Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(daimura @ 2017 01 20, 23:16)
bet tai šitie jos riešutai - nerealūs. Mano draugė turi riešutmedį, pernai buvo labai geras derlius, ale riešutai praktiškai nevalgomi, neįmanoma iškrapštyti jų iš kevalo

Aha, aš irgi jau rašiau, kad labai lengvai lukštenasi wub.gif

Kulkee, o ten pas tave jauni riešutukai atliekami neauga?....
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2017 01 20, 23:18)
O jum skrandžiai nestoja nuo tų riešutų?

Ot, jei tai būtų lazdynas, valgyčiau ir aš.

Nea. Mano skrandis vinis virškint gali smile.gif
Aga, lazdynas irgi super būtų.... turiu vieną, irgi dar nė špyginio riešutuko nesu mačius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 01 20, 23:18)
O jum skrandžiai nestoja nuo tų riešutų?

Ot, jei tai būtų lazdynas, valgyčiau ir aš. O čia graikas. Pff...  Reik sodint lazdynus, nieko nebus  ax.gif

neprisiryjam gi tiek, kad stotų... šiaip aš irgi nelabai juos mėgstu, bet šitie tai skanūs biggrin.gif
o tai kasmet ir dera taip???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 20 sausio 2017 - 23:23
QUOTE(saintlina @ 2017 01 20, 23:22)
Kulkee, o ten pas tave jauni riešutukai atliekami neauga?....

Nea. Mano skrandis vinis virškint gali smile.gif

Aga, lazdynas irgi super būtų.... turiu vieną, irgi dar nė špyginio riešutuko nesu mačius doh.gif

Vis būna po kokį daigą pavasarį išlenda, ale MB didis tvarkdarys utilizuoja. Jei bus šį pavasarį paliksiu, stop juosta atitversiu biggrin.gif

Tau gerai, aš esu apturėjusi džiaugsmą dar mokyklos laikais unsure.gif

Va tai tau. Aš neturiu. Reiks nusipirkti smile.gif

Daimura, kasmet jų vis daugiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 20 sausio 2017 - 23:29
QUOTE(Kulkė @ 2017 01 20, 23:27)
Vis būna po kokį daigą pavasarį išlenda, ale MB didis tvarkdarys utilizuoja. Jei bus šį pavasarį paliksiu, stop juosta atitversiu  biggrin.gif

Aha, ir dar pasakyk, kad liesti draudžiama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2017 01 20, 15:29)
Aš, matai, noriu paragaut. Jei skanu ir bulvės estetiškai atrodys išvirtos, tada gal pasodinčiau. Bet jei išvirtos ar iškeptos bulvės bus grindų skuduro spalvos, tada nenoriu. Gonzikas biškį jas supeikė, tai misliju daba biggrin.gif
Bet tai ačiū, būželi smile.gif gi tą kilą nusipirkt galiu. Apie 2.60/kg kaina. Siuntimas brangiau kainuos, neapsimoka. Aš dar aplamai pagalvosiu ar tikrai noriu. Mano dieds tai kažin ar valgys tokias juodas bulves, sakys pas tave ne tik pomidorai ne kaip visam sviete, tai dar ir bulvės ufonautiškos biggrin.gif
Papildyta:
Aš maxėj mačiau ir tas mėlynas, ir raudonas. Abejos fasuota tai prancūzų. Bet maxėj tos raudonos gal čia tos pačios veislės bulvės kaip ir RIMI. Neturiu su kuo palygint ir kur pažiūrėt, pas mus nėra RIMI pardės.
Nu bet ačiū už patarimą 4u.gif kaip bebūtų, tas raudonas nusipirksiu ir paragavimui ir sėklai. Pabandymui ax.gif

blink.gif blink.gif blink.gif dar pasitikrinau savo postą...nu jolkipalki,tikrai nerašiau,kad jos tampa neaiškios spalvos....virtos tikrai jos nekeitė...rašiau,tik ,kad kepamos jos neapskrudo,o vėlėsi,būzavosi keptuvėj....nežinau ,kaip lietuviškai paaiškint unsure.gif o dėl skonio..bulvė ,kaip bulvė...na man jų gali iš viso nebūt,bet šeimyna mėgsta,ir būtent keptas...todėl jos man ir neįtiko..iš kiitos pusės žvelgiant,gal šitos bus geros...nu gal kita veislė...nors skaičiau,kad tos tamsiosios turi lb mažai krakmolo ir kepimui netinka..mano buvo Картофель Multi-colored potato F1
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 01 20, 15:41)
Bent jau iš Švedijos mėlynos net labai skanios. Baltas vidus ir nesukrentančios. Lietuviškų mėlynų nesu bandžius.

mydobro violetinių skūra mėlynai juoda,o vidus tamsiai violetinis buvo...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2017 01 20, 16:25)
O tu to egzemplioriaus foto matei? Ten nei bulvių ūkis nepadėtų biggrin.gif

oi ,oi oi vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 20 sausio 2017 - 23:53
vartotojo įkelta nuotrauka

Lylios gėlės nuotraukėlės nematau, man neatidaro. Bet tikiu, kad žiedas gražus.
Lylia, ačiū, nesodinsiu mėlynų bulvių. Nu vistik negražios jos.

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 01 21, 00:42)
blink.gif  blink.gif  blink.gif dar pasitikrinau savo postą...nu jolkipalki,tikrai nerašiau,kad jos tampa neaiškios spalvos....virtos tikrai jos nekeitė...rašiau,tik ,kad kepamos jos neapskrudo,o vėlėsi,būzavosi keptuvėj....nežinau ,kaip lietuviškai paaiškint unsure.gif o dėl skonio..bulvė ,kaip bulvė...na man jų gali iš viso nebūt,bet šeimyna mėgsta,ir būtent keptas...todėl jos man ir neįtiko..iš kiitos pusės žvelgiant,gal šitos bus geros...nu gal kita veislė...nors skaičiau,kad tos tamsiosios turi lb mažai krakmolo ir kepimui netinka..mano buvo Картофель Multi-colored potato F1

oi, ne, Gonzik, tikrai taip nerašei, tik supeikei bulves, kad kepamos veliasi (suprantu ką reiškia būzuojasi smile.gif ), o tą skuduro spalvą aš pati išmąsčiau ;)

Nesu ir aš bulvių vergė, žiemai buvau nusipirkusi apie 15kg, tai dar ir dabar turiu. Nesuvalgom tiek. Todėl man labiau rūpi pasižaidimas su jomis, o ne rimtas auginimas. Nelabai man rūpi ar jos ten ypatingai kažkam atsparios. Kiek bus, kiek užaugs, tiek užteks.
Jei nusipirksiu, pasodinsiu kad ir keletą maximinių prancūziškų bulvyčių. Na, kad jos gražios. Neužaugs - neapsiverksiu. Va, tų bevardžių senovinių Marikankių nepamiršau ir žadu pasodint. Man svarbiausia pačių pirmųjų, ankstyviausių turėt. O ten tų vėlyvesnių Laurų-šmaurų hrien man jų reik. Rudenį pilni turgūs. Savo vasarų nežadu vagoj praleist.

Geros dienos, skanios kavos, kulniuoju savo veikla užsiimt.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2017 01 21, 08:58)
Jei nusipirksiu, pasodinsiu kad ir keletą maximinių prancūziškų bulvyčių. Na, kad jos gražios. Neužaugs - neapsiverksiu. Va, tų bevardžių senovinių Marikankių nepamiršau ir žadu pasodint. Man svarbiausia pačių pirmųjų, ankstyviausių turėt. O ten tų vėlyvesnių Laurų-šmaurų hrien man jų reik. Rudenį pilni turgūs. Savo vasarų nežadu vagoj praleist.

Geros dienos, skanios kavos, kulniuoju savo veikla užsiimt.

labas iš ryto bigsmile.gif
vakar pamiršus buvau...prieš kelis mėnesius skaičiau straipsnį,tik neatsimenu ar internete,ar kokiam moterų žurnale,kad tos mėlynosios bulvės labai tinka dietų besilaikančioms,kadangi labai mažas krakmolo kiekis ir turi daug tų..tų..gerai ,kad ištart nereik,pirštu kaip nors subaksnosiu..antocianinų..tipo bais sveikos hmm.gif Nors mėlynųjų bulvių nerasite kiekviename prekybos centro daržovių skyriuje, paieškoti jų išties verta. Šiose bulvėse gausu antioksidanto – antocianino, kuris atlieka neuroapsauginę funkciją ir neleidžia „perkaisti“ smegenims. Mėlynosios bulvės taip pat mažina depresiją ir skatina trumpalaikės atminties aktyvumą. Jodas, kurio gausu bulvių žievėje, padeda palaikyti normalią skydliaukės veiklą.
o čia rašo viską atvirkščiai tam,ką esu skaičiusi....vadinasi,kol pats neišbandysi ant savo kailio,nesupprasi....čia kitas straipsnelis,kuris teigia ,kad mažai krakmolo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 21 sausio 2017 - 11:05
Labas smile.gif

Tai ką, šeštadieniaujam bigsmile.gif

Ir aš nooo ankstyvų bulbikių. Kada jas reik sodinti? Sakau gal reik pamėgint pakartot. Anuosyk labai jau nepavyko ikspirimientas ax.gif Gal dabar būtų geriau kažkiek ax.gif Kokiam gylyje sodinti? Kaip žemę paruošt jom? Po to lyg apkaupinėt reik?
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 01 21, 11:26)
Labas  smile.gif

Tai ką, šeštadieniaujam  bigsmile.gif

Ir aš nooo ankstyvų bulbikių. Kada jas reik sodinti? Sakau gal reik pamėgint pakartot. Anuosyk labai jau nepavyko ikspirimientas  ax.gif Gal dabar būtų geriau kažkiek  ax.gif  Kokiam gylyje sodinti? Kaip žemę paruošt jom? Po to lyg apkaupinėt reik?

Kulke, mes ankstyvų bulbų pavasarį pridedam kiaušinių padėklą ir padedam šviesuoj vietoj, kad sudygtų. Kai tik įmanoma, žemmelę uždengiam plėvele, pašildom ir sodinam su kastuvu, per pusę kastuvo gylio. Dedu saują sliekų žemelės arba komposto, bulbą iriš sekančios bulvės duobutės užmetu žemes ant padėtos bulvytės ir t.t. Prieš sodinant dar žemelei pelenų pabarstau. Kai sudygsta, apkaupiu ir mulčiuoju. Psio. Valgom dar prieš Jonines. To 30 bulbų užtenka visai vasarai ir dar rudeniui lieka, neesam bulviniai. mirksiukas.gif Sodink, turėsi leliaus košytei savų.
Atsakyti
Mezgiau mezgiau, sakau, ateisiu kavos pagert, ale nieko nėėė ax.gif
Išsibarščiusios kas kur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 01 21, 11:36)
Kulke, mes ankstyvų bulbų pavasarį pridedam kiaušinių padėklą ir padedam šviesuoj vietoj, kad sudygtų. Kai tik įmanoma, žemmelę uždengiam plėvele, pašildom ir sodinam su kastuvu, per pusę kastuvo gylio. Dedu saują sliekų žemelės arba komposto, bulbą iriš sekančios bulvės duobutės užmetu žemes ant padėtos bulvytės ir t.t. Prieš sodinant dar žemelei pelenų pabarstau. Kai sudygsta, apkaupiu ir mulčiuoju. Psio. Valgom dar prieš Jonines. To 30 bulbų užtenka visai vasarai ir dar rudeniui lieka, neesam bulviniai.  mirksiukas.gif  Sodink, turėsi leliaus košytei savų.

Tu matai kaip paprasta biggrin.gif Mėginsiu būtiniausiai. Ačiū smile.gif
Atsakyti
Kaip gerai namie, ant savos sofkutės wub.gif

Kava jau išgerta, biškį apsikuist ir bus galima kažką panarpliot.
Atsakyti