. Ir kokį vasarį sėkliukių pas pačią paprikų prašysiu smile.gif Va, Rover, kai pradėjau ridikus sėt, tai džiaugsmas atėjo, Gal ir su morkom, paprikom taip bus.

Su levandom, tai paprastas paprasčiausias sėjau. Tik reik neužmiršt sėklas šaldytuve palaikyt. Būčiau žinojus, kad tau reik, rudenį kokį 10 galėjau atiduot. Darbo mergicas apdalinau krūvom. Buvo tiek gražių daigų priauginusi. Bet tokių daigų, kad jie net rudeniop jau su žiedais buvo. Palanki vasara buvo. ne visuomet jų būna. Žinočiau, kad šiemet bus, tai prikasčiau tau daigiukų vasaros pradžioj.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 01 17, 09:52)

Šiandien ramus rytas, tik ryte sunkoka keltis. Bet nieko, įsivažiuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 01 17, 09:52)
Ex, kiba gaidys užpuolė, kad žodžių nerandi.
Pas mano močiutę anksčiau buvo lauko tualetas. Šalia tualeto vištidė, iš kurios gaidys kartais sugebėdavo pasprukt. Vargas tau Jeruzale... Į tualetą nepapulsi. Mes, vaikiai, eidavom su matiku kokiu rankoj.

Su levandom, tai paprastas paprasčiausias sėjau

biggrin.gif biggrin.gif
su ašarom akyse iš lovos išlipo..bet paskui priminiau ,kad sutrumpintos pamokos...apsidžiaugė,kaip saldainių gavus ax.gif
tai pirmamečiai sėjinukai jau rudenį žydi?
Atsakyti
Nieko, įsivažiuos mergaitės. Mano vaikis su noru ėjo, o aš - nelabai...

Gonzikai, ne visi, bet žydinčių buvo trečdalis pas mane. Tik tiek, kad tas sėklas natūraliai levanda pabarstė, kai subrendo sėklos (vasarą, rudenį), vėliau jos natūraliai stratifikavosi, o pavasarį gražiai sudygo. Gerai, kad apsižiūrėjom ir neišravėjom kaip kasmet. Tokie riebūs rudeniop daigiukai buvo, jau sumedėjusiais kotukais. Gaila, kad neturiu fotkės. Kai į darbą mergicom atnešiau, tai jos išsižiojo, galvojo, kad bus kokie peipenos. Sunku jau ir iškasti buvo.
Tad manau, kad jei sėti taip sėkliukes, sėjinukai tikrai žydės antrais metais, o jei pasiseks, išperės žiedukų ir dalis pirmamečių.
Galėtų Gaudvilė patikslinti - ji gėliukų profas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 17 sausio 2017 - 10:49
Laba,

Pou, viską teisingai surašei 4u.gif A aš jau nežinau, kiek kartų tą patį rašiau. Na bet sėt namie nei už ką nesėčiau. Iš rudens pabert į lysvę ir pamiršt iki pavasario galima. Kulkei taip pasėtas ir nuvežiau.
Atsakyti
Iš savo močiutės kaimo turiu parsivežusi senovinę medinę dėžutę, močiutė kadaise joje nuotraukas laikydavo. Tačiau yra bėda. Dėžutė persismelkusi tuo kaimišku naftalino kvapu. Aš ją valiau ir su actu, ir saulėje vasarą vėdinau, žiemą speige šaldžiau. Na, nesiseka man jos išvėdint. Jei kažkiek tas kvapas ir susilpnėja, tai pabuvusi uždaryta dėžutė vėl smirdi..
Gal kuri turite žinių, patirties kaip tą kvapą panaikinti? Gal kokios specialios chemijos tam reikalui yra?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2017 01 17, 11:42)
Gal kokios specialios chemijos tam reikalui yra?
4u.gif

esu skaičiusi, kad sausos garstyčios padeda, bet niekad nesu bandžiusi. Man net įsiminė šitai tik todėl, kad aš tokių garstyčių net mačiusi nesu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 sausio 2017 - 11:50
QUOTE(Ex @ 2017 01 17, 11:42)
Iš savo močiutės kaimo turiu parsivežusi senovinę medinę dėžutę, močiutė kadaise joje nuotraukas laikydavo. Tačiau yra bėda. Dėžutė persismelkusi tuo kaimišku naftalino kvapu. Aš ją valiau ir su actu, ir saulėje vasarą vėdinau, žiemą speige šaldžiau. Na, nesiseka man jos išvėdint. Jei kažkiek tas kvapas ir susilpnėja, tai pabuvusi uždaryta dėžutė vėl smirdi..
Gal kuri turite žinių, patirties kaip tą kvapą panaikinti? Gal kokios specialios chemijos tam reikalui yra?
4u.gif

Aš turiu tokią senovinę skrynią ir spintą. Bėda ta pati. Jau nebeišmanau k daryt.
Saintlina, o kaip su tom garstyčiom elgtis?
UI, LABAS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 01 17, 11:53)
Saintlina, o kaip su tom garstyčiom elgtis?

pabarstyt turbūt ir palikt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 01 17, 12:49)
esu skaičiusi, kad sausos garstyčios padeda, bet niekad nesu bandžiusi. Man net įsiminė šitai tik todėl, kad aš tokių garstyčių net mačiusi nesu  ax.gif

Yra sausų garstyčių. Bet man jau vaidenasi, kad tik chemija čia visagalė gali būt. Nu taip smirdi, kad kažin kiek kg tų garstyčių reiks.
Dėžutės namuose jau net nelaikau, nes sekcijos stalčiuje ją laikiau anksčiau, tai žiūriu, kad jau atidarius sekcijos stalčių irgi kvapelis nekoks jautėsi. Išsigandau, kad pasmirs visas kambarys, tai dėžutę išnešiau išvis iš namų.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti